Sveiki visi, na labai jau man įdomu dėl tu "šaratukų-rutuliukų". Skalbiame sauskelnes ūkiniu muilu, patriname, pamirkome, paskalaujame. Bet tai užima nemažai laiko, sumasčiau su skalbimo mašina "prasukti", bet nenaudojant miltelių, nes blogėja sauskelnių savybės nuo chemijos. Sugalvojau nusipirkti šių kamuoliukų, na nes jie "EKO", bet niekur nėra konkrečios jų sudėties. Gal kas kur pirkote su pilnom instrukcijom ir sudėtimis, gaminio sertifikatais? Būtent reikalingi dokumentai, o ne reklama. Nes jei jie realiai irgi chemija, tai man netinka.
QUOTE(Hermion@ @ 2012 05 28, 21:24)
Aš turiu tokį:
http://www.biocera.c...shing_Ball.html
Skalbia ne blogiau, negu milteliai. Miltelių nebenaudoju visai. Dėmių neišskalbia (reikia muilinti papildomai), bet juk ir milteliai dėmių neišskalbia...
Labai patinka, kad nėra skalbiklio kvapo
Skalbia ne blogiau, negu milteliai. Miltelių nebenaudoju visai. Dėmių neišskalbia (reikia muilinti papildomai), bet juk ir milteliai dėmių neišskalbia...
jei reikia papildomai muilinti, tai koks ju tikslas? Mano eko milteliai (tiksliau, skystis) demes isima.
Tiesa sakant, idekite koki paprasta rutuli plastikini su skylutemis (kad jis sukdamasis trankytusi) i rubus ir vandenyje papildomai "burbuliuotu" ir bus tas pats efektas tik pigiau ir labai eko..
Turiu as namie ta rutuli, jei neismeciau dezutes, galesiu paziureti sudeti. Bet bent jau man jis nepatiko, pirkom dar tada, kai jie tik pasirode ir kainavo nemazai, o naudos jokios- guli ant skalbykles kaip dekoracija Kokius rubus ikisu, tokius ir istraukiu, jei kojnes su kvapu, tai tas kvapas lieka netik jose, bet ir kituose skalbiniuose
Na rūbus tai skalbsim skalbimo milteliais, nes kiek paskaičiau, tai "rutuliukai" ką nors išplauna tik jei dėmių išėmėju patepi, muilu patrini ir šiek tiek miltelių įdedi O vat galvojom vaikiškas sauskelnes skalbti, ten jei ir liks dėmės- nieko baisaus, bet jei ir kvapas lieka tada O įdomu dėl bakterijų, ar jas nors kiek panaikina Na jei netyčia rasit sudėtis, but labai smagu, o jei ne, nieko tokio
QUOTE(Dimitrijus @ 2013 03 21, 10:34)
Na rūbus tai skalbsim skalbimo milteliais, nes kiek paskaičiau, tai "rutuliukai" ką nors išplauna tik jei dėmių išėmėju patepi, muilu patrini ir šiek tiek miltelių įdedi O vat galvojom vaikiškas sauskelnes skalbti, ten jei ir liks dėmės- nieko baisaus, bet jei ir kvapas lieka tada O įdomu dėl bakterijų, ar jas nors kiek panaikina Na jei netyčia rasit sudėtis, but labai smagu, o jei ne, nieko tokio
Nezinau, kaip kitu, bet maniskio sudetis yra: SiO2: 66.23; Al2O3: 11.11; Fe2O3: 1.57; Na2O: 1.80; K2O: 4.78; MgO: 2.32; CaO: 5.98; ZnO: 4.38; B2O3: 1.08, retų žemės mineralų.
. Del bakteriju, tai dauguma man zinomu nepakelia 60 laipsniu temperaturos, taigi tokioj skalbiant ju nelieka, rutulys cia jokios roles nevaidina. jusu vietoj as nepirkciau to rutulio, naudociau arba ekologiskas skalbimo priemones arba tiesiog soda.
QUOTE(Dimitrijus @ 2013 03 21, 15:14)
Ačiū Jums labai. Na matyt, kad ieškosime alternatyvos, o kol kas rankytėmis trinsime Beje, dėl sodos net nepagalvojome, reikės pabandyti. Dar kartelį ačiū.
patikekit, nera geresnes eko priemones uz rankytes Ir pigesnes.
QUOTE(Hermion@ @ 2012 05 28, 21:24)
Aš turiu tokį:
Taigi va, radau savo seną postą... Raportuoju, kad kažkur po 4 mėnesių naudojimo jie nustojo skalbti
Vadinasi, jų efektas ne tame, kad "burbuliuoja", kaip čia kažkas rašė. O tiesiog į tuos rutulius buvo pridėta kažkokių chemikalų, kurie per tam tikrą laiką pasibaigė
Gavau dovanų, tai ilgai keikiau dovanos įteikėją... Kažkur buvau skaičius, kad labai gerai baltus rūbus išplauna, tai aišku pirma ir išbandžiau plaunant baltus rūbus, kurie nusidažė mėlynai mėlynai... Galvoju, gal per aukšta temperatūrą uždėjau 60 laipsnių? Pats kamuolys mėlynas ir nepasakyčiau, kad iš pigiųjų ...