Vis tik Alfija, tu kalbi apie sveikai auganti hiperaktyvu vaika. Tada taip, paauglystes butu didzioji dalis.
Man uztenka, kad pas mazaji yra likes tik mokyklinis nerimas, kur jis siek tiek judresnis nei namie, sunkiai sukaupia demesi, labai blasko pasaliniai dirgiklai,bet jis nebelaksto kaip laukinis.
Bet kai mano vyresnelis i mokykla isleidziamas buvo su grasinimais, kad ramiai sedetu, veliau doze mokykloje, kur vis girdejo kad blogas ir po kiekvieno mokytojos skambucio berzine kose. Jis pas mane buvo kaip vovere rate.
O kaip neduosi to dirziuko?Juk MOKYTOJOS LIEPE. Paciupo siandien anglu mokytoja mane, sako dirzo negauna, as tai ji sutvarkyciau. Na tvarkyk, tai ko pas tave tik sedi ramiai jis, bet as su juo turiu anglu mokytis? Tai irodyk, kad tu sugebi, o nekalbek busimuoju laiku. Bet kaip pyksies, juk kentes tai vaikas.
Papildyta:
Siandien sutvarke hiperiuku svetaines foruma, nepalikit jo vieniso. Kartoju.
www.hiperaktyvumas.lietuvoje.info
Jis pakankamai ilgai buvo uzsnudes, o su mamomis tik susitiksim spalio pradzioje.
net neabejoju,kad moki dirbti ir su tikrai viską skiri puikiai,bet yra toks skirtumas,kad nuo darbo visgi gali atsiriboti,išėjo ir išėjo tie vaikai,o nuo savų neatsiribosi,juos ir myli be proto,ir verki dėl jų,ir naktim nemiegi,ir būna keiki na čiom sviet stoit,o apsikabinęs ir vėl bučiuoji.Ir dar daugiau darai ir visa tai vadinasi -neobjektyviai matom .Aš noriu pasakyti,kad gal yra geriau nei tau atrodo ,žodžiu ne toks tas velnias baisus,atseit nuotaiką taisau .Žina iką padaryk,moki mašiną vairuot,nu ir atvairuok pas mus į Vilnių,mes čia tave tuoj pagal poreikius pervesim-nori per teatrus,nori-per kabakus,žodžiu jaunas dienas prisiminsim ,o vyrai trys tegu sau tupi namie ir auklėjasi auklėjasi... .Žinai kaip tarybiniais laikais ponios iš didmiesčių su šukuosenom grįžta,nu mes irgi tau ir grįžti pailsėjus .Žodžiu kažką tokio nuveikiam tavo labui.
Dėl depresijos,temperatūra vakarais tai čia ne depresijos požymis,čia greičiau rodiklis lėtinių procesų organizme.
Dėl depresijos,temperatūra vakarais tai čia ne depresijos požymis,čia greičiau rodiklis lėtinių procesų organizme.
Aciu uz isgyventa kartu man sunkia diena.
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 09 25, 20:41)
Vis tik Alfija, tu kalbi apie sveikai auganti hiperaktyvu vaika. Tada taip, paauglystes butu didzioji dalis.
Man uztenka, kad pas mazaji yra likes tik mokyklinis nerimas, kur jis siek tiek judresnis nei namie, sunkiai sukaupia demesi, labai blasko pasaliniai dirgiklai,bet jis nebelaksto kaip laukinis.
Bet kai mano vyresnelis i mokykla isleidziamas buvo su grasinimais, kad ramiai sedetu, veliau doze mokykloje, kur vis girdejo kad blogas ir po kiekvieno mokytojos skambucio berzine kose. Jis pas mane buvo kaip vovere rate.
O kaip neduosi to dirziuko?Juk MOKYTOJOS LIEPE. Paciupo siandien anglu mokytoja mane, sako dirzo negauna, as tai ji sutvarkyciau. Na tvarkyk, tai ko pas tave tik sedi ramiai jis, bet as su juo turiu anglu mokytis? Tai irodyk, kad tu sugebi, o nekalbek busimuoju laiku. Bet kaip pyksies, juk kentes tai vaikas.
Papildyta:
Jis pakankamai ilgai buvo uzsnudes, o su mamomis tik susitiksim spalio pradzioje.
Papildyta:
kuo didesnis savęs suvokimas,tuo mažiau pašalinių dirgiklių,tuo didesnė savikontrolė.
mokytojai su tais diržiukais,tai kartais jie man atrodo ,kad panašūs į nei vaikus turinčius,nei,ai nu žodžiu kažkoks Krupskajos ir Makarenkos mišinys .Nors jei reiktų būtinai iš jų ir tik iš jų rinktis,tai rinkčiausi pastarąjį.anasyk juokas suėmė skaičiau kažkieno ten knygutę,va irgi apie hiperaktyvius,nu tai siūlomi metodai-dresūra galima sakyti.Nežinau ką ten galima būtų išdresiruoti,šiaip jau tokia metodika yra iš oligofrenijos paiimta,va juos reikia elementarių dalykų mokyti,ir čia tikrai,o hiperaktyvius,nu jiems visgi leisti,leisti judėti,visgi iš ko gyvenimas susideda jie supranta,ir košės į batus nesikrauna,nes jie PROTINGI VAIKAI.
O šiaip ,Aukse,jau beliko tik koks pora metų,ir viskas baigsis niekur jis nesidės,košės galvoj visvien yra,ir pradės pats apie tą gyvenimą galvoti rimtai.Mokyklos durų prieš nosį uždaarymas ,ta prasme baigimas,kad ir 10kl. yra labai neblogas spyris į užpakalį pradėti mastyti kaip suaugusiam.
O pabaigai,tai kaip tau pasakyt,nu yra dažnas atvejis paauglystėj,kad vaikai sugalvoja dar ir ne to,būna susigalvoja savo reikšmingumą susistiprinti šizofrenijas simuliuodami,tėvus čia vadinasi šokdina,į ligoninę būna paguldomi,ir po gan ilgų tyrimų išleidžiami su ta diagnoze,kad sveiki ale visvien .Ir visai eiliniai tie vaikai,jokie hiperaktyvūs
QUOTE(alfija @ 2006 09 25, 19:47)
o tiesa pasakiu tai su kuo nesutinkat ar kad Auksės vaikas-paauglys,ar kad hiperaktyviems pauglystės jūsų manymu ar supratimu nebūna?
Va, atsakymas čia:
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 09 25, 20:11)
Taip, jis paauglys, bet jis dar ir hiperaktyvus paauglys.
Norėjau pasakyt, kad būna paaugliai ir būna hiperaktyvūs paaugliai
alfija, nepykit, bet jūsų postus labai sunku skityt - labai daug klaidų, ypač rašybos Kažkas panašaus: bausti negalima pasigailėti... Suprask kaip nori
Sorry, pasistengsiu daugiau nesikabinėti
QUOTE(jėga @ 2006 09 26, 14:38)
Va, atsakymas čia:
alfija, nepykit, bet jūsų postus labai sunku skityt - labai daug klaidų, ypač rašybos Kažkas panašaus: bausti negalima pasigailėti... Suprask kaip nori
Matai, jauciu, kad Alfija daug zinantis zmogutis. O kai as rasau is dusios, tai taip pat pridarau aibes klaidu, paskui geda darosi, bet kitaip neiseina.
Klaipedoje, spalio 5 d.,17 val ivyks pirmasis (po vasaros) mamu susirinkimas. Jei ka sudomino, rasykit man. Duosiu tikslesnius duomenis (ir uz rankytes nuvesiu).
QUOTE(jėga @ 2006 09 26, 13:38)
Va, atsakymas čia:
man tai visada atrodo,kad mokyti gali tas,kas niekada toj srityje neklysta.Persiskaitykit ,ponia, savo postą,išsitaisykit klaidas,ir daugiau niekada nemokykite kito to ,ko pati dorai nesugebate.Beje,klaidos bausti negalima,pasigailėti,buvo klaidos niekaip nesusijusios su rašyba,tai susiję su skyryba,ir tik su ja,arba kitaip-sintakse.
QUOTE(jėga @ 2006 09 26, 13:38)
Va, atsakymas čia:
o dėl hiperaktyvių paauglių,tai kuo jie skiriasi nuo nehiperaktyvių,va paprastai,moksliniais terminais nereikia ,savais žodžiais imkit ir išdėstykit,nu va esminius 10skirtumų.Pirmyn,ponia.Labai lauksiu.
QUOTE(alfija @ 2006 09 26, 21:41)
o dėl hiperaktyvių paauglių,tai kuo jie skiriasi nuo nehiperaktyvių,va paprastai,moksliniais terminais nereikia ,savais žodžiais imkit ir išdėstykit,nu va esminius 10skirtumų.Pirmyn,ponia.Labai lauksiu.
Cia as ne apie teorinius pozymius, arba apie juos ukiskai:
1. Per vienus mokslo metus reikia pirkti maziausiai 50 rasikliu (rasau tik apie rasiklius).
2. Jau pirmose klasese, jam "siulo" keisti mokykla.
3. Raminantys vaistai jiems nepadeda, jie tampa dar aktyvesni.
4. Nors ir labai stengdamiesi, jie nuolat pamirsta net uzsirasyti namu darbus.Nors tai gali buti ipatingoji uzrasu knygele, kuria turi ant suolo nuolat,ar dar koks mamos sukurtas stebuklas, ir pan. Ir namie gali labai stengtis, labai pergyvena del to, net sumasto atlikti pvz.i prieki pratybu sas. Labai daznai padaro per daug ir mokytoja del to pyksta.
5. Kaimynai,aukletojos (kai iseina is darzelio), pradiniu kl. mokytojos (kai iseina i dalykistus) kalba apie ji kaip apie nuosirdu, faina vaika, na bet kad jis nors truputi ramiai pasedetu.
6. Pirmokelis negali ilgiau vietoje pasedeti, nei 15 min, net tada, kai rodo jo mylimiausia filmuka. Jis tada vis tiek keicia kuno padeti.Bet as cia per svelniai pasakiau.
7. Neturi baimes jausmo, patenka i autoavarijas.
8. Paprasta vaika galima pribauginti, prigrasinti, net lupti, jis gali bijoti velesniu pasekmiu ir atlikti darbus is baimes. O hiperaktyvus gali labai bijoti, kad vel kazkas ne taip, nuosirdziai gailetis (pvz. del n.d), bet bus vel tas pats. Del to jis labai pergyvena.(Zinoma, jei ji supranta mama, stengiasi ji motyvuoti).
9. Pvz. eidamas i baznycia, jis visa kelia kalba su savimi, kad jis labai stengsis issedeti, tiesiog visos rankutes virpa ir jis jaucia ta problema. Taciau pasedi 15 min, save kontroliuodamas perseda i kita vieta, mama jam pritariamai linkteli, jis vel linkteli galva. Praeina keletas min, jis vel patyliukais grizta i vieta, labai save kontroliuoja, bet jam vis tiek sunkai sekasi.
O pagalvokim, kokia rami aplinka yra baznycia, o ka daryti jam surmulyje, kai daug pasaliniu dirgikliu.
10 Turi zinoti viska, visus daiktus, ypac naujoje vietoje. Kai pvz. iseini is sveciu, paklausi: "kur buvo zalioji vaza", jis pasakys. Butent todel ju zaislai visada isardyti. Yra sakoma, ka paprastas vaikas nepazystamoje aplinkoje, pazysta per diena, hiperaktyvus per valanda.
Zodziais neaprasysi, reikia pajusti.
Papildyta:
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 09 26, 23:37)
Cia as ne apie teorinius pozymius, arba apie juos ukiskai:
1. Per vienus mokslo metus reikia pirkti maziausiai 50 rasikliu (rasau tik apie rasiklius).
4. Nors ir labai stengdamiesi, jie nuolat pamirsta net uzsirasyti namu darbus.Nors tai gali buti ipatingoji uzrasu knygele, kuria turi ant suolo nuolat,ar dar koks mamos sukurtas stebuklas, ir pan. Ir namie gali labai stengtis, labai pergyvena del to, net sumasto atlikti pvz.i prieki pratybu sas. Labai daznai padaro per daug ir mokytoja del to pyksta.
5. Kaimynai,aukletojos (kai iseina is darzelio), pradiniu kl. mokytojos (kai iseina i dalykistus) kalba apie ji kaip apie nuosirdu, faina vaika, na bet kad jis nors truputi ramiai pasedetu.
6. Pirmokelis negali ilgiau vietoje pasedeti, nei 15 min, net tada, kai rodo jo mylimiausia filmuka. Jis tada vis tiek keicia kuno padeti.Bet as cia per svelniai pasakiau.
8. Paprasta vaika galima pribauginti, prigrasinti, net lupti, jis gali bijoti velesniu pasekmiu ir atlikti darbus is baimes. O hiperaktyvus gali labai bijoti, kad vel kazkas ne taip, nuosirdziai gailetis (pvz. del n.d), bet bus vel tas pats. Del to jis labai pergyvena.(Zinoma, jei ji supranta mama, stengiasi ji motyvuoti).
9. Pvz. eidamas i baznycia, jis visa kelia kalba su savimi, kad jis labai stengsis issedeti, tiesiog visos rankutes virpa ir jis jaucia ta problema. Taciau pasedi 15 min, save kontroliuodamas perseda i kita vieta, mama jam pritariamai linkteli, jis vel linkteli galva. Praeina keletas min, jis vel patyliukais grizta i vieta, labai save kontroliuoja, bet jam vis tiek sunkai sekasi.
O pagalvokim, kokia rami aplinka yra baznycia, o ka daryti jam surmulyje, kai daug pasaliniu dirgikliu.
10 Turi zinoti viska, visus daiktus, ypac naujoje vietoje. Kai pvz. iseini is sveciu, paklausi: "kur buvo zalioji vaza", jis pasakys. Butent todel ju zaislai visada isardyti. Yra sakoma, ka paprastas vaikas nepazystamoje aplinkoje, pazysta per diena, hiperaktyvus per valanda.
Anie metai, buvo mano sustojimo metai (is rutinos). Na, zinoma kiek tai imanoma. I savo vaika ir kitus vaikus ziurejau kitomis akimis.
Rimciausias mano pavizdys. Vaziuojam su marsrutiniu, ten sedi ne vienas vaikas, jie zvalgosi pro langa, sedi ramiai. Manasis sedi ramiai, bet zinoma pakeisdamas kuno padeti ir zvalgosi, analizuoja marsrutinio lubas, sienas. Kai islipom,klausiu "kur buvo raudona lempute", jis aiskai atsako.
Na jei jis sako kokiai mano draugei: "jus graziai apsikirpot", o ji turi ilgus plaukus.
QUOTE(jėga @ 2006 09 26, 20:30)
alfija, esi pikta. Geriau jau prasilenksiu su tamsta
Sutinku 100%
Ta ponia, gal ir zino si ta (nors paskaicius jos postus kitose temose, tai nera tokio dalyko kurio ji nezinotu ), bet kulturos tai 0. Kritikuoti kitus gali issijuosus, o savo adresu, net menkiausios kritikeles nepriima
vsio, na dabar mane pulkit