QUOTE(vario @ 2006 09 07, 14:11)
Skaičiau daug rusiškai. Tikrai, teorine prasme, Rusija labiau pažengus į priekį. Bet manau, kad mokyklose pas juos, tokiems vaikučiams dar sunkiau
O didžiausia problema LT, mano nuomone, yra visuomenė, kuri dar negali (nemoka?) priimti tokių vaikų
aš ne apie tai,kiek Rusijoj gerai yra hiperaktyviems vaikams,jei atvirai gal net nelabai ir įdomu.Šiuo atveju man yra daug įdomiau būtų sužioti,ar jie yra patentavę,ar galima būtų ir Lietuvoj įsigyti tą TV sistemą hiperaktyviems vaikams,dėmesio sukaupimui mokyti,kitas metodikas.Tą dėmesio sutelkimą jie ugdo,moko galų gale gydo stacionariai ,ir artimiausia fiziškai Lietuvai yra Sankt Peterburgas,bet ar ten priima užsieniečius,kiek tai kainuoja ir t.t.Aš apie tai.Gal galima jums kažkaip to siekti ir per Sveikatos ministeriją.
Nes sakykim nei užsienyje taip plačiai paplitęs gydymas amfeaminu,o va ir čia siūlomas problemos sprendimas spręsti antidepresantais ir neuroleptikais tai nepadės,nu kažkiek jie žinoma ramins,bet ne tam jie skirti,jų paskirtis kiek kitokia.Taip,tai kompensuojami vaistai,šiaip brangūs,bet tai ne tai ko reikia.
Papildyta:
QUOTE(vario @ 2006 09 07, 14:11)
Skaičiau daug rusiškai. Tikrai, teorine prasme, Rusija labiau pažengus į priekį. Bet manau, kad mokyklose pas juos, tokiems vaikučiams dar sunkiau
O didžiausia problema LT, mano nuomone, yra visuomenė, kuri dar negali (nemoka?) priimti tokių vaikų
o visuomenė ar negali priimti kitokių vaikų
,žinai aš manau kad gali ir priima ta visuomenė kaip po tokia,problemą matyčiau gal kitur,pats hiperaktyvukas sunkiai adaptuojasi tuoj visuomenėj,o ir pagalbos kaip po tokios nelabai yra ką ir pasiūlyti jam.Vistiek gi ateina tas laikas,kai jis užauga,ateina laikas tos profesijos įgyti ir dirbti,ir kažin ar čia yra jau visuomenės problemos jo negalėjimas atlikti užduočių.Manyčiau čia yra daugiau LT valstybinio požiūrio problema,kiek į įnegalius,tiek ir į spec.poreikius turinčius kiek vaikus,tiek ir suaugusiuosius.Tiesiog nėra jokios socialinės programos,nei valstybinės,nėra tame tarpe ir nevyriausybinių nei programų nei organizacijų kurios dirbtų šia kryptim.