Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus..

QUOTE(Olesta @ 2010 07 25, 23:17)
guldau savo žilą galvą, kad ne nuo masės priklauso tirpimas - NEPARUOŠĖT TINKAMAI TORTO DENGIMUI  4u.gif  4u.gif  4u.gif  nei viena masė netirpsta va taip va dėl oro ar dėl kilometrų sklaičiaus  4u.gif

Jo aš kursus tai laisvai galiu, dviejų tipų net:
* figūrėlių lipdymas
** torto svorio viršijimas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif nuo 100 g iki 3 kg  blush2.gif  lotuliukas.gif


Olestut na kad nepruosiau torto tinkamai dengimui as su Tavim sutinku,bet kodel slapioja ir batukai ant torto padeti tai man nikaip neaisku g.gif drugeliai kurie buvo jau sudziuve tai vieninteliai kurie neslapiavo ax.gif

O apie koki cia svorio virsijima kalbat?na pasitaiko man kad virsiju koki 100-200 g bet del to nepradesiu tortu apipjaustineti ax.gif
Atsakyti
Ačiū, kad esat mielosios 4u.gif
Savo princesei dariau tortą, pirmą kartą gyvenime blush2.gif
Priimu visokią kritiką
Vidus "Juodasis miškas", kremas varškės ir grietinės, viršus pastilažas
user posted image
Atsakyti
Batukai šlapiavo g.gif nu čia jau mistika g.gif masės paruošimo klaidos galbūt??? technikoj kažkur esmė rolleyes.gif

jo jo, aš meistras ant torto svorio viršijimo, man taip puikiai sekasi doh.gif regis jau viską pasiskaičiuoju kaip turi būti, nu kai pasveriu doh.gif regis betono būčiau prikrovus papildomai, matyt meilė kepiniams tiek sveria lotuliukas.gif

Erikute, viskas normaliai, kaip pirmam tortukui, tai labai dar neblogai gavosi thumbup.gif aš jau jas kelias padarius ir iki tobulumo toli gražu doh.gif man čia kaip mašinos ir kamuoliai doh.gif prie sijono nesikabinėju, visokių formų tų sijonų yra cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 07 25, 23:17)
guldau savo žilą galvą, kad ne nuo masės priklauso tirpimas - NEPARUOŠĖT TINKAMAI TORTO DENGIMUI  4u.gif  4u.gif  4u.gif  nei viena masė netirpsta va taip va dėl oro ar dėl kilometrų sklaičiaus  4u.gif

Jo aš kursus tai laisvai galiu, dviejų tipų net:
* figūrėlių lipdymas
** torto svorio viršijimas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif nuo 100 g iki 3 kg  blush2.gif  lotuliukas.gif


as pradedu itarti, kad maese tirpsta nuo sviesto rusies po jomis.. nuo rugsteles dedamos i mase, gal dar nuo kvapu kokiu.. nes dariau mases, kur nieko nereikia virti..
Atsakyti
ką žinau tą žinau, kad nuo sviestinuko su kondensuotu ypač jei santykis 1:1, tikrai gali parasoti...

**aš visus tortus tepu sviestiniu Šarlot kremu + į jį sijoju per sietelį medaus torto lakštelių trupinukus, špaklius nerealus, trupiniai sugeria drėgmės perteklių, tobulai išsilygina torto nelygumai, puikiai laikosi masės... sviestinį kremą laikau tokios konsistencijos, kad jis būtų standus pakankamai, kad gerai teptųsi, nebūtų bėgantis. Kai tik aptepu juo tortą ir baigiu lyginimą, iš karto dengiu paruošta pasirinkta cukrine mase. Taip pat esu pastebėjusi: jeigu torto kremas apsivelia sus sviestiniu kremu, tose vietose torto šonai bus linkę šlapiuoti, jei apsitepa gražiai be vėlimosi, tada viskas liuks... pažiūrėkit rafaelo torte, jei tik kremai nevienodod temperatūros, tuoj pat nuo sviesto ir kondesnuoto pieno mišinio atsiskiria vanduo, galbūt tas mišinys dėl tam tikrų niuansų ir duoda šlapiavimus masei, čia tik toks mano pamąstymas, nesakau, kad čia 100 % kaltas sviestinis kremas, galų gale gal reikšmės turi ir kokį sviestą dedam - aš naudoju tik 82 % riebumo sviestą... kiek tyas turi įtakos geram sviestiniam kremui, nežinau rolleyes.gif

*** Kice, gal galit pakonsultuoti dėl Napoleonų dengimo mase subtilybių, lengvai pasiduoda jie kaip ir bet kuris kitas tortas??? Turėsiu pagelbėti vienai pažįstamai, ji susikeps Napoleonus ir atveš man papuošti, tik ko tais man kyla abejonių dėl niuansų dėl trapios tešlos unsure.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 07 25, 22:17)

** torto svorio viršijimas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif nuo 100 g iki 3 kg  blush2.gif  lotuliukas.gif

šitą ir aš sugebu drinks_cheers.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 07 26, 08:38)
ką žinau tą žinau, kad nuo sviestinuko su kondensuotu ypač jei santykis 1:1, tikrai gali parasoti...

**aš visus tortus tepu sviestiniu Šarlot kremu + į jį sijoju per sietelį medaus torto lakštelių trupinukus, špaklius nerealus, trupiniai sugeria drėgmės perteklių, tobulai išsilygina torto nelygumai, puikiai laikosi masės... sviestinį kremą laikau tokios konsistencijos, kad jis būtų standus pakankamai, kad gerai teptųsi, nebūtų bėgantis. Kai tik aptepu juo tortą ir baigiu lyginimą, iš karto dengiu paruošta pasirinkta cukrine mase. Taip pat esu pastebėjusi: jeigu torto kremas apsivelia sus sviestiniu kremu, tose vietose torto šonai bus linkę šlapiuoti, jei apsitepa gražiai be vėlimosi, tada viskas liuks... pažiūrėkit rafaelo torte, jei tik kremai nevienodod temperatūros, tuoj pat nuo sviesto ir kondesnuoto pieno mišinio atsiskiria vanduo, galbūt tas mišinys dėl tam tikrų niuansų ir duoda šlapiavimus masei, čia tik toks mano pamąstymas, nesakau, kad čia 100 % kaltas sviestinis kremas, galų gale gal reikšmės turi ir kokį sviestą dedam - aš naudoju tik 82 % riebumo sviestą... kiek tyas turi įtakos geram sviestiniam kremui, nežinau  rolleyes.gif

*** Kice, gal galit pakonsultuoti dėl Napoleonų dengimo mase subtilybių, lengvai pasiduoda jie kaip ir bet kuris kitas tortas??? Turėsiu pagelbėti vienai pažįstamai, ji susikeps Napoleonus ir atveš man papuošti, tik ko tais man kyla abejonių dėl niuansų dėl trapios tešlos  unsure.gif  rolleyes.gif


As dedu pakeli sviesto su trecdaliu kondensuoto, ir vistiek rasoja biggrin.gif o va trupinuku kartais idedu, bet gal mazokai. Reiks daugiau idet.
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 07 26, 08:38)
ką žinau tą žinau, kad nuo sviestinuko su kondensuotu ypač jei santykis 1:1, tikrai gali parasoti...

*** Kice, gal galit pakonsultuoti dėl Napoleonų dengimo mase subtilybių, lengvai pasiduoda jie kaip ir bet kuris kitas tortas??? Turėsiu pagelbėti vienai pažįstamai, ji susikeps Napoleonus ir atveš man papuošti, tik ko tais man kyla abejonių dėl niuansų dėl trapios tešlos  unsure.gif  rolleyes.gif


jokio skirtumo nuo kitu tortu.. jo pats kremas plikytas su sviestiniu, tai nera problemu smile.gif Tik reikia bulvytes mases, kad gerai visus plysiukus uzlygintu smile.gif
Atsakyti
Na ir prikepėt thumbup.gif šaunuolės visos thumbup.gif jau net pakomentuoti nebeišėjo biggrin.gif

Atsakyti
Na as apsisarvuosiu kantrybe ir ekspermentuosiu kol man tortukai neberasos,man mmg nerasodavo kai nededavau citrinos rugsteles reiks pabandyt nebedet ziuresiu rasos ar ne g.gif

Aptepimui naudoju sarlot krema darau su saulutes sviestu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2010 07 26, 08:25)
as pradedu itarti, kad maese tirpsta nuo sviesto rusies po jomis.. nuo rugsteles dedamos i mase, gal dar nuo kvapu kokiu.. nes dariau mases, kur nieko nereikia virti..


na aš visada dedu rugšteles ir kvapu ir niekada nerasoja man...bet mano pagrindine mase MMG......

100 proc.pritariu Olestai......mergaites nepatingekit pirma sluoksny užtepti sviestiniu kremuku su persijotais trupinukais ir trumpam ykišti y šaldytuva,tada užtepkit tik sviestiniu plonai plonai ir denkit mase....tortas buna lygutelis ir man tikrai nešlapiuoja......
ir dar toro aptepimui tikrai nereikia sviesto ir kond pieno imti lygiom dalim....pok sviesto ir kokie 2 geri šaukštai kond.pieno......
Atsakyti
QUOTE(eiwile @ 2010 07 26, 11:16)
Na as apsisarvuosiu kantrybe ir ekspermentuosiu kol man tortukai neberasos,man mmg nerasodavo kai nededavau citrinos rugsteles reiks pabandyt nebedet ziuresiu rasos ar ne  g.gif


Nededi rugsteles???,juk tada mase visiskaiiiii nevalgooma buna unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ***Meskute***: 26 liepos 2010 - 10:54