Įkraunama...
Įkraunama...

hiperaktyvus vaikas

QUOTE(veiklioji @ 2006 10 12, 12:28)
Sveiki,
Norėjau užduoti klausima psichologei.Mano vaikas hiperaktyvus juo labai skundžiasi daželyje, nesusikaupia, negirdi ką jam sako,neklauso nedaro bendros veiklos, jai visi piešia tai jis ne(visų vaikų piešiniai iškabinti, o manojo nuo rugsėjo mėn. nei vieno, tušti lapai arba makaliūzės) Jai kas nepatinka iškart mušasi, lyderiauja.Ir namie tas pats Jai jam sakai A, tai jis sako B.Apie judrumą net nešneku. Išmoksta greičiausiai blogus dalykus.O šiaip yra labai jautrus, duodi drausmės iškart verkia, atsiprašynėja, sako daugiau to debedarysiu, o apsisukęs vėl tapatį daro.Neklauso nei gražiuoju nei bloguoju.Kai buvom pas psichologe sakė, kad jo mastymas atitinka 6-7 metų vaiko,nors jam tik 4.Skaičiau, kad tokiems vaikams labai svarbus rėžimas,aš kai turiu laisvadienį niekada nevedu į darželį, būnu kartu su juo namie.Per savaitę jam išeina eiti 2-3 dienas į darželį.Nesu iš tų mamų kurios visada veda nes joms reikia pailsėti(nenoriu nieko ižeisti).Tai vat ir galvoju, gal ir blogai darau , kad nevedu, ten vistiek rėžimas didesnis nei namie, išmoks bendrauti,Bus drausmingesnis,tik labai nemalonu kiekvieną kart klausyt auklėtojų,jūsų vaikas tą ir aną padarė, pasakė.Pradžioj galvojau, kad jis taip elgiasi protestuodamas, gal per mažai dėmesio gauna, bet gauna tikrai daug ir iš manęs ir iš senelių, bet vat su tėveliu yra kitaip.Vaikas jį labai myli ir gerbia, tetis jo nepopina, baudžia tik ekstra atvejais, kai palieku juos vienus nebūna jokių problemų, vaikas nerodo kaprizų, klauso.
Prašau padėkit, atsakykit kas čia ne taip, gal ne hiperaktyvumas kaltas, o mano auklėjimas, gal ištiesų jį vesti kiekvieną dieną į darželį. Išanksto dėkoju

Pasiskaitnek hiperiuku svetaine.Atsakimus i siuos klausimus rasi pati, jiems reikia laiko, reikia subresti.
Atsakyti
hiperiuku svetaine www.hiperaktyvumas.lietuvoje.info
Atsakyti
QUOTE(veiklioji @ 2006 10 12, 10:28)
Sveiki,
ten vistiek rėžimas didesnis nei namie
gal ne hiperaktyvumas kaltas, o mano auklėjimas, gal ištiesų jį vesti kiekvieną dieną į darželį.

Sveika, Veiklioji wub.gif
suprantu tave ir tavo nuogastavimus. Beveik visos mes, čia esančios mamytės, perėjom per kažką panašaus kaip ir tu.
Apie rėžimą galiu pasakyti tik tiek: man namuose to padaryti nepavyko. Labai stengiausi, ir dabar dar stengiuosi, bet niekaip... Darželyje ir mokykloje rėžimas yra. Tik kaip ten elgiasi su tavo vaiku? nes jei žemina, ignoruoja ir kritikuoja, tai vesdama į tokį darželį labiau pakenksi, nei padėsi vaikui. Va aš čia ir padariau klaidą. unsure.gif
Dėl tavo auklėjimo: va taip ir matau prieš akis save bigsmile.gif mano vyras beveik jokių problemų su žiogu neturi. Sakau beveik, nes hiperaktyvume problemyčių visada yra tongue.gif O vat man sunkiau. Nes mano auklėjimas nenuoseklus, aš viena ranka baudžiu, o kita jau glostau. Mano bausmės (pvz. nesėdėjimas prie kompo) atšaukiamos, tik kai mano vaikis prisimeilina ir atsiprašo. Nors suprantu, kad kartais ašaros būna dirbtinės, mano širdis atsileidžia wub.gif
Ir dar, labai svarbu, kad galiotų rėmai ir taisyklės. Pvz.: visi susitarėm, kad niekas iš mūsų nevalgys kambaryje prie teliko. Vyras sugeba išlaikyti susitarimą, o aš ne. Vaikas žinoma irgi. Vat čia ir atsiranda problema...
Atsakyti
Kai bara aukletoja ir mokytoja, kad jis labai judrus. Ypatinga demesi reiktu atkreipti i fakta, kad vaikui tuo metu tiesiog butina jaustis saugiu, sekmingu, reikalingu. Myleti ji:vaikui tai - pats stipriausias vaistas.
Atsakyti
Veiklioji,
tu vesk ji geriau kas diena ir po puse dienos, nei kas kelias ir visa. Pirma puse dienos, kol vaikas dar "sviezias" ne tiek emociskai pavarges lengviau priims rezima ir naujuma, o kita puse dienos, kai jau prisikaupe dienos ispudziu, bandyk tu su juo veikla vykdyti ir pailsinti ta birbiancia nuo minciu galvele. kai vaikas kelias dienas neina i darzeli, jis kaip ir pripranta prie namu tvarkos, o paskui nuvedimas i darzeli jam vel stresas. Tokie vaikai labai greitai perima sistema, nors gal jos elgesykje to nesimato, bet besikartojantis veiksmas, kaip ritualas jiems suteikia saugumo jausma. As pvz. savo maziui (nors jis ne hiperiukas) mazam dainuodavau tam veiksmui skirtas daineles, pries maista viena, pries miega kita, jis pagal daineles zinodavo, kas vyks ir tai budavo saugu. Dabar butinai is vakaro papasakoju, ka veiksim rytoj. Jis gali protestuoti, nesutikti, ar tiesiog "negirdet:, bet informacija buna jau jo galvoje ir kita diena jis tai priima ar pateikia kaip savo informacija.
Su aukletojom pakalbek taip: as dekinga uz jusu darba, noriu, kad mes bendradarbiautume, delto, kol yra galimybes, leisiu vaika po puse dienos i darzeli.
Siaip tokiems vaikams, kaip jau mes minejom su Vario, tai vienas is vaistu yra vanduo. bandyk eiti su juo i baseina po darzelio, vanduo ramina nervine sistema. neiseina i baseina, bandyk vonia su levandu druska. Gal isoriskai tas ir nepadarys didelio poveikio, bet vidinis motoriukas aprimsta ir psichika atsipalaiduoja, kas visdelto tiems vaikiukams yra labai svarbu
Atsakyti
blyn, koks sunkus vakaras. Nežinau, ar gali žmogus dar daugiau ištverti. o aš visiškai nebesivaldau verysad.gif
Atsakyti
Turi teise nebesivaldyti, juk ne visada turi buti stipri (kokia as tave matau), tu tik moteris.
Atsakyti
vario, gi pilnatis. Nueik, pakauk i pilnati, issirek, paverk prie medzio, pasijuok ir zinok palengves...o paskui pamatysi, vel viskas kitaip atrodys. No pasaran, mes su tavim
Atsakyti
Vakar susibariau su vaiku. Smarkiai. Prilupau ir jam prišnekėjau baisių dalykų. Žinau, kad tai didžiulis žingsnis atgal, kad taip negalima, bet tas žinojimas dar labiau mane smaugia. Nežinočiau, gal būtų lengviau. Stengiamies, stengiamies, einam mažais žingsneliais į priekį, o paskui bac ir viskas sugriūna...
Paskui ilgai žliumbiau, buvo gaila vaiko ir savęs.Ną neturiu aš kantrybės, mes gi abu vienodi. Tai ne pasiteisinimas, tai skaudi tiesa. O jis, šikniukas, tą žino ir kai tik tėvo nėra, tai jis tuo naudojasi. Net šiandien jaučiuosi šūdinai. verysad.gif
Ačiū, mergaitės, už palaikymą. Gal tikrai pilnatis mus abu su vaiku veikia....
Atsakyti
Nors mokau kitas, bet pati tai esu tokia, kad i kaili reiktu man duoti. Mano tikslas-kad jis butu toks, kaip visi. Kad ir dabar, vedu i gyvenimo meno kursus, yra atvaziaves prancuzas, prikvieciau mamu, visas stengiuosi palaikyti. Bet pati tai negaliu ziureti i savaji, langai ten butinai turi buti praverti, tai mamasis islipo pro langa pirmas, po jo islipo kiti, bandau sulaikyti, nulis. Visa tada tampu nervuota, sudirgusi, o jam dzn. Aisku, namie ir gatveje, kur nera hiperaktyviu vaiku salia daugiau, jis yra vaikas, kaip vaikas. O ir cia, krizena jis ir nejaucia, kaip laksto, jis visiskai nieko nedaro blogo, jei tai butu kiemas ir pan. Bet vis tik neatitinka toms normoms, kuriu tikimes is kitu vaiku. Labai tave suprantu, bet buna akimirku, kai norisi tik "i kaili duoti". Bet matau, kad tai jam susilaikyti buna ne jo valiai. Juk musu vaikai turi sutrikima ir labiausiai tai pasireiskia, kai jis yra pavarges.Nes jau antra diena vaikas ejo, is mokyklos, i dailes bureli, i jogos uzsiemimus ir namu darbu rosa. Tai fiziskai labai sunku butu ir suaugusiam. Miegas pirmasis vaistas hiperiukui.Kita diena jo buvo: mokykla, tikybos uzsiemimai baznycioje, vel joga ir namu darbu ruosa, labai sunku. Kitas vaikas gal butu buves irzlus, o manasis, tai ijunge motoriuka ir...Tik daug daugiau grieztesniu tonu, ji paguldziau miegoti.

Laikykis vario, kitom gali pasakyti, kad nebevaldai situacijos, bet tik ne man. Viska darai labai gerai,bet buna silpnumo minuciu,o kas jiems pades, jei ne mes? Gal tikrai tas menulis veikia?
Tiesa, prancuzas po to vyks i Vilniu. Man be galo patiko ir hiperaktyvus manasis buvo tik pradzioje ir po uzsiemimu. Kadangi buvo pirmas aukstas, tai mateme daug, jie visi buvo taip uzsieme, kad pasaliniams darbams nebebuvo laiko.
Atsakyti
Reikes ir man savaji nuvesti, jei tas prancuzas cia bus..man irgi buna..kartais taip niezi nagai, kad rodos prilupciau, jog iki gyvenimo galo prisimintu, bet susilikau ir nebent tai pasakau...bet jis jaucia ir buna, kad jei jau as nesusilaikau ir pleksteliu per uzpakaliuka, paskui abu apsikabine verkiam ir atsiprasinejam.
O siaip budavo per pilnati labai sunku pas logopede dirbti ir susikaupti sunkesnem uzduotim, o dabar visas tas dingo bigsmile.gif bet uz tai atsirado visokie pokalbiai su moliugu naktimis..neimanoma uztildyti pliurpia pats vienas iki isnaktu
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 10 13, 10:21)
O ir cia, krizena jis ir nejaucia, kaip laksto, jis visiskai nieko nedaro blogo, jei tai butu kiemas ir pan. Bet vis tik neatitinka toms normoms, kuriu tikimes is kitu vaiku.

Žinai, aš Švedijoj, stengiausi niekam iš naujų draugų nesakyti apie vaiko hiperiškumą, maniau, užtenka, kad LT tą etikėtę buvau prikabinus, tai gal bent čia jos išvengsim.
Bet žmonės iškarto pradeda klausinėti kas yra su vaiku. Na man jis beveik kaip visi, ale tikrai, kaip tu rašai - neatitinka tų normų
Atsakyti