Įkraunama...
Įkraunama...

hiperaktyvus vaikas

Šaunuolės mamytės 4u.gif
Skaitau ir džiaugiuosi už jus ir su jumis,kad nepailstate,ieškote išeities...o aš su jumis 4u.gif
Bandysiu registruotis į tuos gyvenimo meno kursus biggrin.gif ...nors mano šeimyna labai skeptiškai vertina mano pasirinkimą...Kaune skaičiau jie vyks lapkričio 15-18 d.
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2006 10 17, 12:48)
Šaunuolės mamytės 4u.gif
Skaitau ir džiaugiuosi už jus ir su jumis,kad nepailstate,ieškote išeities...o aš su jumis 4u.gif
Bandysiu registruotis į tuos gyvenimo meno kursus biggrin.gif ...nors mano šeimyna labai skeptiškai vertina mano pasirinkimą...Kaune skaičiau jie vyks lapkričio 15-18 d.

Ramute, tik zinok, kad stebuklu nebuna, bet kaip elgtis su juo, tu pamatysi stebint ju uzsiemima. Labai padariau didele klaida, kad nebuvau kartu, prasykis dalyvauti tenai ir ....reikalauk pazymejimo, nes turesi ka parodyti mokytojoms, kai sakys, kad nieko su juo nedarai. Uzmokestis 60lt, bet kai su jais dirba 6 dienas, o savaitgali, net pusdieni, nemanau, kad tai daug.Jie net ejo prie juros, uzbaigimui valge torta ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 10 17, 11:38)
Ramute, tik zinok, kad stebuklu nebuna,

taip stebūklų nebūna cool.gif nei vaistai, nei kaži kažkas neišgelbės. verysad.gif papraščiausiai mums ir vaikams (ir aplinkiniams) reikia išmokti su tuo susigyventi...
Atsakyti
Vario, as taves, tavo intuziazmo pasiilgstu. Tu toks fain zmogelis, kodel tiek liudesio? Juk tu daug nuveikei.
Atsakyti
čia gal ne liūdesys, čia gal bandymas susitaikyt biggrin.gif Šiaip, sunki savaitė pasitaikė...
Ai, viskas gerai thumbup.gif
Atsakyti
Kiek cia skaitau, tai susidaro ispudis, kad turbut ne visi vaikai, kuriu mamos cia raso, yra hiperaktyvus. Demesio trukumo ir hiperaktyvumo sutrikimas kaip diagnoze nustatomas tada (ji nustato psichiatras, ne psichologas), kai yra demesio sutrikimas (ji galima istirti psichologiniais testais- pasitaiko vidutiniskai daznai, daug reciau negu kad tevai galvoja, jog ju vaikas turi si sutrikima-tai galiu pasakyt is praktikos poliklinikoje), ir dar vaikas yra labai judrus. Dazniausiai hiperaktyviu vaiku pavadina toki vaika, kuris yra judrus ir neklauso. Bet cia ne sutrikimas! Cia yra vaiko elgesio problemos, kurias galima koreguoti dirbant su psichologu ir vaikui, ir tevams. Jei yra demesio trukumo ir hiperaktyvumo sindromas, pakeisti ka nors is esmes nelabai imanoma, tada daugiau orientuojamasi i tai, kaip aplinka pritaikyti prie vaiko. Is patirties dirbant su vaiku elgesio problemomis, gana daug laiko reikia kalbetis su tevais, aptariant ivairias labai konkrecias situacijas, kaip elgesi vaikas, kaip reagavo mama ar tetis, ir kas seke po to. Svarbu yra suprasti, kodel vaikas neklauso, ir ieskoti kaip reaguoti,kad atsizvelgtu i tevu zodzius.
Atsakyti
Sveikos mamos. Pirmadienį vykstu į VRC ištyrimui, norėjau paklausti, kada prasideda užsiėmimai ir baigiasi ? Nes noriu važinėti, o ne gulėti.
Atsakyti
QUOTE(Psichologe @ 2006 10 17, 18:16)
Kiek cia skaitau, tai susidaro ispudis, kad turbut ne visi vaikai, kuriu mamos cia raso, yra hiperaktyvus. Demesio trukumo ir hiperaktyvumo sutrikimas kaip diagnoze nustatomas tada (ji nustato psichiatras, ne psichologas), kai yra demesio sutrikimas (ji galima istirti psichologiniais testais- pasitaiko  vidutiniskai daznai, daug reciau negu kad tevai galvoja, jog ju vaikas turi si sutrikima-tai galiu pasakyt is praktikos poliklinikoje), ir dar vaikas yra labai judrus. Dazniausiai hiperaktyviu vaiku pavadina toki vaika, kuris yra judrus ir neklauso. Bet cia ne sutrikimas! Cia yra vaiko elgesio problemos, kurias galima koreguoti dirbant su psichologu ir vaikui, ir tevams. Jei yra demesio trukumo ir hiperaktyvumo sindromas, pakeisti ka nors is esmes nelabai imanoma, tada daugiau orientuojamasi i tai, kaip aplinka pritaikyti prie vaiko.  Is patirties dirbant su vaiku elgesio problemomis, gana daug laiko reikia kalbetis su tevais, aptariant ivairias labai konkrecias situacijas, kaip elgesi vaikas, kaip reagavo mama ar tetis, ir kas seke po to. Svarbu yra suprasti, kodel vaikas neklauso, ir ieskoti kaip reaguoti,kad atsizvelgtu i tevu zodzius.

labas rytas,
nežinau kas, ar lietus už lango, ar vaikis "klykiantis-dainuojantis" visa gerkle, ar gerb. Psichologės atsakymas, mane galutinai pribaigė. Nelabai supratau ką reiškia "vidutiniškai dažnai"? Tai tokių vaikų daug ar ne? Ir dar :"pakeisti nelabai imanoma" cool.gif Nieko nesupratau cool.gif Tai ką aš visus 10 metų darau?? Tai gal viskas be reikalo? cool.gif
Bet ne! Aš jums galiu pasakyti, kad pakeisti GALIMA. Paprastam vaikui tokie pokyčiai gal būtų ir nepastebimi, bet hiperiukui kiekviena smulkmena yra milžiniškas laimejimas thumbup.gif
Vsio. Einu toliau kariaut su "vėjo malūnais" matyt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2006 10 18, 09:44)
labas rytas,
nežinau kas, ar lietus už lango, ar vaikis "klykiantis-dainuojantis" visa gerkle, ar gerb. Psichologės atsakymas, mane galutinai pribaigė. Nelabai supratau ką reiškia "vidutiniškai dažnai"? Tai tokių vaikų daug ar ne?  Ir dar :"pakeisti nelabai imanoma"  cool.gif  Nieko nesupratau  cool.gif  Tai ką aš visus 10 metų darau??  Tai gal viskas be reikalo?  cool.gif
Bet ne! Aš jums galiu pasakyti, kad pakeisti GALIMA. Paprastam vaikui tokie pokyčiai gal būtų ir nepastebimi, bet hiperiukui kiekviena smulkmena yra milžiniškas laimejimas  thumbup.gif
Vsio. Einu toliau kariaut su "vėjo malūnais" matyt  unsure.gif

Vario,
Tokiu vaiku is tikro yra nedaug, nes labai mokytojos paiso ta hiperaktyvuma is savo neisprusimo.
Taip, tu simta procentu turi hiperiuka, as taip pat. Bus labai keista, bet musu draugijoje Klaipedoje pasirode, kad tikruosius turime tik dvi. Ir tai metu projekto pagalba, nuolatinio stebejimo. Kai as pamaciau tuos vaikus, is karto diagnozavau hiperaktyvuma, butent tik vienam grupeje esanciam vaikui. Musu psichologe R. Zinkeviciene sako, kad butent mamos, turincios tikruosius, o ne pseudohiperiukus 100proc.ir gali diagnozuoti, pastebejus juos vaiku buri, kai jiems nieko grieztai neliepia. Man uztektu dvieju dienu ir galiu pasakyti, mano vaikas ar ne.
Labai patiko psichologes zodziai,jie nuostabiai nuskambejo, jie visiskai nesusije su praktika, "kad ieskoti budu, kaid isgirstu paliepimus". Gal galite duoti nuoroda, knyga ar pavyzdziu, kaip tai padaryti ir ne paprastam vaikui, o hiperaktyviam vaikui.
Ne su vejo malunais tu kovoji. Viskas yra gerai. Nuostabi musu Klaipedos PPT direktore vakar kviete mus, kad pasakytu naujiena, jog bus daromas tyrimas, kiek mokyklose yra tokiu vaiku (tik nepaklausiau ar Klaipedos). Veliau tiek pripsilanavom, kad net galva svaigsta. Kad tik nors trys musu norai isisgyvendintu, tai jau siais metais busime daug nuveike. Mums labai padeda Klaipedos PPT.
Atsakyti
g.gif
Atsakyti
Labai gera yra zymaus psichologo R. Dreikurs'o knyga, vadinasi atrodo "laimingi vaikai" ar panasiai. Tinka visiems vaikams, ir hiperaktyviems. Ten rasit atsakyma, ka daryti, kad vaikas isgirstu tevus, ir paaiskinumus, kodel jie "negirdi"
Sakydama "vidutiniskai daznai" turejau galvoje, kad is kokiu 10 zmoniu, besikreipianciu psichologo pagalbos i poliklinika del judraus vaiko, jo problemisko elgesio kokiems 1-2 galima nustatyti tikra hiperaktyvuma. Na gal tai tiktu pavadinti "retai", nezinau.
Rasydama "pakeisti ka nors is esmes nelabai imanoma" turejau galvoje,kad ir kaip besistengtu tevai ir psichologai, ir pats vaikas, jis vis tiek, bent iki paauglystes bus hiperaktyvus, na gal dideliu tevu pastangu deka truputi maziau. Tai nera isgydoma. Pati esu nemazai dirbusi su tikraisiais hiperaktyviukais.
Kai kuriuose tyrimuose labai teigiamas buna vaistu poveikis, gydant hiperaktyvuma, bet Lietuvoje atrodo vaistai dar nenaudojami.

P. S. Daugiau apie hiperaktyvuma rasiau pirmame sios temos puslapyje
Atsakyti
As labai dziaugiuosi, akd mano vaikas ne hiperiukas, o tik su diagnozuotu "opoziciniu nepaklusnumu"...bet puikiai suprantu, kaip jauciasi hiperiuku mamos ir suvokimas, kaip galetu buti sunku, mane skatina padeti tiek mamoms, tiek vaikams...
Atsakyti