QUOTE(DonaldaB @ 2006 10 09, 13:30)
Papasakosiu Jums mamytės, kaip vakar bažnyčioje teko susidurti su, mano nuomone, hiperaktyviu vaikučiu (mano vyresniojo sūnaus klasiokas). Jis nenusėdėjo vietoje, muistėsi, plojo rankomis, kibino draugus, kumščiavo juos, trukdė klausytis Šv.mišių.... Man bežiūrint į jį iškilo tik vienas klausimas, kodėl jis neatėjo kartu su mama ar tėveliu į bažnyčią (taip buvo kviečiama), o buvo išleistas vienas ?... Ir apskritai pastebiu, kad jis daugumoje vienas: ar rugsėjo 1-oji, ar karnavalas... Nors pažįstu jo mamą, ji man atrodo puiki moteris. Ir galvoju, ar papasakoti jai apie berniuko elgesį, ar ne ? O gal ji ir taip viską žino, ir mano žodžiai tiktai užgaus jai širdį. Kaip jūs galvojate ?
Tai va, anais metais, as beveik nesilankiau mokykloje. Taciau labai aktyviai dalyvavau projekte "pagalba hiperaktyviam vaikui ir jo seimai". Kodel? Todel, kad man buvo labai geda sedeti susirinkimuose, kur i mane ziuri teveliai skersomis akimis, arba ateiti i mokykla, kad pasiklausyti, kaip mano vaikas bus peikiamas. Kai as isleidau savo vyresnyji i mokykla, jau praejo 9 metai, eina desimti. Ko as tik nedariau, vis norejau ji "perlauzti", pradejau studijuoti soc. pedagogika, o kaip jos nestudijuosi, juk toje koseje jau viriau seniai. Vis galvojau, ka as darau nertaip, kad mano vaikas toks. Tada as vaiksciojau po mokyklas, net klaseje su astuntoku, sedejau prie vieno suolo kartu. Ir sugebejau jo neapjuokti pries bendraklasius ir mokyklos draugus. Na nieko as labai jau nepadariau.
Ka esu pasiekusi, tai su manimi isejes vaikas elgiasi ramiai, jis nebera impulsyvus. Bet demesio problemas mes turime. O lankausi as mokykloje dabar dazniau, nes noriu vesti ji sekanciais metais i gimnazija, todel praleisti neparuosti namu darbai, jo pazymiams bus ne i nauda. Klausytis man tu paciu mokytojos zodziu, kurie yra vaiko smptomai, man jau ....Ji padariau, visiska, nesavarankiska vaika. Kas, kas, bet vyresnelis, tikrai labai savarankiskas.
Tokio vaiko mama, neina su juo kartu todel, kad jaucia geda. Kaip smagu pasididziuoti savo vaiku, juk neapsakomas saldus dalykas. Mamos turi myleti savo vaikus, o nesigedyti ju. Tai yra taip sunku, zodziais neapsakysi, reikia tai pajusti. As kartais pagalvoju, kaip jauciasi mama, kurios sunus sedi kalejme? Kazi, ar ne tas pats jausmas yra pas mane? Nors spjaunu tris kartus, turiu labai svelnius, atlapasirdzius, dosnius vaikus.
Papildyta:
As manau, kad modetatoriai jau galetu ir isskirti sia poteme.Zinuciu kiekis didziulis.