Įkraunama...
Įkraunama...

Susikurkime darbą pačios

QUOTE(bonne idée @ 2011 03 27, 23:43)
gal juokingai nuskambės - auginti sraiges  biggrin.gif

Iš tiesų, girdėjau per vieną Tv laidą, kad tai perspektyvu, remia ES fondai, o investicijos nedidelės. Netgi yra sraigių augintojų asociacija, reiktų paieškot info.

Bent toje TV laidoje labai patraukliai pasakojo apie sraigių auginimą. (aš pati užsigeidžiau jas augint, nors nei sąlygų, nei ketinimų verslaut neturėjau  doh.gif  lotuliukas.gif )

lotuliukas.gif Zinau as ta sraigiu auginima, mano dedis bande, bet nelabai gavosi, nezinau kas, nesidomejau. Zinau kad jei istojus i ta asociacija uz kg gauni po 7 lt kazkur, o jei kaip paprastas augintojas esi, tai parduodi tam, kuris priklauso asociacijai po 1 lt ar po 70 ct uz kg. Ne ne, sraiges ne man, brrr. net i rankas paimt negaleciau biggrin.gif

*Gutte, ne pirmoji sia minti siulai, mastau apie sia minti, bet vat man daug baimes varo tas maras triusiu, uzeis ir visi iskris. O kiek tie skiepai veiksmingi tai net nzn, jei skiepyti triusiai nieko nebijo, tuomet ir butu galima galvoti, bet noretusi kazka uzsiimti be gyvunu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidutea @ 2011 03 28, 11:05)
lotuliukas.gif Zinau as ta sraigiu auginima, mano dedis bande, bet nelabai gavosi, nezinau kas, nesidomejau.
*Gutte, ne pirmoji sia minti siulai, mastau apie sia minti, bet vat man daug baimes varo tas maras triusiu, uzeis ir visi iskris. O kiek tie skiepai veiksmingi tai net nzn, jei skiepyti triusiai nieko nebijo, tuomet ir butu galima galvoti, bet  noretusi kazka uzsiimti be gyvunu...  ax.gif

Tureciau as fermos pastatus-nekiltu man klausimu, ka daryti lotuliukas.gif
Nenorit gyviu-imkites augalininkystes: prieskoniniai augalai vazoneliuose visada verte tures 4u.gif Tik apsvietimo su dienos lempomis irengti reiketu.
Daugiau fermoje nieko praktiskai ir negalima irengti, riboja daug keliamu reikalavimu.
Na nebent kokia gamykla ar autoservisa mastau.gif Bet tam reikia daug investiciju.

O jei norit stabiliu pajamu-nuomokit ferma 4u.gif Manau, atsiras ukininkas, kuris mielai ta darytu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmuke3 @ 2011 03 27, 23:02)
aciu uz patarimus  mirksiukas.gif  is zmoniu beabejo tik su sutartimi rubus ar daiktus priimciau. radau internete komiso sutarti, bet ten labai sudetinga, 4 lapu, kazi ar nebuna kokiu paprastesniu, tiesiog kad butu galima surasyt daiktus, pardavejo kainas, kiek laiko laikomi parduotuvej daiktai ir panasiai g.gif

Pabandyk nueiti į komiso parduotuvę ir pati nunešk kokį daiktą parduoti. Išduos vieną sutarties lapą. Ir turėsi pavyzdį.
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2011 03 28, 13:53)
Pabandyk nueiti į komiso parduotuvę ir pati nunešk kokį daiktą parduoti. Išduos vieną sutarties lapą. Ir turėsi pavyzdį.

Girdeta ideja hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2011 03 28, 14:37)
Girdeta ideja hihihi.gif

O kaip kitaip sužinosi lotuliukas.gif
Kaip verslas sekasi? Nenusibodo?
Aš kartais pasvajoju kaip gerai tiems, kurie gyvena iš pašalpų.
Paskaičius šitą temą susidaro man tokia nuomonė, kad daugelis neįsivaizduoja koks sunkus ir alinantis yra savas verslas.
Neužtenka vien pagaminti ar užauginti. Didžiausia problema yra realizuoti. Reikia turėti savo pinigų kad galėtum verslą finansuoti. Juo labiau kad žmonės dabar labai taupo. Ir sunku tusčią nišą rasti. Aš jau nekalbu apie mokesčių sistemą.
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2011 03 21, 15:56)
Individuali veikla būti dviejų rūšių: su verslo liudijimu ir su pažyma. Išsiimant verslo liudijimą avansu sumokamas nustatytas pajamų mokestis. Ir dar reikia mokėti PSD bei SD. O su pažyma iš anksto GPM mokėti nereikia, SD ir GPM mokamas kitais metais deklaruojant pajamas, o PSD mokamas kiekvieną mėnesį. Yra galimi du būdai skaičiuoti mokesčius: vedant griežtą apskaitą, kaupiant finansinius dokumentus ir išskaičiuojant leidžiamus atskaitymus, arba vedant tik pajamų apskaitą, neišskaičiuojant realių išlaidų, pasirenkant 30 proc. atskaitymą nuo pajamų ir nuo likusios sumos (70 proc. pajamų) skaičiuojant mokesčius.

Dar norėčiau pasitikslinti.
Norint atidaryti internetinę parduotuvę, reikia individualios veiklos su pažyma, ar ne?
Tuomet kiekvieną mėnesį turėsiu mokėti PSD? T.y. 9% nuo minimalios mėnesinės algos ir metų gale dar 9% nuo per metus gautų pajamų atėmus jau sumokėtą sumą?
O SD ir GPM nuo kokios sumos mokami? Ir juos mokėt reikia ne iškart, o tik po Naujų Metų?

Kurį mokesčių būdą labiau apsimoka pasirinkt? Ir pagal ką jį reiktų rinktis? Tarkim, jeigu per pirmą mėnesį gaunu tik 50 LT pajamų, o vėliau daugiau? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2011 03 28, 12:53)

tai ir as pagalvojau kad reiks nueit i komisa ir nunest kelis rubus ir tada jau bus viskas daug aiskiau hihihi.gif tik gal kas zinot i ta IV pazyma reiks dar isirasyt ir komiso veikla?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 03 28, 12:12)
Tureciau as fermos pastatus-nekiltu man klausimu, ka daryti lotuliukas.gif
Nenorit gyviu-imkites augalininkystes: prieskoniniai augalai vazoneliuose visada verte tures 4u.gif Tik apsvietimo su dienos lempomis irengti reiketu.
Daugiau fermoje nieko praktiskai ir negalima irengti, riboja daug keliamu reikalavimu.
Na nebent kokia gamykla ar autoservisa mastau.gif  Bet tam reikia daug investiciju.

O jei norit stabiliu pajamu-nuomokit ferma 4u.gif Manau, atsiras ukininkas, kuris mielai ta darytu 4u.gif

Ukininkai nori pirkti, o mes parduoti nenorime, nes taip sakant, parduot visada suspesi mirksiukas.gif o va ideja su augaliukais ir man patinka, bet vat kaip su pardavimu? Kaip surasti pirkejus? nes turguj stovet ne mano pasaukimas, greiciau isdalinciau dykai, nei parduociau lotuliukas.gif Nebent firmine kokia atsidarius, bet nejau tu prieskoniu gali buti didziule gausa? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidutea @ 2011 03 28, 21:09)
Ukininkai nori pirkti, o mes parduoti nenorime, nes taip sakant, parduot visada suspesi  mirksiukas.gif o va ideja su augaliukais ir man patinka, bet vat kaip su pardavimu? Kaip surasti pirkejus? nes turguj stovet ne mano pasaukimas, greiciau isdalinciau dykai, nei parduociau  lotuliukas.gif Nebent firmine kokia atsidarius, bet nejau tu prieskoniu gali buti didziule gausa?  unsure.gif

o tai tie ukininkai nenoretu nuomuotis is jusu fermos ar butinai pirkt nori? o del augaliuku pardavimo tai manau reiktu daugiau pasireklamuot, skelbimu i interneta, koki laikrasti parasyt, lankstinuku pasidaryt. dar kokios gal kai buna sodo muges tai jose pasireklamuot kad auginat ir prekiaujat tokiais dalykais smile.gif ir taip prisitrauktumet klientu su laiku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmuke3 @ 2011 03 28, 21:17)
...ir taip prisitrauktumet klientu su laiku mirksiukas.gif

Būtent - šiais laikais verslininkai nori investuoti tik pinigus, o ne laiką.
Atsakyti
QUOTE(Aidutea @ 2011 03 28, 21:09)
o va ideja su augaliukais ir man patinka, bet vat kaip su pardavimu? Kaip surasti pirkejus? nes turguj stovet ne mano pasaukimas, greiciau isdalinciau dykai, nei parduociau  lotuliukas.gif Nebent firmine kokia atsidarius, bet nejau tu prieskoniu gali buti didziule gausa?  unsure.gif

O kam stoveti? Juk galima susitarti(pagal sutarti ar kaip ten) su kitais turgaus prekiautojais, kad jiems atvesit, jie parduos, nes vis tiek stovi su savo prekem, sakykim, kokiais pomidorais ar agurkais. mirksiukas.gif Arba kioskeli turguj isirengti, jie nera brangus, apie 2000lt, bet vieta pastovi butu, zmones jau zinotu, kur ieskoti.
Be abejo, butinai dalyvauti tada visose parodose, mugese, dalinti per jas lankstinukus. Ir bandyti kalbetis su prekybos centrais del tiekimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 03 29, 07:04)
O kam stoveti? Juk galima susitarti(pagal sutarti ar kaip ten) su kitais turgaus prekiautojais, kad jiems atvesit, jie parduos, nes vis tiek stovi su savo prekem, sakykim, kokiais pomidorais ar agurkais. mirksiukas.gif Arba kioskeli turguj isirengti, jie nera brangus, apie 2000lt, bet vieta pastovi butu, zmones jau zinotu, kur ieskoti.
Be abejo, butinai dalyvauti tada visose parodose, mugese, dalinti per jas lankstinukus. Ir bandyti kalbetis su prekybos centrais del tiekimo 4u.gif

Nepykit. Bet ar jūs turite savo verslą?
Atsakyti