Įkraunama...
Įkraunama...

Viešasis transportas ir šunys

QUOTE(Borzika @ 2011 08 08, 16:15)
70. Transporto priemonėmis draudžiama vežti <...> gyvūnus be taros.

Be taros.. tai reiškia galiu vežtis VA tik reikia turėt šalia kokią talpą. Kavos puodelį, maišelį, rankinuką... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edule @ 2011 08 08, 17:25)
Be taros.. tai reiškia galiu vežtis VA tik reikia turėt šalia kokią talpą. Kavos puodelį, maišelį, rankinuką...  ax.gif

Butelių nuo alaus rezginėlėj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pūkis=) @ 2011 08 07, 14:41)
Aš truputėlį ne į temą, bet kaip yra dabar su tarpmiestiniais autobusais? Vienintelė info, kurią randu, kad šuo turi būti kažkokioj talpoj..ir viskas? Įkišau šunį į pintinę ir galiu vežtis? Nei bilieto jam nereik?

Šiandien važiavau su dviem šunim tarpmiestiniu atobusu.Šunys,mažos veislės,buvo bokse,bet autobuse įsitaisėm patogiai,pasitiesėm savo adialiukus ir šunys gulėjo ant sėdynės.
Šunims bilieto nereikia.

vienoj stotelėj įlipo moteris su pudeliuku,tokiu nemažu,be jokio bokso,šuo su pavaduku tik.Vairuotojas nieko nesakė ir šuniukas sėkmingai pasiekė savo tikslą.

Manau,kad daug kas priklauso nuo paties vairuotojo.Mano pažystamos nepriėmė į autobusą su šunimi,nors šuo buvo bokse.
Aš kol kas sėgmingai važinėju tarpmiestiniais autobusias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolantukas1: 22 rugpjūčio 2011 - 22:04
QUOTE(jolantukas1 @ 2011 08 22, 23:03)
Manau,kad daug kas priklauso nuo paties vairuotojo.Mano pažystamos nepriėmė į autobusą su šunimi,nors šuo buvo bokse.
Aš kol kas sėgmingai važinėju tarpmiestiniais autobusias.

Tikriausia...Šeštadienį norėjau važiuoti anksti ryte,autobusas visiškai tuščias buvo,bet vairuotojas pastovėjo kelias minutes ir nuvažiavo neatidarės durų schmoll.gif
Atsakyti
Nežinau, kol kas viskas gerai, važinėjam kaip važinėjom ir galvos nesukam. Įleidžia be problemų ir galines duris atidaro.
Atsakyti
Nuo lapkričio 1 d. Vilniaus mieste turėtų keistis gyvūnų vežimo viešuoju transportu taisyklės, skelbia "Vilniaus diena".

Anksčiau galiojo teisinė norma, kad, pavyzdžiui, autobusu keliaujantis augintinis privalo dėvėti antsnukį ir turi būti laikomas už ne ilgesnio nei 0,5 m ilgio pavadėlio. Su gyvūnu buvo galima įlipti tik pro galines viešojo transporto duris ir važiuoti autobuso ar troleibuso gale.

Nuo lapkričio 1-osios to bus per maža. Pagal įsigaliosiančias taisykles keleivis gyvūną privalės vežti specialiai tam skirtame krepšyje ar dėžėje, atitinkančioje rankinio bagažo dydžiui keliamus reikalavimus. Jei krepšio matmenys bus didesni nei 60 × 40 × 20 cm arba matmenų suma viršys 120 cm, už augintinį teks mokėti visą bilieto kainą – kaip už bagažą.

Ką manote?
verysad.gif
Atsakyti
Kyla labai elementarus klausimas - kaip reikės įkelti tarkim 5 ar 6 dydžio narvą su šunimi, kuris sveria 50-60 kg? Ar reikės pirmiau įsikelti narvą, po to atsivesti šunį? Tuomet vienam asmeniui su šunimi keliauti viešuoju transportu kaip ir nebebus įmanoma... Tiesa, ne kiekviename autobuse ir vietos bus tokio dydžio narvui pastatyti...
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2011 10 12, 10:00)
Kyla labai elementarus klausimas - kaip reikės įkelti tarkim 5 ar 6 dydžio narvą su šunimi, kuris sveria 50-60 kg? Ar reikės pirmiau įsikelti narvą, po to atsivesti šunį? Tuomet vienam asmeniui su šunimi keliauti viešuoju transportu kaip ir nebebus įmanoma... Tiesa, ne kiekviename autobuse ir vietos bus tokio dydžio narvui pastatyti...

Kiek suprantu kol kas nenurodoma medžiaga iš kurios ta dežė privalo būti pagaminta.
Siūlomi variantai : popierinė dežute arba celofaninis didelis maišelis su iškirpta skylute orui
Atsakyti
QUOTE(Serafima @ 2011 10 12, 11:02)
Kiek suprantu kol kas nenurodoma medžiaga iš kurios ta dežė privalo būti pagaminta.
Siūlomi variantai : popierinė dežute arba celofaninis didelis maišelis su iškirpta skylute orui

Nu jo, su popierine dėže į autobusą įkelt didelį šunį... Apie celofaninį maišelį iš vis tyliu...
Atsakyti
QUOTE(Serafima @ 2011 10 12, 12:02)

o siaube suni dar ir i maisa kisti!!!! cia kazi kokiais sumetimais? daug zmoniu beja vazinejanciu viesuoju transportu yra kur kas purvinesni uz mano suni. bet ju kazkaip i maiselius nekisa.
siaubas iki ko atejom....
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 10 12, 11:26)
o siaube suni dar ir i maisa kisti!!!! cia kazi kokiais sumetimais? daug zmoniu beja vazinejanciu viesuoju transportu yra kur kas purvinesni uz mano suni. bet ju kazkaip i maiselius nekisa.
siaubas iki ko atejom....

man šuns kišimas į celofaninį maišą apskirtai kaip kažkokia sadomazochizmo išraiška atrodo... Gerai, kad bent skyles prašoma išpjauti kvėpavimui...
Atsakyti
Nu jo, tik Lietuvoje taip ir įmanoma sugalvoti...
Vis kokias nesąmones. Anglijoje net antsnukiu nieks nededa smile.gif Kartais tik pamatau kokį šunį su kokia plonyte virvute ant snukio, viena kart mačiau tik labai mažos veisles šuniuką einant su tikru ansnukiu smile.gif Čia jokių problemu nėra vežti šunį. Tik, kai reikėjo taxi - sunkiai suradau. Esam keliavę ir autobusu, ir traukiniu, ir metro. Tik autobuse gali būti ne daugiau nei vienas šuo vienaauksciame autobuse, arba 2 skirtinguose aukštuose dviauksciame autobuse.
Neisivazduoju kaip Lietuvoje butų įmanoma vestis šunį ir dar narva neštis specialiai vežt autobusu kad butų galima. O jei šuo dogas tarkim? smile.gif
Atsakyti