QUOTE(vario @ 2006 10 24, 09:43)
Labas rytas
kažkaip tylu čia pas mus

Matyt, viskas ramu hiperiukų namuopse
O pas mane ne viskas gerai. Pasakykit man, ar tik maniškis taip elgiasi? Kartais man atrodo, kad jis nevisai protingas. Jam jau 11 metų, bet kartais padaro toookių dalykų, kad aš tą minutė išsigąstu. Galvoju, kad gal čia toks dėmesio reikalavimas, bet....
Na baik

"Visa, kas musus neprazudo, mus stiprina". Tavo sunelis neturi vidines kontroles, taip. Jis jau ir tampa paaugliu, taip. Bet ne nevisai protingas, ne.Jis turi tave, kuri negali jo atsikratyti, turi myleti toki, koks yra. Nenorejau rasyti, bet du vaikus, kuriu atsikrate mamos maciau. Ju kelias nenuejo gera linkme, nes ir globos namai tokiu nenori
Tavo pumpurui reikia ne tik vaistuku, bet ir grupines,bei individualios terapijos, kitaip sunku ka pakeisti, tai pridetine dalis. Jei nera galimybiu grupinei terapijai, vadinasi turi eiti i molio lipdymo, modeliavimo, dailes ir pan burelius. Turi fiziskai issikrauti taip pat, bet sportuoti ne tokius sportus, kur gali palaidas begti (nes tada visai isibalansuos), o tuos, kur yra struktura, griezta kontrole, labai gerai, kai treneris yra vyras. Viskas turi buti taip suorganizuota, kad vaikas zinotu, jog pirmadieniais ir penktadieniais - burelis sielai, o treciadieni - kunui. Taip gaunasi savotiskas rezimas.Laiku ketis, laiku eiti miegoti ir ne tik darbo dienomis.
Dar, hiperaktyviam vaikui viskas greitai pabosta, tai reikia ugdyti, kad viska baigtu, jam butinas uzbaigtumo jausmas. Kas paprastam vaikui gal ir atleistina, musu- ne.Dar labai svarbu strukturuoti diena, pliusu pagalba, pagrindiniai trys turi buti svarbiausi isskirti kita spalva, uz kuriu pastovu laikymasi - prizas:
Atsikeles pasiklojau lova
Pamaitinau kate +Be mamos paliepimo prausiausi
Tvarkingai apsirengiau, neismeciau vakar apsimautu rubu
Grizes is mokyklos ploviau rankas +
Tvarkiau savo kambari
Pasiseke pakankamai tvarkingai islaikyti savo spinta
Man pavyko laimeti kompiuterini demesio sukaupimo zaidima+
Burelyje elgiausi labai drausmingaiVisa diena girdejau mamos paliepimus
Ploviau indus
Nesiau siuksles
Savarankiskai suosiau namu darbus +Nesipesiau su geriausiu draugu (draugai labai formuoja, jam reikia kuo daugiau teigiamu draugu
ir t.t.
Jis turi pliusuoti pats, bet kad butu motyvacija, pliusa jam turi buti reiksmingu (10centu) ar pan.
Vario, ketvirtadieni ryte as uzdegsiu sventa zvake ir pasimelsiu uz tave.