Įkraunama...
Įkraunama...

Susikurkime darbą pačios

QUOTE(Minutėlė @ 2011 03 29, 18:38)
Nepykit. Bet ar jūs turite savo verslą?

Turejau 4u.gif O vyras ir dabar turi.
Atsakyti
Stebiu sia tema , Senos pazistamos postai visada verti demesio, matosi kad zmogus ismano ka kalba, o ne sako tik tam kad pasakyti. pritariu jos minciai kad galima tartis su turgaus prekeiviais, turesit kad ir tam paciam turgui bet keleta isbarstytu tasku. Manau bus zymiai lengviau susitart neis su Maximos monopolistais, ir nereikes atiduoti 50-70 proc uzdarbio.
Atsakyti
Apie prieskokinius augaliukus pasakysiu ir as. Manau savo nuomone galiu isreiksti nes panasios patirties turiu. Ideja labai gera, bet... Norint paversti ferma tinkama auginti augalus, neuzteks irengti dienos sviesa. As esu pati turejus labai senai fermos dali. Nebent ji pas jus jau naujoviska ir modernizuota. Mano fermoje reiktu irengti sviesa, plius reikia dienos sviesos nori to ar nenori, tai tektu deti didelius langus. toliau ventiliacija. Toliau apsildymas, didziausia paklausa tokios prekes butu ziema arba ankstyvas pavasiris. Tada reikia skaiciuot kiek kainuotu sviesa ir siluma, kaip zinom nera pigu. Jeigu turit galimybes paklausinekit, darzoviu, geliu augintoju kiek reikejo investiciju, kad viskas isisuktu. Ju reikia daug. Pati antrus metus auginu geles ir kazin ar trecius tai darysiu. Taip kazka uzsidirbu, bet pati viska daru nuo seklu iki pardavimo. darbas sunkus ir katais taip noris viska mesti. Vakar kazkokiu budu patalpoje kur auginu gavosi skersvejis ir gal 200 bakopu numire, pries tai del prasto durpio misinio isimete i kai kurias geles pelesis, tai kazkur apie 400 teko ismesti. Pavasaris dar toli, neaisku ar is vis kas isgyvens (aisku isgyvens). Is karto tada kyla mintis, reikia normalaus didelio siltanamio su normaliu apsvietimu ir sildymo sistema. O tokie auginimai pastatuose, fermuose ir kitur mano nuomone netikslingi. Ir jeigu siemet nerasiu pinigu siltamiui baigsis mano gelininkes karjera.
Atsakyti
QUOTE(Ginta. @ 2011 03 30, 11:19)
Pati antrus metus auginu geles ir kazin ar trecius tai darysiu.  Ir jeigu siemet nerasiu pinigu siltamiui baigsis mano gelininkes karjera.

Geles-dalykas labai lepus, o didelio poreikio joms nera blush2.gif O va valgyti tai norisi visais metu laikais. 4u.gif
Gal geliu auginima keiskit i kitus augalus? Nebutinai prieskoninius, bet ir salotos, svogunu laiskai, krapai, petrazoles ziema perkamos ir valgomi drinks_cheers.gif

Vienas is mano giminaiciu turi didelius siltnamius. Na didziulius konkreciai, gal koks ha ar du po plevele. Ankstyva pavasari augina salotas, ridikelius, sv.laiskus, veliau sodina pomidorus, kurena krosni vakarais, stovincia siltnamio vidury, bet pomidorus raudonus jau birzelio pradzioj veza i turgu. Per ta siltaji sezona(nuo balandzio pradzios iki rugsejo) sugeba uzdirbti visiems metams, statosi nama be paskolu. Seima didele, trys vaikai, zmona be valdisko darbo. Minejo, kad jo svajone tureti patalpas, kuriose irengtu pomidoru auginima net ziema.

Tai cia tik siaip vienas is pvz. 4u.gif Gal kokios salotos/krapai/svogunu laiskai vazoneliuose irgi butu populiaru ziemos metu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ginta. @ 2011 03 30, 11:19)
Apie prieskokinius augaliukus pasakysiu ir as. Manau savo nuomone galiu isreiksti nes panasios patirties turiu. Ideja labai gera, bet... Norint paversti ferma tinkama auginti augalus, neuzteks irengti dienos sviesa. As esu pati turejus labai senai fermos dali. Nebent ji pas jus jau naujoviska ir modernizuota. Mano fermoje reiktu irengti sviesa, plius reikia dienos sviesos nori to ar nenori, tai tektu deti didelius langus. toliau ventiliacija. Toliau apsildymas, didziausia paklausa tokios prekes butu ziema arba ankstyvas pavasiris. Tada reikia skaiciuot kiek kainuotu sviesa ir siluma, kaip zinom nera pigu. Jeigu turit galimybes paklausinekit, darzoviu, geliu augintoju kiek reikejo investiciju, kad viskas isisuktu. Ju reikia daug.

Tai aš apie tai ir norėjau pasakyti.
Labai daug suės elektra. Tada žiūrėti kiek kainuos pardavinėjimas. Jei reikės už vietą mokėti. Ir beveik kiekvienas ūkinkas augina dalį prieskonių ir kartu su daržovėm pardavinėja. O ir prieskonių ne kažin kiek reikia. Nusiperki ir kuriam laikui užtenka.
Reikia užduoti sau klausimą: kiek aš pati pirkčiau. Tik realiai reikia mastyti.
O jūsų,SENA PAŽĮSTAMA, verslas manau nebuvo net į tą pusę panašus. Nebent aš klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2011 03 30, 13:54)

Reikia užduoti sau klausimą: kiek aš pati pirkčiau. Tik realiai reikia mastyti.

O jūsų,SENA PAŽĮSTAMA, verslas manau nebuvo net į tą pusę panašus. Nebent aš klystu g.gif

Pradedantiems versla sakau ta pati: pergalvoti, ar MAN reikalingas butu tas daiktas/paslauga/produktas ar ne. Jei ne arba su daug isvedziojimu "o gal neblogai", "ogal kam reiks"-tada neverta to net pradeti drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Senos pazistamos verslas buvo ekologisku zemes ukio produktu auginimas+perdirbimas(gamyba)+pardavimas mirksiukas.gif Kaip manot, cia i ta puse ar nelabai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 03 30, 14:10)
Pradedantiems versla sakau ta pati: pergalvoti, ar MAN reikalingas butu tas daiktas/paslauga/produktas ar ne. Jei ne arba su daug isvedziojimu "o gal neblogai", "ogal kam reiks"-tada neverta to net pradeti drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

Senos pazistamos verslas buvo ekologisku zemes ukio produktu auginimas+perdirbimas(gamyba)+pardavimas mirksiukas.gif Kaip manot, cia i ta puse ar nelabai? biggrin.gif

Į tą į tą mirksiukas.gif . Tik jūs pajamų dar gaudavote kaip paramą iš ES. O tai neblogi pinigai. Ir vien iš to buvo galima neblogai pragyventi. Bet jei dabar nebeužsiimate, tai vadinasi dabar su žemės ūkiu nekas. Tai ko norėti kad pragyventų iš kelių užaugintų prieskonių.
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2011 03 30, 14:24)
Į tą į tą mirksiukas.gif . Tik jūs pajamų dar gaudavote kaip paramą iš ES. O tai neblogi pinigai. Ir vien iš to buvo galima neblogai pragyventi. Bet jei dabar nebeužsiimate, tai vadinasi dabar su žemės ūkiu nekas. Tai ko norėti kad pragyventų iš kelių užaugintų prieskonių.

Paramos is ES negaudavau, nes dirbau tuo paciu ir valstybiniame darbe(valstybes tarnyboj, o tai draudziama-viesieji ir privatus interesai ir t.t., o jei neimi paramos, moki mokescius-gali saugiai ir ramiai dirbti).
Su z.u. produktais net labai gerai sekesi, bet buvo iskelti perdirbimui neimanomi reikalavimai, esu jau rasiusi sioje temoje-cechas privalo tureti gamybine paskirti. Tik del to uzsidariau ir nebegalejau atidaryti nieko nauja, nes vis tas pats reikalavimas-gamybine pastatu paskirtis doh.gif Su Vet tarnybos reikalais cia nieko bendra-mano cechas buvo irengtas kaip operacine. Deja.

O i zemes uki rengiuosi grizti jau si pavasari. Tai vienintele sritis, kuria labai gerai ismanau, kuri tures VISADA paklausa(rubus gali nusipirkti humanoj, be papuosalu galima apseiti, o va valgyti visada noresis drinks_cheers.gif ). Tik dirbsiu jau ne kaip imone, o kaip ukininke(turiu pazymejima), jiems tikrai lengvatos taikomos drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 03 30, 14:40)

O i zemes uki rengiuosi grizti jau si pavasari. Tai vienintele sritis, kuria labai gerai ismanau, kuri tures VISADA paklausa(rubus gali nusipirkti humanoj, be papuosalu galima apseiti, o va valgyti visada noresis drinks_cheers.gif ). Tik dirbsiu jau ne kaip imone, o kaip ukininke(turiu pazymejima), jiems tikrai lengvatos taikomos drinks_cheers.gif

kaip fainai thumbup.gif , visgi aš manau šiais laikais reik išmanyti ką darai, labiausiai tai kaip susitvarkyti su LT įstatymais doh.gif linkiu sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 03 30, 14:40)
Paramos is ES negaudavau, nes dirbau tuo paciu ir valstybiniame darbe(valstybes tarnyboj, o tai draudziama-viesieji ir privatus interesai ir t.t., o jei neimi paramos, moki mokescius-gali saugiai ir ramiai dirbti).
Su z.u. produktais net labai gerai sekesi, bet buvo iskelti perdirbimui neimanomi reikalavimai, esu jau rasiusi sioje temoje-cechas privalo tureti gamybine paskirti. Tik del to uzsidariau ir nebegalejau atidaryti nieko nauja, nes vis tas pats reikalavimas-gamybine pastatu paskirtis doh.gif Su Vet tarnybos reikalais cia nieko bendra-mano cechas buvo irengtas kaip operacine. Deja.

Jų reikalavimai tikrai prasilenkia kartais su sveiku protu doh.gif .
Jei ne paslaptis auginti žadi daržoves ar grūdines.
Šiaip aš irgi esu ir ūkininkė su pažymėjimu ir dar savo įmone turiu. Bet žemę kol kas nuomoju.
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2011 03 30, 14:45)
Jų reikalavimai tikrai prasilenkia kartais su sveiku protu doh.gif .
Jei ne paslaptis auginti žadi daržoves ar grūdines.
  Šiaip aš irgi esu ir ūkininkė su pažymėjimu ir dar savo įmone turiu.  Bet žemę kol kas nuomoju.

Nei to nei to biggrin.gif Dabar galvoju i sodininkyste orientuotis: silauoges, vynuoges, avietes, aronijos bei ekologisku sulciu gamyba(is ju). Kaip ukininke galesiu pretenduoti i parama bei pastatu isirengimui mazesni reikalavimai: vet reikalavimus reikes ispildyti, bet niekas is ukininko nereikalauja gamybines paskirties, galesiu nors tvarte( pagal popierius) sulciu cecha irengti.
Siaip tai nevienu metu darbas. Bet simet kol kas, tfu tfu tfu, dar turiu valstybini darba. Sioje temoje lankausi tam, kad uzsikabinti uz kazko savo, nes labai sunku sedeti be lito kiseneje, netekus darbo. verysad.gif
Praktiskai metus sioje temoje sedziu, atmeciau jau ir darzelio ideja(vel del tu paciu reikalavimu), ir parduotuves(kaimynai sutikimo neduoda), ir kepykleles(neleidzia Statybos inspekcija). Liko man tik viena, kur prikibti niekas negali-zeme wub.gif Stai ir isnaudosiu as ja, o apie kazkokius rezultatus galesiu pasikalbeti tik kitais metais 4u.gif

Naktibalda, aciu, bandysiu kazka daryti, o ne vien dejuoti, kaip sunku Lietuvoj gyventi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 30 kovo 2011 - 14:15
SENA PAŽĮSTAMA, nu tikra šaunuolė esi. Aš kažkaip aptingau. Gal su vaikais pavargau g.gif
Atsakyti