Rasma, mano 9 men sunaus charakteris labai panasu i Tavo dukrytes. As irgi pagalvojau, ar tik nebus jis hiperaktyvus... : NEs judrus labai , nenusedi vienoj vietoj, greitai viskas atsibosta (kaip ir greitai viskuo susidomi), jei negauna to, ko nori, labai supyskta (verkia, spiegia). Is kitos puses - vaikas labai linksmas, bendraujantis, retai kada buna suirzes, bet ta energija...Atrodo, as kojas uzversciau jau po pusvalandzio, darydama tai, ka daro mano vaikas...Apie kokius nors maniezus jau net nera ir kalbos - nuo pat ryto iki velyvo vakaro vaikas paleidziamas lakstyt po buta, su vienu zaislu ilgiau nei kelias minutes jis nezaidzia, jam idomiau kur nors ropoti, bandyt eiti, zodziu, reikia pastoviai judeti...Dabar, kai vasara, tai vezam ezeran ismaudyti, kad plaukdamas issikrautu, geriau miegotu, bet kas bus rudeni? Gal reiks i koki baseina uzsirasyti...
Miela avei, nesijaudink taip stipriai , hiperaktyvumas yra isaugamas. Tik reikia isgyventi ta sunku laikotarpi. Visu pirma, mano nuomone , tokiam vaikui reikia labai grieztos dienotvarkes. Jis turi zinoti, kada zaidzia, kada ilsisi, kada ruosia pamokas, kada eina miegoti. Vakar puse nakties negalejau uzmigti begalvodama, kodel mano aprasyto vaiko tevams visai neblogai sekasi. Ju entuziazmas neisbleso po menesio pastangu, kaip dazniausiai atsitinka. Jie sistemingai dirba pastoviai( pati nezinau ar man uztektu tiek jegu )
Ar dare jusu psichologe tavo vaikuciui psichologini tyrima? Musu mokykloje tokie vaikuciai tevams sutikus budavo istiriami ir mokytoja bei teveliai gaudavo rekomendacijas, kaip reaguoti i tam tikra elgesi, kodel vaikui nesiseka, gal jis turi sutrikima ir reikalaujamu dalyku jis tiesiog nesugeba padaryti. Kaip musu psichologe sake: "Hiperaktyviu vaikuciu nugarytemis skruzdelytes begioja, jiems tiesiog neiseina issedeti vietoj. Kad suprastum vaikuti reikia kazka zinoti .
Jusu mokytojos elgesys pasibaisetinas. Gal tu galetum pervesti vaika nors i kita klase, jei mokyklos direktore, sakei, geranoriskai nusiteikus. Zinau tokiu atveju, kurie visai pasiteisino. Taip istikruju negalima . Sekmes jums.
Ar dare jusu psichologe tavo vaikuciui psichologini tyrima? Musu mokykloje tokie vaikuciai tevams sutikus budavo istiriami ir mokytoja bei teveliai gaudavo rekomendacijas, kaip reaguoti i tam tikra elgesi, kodel vaikui nesiseka, gal jis turi sutrikima ir reikalaujamu dalyku jis tiesiog nesugeba padaryti. Kaip musu psichologe sake: "Hiperaktyviu vaikuciu nugarytemis skruzdelytes begioja, jiems tiesiog neiseina issedeti vietoj. Kad suprastum vaikuti reikia kazka zinoti .
Jusu mokytojos elgesys pasibaisetinas. Gal tu galetum pervesti vaika nors i kita klase, jei mokyklos direktore, sakei, geranoriskai nusiteikus. Zinau tokiu atveju, kurie visai pasiteisino. Taip istikruju negalima . Sekmes jums.
Aciu, braske, uz palaikima.Ranku nenuleidziam ir vis po biski einam i prieki. Vat butent ka as noriu pasakyti, kad musu visuomenej labai truksta supratimo. O ziogui griezta dienotvarke sustatyta, dar jis lanko kasdiena dziudo treniruotes(ten islieja energija) ir namuose mes puikiausiai tvarkomies.Bijau mokyklos: vaikas vel pamokelese istvers tik 15 min. paskui vaikscios, snekes, dainuos, trukdys kitiems(na jam paprasciausiai jau bus atsibodusi pamoka), mokytoja isvarys ji is klases, o jis ir nebegris... Prasiau direktores, kad skirtu kita mokytoja- atsake, ka jo nieks nenori.
Psicologinej-pedagoginej tarnyboj atliko testa-skyre modifikuota mokyma, bet tu,braske, sneki apie kazka kito?
Psicologinej-pedagoginej tarnyboj atliko testa-skyre modifikuota mokyma, bet tu,braske, sneki apie kazka kito?
Nesuprantu, kaip galima pirmoka isvaryti is pamokos ??? Labai drasi mokytoja
ZVIRBLIUKE, mano mazoji nuo pat gimimo buvo tokia...Palyginus su sunum, tai jis buvo kaip aukso gabalas pries dukra.... Kai auginau sunu, visad su siaubu ziuredavau, pvz, poliklinikoj, kaip kitu mamu vaikiukai visai neklauso, laksto po visa poliklinika, cypia, sliauzioja, voliojasi...O mamos, vargsiukes, bando apsimesti, kad joms tai visai nieko, sypsosi...Nors dabar pati zinau, ka jos jaucia...Maniskis gi ant keliu man sededavo ir is tolo ziuredavo...Dabar pas mane irgi taip, ir as irgi apsimetu, kad visai nieko...I poliklinika paprasciausiai stengiuos viena su ja neit, kaip ir i kitas viesas vietas, brolis laksto jai is paskos. Su miegu nuo 6 menesiu tragedija buvo, ir tik sia vasara pradejo ismiegot visa nakti. Bet kol uzmiega... Namie...eina pas visus kaimynus(gyvenam bendrabuty), niekur jai nebaisu, net juokiuos-ten ir prasimaitina ;D Kaip isganymo laukiu darzelio, ten nors truputi issikrauna, su vaikais zaidzia, ir, beje, aukletojos ja kazkiek sutramdo
dar maniskis visai neturi baimes jausmo: lipa auksciausiai, pesivercia per langa, nebijo svetimu zmoniu, su visais kalbasi, bendrauja.Bijau ,kad kas nenusivestu!
O visos problemos pas mus ir prasidejo kai pradejom lankyti darzeli, namuose dar biski tvarkiemes, o ten...
O visos problemos pas mus ir prasidejo kai pradejom lankyti darzeli, namuose dar biski tvarkiemes, o ten...
QUOTE |
Aciu, braske, uz palaikima.Ranku nenuleidziam ir vis po biski einam i prieki. Vat butent ka as noriu pasakyti, kad musu visuomenej labai truksta supratimo. O ziogui griezta dienotvarke sustatyta, dar jis lanko kasdiena dziudo treniruotes(ten islieja energija) ir namuose mes puikiausiai tvarkomies.Bijau mokyklos: vaikas vel pamokelese istvers tik 15 min. paskui vaikscios, snekes, dainuos, trukdys kitiems(na jam paprasciausiai jau bus atsibodusi pamoka), mokytoja isvarys ji is klases, o jis ir nebegris... Prasiau direktores, kad skirtu kita mokytoja- atsake, ka jo nieks nenori. Psicologinej-pedagoginej tarnyboj atliko testa-skyre modifikuota mokyma, bet tu,braske, sneki apie kazka kito? |
Gal gali man paaiskinti kaip visa tai igyvendinama? Ar Yra spec mokykla? ar mokytoja dirba atskirai? Zodziu kaip tavo vaikas dabar mokosi?
Kol dar buvo vijurkas as susitvarkydavau. Negaleciau apsimesti, kad viskas gerai, jei mano vaikas lipa sienom ar daro kazka, kas ima trukdyti aplinkiniams. As be jokiu kalbu griebdavau i savo gelezini glebi ir nesdavausi ten kur galedavom pasikalbeti tik mudu. Tada vel bandymas nr2 ir taip kol gaudavau rezultata. Bet pas mus kitos bedos.Berniukas visiskai nesugeba susikaupti. Pamokas ruosdavom nuo pietu iki pat devintos ar desimtos vakaro, kai ateidavo laikas miegoti. Jis net man akylai stebint nesugebedavo susikoncentruoti. Mataruodavo kojomis rankomis, uzsisukus imdavo kazka paisineti ir.t.t Daugiau tempti nebegalima,sia savaite einam pas psichologe.
Jokiu spec. mokyklu nera. :'(Tik Vilniuje berods yra Genio pradine mokykla, kur pedagogai turi patirties su tokiais vaikais). Bet mes neturim galimybiu vaika vezioti i Vilniu. As buvau issireikalavus pernai, kad skirtu asistenta- trecia ir ketvirta pamokele budavo kita mokytoja kuri dirbdavo su maniskiu. Naudos nebuvo labai daug, nes iki kol ji ateidavo vaikas jau budavo isiaudrines ir nebesugebedavo susikaupti prasmingam darbui. Asistente nebuvo visai oficiali, nes musu meras neleido skirti etato vienam vaikui(musu problemos neidomios niekam). Pamoku ruosimas namuose irgi katastrofa!Mes dar samdom mokytoja (ta pacia kur ateidavo kaip asistente i mokykla), ji turi pedagogini issilavinima, tai siektiek lengviau. Po biski stumemies i prieki. Siais metais mokytoja planuoja kad sukvies taryba ir isves mano vaika i Ciobiski (girdejau tokius pletkus), bet as jau nusiteikus jei reiks iskviesiu spauda ir televizija, bet savo vaika apginsiu! Graudu iki asaru: nustato vaikui diagnoze(hiperaktyvus), o gydimo metodas vienas: kantrybe! Vaiko raidos centre siulo imti namu mokyma, musu psichologe sako ,kad jokiu buduto daryti negalima, nes tokie vaikai turi ismokti buti kolektyve.O mokyklom tokiu vaiku nereikia: vargo su jais daug, o uz juos papildomai nieks nemoka!
Zvirbliuke, tikrai per anksti vaikui hiperaktyvumo ieskoti. Mano abu vaikai tokie aktyvus. Maniezu niekada neturejom - be sansu ten islaikyti. Dukra jau didele - 6 m. Labai judri, linksma, labai pozityviai i gyvenima ziurinti mergyte. Normalu, kad vaikas judrus, ir kad demesio mazylis nekoncetruoja ilgiau nei minutele - normalu. Galbut tai tiesiog charakterio ypatybe, o ne yda. Palauk dar pora meteliu
QUOTE |
Jokiu spec. mokyklu nera. :'(Tik Vilniuje berods yra Genio pradine mokykla, kur pedagogai turi patirties su tokiais vaikais). Bet mes neturim galimybiu vaika vezioti i Vilniu. As buvau issireikalavus pernai, kad skirtu asistenta- trecia ir ketvirta pamokele budavo kita mokytoja kuri dirbdavo su maniskiu. Naudos nebuvo labai daug, nes iki kol ji ateidavo vaikas jau budavo isiaudrines ir nebesugebedavo susikaupti prasmingam darbui. Asistente nebuvo visai oficiali, nes musu meras neleido skirti etato vienam vaikui(musu problemos neidomios niekam). Pamoku ruosimas namuose irgi katastrofa!Mes dar samdom mokytoja (ta pacia kur ateidavo kaip asistente i mokykla), ji turi pedagogini issilavinima, tai siektiek lengviau. Po biski stumemies i prieki. Siais metais mokytoja planuoja kad sukvies taryba ir isves mano vaika i Ciobiski (girdejau tokius pletkus), bet as jau nusiteikus jei reiks iskviesiu spauda ir televizija, bet savo vaika apginsiu! Graudu iki asaru: nustato vaikui diagnoze(hiperaktyvus), o gydimo metodas vienas: kantrybe! Vaiko raidos centre siulo imti namu mokyma, musu psichologe sako ,kad jokiu buduto daryti negalima, nes tokie vaikai turi ismokti buti kolektyve.O mokyklom tokiu vaiku nereikia: vargo su jais daug, o uz juos papildomai nieks nemoka! |
SIAUBAS!!!!Man net kraujas uzkaito!! Neoasiduok, kovok. Zinau, kad be kovos nieko nebus. Daryk taip, kaip reikai tau ir tavo vaikeliui. Jeigu viskas nuvaziuos iki spaudos, tai as tave palaikau ir manau, kad atsiras labai daug tokiu mamu. Gal pagalau ivyks revoliucija?