Įkraunama...
Įkraunama...

hiperaktyvus vaikas

jooooo...... šoko terapija gera.... blink.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2006 09 18, 18:37)
jooooo...... šoko terapija gera.... blink.gif  tongue.gif

ne ,bet čia tikrai,va kuo mažiau jums reiki ,ir ne tik jums apsikrauti tai kaltėmis.Jau už ką už ką ,o už taoi kad vaikai jūsų hiperaktyvūs,tai tikrai nekeltos.Priešingai ,gi jūs turit ir kuo pasidžiaugti,jie ir protingi,ir gražūs,ir mokantys ir žinantys daug.Į tai žiūrėkite ir didžiuokitės,va Ramutė kaip gali didžiuotis Deivydo padarytu mediniu drožiniu,kitos gal gražiai pieštais piešiniais.Gal net parodas tų darbelių galima organizuoti.Dabar pagalvojau,o gal galima čia organizuoti tų darbelių aukcijoną-pardavimą,ir tuos pinigėlius skirti bent jau jūsų forumui išlaikyti.O gal likusios mamos supras ir pirks,aukos.Gal išgirs jus?Kaip sako rusai papytka ne pytka(pabandymas ne kankinimas).Jei mes galim kažkiek paaukoti nevaisingumui,vaikų ligom,tai čia irgi ne kažin kam kitam o vaikams ir jų gerovei.Kažin o jei kaip nors būtų galima įtakoti LNK ir nu ne kitą pavasarį,gal dar po kokių penkių-trijų metų būtų ta gerumo diena skirta šitoms problemoms g.gif .
Atsakyti
Nu maniskis kol kas pasizymi, kaip darzininkas, degustatorius-kulinaras ir architektas (kol kas namai is baldu statomi taip, kas as paskui tu konstrukciju nebemoku isardyt) doh.gif lotuliukas.gif
A ir dar jis moka moteris zaveti, buciuoja rankas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 09 18, 21:30)
Nu maniskis kol kas pasizymi, kaip darzininkas, degustatorius-kulinaras ir architektas (kol kas namai is baldu statomi taip, kas as paskui tu konstrukciju nebemoku isardyt)  doh.gif  lotuliukas.gif
A ir dar jis moka moteris zaveti, buciuoja rankas thumbup.gif

nugi tai jis žavuolis ir nuostabuolis 4u.gif 4u.gif 4u.gif ,žinai koks svarbus užsiėmimas -degustuoti,o ką gali žinot kokį architektūrinius sprendimus priims,gal paaugęs tokį namą pastatys,kad ohoho 4u.gif 4u.gif 4u.gif .
O jau džentelmeniškumas,galantiškumas šiais laikais,tai čia nu kur tu ir rasi smile.gif 4u.gif .Žodžiu mamos tau turi ko pavydėti,tuos "normalius" augindamos,o ne atvirkščiai smile.gif .
O ir kitos pasipasakokit ką gi jūsų vaikai daro,ką jau moka.Auksės va jau koks dičkis,kokie tolimesni planai,kokios profesijos srityje svajos,norai polinkiai smile.gif ,kas džiugina,kokius malonius siurprizuz organizuoja jūsų vaikiukai,kaip ten tie gimtadieniai,mamos dienos,maloniusios džiaugsmingiausios akimirkos smile.gif pirmieji žingsniai,kaip ten šuniukus,kačiukus pirmą kartą pamtę džiaugėsi 4u.gif 4u.gif 4u.gif ,nusišypsokit ir papasakokit,visa tai labai įdomu ir labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 18 rugsėjo 2006 - 20:46
QUOTE(alfija @ 2006 09 18, 20:39)
nugi tai jis žavuolis ir nuostabuolis 4u.gif  4u.gif  4u.gif ,žinai koks svarbus užsiėmimas -degustuoti,o ką gali žinot kokį architektūrinius sprendimus priims,gal paaugęs tokį namą pastatys,kad ohoho 4u.gif  4u.gif  4u.gif .
O jau džentelmeniškumas,galantiškumas šiais laikais,tai čia nu kur tu ir rasi smile.gif  4u.gif .Žodžiu mamos tau turi ko pavydėti,tuos "normalius" augindamos,o ne atvirkščiai smile.gif .
O ir kitos pasipasakokit ką gi jūsų vaikai daro,ką jau moka.Auksės va jau koks dičkis,kokie tolimesni planai,kokios profesijos srityje svajos,norai polinkiai smile.gif ,kas džiugina,kokius malonius siurprizuz organizuoja jūsų vaikiukai,kaip ten tie gimtadieniai,mamos dienos,maloniusios džiaugsmingiausios akimirkos smile.gif pirmieji žingsniai,kaip ten šuniukus,kačiukus pirmą kartą pamtę džiaugėsi 4u.gif  4u.gif  4u.gif ,nusišypsokit ir papasakokit,visa tai labai įdomu ir labai 4u.gif  4u.gif  4u.gif .

Na tu čia užkabinai...aš apie savo Deividą galiu pasakoti kasdien...ir ne tik apie jo išdaigas bet apie nuostabius dalykus.Pavyzddžiui rytoj maniškiai su mokykla važiuoja į spektaklį,,Strakaliukas ir Makaliukas''Tai kiti taip ramiai ruošiasi,o Deividas pasiruošė kostiumą su kaklaraiščiu ir baltais marškiniais...nors mokytoja jo labai nenori vestis...Bet kaip spindi jo akys,kad pamatys kažką naujo....Žingeidumas šitų vaikų didesnis smile.gif

O aš rytoj važiuoju į mokyklą su vaikais...eisiu pas mokytoją,bandysiu kalbėti...jo klasėje tik 12 vaikų...o mokytoja vis tiek tik juo labiausiai ir labai skundžiasi...Bandysiu rasti tą socialinį pedagogą....Parašysiu kaip sekėsi....
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2006 09 18, 22:02)
Na tu čia užkabinai...aš apie savo Deividą galiu pasakoti kasdien...ir ne tik apie jo išdaigas bet apie nuostabius dalykus.Pavyzddžiui rytoj maniškiai su mokykla važiuoja į spektaklį,,Strakaliukas ir Makaliukas''Tai kiti taip ramiai ruošiasi,o Deividas pasiruošė kostiumą su kaklaraiščiu ir baltais marškiniais...nors mokytoja jo labai nenori vestis...Bet kaip spindi jo akys,kad pamatys kažką naujo....Žingeidumas šitų vaikų didesnis smile.gif

O aš rytoj važiuoju į mokyklą su vaikais...eisiu pas mokytoją,bandysiu kalbėti...jo klasėje tik 12 vaikų...o mokytoja vis tiek tik juo labiausiai ir labai skundžiasi...Bandysiu rasti tą socialinį pedagogą....Parašysiu kaip sekėsi....

mokytojai ką patart,ai ji 12 vaikų į teatrą vedasi.Ne visi gi ten probleminiai,reiškia Deividą už rankos ir jokių problemų,o teatre šalia pasisodini ir visos problemos kokias gali jis su kelti-kaip ranka nuimtos 4u.gif 4u.gif 4u.gif .Ir reikia pasakoti,viską kas nutinka geriausia ,gražiausia nenutylėti pasakoti ir bus klausnčių ir besidžiaugiančių 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif ,žiūrėsim kaip sekėsi.
Atsakyti
O maniškis šeštadienį buvo bažnyčioje, namuose prižadėjo, kad sėdės ramiai, bet neištęsėjo... Teko per vidurį mišių išsitempti klykiantį už rankos... Vienu momentu jaučiaus morališkai sužlugdyta ir kaltinau tik pati save, kad reikėjo nepsitikėti ir palikti namuose, kita vertus labai jau mažai yra tokių vaikų, kurie sugebėtų 40 min. ramiai bažnyčioje išsėdėti ax.gif O dar anytos pamoralizavimai prieš pat mišias: tik elkis ramiai, tik nevaidink, tik būk geras... O ką reiškia būti geras ? Sėdėti it mietą prarijus visą gyvenimą ?.... Labai įstrigo per vieną laidą moters pasakyti žodžiai: man visą laiką vaikystėje kartojo: būk gera, būk gera ir aš niekaip nesupratau, ką reiškia būti gerai"... schmoll.gif
Atsakyti
Donalda B buk geras dazniausiai reiskia, sedi tiesia nugara, sudejus rankeles ir ziuri didelemis akimis. kai klausia atsakai, neklausia tyli..ir taip visa gyvenima be savo nuomones tik sraigtelis...tai va tie daznai sraigteliai buna gyvenimo propeleriams.. lotuliukas.gif nu bet cia butu atskira tema apie emocini intelekta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DonaldaB @ 2006 09 19, 08:13)
O maniškis šeštadienį buvo bažnyčioje, namuose prižadėjo, kad sėdės ramiai, bet neištęsėjo... Teko per vidurį mišių išsitempti klykiantį už rankos... Vienu momentu jaučiaus morališkai sužlugdyta ir kaltinau tik pati save, kad reikėjo nepsitikėti ir palikti namuose, kita vertus labai jau mažai yra tokių vaikų, kurie sugebėtų 40 min. ramiai bažnyčioje išsėdėti ax.gif O dar anytos pamoralizavimai prieš pat mišias: tik elkis ramiai, tik nevaidink, tik būk geras... O ką reiškia būti geras ? Sėdėti it mietą prarijus visą gyvenimą ?.... Labai įstrigo per vieną laidą moters pasakyti žodžiai: man visą laiką vaikystėje kartojo: būk gera, būk gera ir aš niekaip nesupratau, ką reiškia būti gerai"... schmoll.gif

o uk svarbiausia kad jis stengėsi,ir tai yra gražiausia.Jei jis pažadėjo,jis kiek jo jėgelės leido ir ištesėjo,tuo ir džiaukis,ir jokiu būdu nebark 4u.gif 4u.gif ,įsivaizduoji jis buvo su mama bažnyčioj 4u.gif 4u.gif 4u.gif ,koks jis didelis ir koks jis sau svarbus 4u.gif 4u.gif ir padarė viską viską.Na kas gi atsitiko,kad pabuvot tik kokias 20 min.Vistiek gi buvot bažnyčioj 4u.gif 4u.gif 4u.gif ,ir jis jau buvo geras geras.Viską ką ketinot padaryt ir padarėt 4u.gif 4u.gif .O ką reiškia būti geram g.gif ,aš nežinau,tu nežinai,Alchemie galvoja kad žino,bet kažin g.gif ,o tu nori ,kad vaikas žinotų.Ar ne per daug? smile.gif 4u.gif .Žodžiu kai reikalauja per daug,tu kaip mama visada gali sumažinti tuos reikalavimus.
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2006 09 18, 23:02)

Tai va, as cia del mokyklos. Jis yra pradiniu klasiu mokinukas. Ko gali reikalauti, kas tavo vaikui priklauso.
1. Psichologas turetu mokykloje dirbti su tavo vaiku.
2. Socialinis pedagogas cia nelabai prie ko (pati sia specialybe studijuoju). Tai daugiau popieriai ir pan. Gal jis skirs modifikuota programa? Kuo jos skiriasi. Adaptuota yra skiriama vaikams, turintiems zemesni intelekta. Modifikuota, tai jau TSRS laikais buvo skiriama turciu vaikams, tam, kad pasivytu.
Jei jau sutiksi su modifikuota programa, tai butinai pasakyk mokytojai (turi pilna teise), kad nori tureti atsviesta kopija jam atskirai sudaryto mokymo modelio ir AISKAI JAI ARGUMENTUOK, kad zinai, jog si programa yra KAD VAIKAS pasivytu, o veliau ji nebera taikoma.
Bet butinai parodyk, kad kontrole bus, nes tau rupi, kad vaikas neatsilikti. Nes gali numesti i sona tavo vaika, o modifikuota programa, tai atsikratymas mokytojos atsakomybes. Matai, kai turesi popierius, jos taves labiau prisibijos.
Dar yra vienas niuanselis, mokykla pati gali skirti modifikuota programa, bet mokytoja tada negauna priedo prie atlyginimo (nezinau, gal jau pakeite), o jei nustato pedagpgine psichologine tarnyba, tada mokytoja gauna prie atlyginimo prieda. Ji turi tapti tipo repetitore. (Tik aisku, lyg viskas ir egzistuoja, bet uzsienyje tas yra vykdoma, o pas mus tik "ant popieriu").
3. Jei yra spec.pedagogas ar logopedas, reikalauk, kad taip pat su vaiku dirbtu. Problemos ne del kokio tai protinio atsilikimo, o del vaiko issiblaskymo, elgesio.
4. jei ieisite i svetaine hiperiukams, ten yra skyrelis "patirtis", tai mano patirtis. Viena taisykle, kuria turi ismokti hiperiuko mama, tai ka psichologija siulo, kaip bendrauti su mokytoja. PAGYRIMAS< PROBLEMA>PAGYRIMAS
Jus labai stengiates del mano vaiko, aciu jums>bet manau, kad reiketu ji labiau pagirti per pamokas, tam , kad kiltu jo mokymosi motyvacija. Taip atsirastu rysys tarp bendraklasiu ir mazetu konfliktu klaseje. Nes jis nuolat girdi tik apie save neigiamus atsiliepimus. Bijau del jo raidos, "nes lasas po laso ir akmeni prataso", jis nera toks neigiamas namie.>Kaip mums pasiseke, kad jus dirbate su mano hiperaktyvu, tik jusu pagalba mes dabar tokie, jau ir gerai skaitome ir pan, (dar galima ir paglostyti.)
Aisku, kartais sirdis krauju apsipila taip kalbant, bet esame hiperiuku mamos, nera lengva su jais is tikro, bet jis turi teise mokytis ir nebuti nuolat zeminamas.

Va, dabar pasigirsiu savo vaiku.
Vienintelis is mokyklos dalyvavo dainu daineles atrankoje, visi didziuojaisi jo balsu. Norejom patekti siais metais i Balsio menu gimnazija, buvo konkursas. Atejo su smuikais,kanklem, akomponiatorem, man taip geda pasidare, ka as cia darau. Mano sudzius atejo, sudainavo, direktorius ciupt uz rankos ir i tolesni praklausyma. Vienu zodziu galvojo, galvojo ir sumaste, kad jis galetu pasivyti tik vel lankant 3 kl, didesni laika skirdamas muzikai. O tos su smuikais po pazastimi ir iskeliavo. Bet zinoma, turedama tokia patirti su vyresniujou, as dar vienu metu savo mazesniajam nenupjausiu. eina i savo mokyklele toliua, o i Balsine bandysim patekti per daile. Ji nuo 5 kl. ir dabar bus paruosiamoji klase, juo labiau nemokama ir matysiu, prisitaikys jis joje ar ne. Burelyje mokysimes groti gitara, men. 20 lt., nemanau, kad tai zveriski pinigai.
Mokyklu mastu parnesa prizines taures, pramoginiu sokiu konkursuose.
Dar mano pumpuras jau vairuoja, isvaziuojam kur i aikstele ar miska ir leidziu jam pavaziuoti. Tai laikas mano ir jo. Butinai vaikui reikia skirti bent 15 min., pusvalandi kasdien, tai laikas tik jam.
Atsakyti
aukse, va as dasr pagalvojau, kad hiperiuku mamos net nesusimasto, kad turi buti skiriamas laikas vaikui, tai tiesiog privaluir savaime aisku (bent taip man atrodo). Pvz. pas mus vakarais visada yra lopsiniu laikas ir atsiglebesciavimu, rytais apsirengimo ir atsisvekinimo ritualai, o po darzelio knygeliu skaitymas, maisto gaminimo kartu (pyragu kepimas ir visokiu ten receptu bandymas)...kai pagalvoji, kad tas mogelis tuoj uzaugs ir nebebus apsikabinimu, buckiu ir visokiu kitokiu demesio rodymu, nes tiesiog bus kiti prioritetai, norisi to laiko su vaiku, kai yra pazistamas pasaulis ir tu dar gali ta pasauli garziai pristatyti, taip, kaip noretum, kad jis pirma syki pamatytu ir darytu isvadas, o ne taip, kaip gyvenimas ar aplinkybes priverte..kas tokiems vaikams ir taip daznai buna...
Bet siaip pastaruoju metu man eina tekstas apie sesute, kaip jis ja priziures ir globos, koki varda duos, ka jai pirksim zaisti..zodziu praktiskai "santazas", kuris vercia susimastyti ir planuoti gyvenima kiek kitaip nei esu numaciusi.
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 09 19, 11:29)
Tai va, as cia del mokyklos. Jis yra pradiniu klasiu mokinukas. Ko gali reikalauti, kas tavo vaikui priklauso.
1. Psichologas turetu mokykloje dirbti su tavo vaiku.
2. Socialinis pedagogas cia nelabai prie ko (pati sia specialybe studijuoju). Tai daugiau popieriai ir pan. Gal jis skirs modifikuota programa? Kuo jos skiriasi. Adaptuota yra skiriama vaikams, turintiems zemesni intelekta. Modifikuota, tai jau TSRS laikais buvo skiriama turciu vaikams, tam, kad pasivytu.
Jei jau sutiksi su modifikuota programa, tai butinai pasakyk mokytojai (turi pilna teise), kad nori tureti atsviesta kopija jam atskirai sudaryto mokymo modelio ir AISKAI JAI ARGUMENTUOK, kad zinai, jog si programa yra KAD VAIKAS pasivytu, o veliau ji nebera taikoma.
Bet butinai parodyk, kad kontrole bus, nes tau rupi, kad vaikas neatsilikti. Nes gali numesti i sona tavo vaika, o modifikuota programa, tai atsikratymas mokytojos atsakomybes. Matai, kai turesi popierius, jos taves labiau prisibijos.
Dar yra vienas niuanselis, mokykla pati gali skirti modifikuota programa, bet mokytoja tada negauna priedo prie atlyginimo (nezinau, gal jau pakeite), o jei nustato pedagpgine psichologine tarnyba, tada mokytoja gauna prie atlyginimo prieda. Ji turi tapti tipo repetitore. (Tik aisku, lyg viskas ir egzistuoja, bet uzsienyje tas yra vykdoma, o pas mus tik "ant popieriu").
3. Jei yra spec.pedagogas ar logopedas, reikalauk, kad taip pat su vaiku dirbtu. Problemos ne del kokio tai protinio atsilikimo, o del vaiko issiblaskymo, elgesio.
4. jei ieisite i svetaine hiperiukams, ten yra skyrelis  "patirtis", tai mano patirtis. Viena taisykle, kuria turi ismokti hiperiuko mama, tai ka psichologija siulo, kaip bendrauti su mokytoja. PAGYRIMAS< PROBLEMA>PAGYRIMAS
Jus labai stengiates del mano vaiko, aciu jums>bet manau, kad reiketu ji labiau pagirti per pamokas, tam , kad kiltu jo mokymosi motyvacija. Taip atsirastu rysys tarp bendraklasiu ir mazetu konfliktu klaseje. Nes jis nuolat girdi tik apie save neigiamus atsiliepimus. Bijau del jo raidos, "nes lasas po laso ir akmeni prataso", jis nera toks neigiamas namie.>Kaip mums pasiseke, kad jus dirbate su mano hiperaktyvu, tik jusu pagalba mes dabar tokie, jau ir gerai skaitome ir pan, (dar galima ir paglostyti.)
Aisku, kartais sirdis krauju apsipila taip kalbant, bet esame hiperiuku mamos, nera lengva su jais is tikro, bet jis turi teise mokytis ir nebuti nuolat zeminamas.

Va, dabar pasigirsiu savo vaiku.
Vienintelis is mokyklos dalyvavo dainu daineles atrankoje, visi  didziuojaisi jo balsu. Norejom patekti siais metais i Balsio menu gimnazija, buvo konkursas. Atejo su smuikais,kanklem, akomponiatorem, man taip geda pasidare, ka as cia darau. Mano sudzius atejo, sudainavo, direktorius ciupt uz rankos ir i tolesni praklausyma. Vienu zodziu galvojo, galvojo ir sumaste, kad jis galetu pasivyti tik vel lankant 3 kl, didesni laika skirdamas muzikai. O tos su smuikais po pazastimi ir iskeliavo. Bet zinoma, turedama tokia patirti su vyresniujou, as dar vienu metu savo mazesniajam nenupjausiu. eina i savo mokyklele toliua, o i Balsine bandysim patekti per daile. Ji nuo 5 kl. ir dabar bus paruosiamoji klase, juo labiau nemokama ir matysiu, prisitaikys jis joje ar ne. Burelyje mokysimes groti gitara, men. 20 lt., nemanau, kad tai zveriski pinigai.
Mokyklu mastu parnesa prizines taures, pramoginiu sokiu konkursuose.
Dar mano pumpuras jau vairuoja, isvaziuojam kur i aikstele ar miska ir leidziu jam pavaziuoti. Tai laikas mano ir jo. Butinai vaikui reikia skirti bent 15 min., pusvalandi kasdien, tai laikas tik jam.

nu gi klausyk kokį šaunuolį turi 4u.gif 4u.gif 4u.gif ,tikrai super mamytė,ir dainuoja ir piešia ir mamą myli,nu puikiausias nuostabiausias vaikas 4u.gif 4u.gif 4u.gif .Gitara groti,nugi po kokių metų poros ir aš atvažiuosiu su Džiugu atvažiuosiu koncerto pakalusyti,duetą padarysim,Džiugas fortepionu-,vardo nepažiūrėjai-gitara,būna ir tokių duetų ir klausysim smile.gif .Tu,aš Ramutė,kitas į kompaniją pasikviesim,parodą padarysim darbelių smile.gif .
O dėl didžkio,nu ne,mamyte,bet taip tai jau tikrai kad negalima,nieko daugiau taip ir negirdžiu,tik klydau ir kalta.NESAMONĖ,pirmiausia tai tu jį labai myli ir mylėjai ir darei iek tavo jėgos ir žinios leido,kad jis pasijustų gerai.Kaip tu dabar atsakysi už tai ko tu nežinojai ,nes to ir nebuvo Lietuvoj,nu nebuvo tos informacijos,nu ir dabar jos dar nepakanka.Kaip gi tu taip nori už tai atsakyti.Viską ką tu darei,darei gerai ir su meile ar ne.Pavargdavai,pykdavai,netgi mušdavai ir ką?O koks jau čia nusikaltimas toks nebepataisomas,kad net kalbėti apie vaiką sunku?Viskas čia gerai,mes irgi gaudavom į tas šiknas,irklaidų darydavo mūsų atžvilgiu ir mes visos darom ir nieko nuo to taip baisaus.Nepakenkei,tikrai nepakenkei kaip tu įsivaizduoji.Va jei tu tada būtum žinojus,tai ką žinai jau šiandien ir samoningai atsikėlus ryte sakai-kenksiu sūnui.Nu taada pakenkei mirksiukas.gif .Bet to taigi nebuvo.Ir džiaugeisi ,ir verkei su juo ir pasakas sekei,ir lopšines dainavai viską darei.Žodžiu aksinė mam,kaip varde ir pasakyta.Ir aukščiau galvą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti