šaunuolė mamytė
Tranzuojant gaudyti mašinas iš tiesų geriausia degalinėse. Kažkada seniai seniai prieš 20 metų taip tranzuodavau po Euopą. Iki šiol nerealūs prisiminimai ir iš tiesų geriausios kelionės. Kai kišenėse švilpia vėjai, kai prabanga net McDonalde valgyti kartą dienoje, o pasilepinimui nusipirkti ledai prilygsta pasaulio stebuklui.
Bet tada kitomis akimis pradedi vertinti pasaulį, tieisog pasikeičia prioritetai ir gyvenimas pasidaro gražus.
Ačiū už fotoreportažą. Gal galite dar pasidalyti tai kas liko už kadro- buitimi. Man smalsu kokius daiktus ėmėte, ko pasigedote, o ko kitą kartą nebeimtumėte. Kai sulija gal turite jau išbandytą būdą kaip greičiau išdžiūti Na žinau kad kvailoki klausimai, bet morališkai ruošiuosi nors truputį ekonomiškiau pakeliauti, gal iki pensijos ir prisiruošiu Dar domina tranzavimo, prausimosi ir skalbimosi ir džiovinimo ypatybės.
Ačiū
Jerda, až parašysiu
Jerda, až parašysiu
o gal galėtumėt ir su visais pasidalinti ta "buitimi"? Baisiai smalsu būtų o dar su dviem nedideliais vaikais. Pagarba ! Smalsu ir ką viena pati keliaudama "sraigišku principu" nešėtės? Priprantam prie patogios rutinos, kur tiek buities palengvintojų, tai per nepagalvojimą galima visai nereikalingų daiktų kuprinėn prisikraut, tik va tokioj kelionėj kiekvienas gramas svarbus, kam tas balastas....
Aš kažkada jaunystėj, studijų metais metų trukmės kelionių atostogas pasidariusi buvau - tada žinojau ką į kuprinę susimesti - kas buvo, to ir užteko 11mėn. Tiesa, aš palapinės neturėjau - plačiojoj Rusijoj žiemos šaltos ir palapinėj nekažkaip...
Aš kažkada jaunystėj, studijų metais metų trukmės kelionių atostogas pasidariusi buvau - tada žinojau ką į kuprinę susimesti - kas buvo, to ir užteko 11mėn. Tiesa, aš palapinės neturėjau - plačiojoj Rusijoj žiemos šaltos ir palapinėj nekažkaip...
Jo, iš esmės nedaug reikia: palapinė + paklotukas+ miegmaišis, keletas drabužių, higienos priemonės, batai. Trims - atitinkamai trijų daiktai.
Wow, Jūra! WOOOOOOW!!!!
nu tu nepaliauji stebint! Eina sau, nu kiek, pasirodo, įmanoma padaryt, kai tikrai tikrai nori. Ot šaunuolė tu!
nu tu nepaliauji stebint! Eina sau, nu kiek, pasirodo, įmanoma padaryt, kai tikrai tikrai nori. Ot šaunuolė tu!
Jūrmala - Ryga, 2016 m. vasara
Išvažiuojam penktadienį po darbo, pasiseka - palapinę Jūrmaloj pasistatom dar šviesoj, pereinam pagrindine gatve, pasigrožim jūra...
Papildyta:
Ryte nueinam į parką, užlipam į apžvalgos bokštą, iš kurio pernai nieko nematėm dėl lietaus. Vaizdas toks:
Važiuojam į Rygą.
Rygos zoologijos sodas
Patinka man katės
Zoo sodo pakrašty:
Papildyta:
Papildyta:
Prisibuvom iki soties, važiuojam į senamiestį. Patinka man, nors ir n kartų būta
Rasit kėdę?
Papildyta:
Brėmeno muzikantai
Dičkis domisi tokiais dalykais, eisim:
5D Riga Cinema: Look at Riga - 5D filmas apie Rygą:
https://www.liveriga...ma-look-at-riga
Papildyta:
Papildyta:
Pasirodo, ir toks muziejus yra - eisim kada
Dar panaktinėjam po senamiestį, tik fotografuot nėr ko
Papildyta:
Buvęs KGB pastatas, vedamos ekskursijos, be vadovo galima apsilankyt tik vienoj salėj, kiek pamenu.
Viršininko kambarys
Tardymo kambarys
Vienutė
Išvažiuojam penktadienį po darbo, pasiseka - palapinę Jūrmaloj pasistatom dar šviesoj, pereinam pagrindine gatve, pasigrožim jūra...
Papildyta:
Ryte nueinam į parką, užlipam į apžvalgos bokštą, iš kurio pernai nieko nematėm dėl lietaus. Vaizdas toks:
Važiuojam į Rygą.
Rygos zoologijos sodas
Patinka man katės
Zoo sodo pakrašty:
Papildyta:
Papildyta:
Prisibuvom iki soties, važiuojam į senamiestį. Patinka man, nors ir n kartų būta
Rasit kėdę?
Papildyta:
Brėmeno muzikantai
Dičkis domisi tokiais dalykais, eisim:
5D Riga Cinema: Look at Riga - 5D filmas apie Rygą:
https://www.liveriga...ma-look-at-riga
Papildyta:
Papildyta:
Pasirodo, ir toks muziejus yra - eisim kada
Dar panaktinėjam po senamiestį, tik fotografuot nėr ko
Papildyta:
Buvęs KGB pastatas, vedamos ekskursijos, be vadovo galima apsilankyt tik vienoj salėj, kiek pamenu.
Viršininko kambarys
Tardymo kambarys
Vienutė
Virtuvė
Bent jau man po tokių vietų nuotaika slogi būna... Tai dar eisim po senamiestį pasivaikščiot ir žaidimų aikšteles apeit:
Užeinam gamtos muziejų, tiek pro čia vaikščiota, o niekada nemačiau Neinam, šįkart nespėjam.
Latvijos gamtos muziejus
Nesinori namo skubėt... Tai ir nusivėlinam - išvažiuojam tranzuot apie 15 val. Prie Panevėžio situacija tampa ant ribos - 10 minučių iki tamsos - sustos ar palapinę statytis teks Sustoja
Namo nuo aplinkkelio pėdinam gilią naktį...
Labai džiaugiuosi tokiais savaitgaliais - nuo-iki. Nors sekančią dieną darbe labai poguliuko norisi
Bent jau man po tokių vietų nuotaika slogi būna... Tai dar eisim po senamiestį pasivaikščiot ir žaidimų aikšteles apeit:
Užeinam gamtos muziejų, tiek pro čia vaikščiota, o niekada nemačiau Neinam, šįkart nespėjam.
Latvijos gamtos muziejus
Nesinori namo skubėt... Tai ir nusivėlinam - išvažiuojam tranzuot apie 15 val. Prie Panevėžio situacija tampa ant ribos - 10 minučių iki tamsos - sustos ar palapinę statytis teks Sustoja
Namo nuo aplinkkelio pėdinam gilią naktį...
Labai džiaugiuosi tokiais savaitgaliais - nuo-iki. Nors sekančią dieną darbe labai poguliuko norisi
*Jūra*, super - pagarba didžiausia negaliu atsižavėti Jūsų žygiu Visuomet maniau, kad norint nueiti savąjį camino, nebūtina važiuoti į Ispaniją ar Portugaliją ačiū, kad padėjote galutinai tuo įsitikinti
Aidluka, Ačiū
Papildyta:
Daugavpils
2016 m. vasara, 2 dienos
Patinka mums tvirtovės, pilys, rūmai, todėl pirmiausia einam į Daugavpils tvirtovę, vaikščiosim, kiek tilps
Pakeliui - miesto parkas:
Smagu būtų išbandyti trasas
Tvirtovė
Per kelerius metus daug naujo:
įkurtas Informacijos centras (lyg mažas muziejukas);
šikšnosparnių centras: http://siksparni.lv;
Mark Rothko meno centras: http://www.visitdaug...thko-art-centre
Papildyta:
Info centras
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Daugavpils
2016 m. vasara, 2 dienos
Patinka mums tvirtovės, pilys, rūmai, todėl pirmiausia einam į Daugavpils tvirtovę, vaikščiosim, kiek tilps
Pakeliui - miesto parkas:
Smagu būtų išbandyti trasas
Tvirtovė
Per kelerius metus daug naujo:
įkurtas Informacijos centras (lyg mažas muziejukas);
šikšnosparnių centras: http://siksparni.lv;
Mark Rothko meno centras: http://www.visitdaug...thko-art-centre
Papildyta:
Info centras
Papildyta:
Papildyta: