Įkraunama...
Įkraunama...

hiperaktyvus vaikas

QUOTE(jėga @ 2006 09 25, 11:28)
Ko gero ir aš turiu hiperaktyviuką unsure.gif  Jam tuoj bus 4 metai. Kol kas pakenčiamas, tikiuosi per daug žilų plaukų nepridės unsure.gif

aukseklaipeda, kurioj mokykloj tavo vyresnėlis mokosi? Įdomu pasidarė blush2.gif
O tuos dvynukus, apie kuriuos Klp rašė, ir aš žinau ax.gif

Taip, dvynukus tur but zino daug kas. O mokyklos cia ne prie ko, jau tris manasis pakeite, bus ketvirta. Ir tai, didziulemis mano pastangomis. Mazasis mokosi pacioje geriausioje mokykloje, kur veda Kl. grietinele, ten is vis yra viskas daroma tik del vaiko. O ir is musu draugijos nariu, yra viena mama, kuri vede i privacia, pasekmes tos pacios. Ji dabar veda i privacia kazkokia katalikiska, moka kruvas pinigu repetitorems, logopedei, spec.pedagogei..
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 09 25, 09:27)
Aciu uz palaikyma, zinoma, viltis mirsta paskutine. Ten dirbanti psichologe yra dalyvavusi konferencijoje, kur ir as pasisakiau. Gal ji supras ir palaikys mane. Baisiausia reakcija man is vyro, jis pirma karta pasake, kad yra issekes ir paliko mane siandien viena.

Žinai, vyrai tokie blink.gif Jie gi "silpnoji" lytis. Lengviausia yra pabėgti cool.gif
Bet mes mamos - neturim teisės pasiduoti, tad laikykis wub.gif Žinok, kad tu ne viena, mes su tavim. wub.gif Nežinau, kaip tu, bet aš stengdavausi neleisti niekam "varyti" nei ant manęs, nei ant vaiko. Daug kartų susirinkimai baigdavosi mano išėjimu. Aš kelis kartus paklausdavau, ar man leis kas nors pasisakyti, ar tik bus pilamaos pamazgos, ir kai manęs niekas negirdėdavau, aš atsistojus padėkodavau už "puikų" elgesį ir išeidavau. Juk vistiek buvau pati blogiausia cool.gif O visi "linčo" teismo dalyviai dar kartą turėdavo rinktis tongue.gif ir kitą sykį visi tylėdavo. nes aš tik atėjus pasakydavau, kad įžeidinėjimų nepakęsiu nei vieno cool.gif
Dar labai gerai per tokius teismus veikia mano vyro "konspektavimo" metodas. Jis atsinešdavo sąsiuvinį ir viska užsirašinėdavo. Ir kai kokia "alia ponia" baisiai įsismagindavo, tai maniškis ją pertraukdavo ir pasitikslindavo kokia jos pavardė cool.gif Pas tokias "pseudo pedagoges" visa drąsa dingdavo.
Ir dar, gal paprašyk kokios hiperaktyviuko mamytės kartu su tavimi nueiti? Bus drąsiau wub.gif
Atsakyti
Ojoj, kaip jūs čia baisiai rašot unsure.gif Su siaubu laukiu ir nelaukiu mokyklos cool.gif
Maniškis ko gero tėvo hiperaktyvumą paveldėjo. Anas gi irgi pastoviai linksniuojamas buvo, 8 klasėj iš mokyklos išmetė cool.gif Toliau vakarinė, darbas statybose. bet gerai, vaikis greit susigriebė, kad šitaip toli nenuvažiuos schmoll.gif Baigė technikumą, po to aukštąjį, 10 metų ėjo į jūrą laivo kapitonu, dabar jau kuris laikas turi savo verslą, kuriam pats ir vadovauja good.gif
Labai tikiuosi, kad ir iš mano mažiaus išaugs doras Žmogus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2006 09 25, 10:06)
Ojoj, kaip jūs čia baisiai rašot unsure.gif  Su siaubu laukiu ir nelaukiu mokyklos cool.gif
Maniškis ko gero tėvo hiperaktyvumą paveldėjo. Anas gi irgi pastoviai linksniuojamas buvo, 8 klasėj iš mokyklos išmetė cool.gif Toliau vakarinė, darbas statybose. bet gerai, vaikis greit susigriebė, kad šitaip toli nenuvažiuos schmoll.gif Baigė technikumą, po to aukštąjį, 10 metų ėjo į jūrą laivo kapitonu, dabar jau kuris laikas turi savo verslą, kuriam pats ir vadovauja good.gif
Labai tikiuosi, kad ir iš mano mažiaus išaugs doras Žmogus rolleyes.gif

Išaug, išaugs wub.gif reikia tik labai tikėti wub.gif
O, be to, gal jis pas tave visai ne hiperaktyviukas, gal jis tik judruolis- fainuolis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2006 09 25, 12:01)
O, be to,  gal jis pas tave visai ne hiperaktyviukas, gal jis tik judruolis- fainuolis  biggrin.gif

Kaip žinot g.gif Perskaičiau tam hyperaktyviųjų puslapy nurodytus požymius, tai reikiamus 8 surinkau, kaip nieko doh.gif
Nors aš irgi nesu linkusi to sureikšmint. Tik va, prisibijau, kaip mokykloj seksis unsure.gif Nes dabar tai ištisinis straksėjimas doh.gif Žinai, kai pas mane jų ne vienas, tai lygint turiu su kuo. Tokio da nebuvo schmoll.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jėga: 25 rugsėjo 2006 - 11:12
QUOTE(jėga @ 2006 09 25, 11:08)
Kaip žinot g.gif  Perskaičiau tam hyperaktyviųjų puslapy nurodytus požymius, tai reikiamus 8 surinkau, kaip nieko doh.gif
Nors aš irgi nesu linkusi to sureikšmint. Tik va, prisibijau, kaip mokykloj seksis unsure.gif  Nes dabar tai ištisinis straksėjimas doh.gif  Žinai, kai pas mane jų ne vienas, tai lygint turiu su kuo. Tokio da nebuvo schmoll.gif  lotuliukas.gif

Viskas bus ok wub.gif nepergyvenk tai iš anksto ax.gif O kaip darželyje jums sekasi? Lankot?
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2006 09 25, 12:28)
Viskas bus ok  wub.gif  nepergyvenk tai iš anksto  ax.gif  O kaip darželyje jums sekasi? Lankot?

Aš ir nepergyvenu labai. Bent jau kol kas. Darželį lanko, bet su vyresniu broliu, tarp 5-mečių jis bene mažiausias, tai labai reikštis negali lotuliukas.gif O šiaip, tai jis nuo gimimo nenustygstantis: kad tik pasimušt, pasispardyt... unsure.gif Anksčiau geriausias žaislas buvo kamuolys ir visa, ką galima paspirt (minkšti žaislai vietoj kamuolio tarnauja doh.gif ) Jei jau nebuvo ko spirt, tai bent sienas apspardydavo. O dabar - kovos menai. Nori, nenori, visus apdaužo blink.gif Viena laimė, kad namie ne vyriausias...
Kita vertus švelnumo labai reik. Iki pat 3,5 metų man į plaukus įsikabinęs užmigdavo wub.gif Ir dabar mašiną vairuodama papildomus "saugos diržus" ant savo galvos turiu lotuliukas.gif
Atsakyti
jega, nu sveika atvykus i musu kluba. 4u.gif
Atsakyti
Tai va, paliko dar mus. Psichologe tylejo, bet kiek supratau, kad ji buvo "paruosusi dirva", kad su manimi kalbeti pere daug stipriai negalima. Buvau civilizuotame pokalbyje, kokie ir turetu buti, nors ejau viena. Sakes, mamos, jus nezinote, ka reiskia draugija. Butina buti buryje, reikia rasyti kuo daugiau straipsniu, reikai kalbeti. As vis neakcentavau, kad jis hiperaktyvus, bet direktorius prasitare (juk vaikas pats to nekalbes): "tu cia nepridek visko savo hiperaktyvumui".Na ka, patylejau, pasiklausiau, pasake, jei elgesys nesikeis, nes niekas jam blogo nenori, tai baigs su "baltu bilietu", niekur negales stoti.
Moterytes, noriu paklausti. Ar su tuo "baltu bilietu", (sake, kad nors vienas neigiamas pazimys ir ji gauni), galima toliau eiti pvz. i vakarine? Ar jis uzskaitomas kaip mokslo metai ar ne?
Papildyta:
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 09 25, 14:04)
Tai va, paliko dar mus. Psichologe tylejo, bet kiek supratau, kad ji buvo "paruosusi dirva", kad su manimi kalbeti pere daug stipriai negalima. Buvau civilizuotame pokalbyje, kokie ir turetu buti, nors ejau viena. Sakes, mamos, jus nezinote, ka reiskia draugija. Butina buti buryje, reikia rasyti kuo daugiau straipsniu, reikai kalbeti. As vis neakcentavau, kad jis hiperaktyvus, bet direktorius prasitare (juk vaikas pats to nekalbes): "tu cia nepridek visko savo hiperaktyvumui".Na ka, patylejau, pasiklausiau, pasake, jei elgesys nesikeis, nes niekas jam blogo nenori, tai baigs su "baltu bilietu", niekur negales stoti.
Moterytes, noriu paklausti. Ar su tuo "baltu bilietu", (sake, kad nors vienas neigiamas pazimys ir ji gauni), galima toliau eiti pvz. i vakarine? Ar jis uzskaitomas kaip mokslo metai ar ne?

O del vyro, tai dar nezinau kaip elgtis, per posedi jis skambino, isjungiau telef. Is vienos puses, tai lyg ji ir suprantu, o is kitos puses, tai siknius. Tik zinau viena, kad labai daug issiskyrusiu seimu del hiperaktyvu, mes dar tempiam.
Atsakyti

tu esi gera mama ir apskritai toks klausimas neturi būti net kvescionuojamas.Čia dabar,as ir per kriterijai ir kur jie,nesamonė,to neklausyk.O vaikinas,nu jau suaugęs žmogus ir pats už save atsako,irgi ir turi galvą,ir turi ir pamastyti gerokai apie viską ir apie savo tolimesnius planus.Matai kaip yra,tu turi doru žmogum.Aukse,bet čia nuo tavęs labai mažai priklauso,dar yra ir jo pasirinkimas ir su ai kokiais pasirinkimais mamos visokių vaikų tiesiog reikia susitaikyti.Nu aš čia daug girdėjau,kad daug darei tu,o jis,tas tavo suaugęs jau sūnus ką darė?Gal nereikia taip daug dayti,sau pasilik nors ko nors.Aišku patatimas bus ne pats gražiausias,bet tu neik į tą susirinkimą,neik ir viskas.Tegu eina sūnus,tegu jis klauso,tegu sako jam,o tu negali,nu tu pavargai ir neini.Ir bus proga susimąstyti.Sesers dukra,va ta kuri dabar Anglijoj panašiu metu buvo nušokus nuo smegenų visiškai,ir ji lakstė,ir aš laksčiau visi lakstėm,nuo to jai buvo tik smagiau,o baigus 10kl. išėmėm iš vidurinės išsiuntėm siuvėjos amato mokytis,baigė mergina gimnazijos klasę ten,paskui išvažiavo į Angliją metus padirbo,dabar įstojo į menų vadybą,universitetą ir mokosi ir dirba ir galvos neskauda.Paaiškinimai kodėl ji taip elgėsi labai paprasti ir šviesūs kaip diena-pavydėjau,pavydėjau dėmesio itiems(bendrai pas mus 5 vaikai),buvo smagu kai paskui ją bėgioja,jautiesi didelia,svarbia ir galinčia valdyti suaugusius.nu žodžiu kaip iš vadovėlio apie sutrikusį paauglių elgesį.Kartais reikia duoti ir laiko,ir daug laiko ir nesikišti ,ir atlaikyti visus mėginimus.Aš su skaudamiausia širdim tikrai neičiau ir viskas.Kaip tau pasakyti tas hiperaktyvus,nu taip tai didelė problema,bet ne tokia ji yra baisi,kokia ji yra išpūsta ir išreklamuota,tam yra dar ir kitos priežastys ne vien socialinės-pedagoginės.Žodžiu tą visą hiperaktyvumą reikia dalinti iš pusės ar ir tai iš daugiau,kad suprasti,jog ne jis čia kelia tuos rūpesčius,o tiesiog jo toks būdas-maištaujantis.
Dideliausios sėkmės aišku tau,žinau kad eisi ,nes labai labai myli tu jį,bet klausydama nu nusiimk daug daug kaltės ,nu jis irgi yra atsakingas už save.
TU KAIP MAMA PADAREI VISKĄ IR DAUGIAU NEI VISKĄ,KAD VISKAS BŪTŲ GERAI 4u.gif 4u.gif 4u.gif ESI GERA MAMA 4u.gif 4u.gif MES ŽINOM smile.gif
Papildyta:
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 09 25, 13:06)
Papildyta:

O del vyro, tai dar nezinau kaip elgtis, per posedi jis skambino, isjungiau telef. Is vienos puses, tai lyg ji ir suprantu, o is kitos puses, tai siknius. Tik zinau viena, kad labai daug issiskyrusiu seimu del hiperaktyvu, mes dar tempiam.

užsiskaitys smile.gif ,bet jis tik baugina,taip tikrai nebus,jam bus labai jau nenaudingas tas jo baltas bilietas smile.gif .Bet sūnui nėra būtina to sakyti smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 09 25, 12:51)
jega, nu sveika atvykus i musu kluba. 4u.gif

ax.gif

QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 09 25, 13:06)

Žinau dvi merginas, baigusias su tuo vadinamu "baltu bilietu". Viena įstojo į Siuvėjų mokyklą, kita į Turizmo.
Atsakyti
Aciu merginos, labai palaiket. Einu mazojo is mokykleles parsivesti. Jauciu, kad nuo kito men (kai su bureliais isivaziuos) is vis nebeeisiu, tegu truputi savarankiskai pagyvena (kol nekvies). Tik va, del namu darbu ir knygu. Tai jis neparsinesa, kai vienas namo pareina. Matot, ten kiti vaikai jau mokykloje namu darbus ruosia, galima visas knygas palikti.

Na del hiperaktyvumo, kad ji nera tik soc. ped. problema, sutinku. Kaip noreciau tokia keiciu zmona menesiukui i mano seima. Kokia stipria pedagoge ar liutu dresiruotija.
Atsakyti