Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalų ir stalo puošimas

QUOTE(Mirtute @ 2008 11 08, 23:03)
Nebent nosį ir akis iš gvazdikėlių biggrin.gif

Jeigu tą zuikį suformuot stačiakampį, gal galima papuošti įvairiomis daržovėmis ir žalumynais, apipylus kokiu nesaldžiu kremu (grietinėlė+varškė ar pan.). Kažkas panašaus į šį gautųsi iš išvaizdos va čia

Dar variantas: supjaustyti "zuikį" griežinėliais, išdėlioti didžiulėje ovalioje lėkštėje ratu (ovalu) arba dviem ir daugiau ratų, viduryje padėti kokį dubenėlį su tinkančiu padažu (gal krienai+majonezas+rauginti agurkėliai (smulkiai supjaustyti) ar kaparėliai), o į tarpus - "šiaudais" pjaustytos daržovės (arba kokia kita forma) - agurkai, spalvotos paprikos arba marinuoti agurkai ir pomidorai.
Beje, o kaip tu tą zuikį darai?

As pagal kazkurios recepta dariau:
400g jautienos
200g kiaulienos
2 kiausiniai
prieskoniai
druska

Mesa sumalti,sudeti prieskoniu kiausiniu trynius,druska ir ismaisyti. Tada kiausiniu baltymus isplakti ir sudeti i mase. Isminkyti geria,suformuoti forma ir ideti i orkaite 200C 1 valandai..

Galesiu veliau nuotrauka ikelt jei idomu,nes siandien kepiau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monika_150 @ 2008 11 08, 05:44)
sveikos,gal kuri turit ideju kaip papuost netikra zuiki?  4u.gif  g.gif
As visad puosdavau taip: is lauro lapeliu ausytes padarydavau,o is pipiru-nosi,akis ir burna.  4u.gif  blush2.gif
Taciau jau sitas puosimas nusibodo,tai gal kuri turit minciu?  g.gif

Aš puoščiau ne kaip tikrą zuikį, o su kokiais raštais ar ornamentais- pvz. Iš bulvių ir morkų susuktomis roželėmis (keptomis ar virtomis)- apie bulvines buvo šioje temoje, dar prisipjaustyčiau su sausainių formelėmis iš bulvių, morkų, paprikų gėlyčių, lapelių, širdelių, ir apdėčiau zuikį dryžiais- vienas dryžiz iš gėlyčių, kitas iš alyvuogių, ir pan. plikdama tarpus tarp dryžių, aišku. Arba tiesiog papuoščiau bulvinių ar morkinių rožyčių kompozicija su ipjaustytais lapeliais. Arba tiesiog apdėčiau su sausainių formele iš daržovių išsipjautomis gėytėmis, į kurių viduriuką įtupdyčiau po alyvuogę kokią, ar žirnelį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 11 11, 18:56)
Aš puoščiau ne kaip tikrą zuikį, o su kokiais raštais ar ornamentais- pvz. Iš bulvių ir morkų susuktomis roželėmis (keptomis ar virtomis)- apie bulvines buvo šioje temoje, dar prisipjaustyčiau su sausainių formelėmis iš bulvių, morkų, paprikų gėlyčių, lapelių, širdelių, ir apdėčiau zuikį dryžiais- vienas dryžiz iš gėlyčių, kitas iš alyvuogių, ir pan. plikdama tarpus tarp dryžių, aišku. Arba tiesiog papuoščiau bulvinių ar morkinių rožyčių kompozicija su ipjaustytais lapeliais. Arba tiesiog apdėčiau su sausainių formele iš daržovių išsipjautomis gėytėmis, į kurių viduriuką įtupdyčiau po alyvuogę kokią, ar žirnelį ax.gif

Labai aciu uz patarima mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
thumbup.gif tema
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2007 03 07, 12:27)
Dar..palmės  mirksiukas.gif Alyvuogės ir svogūnų laiškai...

thumbup.gif reiks papuošt ir man taip thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(spindulka @ 2008 11 12, 11:13)
thumbup.gif  reiks papuošt ir man taip  thumbup.gif

Ir as pabandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
O gak kas turit kokių būtent kalėdinių idėjų blush2.gif Artėja šventės, o tėmelė aprimus 4u.gif
Atsakyti
Sluoksniuota mišrainė "Drugelis"
kiaušiniai,frermentinio sūrio tuno savose sultyse,svogūno,indelis majonezo, sviesto,petražolių,virta morka ,poro gabalėlis
Sviestą užšaldykite šaldiklyjE
Kiausinius ,kietai išvirkite,atskirkite tynius atskirkite nuo baltymų .
Atskirai sukapokite trynius,batymus,svogūną ir petražoles.
Sūrį ir sviestą sutarkuokite,tuną,sutrinkite šakute,dalį morkų sukapokite,kitą suraikykite griežinėliais galite išspausti gėlytes
Plokščiame dubinėlyje sluoksniuokite,baltymai,sūris,tunassvogūnas,pusė majonezo ,pusė trynių,sviestas,likčs majonezas.Patį viršų pabarstykite likusiais tryniais.
Tadaiš popieriaus iškirpkite drugelį .jį dėkite ant užkandžio,berkite petražoles.Kai nuimsite formą ,atsiras drugelis.
Iš morkos gabaliukų berkite drugelio kūnelį ,sparnus puoškite morkū griežineliais arba gėlytėmis,iš poro išpjaukite ūsus Užkandį atšaldykite pjaustykite peiliu ,kaip tortą skanaukite.{cia yra darbštuoles patarimai}
Atsakyti
Nu aš tai turiu tokią sausainių formelę lapelio formos- ir tas lapelis labai panašus į kalėdų gėlės lapelį, tai aš prisimarinavau iš morkų ir agurkų juostų susuktų rožyčių ir iš šių daržovių išpjaustytų tokių lapelių, taip pat plonų juostelių smailais galais- atseit augalų dalys- ir bandysiu ant mišrainių sudėti. Iš bulvių taip pat prisigaminau tokių, ir užšaldžiau- per kalėdas išvirsiu aliejuje, ir papuošiu silkės lėkštę, arba keptą vištą apdėsiu.

Seniau nieko panašaus nedariau, o ir konservuoti nemoku- tai nežinia kaip gausis- stiklainio dar neatidariau- tai negaliu parodyti, nebent su visu stiklainiu nufotkinčiau. Skonis ar kietumas įtariu gali nekoks būi, nes pritrūkus acto marinavimui naudojau citr. rūgštį ir dar viokių velnių- tai specifinis toks skonis jaučiu gali būti...Šįkart vaizdą tik norėjau išbandyti. O formą visas tas gėris išlaikė gerai, kiek pr stiklą galimaįžiūrėti- o visa kita paaiškės atidarius:)

Dar darysiu mandarinų medelį- toks būdas patiekti mandarinus ar kt vaisius ar nevaisius:) Jau pasidariau kotą- ploną bet tvirtą bambukinę vytelę- į plastikinį vazoną (molinis sutrūktų) pripyliau gipso, ir kiek pastingus, įsmeigiau kotą. Ant koto užsmeigiau iš putplasčio išpjautą norimą formą. Per kalėdas beliks susmaigstyti mediniais iešmukais mandarinus į tą putplastį, gasl dar kokių riešutų ar cinamono lazdelių ar gvazd. dėl kvapo, dar kaspinėlių kokių raudonų pasmaigstysiu - ir liks papuošti vazoną. Aš turbūt dėsiu tą plastikinį vazoną įkitą- keramikinį, kuris dera prie paiekalų servyzo, o viršų riešutais gal apdėsiu. Toks medelis gana neblogai sutaupus man vietos ant stalo, ir mandarinai neatrodys taip nuobodžiai. Panašiai galvoju ir pyragėlius- ausleles patiekti, jei tik jos laikysis ant iešmukų. Jaupabandžiau smaigstyti mandarinus, tai ant iešmukų medinių laikosi, o vat tie smulkūs smeigtukai- krapštukai- per ploni- nuo jų nuslenka. Šiaip reikia kad vazonas sunkus būtų- todėl gipsas pats tas- kitaip medelis virsti pradės, bus nestabilus, vos užkabinus apvirs, bo mandarinai sunkūs, tai juos turi apsverti gipsas.

Atsakyti
QUOTE(Mininga @ 2007 05 19, 16:13)
Gal nesikartosiu, bet tikrai graziu dalyku galima rasti
http://www.karving.ru/lessons
http://www.karving.ru/gallery

Labai nusiviliau verysad.gif ,kodel neatsidaro tas puslapis?Ten tiek graziu ideju blush2.gif <o gal tik pas mane?
Atsakyti
O,O,-Kodėl neatsidaro?
Papildyta:
Gal,kas pakomentuos ,kaip atidaryti?neeaatsssddaro.
Atsakyti
Na man puikiausiai atsidaro g.gif
Bandykit, aš įmesiu nuorodą...

http://www.karving.ru/left/gallery/
Atsakyti