valio psichologe atsirado ;D
aisku tiek kad man ramaus vaiko tureti nesviecia
ir dar gerai pastebeta del sportu, mano pana i sportini darza eina + dar papildomai sportuojam, 3 k/sav rimtai, kitas dienas namuose trumpai, ramesne tikrai tapo ;D dabar jeigu energija nera kur deti pasiima sokdyne arba lanka po kokio 50 suolio vel ramu ;D
Maniskis irgi panasiai... Dabar jau kai didesnis, buna, zaidzia kompu. Tai periodiskai nuvarau, sakau, pabuk dabar kur nors kitur, kad akytes pailsetu. Tai akytes ilsisi taip - vaikas soka is kedes ir kaip i uzpakali ispirtas ima begt po visus namus. Ir ne siaip begt, o begt ir rekt ;D Nu bent jau uzt, tipo, masina vairuoja, arba kara zaidzia - saugokis!!! Saunu - bummm!!!. O dazniausiai buna nindzė arba zmogus voras, tada dar prabegdamas uzsoka ant sofos, cia pasigirsta tecio riksmas "nelauzyk sofos!!!", nindze su trenksmu soka nuo sofos, kartais dar per galva persivercia - cia jau kaip pataiko, ant sofos arba ne ir su riksmu bega toliau ;D ;D ;D
Nda, tylus ramus seimyniski vakarai... ;D ;D ;D
Nda, tylus ramus seimyniski vakarai... ;D ;D ;D
Tylus ar ne tie vakarai bet svarbu kad mum prie kompo sedet leidzia ;D ane? o dar meete apakau, kai mano strakalas issedejo salia manes beveik valanda ;D - labai jau picos norejo
Butent:) Man net keista sedet prie kompo, kai aplink tylu ;D Mat darbe tai vadybininkai analogiskai elgiasi, todel kaip tai jau papratau ;D ;D ;D
O kai realiai namie uzsinori tylos ir ramybes, tai tiesiog vel uzleidi kompa ir ramiai sau ziuri TV... Arba duodi valgyt, bet sitas budas geeeerokai trumpesnis
O kai realiai namie uzsinori tylos ir ramybes, tai tiesiog vel uzleidi kompa ir ramiai sau ziuri TV... Arba duodi valgyt, bet sitas budas geeeerokai trumpesnis
Tik dabar suzinojau, kad mano vaikas hiperaktyvus... Reikia labai rimtai apie tai susimastyti, ramiau i viska ziureti...
Maniskis eis i antra klase. Su siaubu prisimenu pirmus metus:
Mokytoja rekianti, kad vaikas nenormalus, ipykusios mamos kuriom hiperaktuvumas=nusikaltimui ir mazas mano vaikas pabeges is pamoku. Kasdiena klausdavau"kodel?", o jis paklausdavo manes "mamyte, ar as tikrai durnas, ar mane isves i kolonija?"
Mamos, gal kas buvot susidure su piktybiniu "uzsisedimu" is mokytojos puses? Gal kas zinot, kaip reikia gauti mokytojo asistenta?
Mokytoja rekianti, kad vaikas nenormalus, ipykusios mamos kuriom hiperaktuvumas=nusikaltimui ir mazas mano vaikas pabeges is pamoku. Kasdiena klausdavau"kodel?", o jis paklausdavo manes "mamyte, ar as tikrai durnas, ar mane isves i kolonija?"
Mamos, gal kas buvot susidure su piktybiniu "uzsisedimu" is mokytojos puses? Gal kas zinot, kaip reikia gauti mokytojo asistenta?
Nepyk , avei , bet tavo sakinys "Ipykusios mamos kuriom hiperaktuvumas=nusikaltimui ir mazas mano vaikas pabeges is pamoku" rodo, kad tai ne vien tavo vaiko ir mokytojos problema, bet tavo vaiko ir klases problema. Gal tavo vaikas kitus vaikus skriaudzia, ar trukdo jiems ???. Taip mastydama ir kalbedama, ypac prie vaiko, kad mokytoja "uzsisedo", tu nepadesi savo vaikui, o skatinsi ir toliau ji nelabai gerai elgtis. Nebuk kategoriska, geriau pasistenk paieskoti budu, kaip padeti savo vaikui. Pati esu pradiniu klasiu mokytoja. Labai sunku, kai tevu toks poziuris
O jei istikruju "uzsisedo", pakeisk mokykla ir pradekit viska is naujo. Bent jau as taip daryciau
O jei istikruju "uzsisedo", pakeisk mokykla ir pradekit viska is naujo. Bent jau as taip daryciau
Hiperaktyviuku mamos, kaip jums sekasi? Tiesiog tingejau anksciau lysti i sita tema, tik skaitinejau. Mes jusu gretose jau seniai ;)Mano mergiote (gal kuri pamenat musu nuotykius is Tako forumo) siaubingai aktyvi...Tik tiek pagerejo, kad nakti normaliai miega. O siaip tai nuo to laiko kai ryte pramerkia akis iki tos minutes kai jos uzsimerkia vakare yra grynas kosmaras ???
Suprantu, Braske, kad gal nelabai aiskiai viska isaiskinau: pries mokytojus as nesu nusiteikusi(mano abu tevai pedagogai) ir tikrai prie sunaus blogai nekalbu apie jo mokytoja(dar tiek tikrai suprantu!).Taip, hiperaktyvus vaikai daznai buna agresyvus, bet maniskis-ne.Jis gali apsiginti, bet pirmas niekada nepuola.Problema su kitais tevais(is 26 vaiku musu, bent jau atvirai, nenori 5 vaiku tevai) zinoma yra, o kaip jos nebus jei mokytoja garsiai visiems tevams aiskina, kad vaikai ismoktu daugiau, jei klasej nebutu to nenormlaus! Jei ne mokyklos direktore, kuri mums prijaucia, tai senai vaikas butu "suvalgytas". O kitoj mokykloj,pas mus provincijoj, manau viskas butu taip pat, nes mokytojos atsakymas"mes nemokam dirbti su hiperakyviais" yra teisingas. Lietuvoj dar nera sistemos kuri padetu hiperaktyviems vaikams integruotis i kolektyva .Labai liudna, nes vaikuciai nukencia labiausiai.
Turejau klaseje pora hiperaktyviu vaiku, viena su silpnu protiniu atsilikimu ir viena vaika hiperhiperaktyvu su motorikos sutrikimais. Sunku buvo be galo. Per pamokas jis galedavo nusirengti drabuzelius, lakstyti po klase. O klaseje 25 vaikai ir vienas kuriam turi buti ruosiamos individualios uzduotys. O kas dedavosi per judrias pamokas
Mokykloje buvo puikus spec. pedagogu kolektyvas be kuriu pagalbos nebuciau islaikius. Bet labiausiai turbut man padejo to vaiko tevai, kurie kantriai, nenuleisdami ranku, (o nesekmiu buvo daugiau nei pasiekimu) atlikdavo visas neatliktas uzduotis namie, klausydavo mano ir psichologes patarimu( is 10 suveikdavo gal 2). Klases vaikai buvo labai geranoriskai nusiteike. Jie labai globojo ta vaika. Praejo keli metai ir tas vaikas jau beveik nebesiskiria nuo klases draugu
Gaila, kad musu valstybe tokia neturtinga. Skambiais zodziais visi rekia, kad reikia ziuret i maza zmogiuka mokykloje kaip i individualybe ir vertint jo individualius pasiekimus, o galimybiu tai igyvendinti suteikiama minimaliai, ypac mazesniuose miestuose . O kad pirmasis mokytojas labai svarbus tai cia tikra tiesa. Zinodama visa mokyklos virtuve su siaubu pagalvoju, kaip reiks nesuklysti renkantis pirmaja mokytoja savo vaikui .
Mokykloje buvo puikus spec. pedagogu kolektyvas be kuriu pagalbos nebuciau islaikius. Bet labiausiai turbut man padejo to vaiko tevai, kurie kantriai, nenuleisdami ranku, (o nesekmiu buvo daugiau nei pasiekimu) atlikdavo visas neatliktas uzduotis namie, klausydavo mano ir psichologes patarimu( is 10 suveikdavo gal 2). Klases vaikai buvo labai geranoriskai nusiteike. Jie labai globojo ta vaika. Praejo keli metai ir tas vaikas jau beveik nebesiskiria nuo klases draugu
Gaila, kad musu valstybe tokia neturtinga. Skambiais zodziais visi rekia, kad reikia ziuret i maza zmogiuka mokykloje kaip i individualybe ir vertint jo individualius pasiekimus, o galimybiu tai igyvendinti suteikiama minimaliai, ypac mazesniuose miestuose . O kad pirmasis mokytojas labai svarbus tai cia tikra tiesa. Zinodama visa mokyklos virtuve su siaubu pagalvoju, kaip reiks nesuklysti renkantis pirmaja mokytoja savo vaikui .
labai dziaugiusi, kad dar liko tokiu mokytoju kurie stengiasi padeti tokiems vaikams.Sunaus pimoji mokytoja(labai gera) isejo po kaledu i dekretines, o atejusi kita mokytoja(visiems vaikams buvo trauma:pirmoj klasej pasikeite dvi mokytojos) visiskai musu nenori suprasti.Pas psichologa sugebejau kartu su ja nueiti tik likus dviems dienoms iki mokslo metu pabaigos(mes ten lankomies 2k per men.) ir tai tik tada kai jai grieztai liepe mokyklos direktore. I visus psichologes patarimus ji atsakinejo tik ,kad jai labai sunku.As sutinku, tokie vaikai labai problematisti, su jais tikrai sunku dirbti, bet svarbiausia tai, kad as nebegu nuo atsakomybes, visaip stengiusi padeti( net siuliau mokytojo asistentui as moketi alga, kad tik mokytoja ji turetu ir, kad jai butu lengviau), bet i viska vienas atsakymas-jam ne vieta su normaliais vaikais
Siaubas! :oPerskaiciau Braskes pasakojima, pasiurpau... nuo minties, kad ir musu tas pats laukia...Kuo aiskiausiai suvokiu, kad manoji lygiai taip pat gali elgtis, kaip berniukas Braskes klaseje....Maza viltis, kad per tuos kelis metus reikalai pakryps i kita puse...