Aciu uz palaikyma. Visada galvojau, kad as vienintele kuri turiu tokia "problemyte" ir visi aplink kaltino tik mane, kad nemoku aukleti vaiko.Reikejo ilgai su psichologais kalbetis ,kol galu gale supratau, kad mano kaltes cia nera, dar ir dabar nera tiksliai aisku kodel vaikai gimsta su tokiu sutrikimu. Kaip sakoma: skestanciuju gelbejimas - paciu skentanciuju reikalas! Nieko nepasiduosim- is tokiu aktyvuoliu oho kokie zmones gali uzaugti! Juk pas manaji vijurka pilna galvele geru ideju! O siaip nemokeciau auginti kitokio- ramaus vaiko. Su juo tai kaip salia veikiancio ugnikalnio, nezinia kada ka gali sugalvot!
na, manoji energija nesiskundzia... Negaliu drasiai teigti, taciau hiperaktyvumo pozymiu yra - niekuo nesusidomi ilgam, jokio pradeto darbelio/zaidimo nebaigia iki galo, jei tik kas nors nepavyksta iskart siunta... jokio baimes jausmo - isbegti i gatve, svetimu zmoniu - visuomet vienodai drasi . dabar jai 3.5 metu, kas bus toliau. Beje hiperaktyvuma jai itare logopede, nes del delsimo kalbeti nuejome pas ja. Vaikas normalus, tik del ispudziu gausos ir skubejimo sneketi, sumala zodzius i kose, logopede teige, kad tai budinga hiperaktyviems vaikams...
Miracle, ar tu ne apie mano Ramsiuke cia kalbejai? Manoji is skubejimo net praryja raides....
Ech...Paskutiniu metu mes ja vadinam Pabaisiuke.... ;D
Na va, grizo mano ziogas namo, pas mociute kaime 2 dienas buvo.Ir vel namai pilni triuksmo, lakstymo, jaukimo.Kai mazas buvo tai spinteles virvutem uzrisdavom, o dabar tokie metodai nepadeda Va dabar pasakoja kaip pas mociute bizni dare- nuskyne siltnami visus pomidorus, susikrove i vaikiska sunkvezimi ir prie parduotuves sededamas pardavinejo.Mama as juk pinigus uzdirbineju! ;D (o pomidorai tai kaimyno...)
Laba diena visoms mamytėms.Matyt ir aš viena iš tokių hiperaktyviukų mamų.Manajam aštuoneri.Toks pats nenuorama.Neretai apsilankom travmatologyjos skyriuje.Net gydytojai juokauja,kad vaikui laikas įjungti stabdžius.
Kitą savaitę važiuojam į konsultaciją pas psichiatrą.Neuropatologė nukreipė dėl hiperaktyvumo. Matysim kokios bus išvados. Duok Dieve,kad diagnoze nepasitvirtintų.
Kitą savaitę važiuojam į konsultaciją pas psichiatrą.Neuropatologė nukreipė dėl hiperaktyvumo. Matysim kokios bus išvados. Duok Dieve,kad diagnoze nepasitvirtintų.
paskaicius tai juokas ima (geraja prasme) pas mane 2 tokie zuikiai laksto ir nezino kas darosi.. Ypac suaktyveja vakarop ir taip "Non stop" duodasi iki 23h..
Dukte jau antroke ir labai dziaugiuosi, jog isleidom 6 metu i 1 - aja klase (bent pagrindus isisavino, nes ramesne buvo) Lyg uzburta: tik suejo 7-eri ir mokslai baigesi. Pamoku ruosimas jai baisi kankyne: sedi prie stalo, malasi malasi kol issivercia is kedes, cia puola piestukus drozti, kuriu nereikia, meta, griebia pratybas paraso pora zodziu ir vel malasi, dusauja ir jeigu salia nesedi - nieko neatlieka, na tik apipaiso sasiuvinius, piestukus nudrozia.. Mokytoja vis artyn persodina prie saves, jog galetu kazkiek ja kontroliuoti O jau vakare, kai gryzta is darzelio broliukas.. Vat tada tai linksmybes namie prasideda.. Sokinejimai is 2-ojo lovos auksto, klykavimai, imtynes, "Drakonu kovos", kazko sudauzymas ar sulauzymas, traumos.. Jie net pasakos neistengia isklausyti, nes butinai reiks tuo momentu strakalioti. Na, kaimynai nelabai skundziasi triuksmu - sienos storos, bet kartu kazkur nusivesti neimanoma Spektakliai, knygeliu skaitymas, nuejimas i zoologijos soda - tik mano svajone, nes butinai kazka "nuveiks". Galu gale ju net mociutes savaitgaliams paziureti neima ir purtosi kai paprasau (pirma ir paskutini karta radom susirietusia ir apmetyta kukuruzais ant fotelio, o vaikai indenus zaide), tai ka kalbeti apie kitus?..
Gal kas pasiulymu turi ka daryti?..
Dukte jau antroke ir labai dziaugiuosi, jog isleidom 6 metu i 1 - aja klase (bent pagrindus isisavino, nes ramesne buvo) Lyg uzburta: tik suejo 7-eri ir mokslai baigesi. Pamoku ruosimas jai baisi kankyne: sedi prie stalo, malasi malasi kol issivercia is kedes, cia puola piestukus drozti, kuriu nereikia, meta, griebia pratybas paraso pora zodziu ir vel malasi, dusauja ir jeigu salia nesedi - nieko neatlieka, na tik apipaiso sasiuvinius, piestukus nudrozia.. Mokytoja vis artyn persodina prie saves, jog galetu kazkiek ja kontroliuoti O jau vakare, kai gryzta is darzelio broliukas.. Vat tada tai linksmybes namie prasideda.. Sokinejimai is 2-ojo lovos auksto, klykavimai, imtynes, "Drakonu kovos", kazko sudauzymas ar sulauzymas, traumos.. Jie net pasakos neistengia isklausyti, nes butinai reiks tuo momentu strakalioti. Na, kaimynai nelabai skundziasi triuksmu - sienos storos, bet kartu kazkur nusivesti neimanoma Spektakliai, knygeliu skaitymas, nuejimas i zoologijos soda - tik mano svajone, nes butinai kazka "nuveiks". Galu gale ju net mociutes savaitgaliams paziureti neima ir purtosi kai paprasau (pirma ir paskutini karta radom susirietusia ir apmetyta kukuruzais ant fotelio, o vaikai indenus zaide), tai ka kalbeti apie kitus?..
Gal kas pasiulymu turi ka daryti?..
QUOTE(Rasma @ 2003 04 08, 07:03)
Įdėmiai perskaičiau temą ir supratau, kad manęs visa tai laukia ateityje. O kaip kūdikiai, ar jie nebūna hiperaktyvūs? Atsakyme psichologas mini, kad hiperaktyvumas išryškėja nuo 7 - 12 metų, bet gi jis iš niekur neatsiranda (jei teisingai suprantu?).
Manoji tik 8 mėnesių dukrelė, bet aš jau pavargau, atrodo, kad ji mūsų šeimą gali laisvai nuvaryti nuo kojų ir išsunkti visas jėgas. Miega ji per parą vos 9-10 val. ir tai su baisiais sunkumais. Per dieną gali išbūti visai nemiegojusi (o užmigimai būna lydimi tiesiog isterijų ir vis vien po ilgo migdymo vaikas išmiega vos 30-40 min.). Visąlaik ji turi judėti, žaislai jai reikalingi 10 sek. Paima ir net nepažiūrėjusi audringai juos išmėto ir vėl reikia sugalvoti jai naują veiklą. Visiškai nesėdi, tik stojasi ir šokinėja, negali normaliai pavalgyti, nes jau po kelių kąsnių jai atsibosta valgyti ir daugiau jau nieko neįsiūlysi. Tenka vėl kartu lakstyti po kambarius, prigalvoti užsiėmimų ir tik tuomet vėl pasodinus įsiūlyti kelis šaukštus košės..
Neurologė jau išbandė "nekenksmingiausią gydymą". Jau daug kartų išbandytos "Viburcol" žvakutės, valerijonų nuovirai į vonelę, melisų arbatos, raminančiosios mikstūros ir absoliučiai viskas taip pat, kaip buvę. Kortelėje puikuojasi įrašas "hiperaktyvi" ir kaskart visi gyd. kartoja tą patį: jautrus, irzlus, dirglus kūdikis, bet kaip jam padėti niekas nepataria. Siūlo "rimtesnius" vaistus, bet man pasiryžti tokiam gydymui baisu, "nuslopinsi" medikamentais savo vaiką ir sėdės stiklinėm akim, viskam abejingas. Manau, tai ne išeitis. Bet ką daryti?
Manoji tik 8 mėnesių dukrelė, bet aš jau pavargau, atrodo, kad ji mūsų šeimą gali laisvai nuvaryti nuo kojų ir išsunkti visas jėgas. Miega ji per parą vos 9-10 val. ir tai su baisiais sunkumais. Per dieną gali išbūti visai nemiegojusi (o užmigimai būna lydimi tiesiog isterijų ir vis vien po ilgo migdymo vaikas išmiega vos 30-40 min.). Visąlaik ji turi judėti, žaislai jai reikalingi 10 sek. Paima ir net nepažiūrėjusi audringai juos išmėto ir vėl reikia sugalvoti jai naują veiklą. Visiškai nesėdi, tik stojasi ir šokinėja, negali normaliai pavalgyti, nes jau po kelių kąsnių jai atsibosta valgyti ir daugiau jau nieko neįsiūlysi. Tenka vėl kartu lakstyti po kambarius, prigalvoti užsiėmimų ir tik tuomet vėl pasodinus įsiūlyti kelis šaukštus košės..
Neurologė jau išbandė "nekenksmingiausią gydymą". Jau daug kartų išbandytos "Viburcol" žvakutės, valerijonų nuovirai į vonelę, melisų arbatos, raminančiosios mikstūros ir absoliučiai viskas taip pat, kaip buvę. Kortelėje puikuojasi įrašas "hiperaktyvi" ir kaskart visi gyd. kartoja tą patį: jautrus, irzlus, dirglus kūdikis, bet kaip jam padėti niekas nepataria. Siūlo "rimtesnius" vaistus, bet man pasiryžti tokiam gydymui baisu, "nuslopinsi" medikamentais savo vaiką ir sėdės stiklinėm akim, viskam abejingas. Manau, tai ne išeitis. Bet ką daryti?
Jetau, skaitau ir atrodo, kad rasoma apie mano dar 8 men. neturincia dukryte ji apsiauteja mus abu su vyru.. ji gali nemiegojus visa diena, dar ir vakare pilna energijos siautet blyn, kaip as pavargstu..uzmigdymas per tokias kancias nepadeda mums nei viburcoliai, nei melisan sirupelis, nei valerijono vonios.. zodz, reik mamai valerijono voniu
QUOTE(Gabe @ 2005 11 24, 22:12)
Valerijono lašų mamytei.
Nieko čia nepadarysi, mes su vyru patys vaikščiojome pas psichologą, kad išmokti gyventi su tokiu sūnumi. Pas mus buvo viskas priėję iki to, kad barniai namie prasidėdavo tarp mūsų su vyru. Pradžioje nuvedėme vaiką, po to pradėjom vaikščioti visi trys: psichoterapijos seansai sūnui, pamokėlės mums... metus laiko vaikščiojome. Nors... kažkiek pasikeitė bendravimas, bet ne tiek jau ir daug, išmokome kai kurias "škadas" ignoruoti, ką reikia akcentuoti ...
Sunku.
sveikos.patarti nieko daug negaliu,nes pati tokį sūnų auginu...būna dienų,kad galvoju jog išprotėsiu....... bet po truputi,nors labai sunkiai,bet manau ,kad viskas tvarkosi...nėra vaistų nuo tokios ligos kaip hiperaktyvumas....tik kantrybė,kantrybė ir dar kartą kantrybė... man gal būt sunkiau,nes sūnų auginu viena.bet žinot,yra lengviau kai išsikalbi....labai norėčiau padėkoti vienam žmogui,kuris atsakė į mano laišką anksčiau..tai padėjo...tik į psichologą dar nedrįstu kreiptis,kažkaip nejauku. bet reikės,nes matau,kad nervai pakriko ir nebeturiu tos reikiamos kantrybės pati kartais... o ir buitinės problemos kartais taip išvargina,kad sunku būna ir susikaupti ir kalbėti nepakėlus tono...
todėl linkiu stiprybės ir tvirtos valios,nes jei savo vaikui to neparodysit,tai tikraibus dar sunkiau.o mano sūnui dar padeda ilgas ilgas aiškinimas vakare kai jau guli lovoje,ką jis blogai padarė ir ko nereikėtų daryti arba kaip geriau būtu....
todėl linkiu stiprybės ir tvirtos valios,nes jei savo vaikui to neparodysit,tai tikraibus dar sunkiau.o mano sūnui dar padeda ilgas ilgas aiškinimas vakare kai jau guli lovoje,ką jis blogai padarė ir ko nereikėtų daryti arba kaip geriau būtu....
Abra, laikykis. Ir nebijok eiti pas psichologa, nes tai ne gydytojas, tai ne psichiatras, kuris nustatys diagnoze, kad tu nesveka, ar bloga mama ar dar kokia..tai zmogus, kuris supranta tavo padeti ir kodel buna vienas ar kitas elgesio modelis. Zinok palengves nerealiai, ko manau tau reikia.
Sekmes ir pakliuk gero psichologo rankosna.
Sekmes ir pakliuk gero psichologo rankosna.