Ramute, sekmes tau, ir zinok, kad ir kaip mokytoja reaguotu, tu vis tiek esi labai gera mama
As cia juodai ne i tema, bet ka reiskia sveikai uzauges hiperaktyvus vaikas. (Tai mano vyras). Jis vaikysteje labai sportavo, po to 14 m. liko vienas su mazesniuoju broliu (mire mama), veliau internatas, o po to kaime greizti, prie darbo lenkiantys, bet labai dosnus seneliai, veliau Klaipedoj mokslai, kur vos vyresnis dede dave sveika paauglyste.
Na zinoma, as zinau viena - jo pakeisti neimanoma, bet jo vertybes yra idiegtos labai teisingos jau vaikysteje. Bet pvz. reikia pamatyti kaip jis vairuoja, kas iseda pirma karta i masina laikosi ir ne todel, kad jis greitai vairuoja, bet jo laviravimas. Per 17 m ne vienos avarijos, reakcija 100 proc.
O as uzvakar (pavakary) turejau avarija, i mane ivaziavo traktorius (as nekalta). Ar jus tikite, kad masina jau parduota, draudimas sutvarkytas ir is Vokietijos bus parvezta masina sekmadieni vakare, jau vakar per pietus zinojau kokia.Man pvz. ja nuo iskaitos nuimti truko pusdienis.
Ar yra nuostoliu? Ne, jis sugebejo uzdirbti. Ar jis uzsiima su masinu pardavimu? Ne, niekada to nedare.
Dar pazystu net su diagnoze hiperaktyviu zmoniu, ne Klaipedieciai tai tur but nezinosit,na pvz. kad ir visuomenes sveikatos fakluteto prodekane. O radau, juk Zvagulis. Kaip jo mama per TV guodesi. Musu mokykleles direktore vasara paskambino ir liepe kartojima ziureti: "juk musu Valentuka rodo, butinai paziurekit".
Na zinoma, as zinau viena - jo pakeisti neimanoma, bet jo vertybes yra idiegtos labai teisingos jau vaikysteje. Bet pvz. reikia pamatyti kaip jis vairuoja, kas iseda pirma karta i masina laikosi ir ne todel, kad jis greitai vairuoja, bet jo laviravimas. Per 17 m ne vienos avarijos, reakcija 100 proc.
O as uzvakar (pavakary) turejau avarija, i mane ivaziavo traktorius (as nekalta). Ar jus tikite, kad masina jau parduota, draudimas sutvarkytas ir is Vokietijos bus parvezta masina sekmadieni vakare, jau vakar per pietus zinojau kokia.Man pvz. ja nuo iskaitos nuimti truko pusdienis.
Ar yra nuostoliu? Ne, jis sugebejo uzdirbti. Ar jis uzsiima su masinu pardavimu? Ne, niekada to nedare.
Dar pazystu net su diagnoze hiperaktyviu zmoniu, ne Klaipedieciai tai tur but nezinosit,na pvz. kad ir visuomenes sveikatos fakluteto prodekane. O radau, juk Zvagulis. Kaip jo mama per TV guodesi. Musu mokykleles direktore vasara paskambino ir liepe kartojima ziureti: "juk musu Valentuka rodo, butinai paziurekit".
hehe aukse, manau, reikia mums i kaima..maniskis po vasaros toks miciurininkas ir viska apie darzus ir sodus dabar ismano, svarbiasuia, kad vaikas per diena tiek nuvargdavo, kad 21.30 jau miegodavo, o emocinio nuovargio ner...jauciasi reikalings i svarbus..as jau nekalbu, kad jis karve melze, aks turbut tokio amxiaus vaikui is viso ivykis kaip i kosmosa skristi (man bent jau tai butu)
vienas tik dalykas, kad apie medaus statine visi pamirsta, kai yra aukstas deguto...nors medaus vis tiek daug. bet mes ta medu dar iskelsime ir viems parodysime:)
vienas tik dalykas, kad apie medaus statine visi pamirsta, kai yra aukstas deguto...nors medaus vis tiek daug. bet mes ta medu dar iskelsime ir viems parodysime:)
Aš irgi labai džiaugiuosi,kad gyvename kaime,nes vaikas labai daug puikių dalykų gauna iš gamtos,stebėdamas gyvūniją ir žmones....Kokia jautri hiperiukų širdelė,jis niekada nieko nekaltai nenuskriaudžia...dažnai dėl to ir nukenčia.....
O aš {kaip jūsų visų pamokinta ]nudrožiau pas mokytoją su dailia knygele ,kurioje bandžiau užfiksuoti jo gerus darbus...Palikau klasėje krepšelį su papildomom mokyklinėm priemonėm...Mokytoja lyg ir sutriko,nes daug kalbėjau...nors aš drąsesnė rašydama...ir sutiko su visais mano pasiūlymais.Grįžęs iš mokyklos parsinešė vieną pagyrimą,kurį jau mokytoja įrašė už labai gerai atliktą pasaulio pažinimo darbą
Kol kas tiek...Puikiai paruošėm abu pamokas,o dabar jis dūksta kieme ir susimąstė rinkti dilgėles arbatai ,ir gilias kavai ,Jo dūkimas tapo prasmingas ir būtinas
ramute, tik patariu tik malti tas giles ne kavamale, mes pora sulauzeme, nes isdziuve giles labai kietos
O siaip labai dziugu, kad mokytoja sugebejo pagirti..as galvoju, gal kaime kartais mokytojos atviresnes bendradarbiavimui, nei mieste.
Maniskis, kol as vakar tvarkiau dokumentus del namo, isplove grindis ir susiurbe drozofilas
O siaip labai dziugu, kad mokytoja sugebejo pagirti..as galvoju, gal kaime kartais mokytojos atviresnes bendradarbiavimui, nei mieste.
Maniskis, kol as vakar tvarkiau dokumentus del namo, isplove grindis ir susiurbe drozofilas
QUOTE(Alchemie @ 2006 09 22, 08:15)
ramute, tik patariu tik malti tas giles ne kavamale, mes pora sulauzeme, nes isdziuve giles labai kietos
nugi ką tu be savo užvadėio ir darytum ,va kaip mamai jis padėjo,labai rūpestingai ir iš visos širdies ,nu kur tu dar nuoširdžiau ir rasi.Mokytojai labiau į kontaktą eis,jei jūs ateisit su ypsena,papsakosit kaip gerai sakasi,koks puikus vaikas,jei jūs pasakosit apie teigiamus rezultatus ir jūsų vaikų rezultatai,tegu kartai ir na patys geriausi bus pateikti jums su teigiamu atspalviu.Čia veikia-kaip paklausi ,taip ir gausi.O svarbiausia tai visiškai apie blogybes nereikia leisti sau išsiplėsti ir pedagogui nėra jokio reikalo leisti pasakot tik neigiamai ,gėlytę nuneškit,jei jaučiat,kad pokalbis ketina būti sunkus,pasikvieskit nors į mokyklos bufetą tą mokytoją kavos išgerti ,nu diplomatijos ir dar kartą diplomatijos.
O dėl dalykinnkų,tai čia jau visiškai priklauso nuo mokyklos vidaus politikos,sakykim Karoliniškų gimnazijooj ,bent jau Ramūno klasėj yra priimta,kad bendraujama per auklėtoją,daalykininkai jai pasako,ji perduoda,tai ir vėl jai pas jus-tai vaiko sėkmė priklausys nuo to,kaip su ja sugebėsit sutarti.Einant į penktą klasę yra vienintelis sveikas momentas keisti mokyklą,nežinau kaip Kaune,bet Vilniui apskritai pradinės mokyklos yra atskirai nuo pagrindinių,ir net gi yra atskirai ir gimnazijos,ne visos bet yra.Jei Alchemie,tai kaip pasakyti,kaip suprantu esi vilnietė,kaip ten bebūtų,bet tokiu atveju visu rimtumu galvočiau apie Versmės mokyklą bandyčiau rasti ten vietą.
QUOTE(Alchemie @ 2006 09 22, 07:15)
Tai ,kad mes tik gyvename kaime,o vaikus vežiojame į Kauno miesto vidurunę.
O tas giles tai išdžiovinsiu,išvirsiu piene,tada paskrudinsiu,[aišku nuluptas],o tada malsiu,pernai malūnėlis atlaikė
O vakar vakare susipykau su savo hiperiuku...net savęs gaila pasidarė...nes jis kaip atsikalba prie kitų vaikų,labai sunku rasti teisingą sprendimą...Kitiem vaikam tokiu atveju nenusileidžiu ir jiems sunku suprasti,kodėl Deividas atsikalba....
Palikau miegamąjame piktą ir pasipūtusį...sakau Deivi,visada yra galimybė pasitaisyti,galima atsiprašyti už savo grubų elgesi....Po 10 minučių atšlepsėjo į mano kambarį{rado berymančią ant kompo} -Atsiprašau,mamyte.... Na žodžiu,viskas sena vaga...Iš ryto pašokęs apkabino''ar mes susitaikėm?''Matyt sąžinės kirminukas ne labai ramybę davė...Į mokyklą išdūmė labai linksmas ir patenkintas,žada pradžiuginti...
Pirmadienį suskinsim puokštę mokytojai,bet jų man reikės 6...nes kiti irgi nori parodyti dėmesį mokytojai
Alfija, tai, kad maniskiam ziauriai toli iki Lazdynu, nors mano mama ten gyvena, gal ir iseitu kaip pagal gyvenama vieta irasyti, bet is Antakalnio vazineti...antra, man nelabai patinka butent katalikiska pakraipa..kiek kitu paziuru esu. As galvojau leisti i Uzupio pradine, kur sako labai saunios mokytojos ir be to visai salia namu.
Bet dar metai yra, paziuresime. Kadangi maniskis ne hiperiukas, o tiesiog turi nezymu kalbos neisivystyma ir opozicini nepaklusnuma, tikiuosi, kad su sociumu per siuos metus susitvarkys, o kalba jau tvarko beveik metai ir pasiekti dideli rezultatai..bet apie galimybes pagalvosiu. O gal zinai, kaip ten ta tikyba destoma, nes paprastoje mokykloje siaip tai rinkciau vaikui etika, o ne tikyba, juolab, kad paciam vaikui is viso Buda labiau patinka, nei Kristus
Bet dar metai yra, paziuresime. Kadangi maniskis ne hiperiukas, o tiesiog turi nezymu kalbos neisivystyma ir opozicini nepaklusnuma, tikiuosi, kad su sociumu per siuos metus susitvarkys, o kalba jau tvarko beveik metai ir pasiekti dideli rezultatai..bet apie galimybes pagalvosiu. O gal zinai, kaip ten ta tikyba destoma, nes paprastoje mokykloje siaip tai rinkciau vaikui etika, o ne tikyba, juolab, kad paciam vaikui is viso Buda labiau patinka, nei Kristus
As tai vakar buvau labai nervuota, nes matyt (vis apie menulio fazes pagalvoju) labai yra paumejes tas manojo hiperaktyvumas. Zinau, kad jo stipriai nepakeisiu ir tokiu momentu reikia laikytis tokios taisykles - neteisk ir netrukdyk. Bet kaip tai galima padaryti, jei esi tik zmogus? Jau mokykloje gavau "doze" is mokytojos, supykusi net pasake, kad po tris kartus "ramiai sedek" nebesakys, o varys is klases.
Kol ji ji bare, atejo vienas tevelis mergaites pasiimti, tai jis labai mumis palaike. Jis sako, kad jis toks pats buvo, o dabar laivo kapitono padejejas. Mokytoja dar dabar ji atsimena ir labai nemego. Paprasto zmogaus zodziai, kad jis:"labai fainas ir tik per daug girdi, kad yra blogas. Per daug didele nasta jam uzkraunate, kaip vaikui".
Sakes, susipyne jausmai man, lyg is tikro jis ir nedirbo klaseje ir zmogus mumis palaike. Buvau sudirgusi visa vakara. Labai nusibodo gyventi dar kazko gyvenima, gal esu pavargusi? Bet mokslo metai tik prasidejo.
Jo neleidau vakar i kiema, tai 4 psl. ruose iki 9 vakaro, o kai pasiziurejau i tai teko begti i parduotuve pirkti rasalo pasalintojo (pirkau mokslo metu pradzioj 2) ir dirbom kartu iki 12. Taip uzsispyre, kur turi buti atsakymai i klausimus, jis nurase klausimus ir pan. Siaubingai vilkino laika.Nezinau atsakymo i ta klausima. Supratau, kad vakar buvo numusta mokymosi motyvacija, bet nezinau kodel.
Lyg uzvakar buvom daileje, isleidau i mokykla ramiai. Uzejo jam ir viskas. Bijau eiti siandien pasiimti, bliaunu kaip kokia trimete.
O cia pamastymui, rasiau darbeli (i universiteta), gal patiks:
Jei vaikas vagia - silumos poreikio israiska, bendravimo stoka. Dar gali trukti svarankiskumo.
Uz agresyvaus elgesio daznai slypi baime.
sulauzyti baldai, aprasynetos, nuspardytos durys, sienos - uzslepta agresija.
vaikui, nuolat esanciam konfliktinese situacijose, tevai turi kartu isgyventi konfliktines situacijas ir parodyti sprendimo budus. Is anksto, kol dar neivyko. pvz. "Jei Justas is taves paims kamuoli ir tu supyksi, daryk taip ir taip".
Nepeik vaiko, o skatink ji. Daugiau pasieksi. Jei klyki ant jo parodai, kad esi silpnas, tada vaikas nebeturi saugumo jausmo. Tevai silpni.
Mokytoju diskriminacija vaiku atzvilgiu, o prie ko tai priveda pacios spreskit:
-bendravimas paremtas bauginimu ir psichologiniu smurtu;
-vaiko zeminimas bendraklasiu akivaizdoje. Tada tyciojasi bendraklasiai.
- dirgli, bloga mokytojo nuotaika;
-mokytojo pastovus blogas vertinimas (ir pazymiais ir moraliskai);
- vaikas nesugeba matyti i prieki, ypac kalbos apie darba - tuscias reikalas. Jis nesuvokia, tai apsurdiski reikalavimai.
Kol ji ji bare, atejo vienas tevelis mergaites pasiimti, tai jis labai mumis palaike. Jis sako, kad jis toks pats buvo, o dabar laivo kapitono padejejas. Mokytoja dar dabar ji atsimena ir labai nemego. Paprasto zmogaus zodziai, kad jis:"labai fainas ir tik per daug girdi, kad yra blogas. Per daug didele nasta jam uzkraunate, kaip vaikui".
Sakes, susipyne jausmai man, lyg is tikro jis ir nedirbo klaseje ir zmogus mumis palaike. Buvau sudirgusi visa vakara. Labai nusibodo gyventi dar kazko gyvenima, gal esu pavargusi? Bet mokslo metai tik prasidejo.
Jo neleidau vakar i kiema, tai 4 psl. ruose iki 9 vakaro, o kai pasiziurejau i tai teko begti i parduotuve pirkti rasalo pasalintojo (pirkau mokslo metu pradzioj 2) ir dirbom kartu iki 12. Taip uzsispyre, kur turi buti atsakymai i klausimus, jis nurase klausimus ir pan. Siaubingai vilkino laika.Nezinau atsakymo i ta klausima. Supratau, kad vakar buvo numusta mokymosi motyvacija, bet nezinau kodel.
Lyg uzvakar buvom daileje, isleidau i mokykla ramiai. Uzejo jam ir viskas. Bijau eiti siandien pasiimti, bliaunu kaip kokia trimete.
Jei vaikas vagia - silumos poreikio israiska, bendravimo stoka. Dar gali trukti svarankiskumo.
vaikui, nuolat esanciam konfliktinese situacijose, tevai turi kartu isgyventi konfliktines situacijas ir parodyti sprendimo budus. Is anksto, kol dar neivyko. pvz. "Jei Justas is taves paims kamuoli ir tu supyksi, daryk taip ir taip".
Nepeik vaiko, o skatink ji. Daugiau pasieksi. Jei klyki ant jo parodai, kad esi silpnas, tada vaikas nebeturi saugumo jausmo. Tevai silpni.
- vaikas nesugeba matyti i prieki, ypac kalbos apie darba - tuscias reikalas. Jis nesuvokia, tai apsurdiski reikalavimai.
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 09 22, 11:45)
As tai vakar buvau labai nervuota, nes matyt (vis apie menulio fazes pagalvoju) labai yra paumejes tas manojo hiperaktyvumas. Zinau, kad jo stipriai nepakeisiu ir tokiu momentu reikia laikytis tokios taisykles - neteisk ir netrukdyk. Bet kaip tai galima padaryti, jei esi tik zmogus? Jau mokykloje gavau "doze" is mokytojos, supykusi net pasake, kad po tris kartus "ramiai sedek" nebesakys, o varys is klases.
Aukse,viskas bus gerai,tu ras kuo pasidžiaugti va palaikė,suprato ,jau gerai reiškia bent jau klasės tėvų pusėje galima ir teisybę rasti,reiškia kažkas vaikus irgi tinkmai pamokys kaip su juo elgtis ,neverk,puikus tas tavo vaikas,gal nereikia sau užsibrėžti užsikrauti tikslų kuriuos sunku pačiai pakelti.Nugi prisimink save,ir pamokas ne visada paruošdavai,ir tyčia tėvams ant nervų grojai taip sakant(aš tai po pagrojimų ant tų nervų,eidavau atsigult ir galvodavau -numirsiu dabar o jūs sėdėsit ir verksit,žinosit ko netekot ).Nieko nesistenk išmokyti per prievartą ir kai pati sudirgus,net hiperiuko,kuris irgi pervargęs.Palikit tas pamokas ramybėj tai diena,nu su ta mintim,kad yra šeštadienis dar bus ir kažką pasimokysit,geriau tada užsiimti malonia veikla pasakų skaitymu,klijavimu,piešimu.Pasikalbėti apie tuos mokslus lyg ir nejučiom.O jei jau visai viskas jaučiasi sukakotai,visai pabūk viena,išeik galų gale į kiną .Išeik ir viskas.Ta ,rašoma vadinamoji griežtoji disciplina negali būti priimamas kaip absoliutas,ji irgi leidžia išimtis,ir turi vieną reikalavimą-laiku gult ir keltis,laiku pavalgyti ir pabūti ore,visa kita galima koreguoti pagal aplinkybes.Jei neturi nei nuotaikos,nei ypatingo noro kalbėtis,nugi neik niekur,geriau su vaiku į kavinę pasėdėt ,arba pasivaikščiot.Nugi neprivalai klausyti to pačio.Pamatysi nieko neatsitiks.Ir neleisk labai daug pasakoti koks jis negeras,perimk iniciatyvą ir pasakok koks tavo vaikas geras.
O kad jautiesi dar ir kito žmogaus gyvenimą gyvenanti tai tas taip,puikiai suprantu,ir tai yra greičiau susiję su didžkiu ,nei su mažu.Ką tau pasakyti,mokykis suprasti,kad visgi jis yra jau suaugęs,didelis žmogus,ir jis yra atsakingas už savo gyvenimą.Jis irgi jau gali ir skaityti ,ir rinkti informaciją ir ją gauti,galų gale pats ieškoti pagalbos.
Palepink save,leisk sau pasilepinti kaip moteriai ,nu net nežinau ,ką nors sau malonaus nuveik.Baigsis tie košmarai,va pati gi kokią gražią ateitį viso to aprašei,nu ir tikėk tuo,net tai viskas tavo akyse vyksta ir vyko .Paauglystė,j tokia,nu bet paskui gi ji baigiasi .
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2006 09 22, 11:36)
Alfija, tai, kad maniskiam ziauriai toli iki Lazdynu, nors mano mama ten gyvena, gal ir iseitu kaip pagal gyvenama vieta irasyti, bet is Antakalnio vazineti...antra, man nelabai patinka butent katalikiska pakraipa..kiek kitu paziuru esu. As galvojau leisti i Uzupio pradine, kur sako labai saunios mokytojos ir be to visai salia namu.
nugi kiekvienoj mokykloj ,net Jėzuitų gimnazijoj ta etika yra,tai ir Vermėj ji yra.Joj mokosi visokie vaikai ir su diagnozėm,ir be jų,šiaip,dėl integracijos vaikų tai daugiau tų mokyklų ir tokių.Mes ten seminarus vedėm,ir medžiagas ruošėm,gerai ten vaikams.O aš pati,tai visiška laisvamanė ,o Džiugas pro bažnyčias nepraeina ,išeinam į miestą,tai į kiekvieną užsukam pasėdėt,ką jis ten mato
aukse, vat is tavo situ pastebejimu pagalvojau, kad maniskiam labai svarbu saugumas, delto miega darzelyje namukyje, o lauke gal kai atvira erdve jam ne taip saugu ir delto dazniau ir vaikus pagaliais musa ir smeli i akis pilsto
QUOTE(Alchemie @ 2006 09 22, 14:05)
aukse, vat is tavo situ pastebejimu pagalvojau, kad maniskiam labai svarbu saugumas, delto miega darzelyje namukyje, o lauke gal kai atvira erdve jam ne taip saugu ir delto dazniau ir vaikus pagaliais musa ir smeli i akis pilsto
Man tai kazkaip pagal tavo pasisakymus ir atrodo taip, kad jis nesijaucia saugus darzelyje. Bet ka cia as zinau, visu pirma, kad ir kiek rasytum, visko neaprasysi, tuo labiau as ne psichologe ir praktikos pas mane nera daug. Nors yra sakoma, kad is salies labiau matosi.
Bet del savo nuogastavimu uz vakar diena, tai paskaiciau Lietuvos ryte Palmyros horoskopus, kur ji raso, kad ypac aktyviems zmonems dabar bus ne kas, nes yra saules uztemimas. Musu psichologe, kuri dirbo su vaikais grupeje, tai ji sakydavo: "nors esu mokslo zmogus, bet kartais pradedu galvoti ir apie menulio fazes". Kartais, kur ji laukdavo teigiamo pagerejimo, gaudavosi viskas atvirksciai.
Man ji labai patiko savo pasisakymais. Apibudino hiperiuku auklejima.
"Paprasto vaiko auklejima galima sulyginti su juros krantine. Tu jam sakai, rasai ant krantines, veliau vanduo su laiku nuplauna, vel rasai. (Tai kartojimas). O hiperiuka, tai rasai vandenyje."
"Lyginu vaikus su vandeniu. Vienas siurlenantis upeliukas, kitas ezeras, kitas fontanas, kitas jura...O hiperaktvus? Ji galima sulyginti su aplieto buto vandeniu. Kai tu nieko nepadarei, o netycia pratruko vamzdziai. Jie aplieja kaimyno neseniai padaryta remonta, seniai myleta pionina, senas ir labai brangias nuotraukas..."