Įkraunama...
Įkraunama...

Viešasis transportas ir šunys

QUOTE(Shelly @ 2011 08 04, 18:22)
Nors ir neuginu didelio šuns bet manau kad tas įstatymas yra tiesiog apsurdiškas,jau ir taip gi ar labai daug kartų matėt kad viešuoju transportu važiuotų dideli šunys? Aš asmeniškai tikrai ne,manau kad šeimininkai vežasi didelius šunis viešuoju transportu tik tada kai jau tikrai neturi kitos išeities  doh.gif Nu ir kodėl lietuviams turi viskas trugdyti nesuprantu?  doh.gif Nei tas šuo loja nei ten kabinasi prie tų žmonių viešajam transporte,gal tikrai bėda atsitiko ir reikia aps vetą vežti ar ką,o pinigų ant taksi tai ką aš žinau,mėnesį už tuos pinigus šuo valgys  doh.gif pritariu dėl bomžų,kai jie miega ir snarglėjas ant sėdynių tai nieks nieko ...tuoj uždraus išvis didelius šunis vestis per gatvę.... doh.gif

Na aš vežuosi transportu (troleibusais, autobusais) didelius šunis smile.gif Su antsnukiais ir pavadėliais sutrumpintais iki 0,5m. Šunų dažniausiai nesimato, miega po sėdynėmis. Ir jie kam nors trukdo? Nemanau. Ir vairuotojai ypač į Saulėtekį važiuojančio transporto man rodos jau įpratę, niekad nesikabina. Viena netgi klausė ar paglostyt galima dar laukiant parke troleibuso smile.gif

Dinastija, šuo autobuse turi būti su antsukiu ir pavadėliu, taip, kad įkąsti, kai ir negali.

P.S. Žiauriai pikta, kad patys šunininkai va taip elgiasi, it maži vaikai. Toks elgesys niekad nieko gero nežada, deja. Laikas būtų suaugti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VekiVivon*: 04 rugpjūčio 2011 - 20:38
QUOTE(VekiVivon* @ 2011 08 04, 21:35)

Dinastija, šuo autobuse turi būti su antsukiu ir pavadėliu, taip, kad įkąsti, kai ir negali.

Taip, taisykles žinau. Lietuvoje dideliam šuniui reikia uždėti antsnukį ir trumpą pavadį, o mažas turi būti bokse. Abiejais atvejais šuo įkasti negali. Bet deja realybė yra kitokia... Mažų šunų niekas į boksus nededa, o didelių šunų aplamai neįleidžia į viešąjį transportą.

Bet diskusija buvo ne apie tai. Kalbėjome apie tai, kad maži šunys ale tai nepavojingi, todėl jie turi daugiau privilegijų. Su kuo aš visiškai nesutinku. Mano asmeninėje patirtyje maži šunys yra agresyvesni už didelius.
Atsakyti
QUOTE(Dinastija @ 2011 08 04, 21:51)
Taip, taisykles žinau. Lietuvoje dideliam šuniui reikia uždėti antsnukį ir trumpą pavadį, o mažas turi būti bokse. Abiejais atvejais šuo įkasti negali. Bet deja realybė yra kitokia... Mažų šunų niekas į boksus nededa, o didelių šunų aplamai neįleidžia į viešąjį transportą.

Bet diskusija buvo ne apie tai. Kalbėjome apie tai, kad maži šunys ale tai nepavojingi, todėl jie turi daugiau privilegijų. Su kuo aš visiškai nesutinku. Mano asmeninėje patirtyje maži šunys yra agresyvesni už didelius.

Ačiū, Dinastija už trumpą apžvalgą smile.gif Manau labai priklauso nuo miesto. Vilniuje kiek pamenu įleisdavo (paskutinį kart važiavau prieš savaitę) smile.gif
Atsakyti
bet cia kalba ir ejo, kad Vilniuje uzdraude... straipsnis

aisku oftopikas cia. Bet niekaip nesuprantu. Nustatomos taisykles. Vieni ju laikosi kiti ne. Kodel dabar tie, kurie taisykliu laikosi, nors kartais tai ir labai nepatogu, ir piktinasi tais, kurie nesilaiko, turi buti vadinami pavydinciais? Na nepavydziu as to buvimo parduotuvej, bet jeigu tokios taisykles, kodel turi buti daromos isimtys kazkam? Del papludimio velgi... buvau su savo dickiu prie juros, radome kur ir pasimaudyti ir sauluteje pasisildyti, nereikejo vieso pliazo ir slepimu po ranksluosciais... vadinasi tai imanoma, tai kodel as turiu ieskoti iseiciu, o kazkas kitas tiesiog guli bamba ismetes bendram pliaze ir i galva neima?
cia ne apie pavyda kalba eina, o apie lietuvius... viska uzdrausti - o paskui galvoti kaip viska apeiti...
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2011 08 05, 10:12)
bet cia kalba ir ejo, kad Vilniuje uzdraude... straipsnis

aisku oftopikas cia. Bet niekaip nesuprantu. Nustatomos taisykles. Vieni ju laikosi kiti ne. Kodel dabar tie, kurie taisykliu laikosi, nors kartais tai ir labai nepatogu, ir piktinasi tais, kurie nesilaiko, turi buti vadinami pavydinciais? Na nepavydziu as to buvimo parduotuvej, bet jeigu tokios taisykles, kodel turi buti daromos isimtys kazkam? Del papludimio velgi... buvau su savo dickiu prie juros, radome kur ir pasimaudyti ir sauluteje pasisildyti, nereikejo vieso pliazo ir slepimu po ranksluosciais... vadinasi tai imanoma, tai kodel as turiu ieskoti iseiciu, o kazkas kitas tiesiog guli bamba ismetes bendram pliaze ir i galva neima?
cia ne apie pavyda kalba eina, o apie lietuvius... viska uzdrausti - o paskui galvoti kaip viska apeiti...

Bet oficialiai nėra niekur reglamento juk, kad uždraudė. Vakar žiūrėjau Vilniaus transporto taisykles, jos nepasikeitė smile.gif
Atsakyti
Aš realiai nesuprantu, tai įsigaliojo draudimas vežti viešam transporte Vilniuje didelius šunis laisvai, su antsnukiu ir pavadžiu ar ne?... Transporto taisyklės internete nepasikeitę. Kur rasti galutinę informaciją? Ar užtrenks mums su šuniu duris preiš nosį ar ne?
Atsakyti
Aš truputėlį ne į temą, bet kaip yra dabar su tarpmiestiniais autobusais? Vienintelė info, kurią randu, kad šuo turi būti kažkokioj talpoj..ir viskas? Įkišau šunį į pintinę ir galiu vežtis? Nei bilieto jam nereik?
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 08 04, 20:07)
Man tai asmeniškai nusibodo tas pavydas, nes kitaip to negaliu įvardinti ir suprasti g.gif Tiesiog pavydi, kad mažą leidžia kažkur prasinešti, paplūdimy nuslėpti po rankšluosčiu gelbėtojams pravažiuojant ar pan. Džiaugtųsi už mus, kad bent jau mažus leidžia ir viltųsi, kad ir jų dideliems situacija kada pagerės, bet ne... bumba ant mažų, dar bando parodyti, kad jie didžiausi žvėrys, daugiau įkanda ir pan. biggrin.gif Nu ranką ant širdies pridėjus sakau, mano pažįstamų rate kiek sutikau aplamai žmonių per gyvenimą įskaitant darbus, mokslus, išvykas - niekas nesiskundė užpultas mažiuko šuns rolleyes.gif

aš tai asmeniškai pati laikau šunį, kurį galima paslėpti kišenėje, bet niekada niekada nesinešu jo nei į parduotuves, nei į kitas vietas, kur šiaip draudžiama šunis vestis. Jei negalima tai negalima, kas per "taigi mažiukas, ką jis padarys". Mano mažiukas šuo irgi yra šuo. Ir kol didžiųjų neleidžia kad ir parduotuves, ar kavines, tol ir aš nesivesiu. Palikinėti mašinoje ar pririšto irgi niekas neliepia. Grįžtam namo, pasidedam šunį ir einam į parduotuvę. Arba vienas lieka su šunimi.

Tokios yra taisyklės, jei netinka / nepatinga, galima eiti į valdžią ir keisti. Nes paskui prasideda ir tokie a la "taigi mažas tas šuo, kiek čia to šūduko, net nesimato, ir kam jį rinkt? o va koks labrikas tai kokią krūvą palieka, fu fu fu".

Niekas čia nieko nepavydi, tiesiog norisi lygybės, kad nebūtų "didelis - mažas", o būtų "šuo - šuo".
Atsakyti
Gal kas galit pakomentuot, kiek rimtas reikalas yra tos peticija.lt peticijos? Ryt popiet galėčiau surašyt kokią ir paplatint. SĮ "Susisiekimo paslaugos", tai čia "savivaldybės įmonė", taip? Reikia gal į poną merą pasikreipt, jis žmogus viešųjų ryšių svarbą supranta puikiai, gal čia galėtų būt naudingas šunininkams? g.gif
Atsakyti
nežinia kaip su peticija.lt ,
bet tarkim e-peticija.lt kažin ar padėjo ką dėl. Grindos g.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2011 08 07, 19:16)
Reikia gal į poną merą pasikreipt, jis žmogus viešųjų ryšių svarbą supranta puikiai, gal čia galėtų būt naudingas šunininkams?  g.gif

Beje, aš taip pat labai rimtai anądien apie jį užsiminiau drinks_cheers.gif Vat nebereik lipt per priekines duris, tai gal ir čia kas pasikeis ...
Atsakyti
Šiaip man keista,kad jokios kitos info išskyrus tą straipsnį apie pakeistas taisyklės niekur nerandu, juk per tiek laiko jos jau turėtu buti ir VšĮ"Susisiekimo paslaugos" tinklapyje pakeistos g.gif Ir dar,pažiūrėjau,kad laiškelį rašiau dėl vairuotojo,kuris mane su šuniu norėjo išvaryti iš autobuso gegužies 6 d., bet atsakymą gavau su atsiprašymų ir neminint apie šuns dydžio normatiyvus ar dar kokius reikalavimus ar apribojimus unsure.gif Kažkaip pagalvojau,jeigu tos taisyklės buvo priimtos gal apie tai kažką užsimintu unsure.gif
Atsakyti