Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus..

QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 21, 09:08)
Beze labiausiai ir tinka tokiais orais, juk ji apzdiuna ir laikosi kuo puikiausiai, jei nenubega iskart biggrin.gif

tu cia man nekarksek
nono.gif hihihi.gif
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 21, 09:11)
Reik zelatina pravesint pries pilant i pudra. Nes suima i siulelius, jei skirtingos temperaturos buna. Pastilazas man geriausia...

ak va kame reikalas doh.gif man butent tas praeita savaite ir atsitiko... ir vis galvoju, nu is kur tie siulai pas mane fool.gif
Atsakyti
As beze verdu taip:

200-210 g cukraus,
6 saukstai vandens,
3 baltymai (normalaus dydzio, neperdideli, gali but M),
puse saukstelio rugsteles.

Uzpilu cukru vandeniu mazame indelyje. Uzkaiciu, ir maisau kol uzverda. Kai uzverdu, primazinu ugni iki 6-7 padalos (is 9). Verda kokias 4 minutes, tada kysteliu saukstuko galiuka i sirupa, ir prilieciu pirstu. Jei atitraukiant pirsta tysiasi siulelis, reiskia sirupas isvires. Supilu sirupa plakant mikseriu i super gerai isplaktus baltymus. Statau i salto vandens vonele, ir plaku, dedu rugstele, ir plaku tol, kol sunkiai pavelka sluoteles, ir matosi net indo dugnas.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 21, 09:54)
As beze verdu taip:


nu atrodo jau taip paprasta, taip nesudėtinga rolleyes.gif lotuliukas.gif Gavosi man tik pirmą kartą , o paskui bandžiau dar kokius penkis kartus ir ššš doh.gif arba sirupas paruduoja, arba nedaverda ir nors tu ką nepataikau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 21, 09:54)
As beze verdu taip:

200-210 g cukraus,
6 saukstai vandens,
3 baltymai (normalaus dydzio, neperdideli, gali but M),
puse saukstelio rugsteles.

Uzpilu cukru vandeniu mazame indelyje. Uzkaiciu, ir maisau kol uzverda. Kai uzverdu, primazinu ugni iki 6-7 padalos (is 9). Verda kokias 4 minutes, tada kysteliu saukstuko galiuka i sirupa, ir prilieciu pirstu. Jei atitraukiant pirsta tysiasi siulelis, reiskia sirupas isvires. Supilu sirupa plakant mikseriu i super gerai isplaktus baltymus. Statau i salto vandens vonele, ir plaku, dedu rugstele, ir plaku tol, kol sunkiai pavelka sluoteles, ir matosi net indo dugnas.


Piršto nenusidegini blink.gif ? Nes aš taip darydama nusideginau pirštą taip, kad pūslė iššoko doh.gif lotuliukas.gif

O kodėl sirupas paruduoja? Per didelė ugnis?
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2010 07 21, 10:01)
Piršto nenusidegini  blink.gif ? Nes aš taip darydama nusideginau pirštą taip, kad pūslė iššoko  doh.gif  lotuliukas.gif

O kodėl sirupas paruduoja? Per didelė ugnis?


Nenusideginu, nes tik prilieciu ir iskart atitraukiu.

O paruduoja sirupas, nes perverda ir pradeda karamelizuotis... As cia tokia mokytoja... ale vis gal kam pravers... man gi daznai irgi nesigauna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 21, 10:03)
Nenusideginu, nes tik prilieciu ir iskart atitraukiu.

O paruduoja sirupas, nes perverda ir pradeda karamelizuotis... As cia tokia mokytoja... ale vis gal kam pravers... man gi daznai irgi nesigauna biggrin.gif


Bet kaip taip gali būti, jei sakai, kad reikia virti kokias 4 minutes, o mn tas sirupas paruduoja labai greitai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 21, 11:03)
Nenusideginu, nes tik prilieciu ir iskart atitraukiu.


ne, nu ot fakyrė hihihi.gif įmerk šakutę ir pūsk virš kriauklės burbulus. Jei pučiasi tokie faini karameliniai burbulai, viskas, sirupas geras cool.gif
Atsakyti
aš kai viriau pirmą kart idealiai išėjo antrą kartą taip sukaramelizavau kad baisu.... smile.gif tai galvoju šiam savaitgaliui bandysiu daryti bezė smile.gif tik kaži kas gausis smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2010 07 21, 10:11)
Bet kaip taip gali būti, jei sakai, kad reikia virti kokias 4 minutes, o mn tas sirupas paruduoja labai greitai  unsure.gif


Matyt reikia atitaikyt virima pagal savo virykle... nes kiekviena skirtinga...

O man su sakute ir tais burbulais nieko nesigavo... unsure.gif
Atsakyti
ne karto nedariau beze.. Visur uztenka aisingo ir masiu.. smile.gif Bet noresis sau padaryti koki karta, tik galvoju - ant kokio torto ji labai labai tiktu? smile.gif
Jaunystes nekepsiu - elektros gaila.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2010 07 21, 10:21)
ne karto nedariau beze.. Visur uztenka aisingo ir masiu.. smile.gif Bet noresis sau padaryti koki karta, tik galvoju - ant kokio torto ji labai  labai tiktu? smile.gif
  Jaunystes nekepsiu - elektros gaila..  lotuliukas.gif


Beze skaniau nei mase... jei tektu rinktis man ... nors abieju neesu megeja... man skaniausia puosti tortai grietinele, arba trupiniais. Bet tokiu karsciu grietinele...
Atsakyti
as rafaela puosiau kazkada beze, tailabai skaniai derejo. o dar ibeze ilasinau ananasiniu kvapu, tai galvosi tobulas tortas wub.gif
penktadieny irgi su rafaelus subeze gaminsiu. tik dar generuoju ideja kaip cia puosti
drauge prase lengvo pukuoto papuosimo, o man reik i vestuves nestis g.gif
Atsakyti