Laptopas padarytas is crispy rice.Puikiausiai laiko forma.
niu va, kol Olesta atšliaužė prie kompo, jau ir atsakymai parašyti, šaunu
Cipciukas tai pavaro, kai ji įdeda tortą, tai reikia palaukti kokią savaitę, tada galima savus rodyti
Sveikinu temos naujokes, smagu matyti, kad kepimas populiarėja
Labai dailių tortukų prisižiūrėjau, tik Eiwilės kažkodėl visą dieną akyse stovi, nu tokie mieli krikštynukai man
Cipciukas tai pavaro, kai ji įdeda tortą, tai reikia palaukti kokią savaitę, tada galima savus rodyti
Sveikinu temos naujokes, smagu matyti, kad kepimas populiarėja
Labai dailių tortukų prisižiūrėjau, tik Eiwilės kažkodėl visą dieną akyse stovi, nu tokie mieli krikštynukai man
Mergaitės, o Meian užpilamoji tortų dengimo masė tinka ant bet kokio kremo (pvz. grietinėlės)? Ar ji irgi turi savų kaprizų, kaip pvz. bezė besipykstanti su drėgme ir pan.?
atejau pasikeikti... ir man su dengimo mase vakar nesekesi. trupejo dziuvo. skilinejo.. nu kosmaras. siaip ne taip uzdengiau , bet nerodysiu. ( vis per naujo mase dariau ir dariau ir vis taspats)
uztat islyginti torta sekesi puikiai. beveik kaip ant pavizdiniu nuotrauku gavosi
beje toks klausimas. kuri dengimo mase pati paklusniausia geriausia elastingiausia ir kokio ji turi buti storio kad ir dengtusi graziai ( neplysinetu) ir valgytusi skaniai?
pas ka cia isiprasyti i roziu daymo pamokas. nu jau kokios jos man issigimusios gaunasi kad baisu. mazytesdar dar... o dideles nu niekaip
ups. pamirsau pagirti torciukus. cypciukas tai cia isvis tortu feja truksta zodziu....
ir dar man faini tie du krikstynu torciukai. batukai patiko. paprasciau gaminami ir jaukus. reikes pameginti
uztat islyginti torta sekesi puikiai. beveik kaip ant pavizdiniu nuotrauku gavosi
beje toks klausimas. kuri dengimo mase pati paklusniausia geriausia elastingiausia ir kokio ji turi buti storio kad ir dengtusi graziai ( neplysinetu) ir valgytusi skaniai?
pas ka cia isiprasyti i roziu daymo pamokas. nu jau kokios jos man issigimusios gaunasi kad baisu. mazytesdar dar... o dideles nu niekaip
ups. pamirsau pagirti torciukus. cypciukas tai cia isvis tortu feja truksta zodziu....
ir dar man faini tie du krikstynu torciukai. batukai patiko. paprasciau gaminami ir jaukus. reikes pameginti
QUOTE(Cipciukas @ 2010 07 16, 13:24)
Na aš visai netoli ....čia pat ....jei jau įkėlei , tai bent paaiškinsiu kaip darytas .
Viduje ŠOKOLADINIS tortas , su amaretu sulietas , dukra nešis į mergvakarį , nenorėjo nieko vulgaraus , tik kokio nors simbolio tolimesniame gyvenime ...o kaip be lovos
Pastilažas , įspaudiniai voliukai raštui , įspaudai detalėms , perlas ....
-------------------------------------------------------------------------------------------
O čia kitas ....viskas tas pats , tik rožės su kakava dažytos , kaip ir plikyti lapukai ( keletos atspalvių ) ....taškiukai aisingas ( rudas ) bet kai apipurškiau , va koks gavosi ....
Viduje ŠOKOLADINIS tortas , su amaretu sulietas , dukra nešis į mergvakarį , nenorėjo nieko vulgaraus , tik kokio nors simbolio tolimesniame gyvenime ...o kaip be lovos
Pastilažas , įspaudiniai voliukai raštui , įspaudai detalėms , perlas ....
-------------------------------------------------------------------------------------------
O čia kitas ....viskas tas pats , tik rožės su kakava dažytos , kaip ir plikyti lapukai ( keletos atspalvių ) ....taškiukai aisingas ( rudas ) bet kai apipurškiau , va koks gavosi ....
Koks grozis..man net valgyt gaila butu
QUOTE(banguze @ 2010 07 16, 21:54)
Aciu
o stai receptas
Zefyrai (Marshmallows)
240 ml šalto vandens
21 g/3 v.š. želatinos
400 g cukraus
240 g kukurūzų/cukraus sirupo
¼ a. š. druskos
2 a. š. vanilės esencijos
cukraus pudros zefyrų apvoliojimui
Želatiną užpilti 120 ml vandens ir palikti 15 minučių išbrinkti. Tuo tarpu puode sumaišyti cukrų, kukurūzų ar cukraus sirupą, druską ir likusi 120 ml vandens ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, o masė užvirs. Masei užvirus, virti, kol temperatūra pasieks 115°C, tai užtruks apie 10 minučių (termometro aš neturėjau, tad ir viriau kaip nurodyta 10 minučių). Nukelti puodą nuo ugnies ir pilti į dubenį su išbrinkusia želatina (čia ir prireikė papildomų rankų, mat pilant sirupą, reikia nuolat maišyti masę įjungus maišytuvą).
Masę maišyti nuolat, padidinus greitį, kol ši patrigubės. Tai užtruks apie 10 minučių. Formą, į kurią pilsite masę, ištepti aliejumi ar sviestu ir gausiai pabarstyti persijota cukraus pudra. Šonus ir dugną. Supilti zefyrų masę ir palikite maždaug 12 valandų (geriausia pernakt), kad masė sustingtų.
Sustingus, atsargiai išimti zefyrinę masę iš formos. Pjaustyti kvadratėliais ar išspausti įvairias formeles sausainių formomis.
Vieną porciją maišiau trumpiau, kitą ilgiau (nes neradau dubens į kurį viskas tilptų). Zefyrai iš trumpiau maišytos masės buvo minkštesni, puresni ir lipnesni. Maišyti ilgiau - standesni, minkšti, bet ne tokie purūs.
PASTABA. mase trumpam reikia deti is aldytuva ir nuolat pamaisyti. tada turetu graziai atrodyti
QUOTE(Olesta @ 2010 07 16, 23:18)
Cipciukas tai pavaro, kai ji įdeda tortą, tai reikia palaukti kokią savaitę, tada galima savus rodyti
visiškai pritariu.....na bet nelauksiu ilgai ydesiu keleta darbeliu savo.....
vestuvinis tortas......mascarpones surio tortas...MMG,beze...taures vienkartines...beje ideja irgi Cipciuko......
jaunosios tortas......nuo apačios-rafaelo,vaisinis ir mascarpones surio tortai....dengta MMG
ir krikštynu knyga...per puse rafaelo ir vaisinis....MMG
QUOTE(spyglis2 @ 2010 07 17, 10:56)
kirbe, pasikartosiu
o čia mano rytinis nesėkmingas darbas nesėkmės čia nesimato, nes nučiuožė pusė šono dengto žole teko suktis iš padėties su masės likučiais... todėl apačios ir netografavau. o viršus, išėjo toks, kokio ir tikėjausi...
o čia mano rytinis nesėkmingas darbas nesėkmės čia nesimato, nes nučiuožė pusė šono dengto žole teko suktis iš padėties su masės likučiais... todėl apačios ir netografavau. o viršus, išėjo toks, kokio ir tikėjausi...
o kaip lektuva sulipdei? gal kur radai pavyzdelius
QUOTE(nekava @ 2010 07 17, 11:06)
o kaip lektuva sulipdei? gal kur radai pavyzdelius
radau fotkę tokio pačio modelio, žiūrėjau ir bandžiau atkartot, sakyčiau, visai pavyko
kirbe,koks gaivumas tokiu oru
o tam vestuviniam,man to kaspino nereik
knyga-laaabai graži
spygli,lėktuvėlis fainas
o tam vestuviniam,man to kaspino nereik
knyga-laaabai graži
spygli,lėktuvėlis fainas