Įkraunama...
Įkraunama...

Ekorutuliai

QUOTE(Babi* @ 2011 05 27, 17:38)
Pateiksiu pavyzdį: glicerolis yra sprogstamoji medžiaga, tačiau sėkmingai naudojama kremų, vaistų gamybai, odos pramonėje. Šį pavyzdį pateikiau tam, kad parodyčiau, jog, kaip minėjote, vandenilis gali sukelti sprogimą.


Ne sprogime esmė. Natrio, kaip metalo, gamtoje natūraliai nebūna, tik jo druskos, oksidai, etc. Tas mane ir prajuokino, nes sudėtyje įrašytas "Na" - t.y. metalas, kas mano nuomone, nėra įmanoma. Beje, skirtingų pardavėjų skelbiama sudėtis skiriasi... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif.

Beje, ankstesniame komentare išsakiau nuomonę, kad vienas "stipriausių" ekorutulių poveikių yra mechaninis - ką patvirtina ir "putlute79" komentaras... Nenustebsiu, jei "ekologiškas" skalbimas greičiau suskalbs jūsų skalbinius.

Atsakyti
QUOTE(vovocka @ 2011 05 30, 10:30)
Ne sprogime esmė. Natrio, kaip metalo, gamtoje natūraliai nebūna, tik jo druskos, oksidai, etc. Tas mane ir prajuokino, nes sudėtyje įrašytas "Na" - t.y. metalas, kas mano nuomone, nėra įmanoma. Beje, skirtingų pardavėjų skelbiama sudėtis skiriasi... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif.

Beje, ankstesniame komentare išsakiau nuomonę, kad vienas "stipriausių" ekorutulių poveikių yra mechaninis - ką patvirtina ir "putlute79" komentaras... Nenustebsiu, jei "ekologiškas" skalbimas greičiau suskalbs jūsų skalbinius.

Visiškai logiška. Juk ir kremų, šampūnų ir pan. sudėtys skiriasi, tad nieko keisto, kad ir rutulių sudėtys skiriasi.

Tai jūs norite pasakyti, kad įdėjus paprastą rutulį, drabužiai išsiskalbs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babi*: 30 gegužės 2011 - 13:33
Savaitgali issibandziau rutuli. Na ir ka, rubai svarus, kvapo jokio, patys skalbiniai kur kas minkstesni, negu isskalbus milteliais. Eksperimento vardan i bugna idejau stipriai supurvintas vyriskas sviesias kojines. Na, rankom svariau isskalbciau, bet skalbiant su milteliais skalbiarkej butu toks pat rezultatas. Taigi sumuojant, pirkiniu esu patenkinta.
Atsakyti

Na mano močiutė geria jonizuotą vandenį, nes prisiskaitė, kad labai sveika, ir tai tikrai nėra dujos smile.gif Atrodo kaip paprastas vanduo...

Na nežinau, ar tokius dalykus galima aiškinti remiantis mokykliniu kursu. Ir apskritai, ar kas aiškinosi, kaip veikia skalbimo milteliai iki tokių smulkmenų, kaip viekia kiekviena sudedamoji jų dalis? Jei suprastume, galėtume ir patys pasigaminti, argi ne? smile.gif O beje skalbimo miltelių, baliklių ir pan gamintojai net nesivargina vartotojui aiškinti, kaip ten viskas veikia. Gal ir gerai daro, mažiau klausimų ir visokių interpretacijų kyla..
Atsakyti
QUOTE(Marina_MM @ 2011 05 30, 15:48)
Na nežinau, ar tokius dalykus galima aiškinti remiantis mokykliniu kursu. Ir apskritai, ar kas aiškinosi, kaip veikia skalbimo milteliai iki tokių smulkmenų, kaip viekia kiekviena sudedamoji jų dalis?  Jei suprastume, galėtume ir patys pasigaminti, argi ne? smile.gif O beje skalbimo miltelių, baliklių ir pan gamintojai net nesivargina vartotojui aiškinti, kaip ten viskas veikia.  Gal ir gerai daro, mažiau klausimų ir visokių interpretacijų kyla..

O kuo netinka mokyklinis kursas? Tiesiog prisiminiau tai kaip pavyzdį.

Tai norite pasakyti, kad į skalbiamųjų miltelių sudėtį dedama „bilekas“, be jokių tyrimų? Pavyzdžiui, daugelyje skalbimo miltelių plaunamoji medžiaga yra SLS. Internete knibždėte knibžda įvairių straipsnių, mokslininkų aiškinimų apie šią medžiagą, jos poveikį organizmui. Yra įvairių tyrimų, kuriais nustatyta, kiek kurių medžiagų gali būti įvairiose priemonėse. Kitas klausimas, ar jūs rašytumėte ant savo gaminio apie medžiagos poveikį, kuomet mokslininkai nesutaria dėl jos poveikio? Jums tai būtų visiškai nenaudinga, todėl niekas ir nerašo sudedamųjų dalių poveikio organizmui. Toliau nebenorėčiau veltis į diskusijas - kas norės, tas susiras visą informaciją.

Dabar kiek daugiau į temą: ar kas bandėte tokius rutulius? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 05 30, 20:22)
O

Dabar kiek daugiau į temą: ar kas bandėte tokius rutulius? ax.gif


Aš irgi susidomėjau šiuo rutuliu. Ir kaip supratau ši akcija galioja tik šiandien? O kokia skalbimo temperatūra turi būti ar galima skalbti su trumpa programa 30C, ar butinai turi būti 60C. kažkaip apie tai niekur nerašo.
Atsakyti
QUOTE(juruze @ 2011 05 26, 22:08)
Mano rutulių instrukcijoj parašyta, kad skalbiant itin purvinus skalbinius, galima šiek tiek įprastos skalbimo priemonės įdėt 4u.gif

o tai skalbianty NALABAI tongue.gif purvinus skalbinius,pvz po 1kartaa psivilktus marskinelius vasara, kazin ari svis reiketu skalbimo priemones,, turbut puikiai issiskalautuirsu vandeneliu???

vyras uzsispyre isbandyti,nupirko,dabar va skaitau sia tema,pasidejus rutuli ant stalo...ir kuo toliaut uo labiau NENORIU juo eksperimentuoti su savo ar vaiku rubais ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
Nu aš vakar saviškį išbandžiau. Tiesa neskalbiau dar labai purvinų rūbų, tiesiog perskalbinėju mažiukui nupirktus rūbus ir "paveldėtus", kurie dėja turi įsisenėjusį pieno kvapą kaikurie. Tai pirmas blynas neprisvilo thumbup.gif Kvapą išplovė, rūbukai minkšučiai, nedėjau jokių kitų skalbimo priemonių, jokių minkštiklių. O pas mus šulinio vanduo, kuris labai kietas tapkitko, tai šiaip be minkštiklio labai kieti ir nemalonūs rūbai būdavo. O kvapas wub.gif Pasaka. Džiaustau ir galvoju, ką gi jis man primena rolleyes.gif O primena ežere skalautus rūbus, pamenu vaikystėj suu drauge eidavau kompaniją jai palaikyt kaime, nes vandentekio neturėjo, tai nešdavosi išskalbtus skalbinius ežere išskalaut. Dieeviškas kvapas wub.gif Kolkas patenkinta esu. Bet kaip sakiau, labai purvinų rūbų dar neskalbiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juruze: 01 birželio 2011 - 11:30
Labai įdomu, kodėl tas "vienintelis tikras" biowashball nepatentuotas Lietuvoje, arba neturi Europos patento? Kiek teko matyti, ES daug kur galima nusipirkti visokių skalbimo rutulių nuo 10-15 Eur...Taip iseina, visa Europa naudoja prastos kokybes padirbinius ir yra patenkinta biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(putlute79 @ 2011 05 26, 15:12)
Naudoju Ekorutuliuas, zalius, 3 vnt  EcoZone firmos is Sveiku produktu jau daugiau kaip metus. Ir pries pora menesiu ,am pradejo plyst, tiesiog drykst visi skalbiniai. Daugiausia zinoma medziagines daugkartines sauskelnes. Ir nusidrozinet labai smarkai pradejo visi skalbiniai. Pas mus zarna is skelbekles atvesta i vonia tiesiai.tai vanduo matom kaip nubega is skalbekles. Tai sietelis vonios pilnas prisirinkes plauseliu, siuliuku nuo drabuziu.
meistra net kvietem masinos. Tikrai ner jokiu atsikisimu sake kurie galetu plesyt.
vienintele versija iskele kad eko rutuliu tas plastmasinis karkasas pleso.. nuo nuolatinio dauzymosi.
skalbdavau aisku daznai as sauskelnes...
ciklas visada 30min tik.ir skalavima nutraukdavau kaip rekomenduojama.
temperatura visada beveik 40laipsniu.
grezimas tp maziausiom arba vidutinem apsukom.
gal dar kas esat susidure su panasia problema?
raso instrukcija kad tausoja audini ekorutuliai, bet man rodos kad kaip tik jie per daug laiko besidauzydami biski nudrozineja skalbinius.
granuliu paketimui dra turiu visa pirktini viena papildyma. Is pirminio rinkinio buvo.
dekui uz pasisakymus.




Naudoju skalbimo rutulį jau maždaug pusantrų ar du metus, nebepamenu, bet kad plyštų drabužiai, kažkaip nepasitaikė... Mano rutuliai kitokie, bet manau čia skirtumo nėra. Kažkaip sunku įsivaizduoti, kad plastmasė be aštrių atsikišimų galėtų plėšyti audinį... O daužosi skalbiniai juk lygiai taip pat ir į skalbimo mašinos būgną, ir trinasi vienas į kitą, ir tai dalis skalbimo proceso... manau užtrauktukai, sagtys, kietos sagos ir pan daugiau gali pridaryt "žalos", nei plastmasinis rutulys. Na čia mano pamąstymas ax.gif Gal tos sauskelnės tiesiog jau susidėvėjo ir sudilo, juk tikrai dažnai yra skalbiamos.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mikėtukas @ 2011 06 01, 11:02)
o tai skalbianty NALABAI tongue.gif  purvinus skalbinius,pvz po 1kartaa psivilktus marskinelius vasara, kazin  ari svis reiketu skalbimo priemones,,  turbut puikiai issiskalautuirsu vandeneliu???

vyras uzsispyre isbandyti,nupirko,dabar va skaitau sia tema,pasidejus rutuli ant stalo...ir kuo toliaut uo labiau NENORIU juo eksperimentuoti su savo ar vaiku rubais ax.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif


...tai neekspermentuokit, padovanokit rutulį toms kurios džiaugsis geru daiktu mirksiukas.gif nes man jis SUPER thumbup.gif
Atsakyti
Na mano patirtis tai liudnoka tokia- skalbiant prasiskyre tas rutulys ir vis tie keramikiniai rutuliukai paziro skalbiankeje blink.gif siuriau skalbimo masina blink.gif aciu D dar kad rutuliukai vos didesni nei bugno skylutes..
Atsakyti
QUOTE(Deep Blue @ 2011 06 01, 18:09)
Na mano patirtis tai liudnoka tokia- skalbiant prasiskyre tas rutulys ir vis tie keramikiniai rutuliukai paziro skalbiankeje  blink.gif  siuriau skalbimo masina  blink.gif  aciu D dar kad rutuliukai vos didesni nei bugno skylutes..

O kokie Jūsų rutuliai?
Atsakyti