gal žinote kokių įdomių pagardų/padažų, iš morkų, svogūnų, česnakų, salierų, petražolių ir pan. prasidėjo šviežios daržovės, tai tuoj bus metas žiemai atsargas pradėt gamint
jau pabodo kelis metus ir eilės gamint su morkomis pagardą į sriubas, troškinius, dar su salierų lapeliais, noris kažką naujo išmėgint
ir gal darėte adžiką, jog nereiktų labai daug aliejaus, cukraus bei druskos naudoti?
apie adžikas pasiskaityk atitinkamoje temoje, ten daugybė šaunių receptukų, be to, galima modifikuot juos pagal tai, ko labiau (ne)mėgsti
parašyk savo naudojamus salierų ir morkų pagardus, labai įdomu
parašyk savo naudojamus salierų ir morkų pagardus, labai įdomu
Namuose paruoštos obuolių garstyčios
neradau tokios temos,todėl su receptu prisiglaudžiau šioje temoje
trys v.š. garstyčių miltelių.
keturi v.š. obuolių tyrelės,
du v.š. cukraus,
du-trys v.š. acto,
lauro lapų,
pora gvaizdikėlių,
pora karčiųjų ir kvpiųjų pipirų grūdelių.
Obuolius iškepti orkaitėje ir pertrinti per sietelį.
Actą užvirinti,suberti prieskonius atvėsinti ir perkošti
Obuolių tyrę,garstyčias,druską,cukrų,actą sumaišyti ir supilstyti į stiklainiukus
Po trijų dienų galima ragauti.
Šventėms galima psiruošti šio gardėsio.
neradau tokios temos,todėl su receptu prisiglaudžiau šioje temoje
trys v.š. garstyčių miltelių.
keturi v.š. obuolių tyrelės,
du v.š. cukraus,
du-trys v.š. acto,
lauro lapų,
pora gvaizdikėlių,
pora karčiųjų ir kvpiųjų pipirų grūdelių.
Obuolius iškepti orkaitėje ir pertrinti per sietelį.
Actą užvirinti,suberti prieskonius atvėsinti ir perkošti
Obuolių tyrę,garstyčias,druską,cukrų,actą sumaišyti ir supilstyti į stiklainiukus
Po trijų dienų galima ragauti.
Šventėms galima psiruošti šio gardėsio.
QUOTE(regna @ 2011 12 10, 18:25)
atejau pasidalinti sukauptuose kulinarijos lobynuose,gal ,kam bus idomu.
Puiku ir pikantiska vitaminu koncentrata galima gauti is krapu,cesnaku, ir neprinokusiu agrastu.
Imame po lygiai agrastu,krapu, sakeliu nuvalytu cesnaku- Neberkite druskos,nereikia ir kaitinti,sie produktai vienas kita papildo.
del siu ruosimo savybiu tokia cesnakyne tiks turintiems polinki i hipertonija.
Joje zymiai daugiau nei kaitintuose konservuose islieka vitaminu ,mikroelementu,tu medziagu kurios zuva esant 45 laipsniu temperaturai.
Gerai ismaisyta mase sukreciame i stiklainiukus uzdengiame dangteliais plastmasiniais ar aprisame sterilia plevele
Ziema sis misinys tiks pagardinti sriuba ,salotas ar duonos rieke su sviestu.
Naturali rugstele jei paruosiame juoduju serbentu sunkos ,rudeniop,gaminant misraine ziemai apseisime ir be acto ir druskos ; JUOS ATSTOS AUKSCIAU APRASYTOJO CESNAKYNE.
Beje darzoviu misrainems galima vartoti baltuju serbentu sultis,arba uogas,tik ju reikes daugiau
O,I STIKLAINIUS IDEJUS PO SKILTELE KITA CESNAKO IR GABALELI KRIENO ,MISRAINE TAPS DAR AROMATINGESNE IR GERIAU LAIKYSIS
.Vesioje patalpoje ar saldytuvo apacioje serbentu sultys issilaiko gana ilgai
Jos puikiai tinka valgiams bei gerimams parugstinti
Naturalios rugsties galima pasigaminti ir is agrastu.
Uzauge,bet neprisirpe agrastai sulciaspaude isspaudziami
Per retesne merle isspaudziami sultys kurios tuoj pat uzvirinamos supilstamos i iskaitintus butelius.
Jie sandariai uzdaromi ir kelioms minutemis paguldomi ant sono,kad pakaistu kamsciai.
Informacija paimta is zurnalo""MANO NAMAI