Niu ir prisiziurejau grozybiu kaip viskas grazu,pasakiska.Tik kaip sugebeti taip padaryti ir is kur pasisemti kantrybes O tai jau cia specialus peiliai turi buti?su eiliniu peiliu negalima?
Urmo bazėje 1 sandelyje nuo Dainavos poliklinikos. Tokia nedidukė parduotuvėlė, kur prekiauja aukštos kokybės puodais, stalo įrankiai ir t.t. Visas lagaminas tų spec.įrankių kažkur + - apie 300 lt.kainuoja
Neturint jaustymo įrankių ir įgūdžių, labai smagiai, gražiai ir greitai atiekalus galima papuošti su sausainių formelėmis išpjaustytomis daržovėmis. Tai nebūtinai reiškia, kad patiekalas bus apuoštas tokiais blynais, kurie aiškiai rodys, kad tai sausainių formelėmis pjaustyta. Geriausiai kai saudsainio formelė yra kiauru viduriu, į kurį galima įstatyti alyvuogę, arba nieko- pavydžiui paimi apvalią sausainio formelę, arba kokį apvalų indą, su kuriuo galima pjaustyti, jo visuryje kitu, mažesniu, išpjauni kitą skritulį- turi žiedo formos lakštą- sudėjus tokių lakštų eilutę ant salotų viršaus, ir įtupdžius į kiekvieno skritulio skylutę po alyvuogę, gausime puošnią skiauterę, kuri papuoš salotas. Tas pats padaryta su gėlytės formos sausainių formele, duos drakono skiauterės formą, jei gėlytes krausime taip vieną ant kitos šiek tiek guldydami. plonai supjausčius, gabaliukus reikia dėti šiek tiek užleidžiant vieną ant kito- atrodys įmantriau, susidarys 3D efektas. Tokių eilių per mišrainę galima nutiesti kelias, vieną, ar daugiau- skersai arba išilgai.
Tą galima padaryti iš karšto rūkymo kumpio, agurkų, morkų, burokėlių- galima kasantrą gėlytę dėti iš kitos daržovės- kad skiauterė būtų marga.
Galima daryti ne skiauterę, o minėtus tuščiavidurius išsipjautus žiedus ar gėlytes perpjovę per pusę, ir dėdami vieną šalia kito kaip žvynus, įtupdant po alyvuogę į viduriuką, ir tokiais žvynais padengti galą pailgos lėkštės su mišraine.
Tai nereikalauja jokių įgūdžių, o išmoningai išdėliojus atrodo įmantriai ir įspūdingai.
Foto neturiu, nes puošiu tik per šventes, ir iki šiol kažkaip temos nemačiau, tai ir nebuvo reikalo fotkinti visokių mišrainių-kam buvo skirta gyvai pamatydavo
O šiaip tai elementaru- prisipjaustai su sausainių formelėmis įvairių formų, su kitomis formelėmis tų formų viduryje dar po kokią skylę išpjauni , kad lengvesnis vaizdas būtų (bet galima ir nepjauti), o ne kleckai, ir puoši gautomis formelėmis kaip išmanai
Jei kada darysiu kokias salotas, papuošiu ir įdėsiu- bet šiaip pati retai darau tokius patiekalus, nes laiko neužtenka, tai pirktinėmis tenkinuosi eiliniu laiku- tik per šventes gaminu ir puošiu
Šiaip, aišku vaizdas neprilygs tiems šedevrams, kaip kiniečių ir japonų meistrų su spec. peiliukais išpjaustyti kruopštūs darbai- bet vis tiek įdomiau nei be jokių papuošimų, ir paprasta.
Šiandien ruošdama triušiui morkas, ir sau ant greičio pripjausčiau iš gigantiškų morkų gėlyčių su sausainių formelėmis, dar supjausčiau išilgai morkų plonomis plėvelėmis, ir susukau iš jų tokius ritinėlius- atseit rožytes- ir pamėginau užkonservuoti taip bele kaip (nes laiko nėr, o dar jei jos nelaikys formos ar estetinės išvaizdos- darbas bus veltui, tai nesistengiau)- taip tiesiog iki užvirimo pakaitinau ant plytelės su sūriu actuotu vandeniu, ir supyliau į salicilo spiritu ištrintą stiklainį- virti iki minkštumo bijojau, kad neištižtų tos plonos rožytės, tai tokias kietas, žalias tiesiog užplikiau praktiškai, ir psio, ir stiklainio nekaitinau.
Ai, galvoju, pradžiai pažiūrėsiu kas išeis, ar labai pakeis formą ir spalvą- nes man būtų taip labai gerai- iš anksto prisigatavoti šventėms tokių papuošalų- o kai ateis kokia proga, tiesiog iš stiklainiuko ištraukti ir uždėti ant patiekalo, tai eksperimentuoju Dar būtų įdomu agurkus ir burokus taip užmarinuoti- ta prasme rožytes ar išpjaustytas kokias formeles iš jų užmarinuoti. Nes kai prieš visokias progas reikia gaminti maistą, tai ant galo vos spėji, atrodo, ir jau tada būna ne iki dekoracijų pjaustymo ir rožyčių sukimo..
sveikos,gal kuri turit ideju kaip papuost netikra zuiki? As visad puosdavau taip: is lauro lapeliu ausytes padarydavau,o is pipiru-nosi,akis ir burna. Taciau jau sitas puosimas nusibodo,tai gal kuri turit minciu?
sveikos,gal kuri turit ideju kaip papuost netikra zuiki?
As visad puosdavau taip: is lauro lapeliu ausytes padarydavau,o is pipiru-nosi,akis ir burna.
Taciau jau sitas puosimas nusibodo,tai gal kuri turit minciu?
Jeigu tą zuikį suformuot stačiakampį, gal galima papuošti įvairiomis daržovėmis ir žalumynais, apipylus kokiu nesaldžiu kremu (grietinėlė+varškė ar pan.). Kažkas panašaus į šį gautųsi iš išvaizdos va čia
Dar variantas: supjaustyti "zuikį" griežinėliais, išdėlioti didžiulėje ovalioje lėkštėje ratu (ovalu) arba dviem ir daugiau ratų, viduryje padėti kokį dubenėlį su tinkančiu padažu (gal krienai+majonezas+rauginti agurkėliai (smulkiai supjaustyti) ar kaparėliai), o į tarpus - "šiaudais" pjaustytos daržovės (arba kokia kita forma) - agurkai, spalvotos paprikos arba marinuoti agurkai ir pomidorai.