Įkraunama...
Įkraunama...

hiperaktyvus vaikas

Labas rytas 4u.gif
kažkaip tylu čia pas mus g.gif Matyt, viskas ramu hiperiukų namuopse bigsmile.gif wub.gif
O pas mane ne viskas gerai. Pasakykit man, ar tik maniškis taip elgiasi? Kartais man atrodo, kad jis nevisai protingas. Jam jau 11 metų, bet kartais padaro toookių dalykų, kad aš tą minutė išsigąstu. Galvoju, kad gal čia toks dėmesio reikalavimas, bet.... g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2006 10 24, 09:43)
Labas rytas  4u.gif
kažkaip tylu čia pas mus  g.gif  Matyt, viskas ramu hiperiukų namuopse  bigsmile.gif  wub.gif
O pas mane ne viskas gerai. Pasakykit man, ar tik maniškis taip elgiasi? Kartais man atrodo, kad jis nevisai protingas. Jam jau 11 metų, bet kartais padaro toookių dalykų, kad aš tą minutė išsigąstu. Galvoju, kad gal čia toks dėmesio reikalavimas, bet....  g.gif  verysad.gif

Na baik nono.gif "Visa, kas musus neprazudo, mus stiprina". Tavo sunelis neturi vidines kontroles, taip. Jis jau ir tampa paaugliu, taip. Bet ne nevisai protingas, ne.Jis turi tave, kuri negali jo atsikratyti, turi myleti toki, koks yra. Nenorejau rasyti, bet du vaikus, kuriu atsikrate mamos maciau. Ju kelias nenuejo gera linkme, nes ir globos namai tokiu nenori
Tavo pumpurui reikia ne tik vaistuku, bet ir grupines,bei individualios terapijos, kitaip sunku ka pakeisti, tai pridetine dalis. Jei nera galimybiu grupinei terapijai, vadinasi turi eiti i molio lipdymo, modeliavimo, dailes ir pan burelius. Turi fiziskai issikrauti taip pat, bet sportuoti ne tokius sportus, kur gali palaidas begti (nes tada visai isibalansuos), o tuos, kur yra struktura, griezta kontrole, labai gerai, kai treneris yra vyras. Viskas turi buti taip suorganizuota, kad vaikas zinotu, jog pirmadieniais ir penktadieniais - burelis sielai, o treciadieni - kunui. Taip gaunasi savotiskas rezimas.Laiku ketis, laiku eiti miegoti ir ne tik darbo dienomis.
Dar, hiperaktyviam vaikui viskas greitai pabosta, tai reikia ugdyti, kad viska baigtu, jam butinas uzbaigtumo jausmas. Kas paprastam vaikui gal ir atleistina, musu- ne.Dar labai svarbu strukturuoti diena, pliusu pagalba, pagrindiniai trys turi buti svarbiausi isskirti kita spalva, uz kuriu pastovu laikymasi - prizas:
Atsikeles pasiklojau lova
Pamaitinau kate +Be mamos paliepimo prausiausi
Tvarkingai apsirengiau, neismeciau vakar apsimautu rubu
Grizes is mokyklos ploviau rankas +
Tvarkiau savo kambari
Pasiseke pakankamai tvarkingai islaikyti savo spinta
Man pavyko laimeti kompiuterini demesio sukaupimo zaidima+
Burelyje elgiausi labai drausmingaiVisa diena girdejau mamos paliepimus
Ploviau indus
Nesiau siuksles
Savarankiskai suosiau namu darbus +Nesipesiau su geriausiu draugu (draugai labai formuoja, jam reikia kuo daugiau teigiamu draugu
ir t.t.
Jis turi pliusuoti pats, bet kad butu motyvacija, pliusa jam turi buti reiksmingu (10centu) ar pan.

Vario, ketvirtadieni ryte as uzdegsiu sventa zvake ir pasimelsiu uz tave.

Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 10 24, 10:08)
Vario, ketvirtadieni ryte as uzdegsiu sventa zvake ir pasimelsiu uz tave.

Ačiukas tau wub.gif O tai mes čia tik liuteronų bažnyčią turim, bet vistiek nueinam 4u.gif
Bet žinai, Aukse, aš visai ne apie tai norėjau pasiklausti, o jei tu manęs nesupratai vadinas pas jus taip nėra...
Su būreliais pas mus kaipo ir tvarkoj, lanko ir kūnui ir sielai. Kasdieną vaikis iki 16,30 turi griežtą dienotvarkę - baseinas, gitara, baulingas ir monopolio būrelis thumbup.gif gal jis ir nelanko spec. terapijų, bet čia su juo dirbama pastoviai. Jei jau maniškis valandą laiko išsėdi prie stalo žaizdamas monopolį, tai jau pasiekimas didelis.thumbup.gif Kas Švedijoj per pusmetį pavyko, to Lietuvoj šitiek metų su visom terapijom neįvykdėm. Bet aš ne prieš terapijas, ne. Ir čia jei ką sužinočiau - vesčiau.
Su skatinimu pas mus irgi lyg ir viskas normoj, turim namie didelę lentą, kur jis pats įsirašo savo + ir -, o paskui skaičiuoja. thumbup.gif
O dėl nemylėjimo ir atsikratymo, tai čia jau baisu. cool.gif Už vaiką mūru stoju, ir niekam net žodžio pasakyti apie jį neleidžių blogo cool.gif Jis gi mano zuikis auksinukas wub.gif
Iš viso, pas mus su jo dėmesio sutrikimu ir dideliu aktyvumu viskas geryn, labai pagerėjo vaiko moktyvacija mokytis, savęs vertinimas. Aš ne apie tai norėjau... verysad.gif Supranti, jo lipimas sienom ir žviegimas visa gerkle manęs negąsdina. Mane kartais apstulbina jo kokie nors visiškai nesuprantami veiksmai: pvz.: sienos išpaišymas pieštukais (jam gi jau greit 12!) ir pan. Vat jau net neprisimenu nieko tokio, bet tuo metu, kai padaro, tai man net bloga patampa.. verysad.gif Tie visi dalykėliai nepiktybiniai, tačiau kodėl??? Maištas? Savojo AŠ parodymas? Paauglystė?
Atsakyti
Nesu jau ir as tokia tikinti, labai megstu ir paisdykauti. Tik aisku, vaikai mane keite, o ka darysi. Juk pavyzdys - didelis dalykas.
Cia as jau pas, del piesimo ant sienos. Tik zinau, kad ir manasis padare pries pusmeti, kai remontavom buta ir vaikams keitem baldus. Tai jie dvi savaites miegojo ant senuju musu miegamojo ciuziniu, o stala atnesem is svetaines, nes reikejo kazkur kompa pasideti. Mano mazasis pabraize ant jo peiliuk smailu, ju dabar turime tris. Nors baldai pas mus tik trys metai, va stala tai turime keisti, o ir su riedlente (sekcija, jos dalis stiklo yra iki zemes) sugalvojo pasivazineti yra nuskeltas galas. Esu pedante, megstu, kad butas pas mane blzgetu, patinka gyvent graziai. Aisku ir tetis lupo ir man isterija buvo, o ka pakeisi?
Del vaiku palikimo, tai tikrai ne tau skyriau, zinau, kad tu uz ji siena, taip, pasidalinau patirtimi. Yra mamu, kurios is nevilties atsisako. Dvi maciau, bendravau, bet jos manes nenorejo girdeti.Sunku ir man buvo su tais vaikais, kai grupeje septyniolika vaiku (apie 5 maziukus) ir kai zinai, kokia darna buvo iki tol, (nors ir tie vaikai su sunkia patirtimi), ji buvo dingusi. Ir svelnumu ir meile as negalejau ju suvaldyti, kiekviena diena buvo komedija. Nors manimi ir jie pastikejo. Bet mamos ju visiskai neziurejo, nes mazasis kartais iseidavo, (ji auklejo gatve) ir dar ne visada grizdavo miegoti, parsinesdavo pingu ir pan. Jo is vis negalejai pavadinti vaiku (mazas seniukas).Atrodo, juk zinai kaip elgtis su hiperiuku, bet kai ji akleja gatve,kai jis jau 11 m zino is kur gauti pingu, tada net apsikabinimas nebepadeda.
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 10 24, 16:01)
Del vaiku palikimo, tai tikrai ne tau skyriau, zinau, kad tu uz ji siena, taip, pasidalinau patirtimi. Yra mamu, kurios is nevilties atsisako. Dvi maciau, bendravau, bet jos manes nenorejo girdeti.Sunku ir man buvo su tais vaikais, kai grupeje septyniolika vaiku (apie 5 maziukus) ir kai zinai, kokia darna buvo iki tol, (nors ir tie  vaikai su sunkia patirtimi), ji buvo dingusi. Ir svelnumu ir meile as negalejau ju suvaldyti, kiekviena diena buvo komedija. Nors manimi ir jie pastikejo. Bet mamos ju visiskai neziurejo, nes mazasis kartais iseidavo, (ji auklejo gatve)

*****, bet tu man pasakyk, o tos mamos kokios? Jos ką, normalios, ne kokios "pijokės" ar pan. Nu man galva neišneša kaip taip galima cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2006 10 24, 18:04)
*****, bet tu man pasakyk, o tos mamos kokios? Jos ką, normalios, ne kokios "pijokės" ar pan. Nu man galva neišneša kaip taip galima  cool.gif

Ne, josw tik pavargusios, viena labai daug dirbanti. Abi kitus vaikus turincios mergaites, kurios gerai mokosi, viena gimnazijoj.Sorri ir taip daug sneku, neturiu teises.Mano darbas toks, vienas svarbiausiu dalyku yra konfidencialumas. Daugiau apie tai nekalbesiu ir taip prasizengiau.
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 10 24, 16:36)
Ne, josw tik pavargusios, viena labai daug dirbanti. Abi kitus vaikus turincios mergaites, kurios gerai mokosi, viena gimnazijoj.Sorri ir taip daug sneku, neturiu teises.Mano darbas toks, vienas svarbiausiu dalyku yra konfidencialumas. Daugiau apie tai nekalbesiu ir taip prasizengiau.

tai, kad nieko tu labai jau ir neišdavei. Vistiek nesuprantu. Kaip galima tiek pavargti, kad galėtum atsisakyti savo vaiko... cool.gif Mes juk irgi pavargstam, tačiau atsisakyti ?! cool.gif Baisu man...
Atsakyti
Vario, ne visu galevles laiko tiek, kie kai kuriu is musu..jei nera palaikymo, jei ant taves varo, plius turi kazkaip isgyventi..gali buti, kad ir apsisprendzia taip
Atsakyti
Na, mano vyras man yra pasiules. Bet mano reakcija buvo tokia, kad paskui ilgai jam ne kas buvo.
Atsakyti
Noriu pasidziaugti..mano vaikis pradeda tarti "r" thumbup.gif
vakar dar bajeris buvo: zodziu atsinese pagaliukus valgymui issitrauke vilnoniu siulu kamuoli ir sako:
-Mama, pamokyk mane mazgyti marskinelius.
Tai siandien mokysiu vaika nerti ir megzti.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 10 25, 15:31)
vakar dar bajeris buvo: zodziu atsinese pagaliukus valgymui issitrauke vilnoniu siulu kamuoli ir sako:

good.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 10 25, 13:31)

Džiugu 4u.gif wub.gif Mazgytojas thumbup.gif wub.gif
Atsakyti