Įkraunama...
Įkraunama...

hiperaktyvus vaikas

QUOTE(daiva26 @ 2006 08 24, 10:44)
Kad hiperaktyvus vaikas butu ramesnis jam reikia išsikrauti, iš pradžiu mūsų sūnus buvo labai hiperaktyvus kol nepastumėjom jo prie sporto. Dabar jis lanko tenisa ir ten gerai išsikrauna, namuose ramu ir tylu. Viena diena paklausiau jo ar patinka jam sportuoti, tai jis pasakė kad labai. Nenusiminkit mamos viskas bus gerai, tik gal reikia vaika pastumėti link kažko kas jam labai patiktu...

As jau kartosiuos, bet hiperaktyvus vaikas nebutinai turi buti judrus. Nes manasis is vis yra tinginiukas. Zinoma, tai yra labai didelio psichologo darbo deka. Seniau, zinoma matoriukas nenustodavo. Nors, zinoma, jis yra pas mane labai uzsiemes, bet su sportu ne kas.
Kazkur pries dvi savaites, jis parejo is kiemo namo ir sako:"mama, as uzsirasiau i futbola, pinigeliu nereiks moketi". Na ka, laukiam kada jam nusibos, vis bega i jas ir tiek. Nupirkom spec. avaline. Uzvakar stebejau, kaip jam ten sekas. Atvaziavau paslapcia. Jis begti normaliai nemoka, jau toks nekoks futbolistas, nors tu ka. Uz kazkoki nusizengima turejo begti 3 ratus. Nieko, trenerio klauso. Mane pastebejes pradejo labai stengtis, na isejo jam, daugiau gal replikom: "kazkokia nesamone" ir pan. As jam pasakiau, jog jis saunuolis, kad dar reikia pasistengti ir viskas prades sektis, nupirkau spec. apranga.
Bet kad judru vaika lyginti su hiperaktyviu, tai tikrai nelyginkit.
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 08 24, 12:17)
As jau kartosiuos, bet hiperaktyvus vaikas nebutinai turi buti judrus. Nes manasis is vis yra tinginiukas. Zinoma, tai yra labai didelio psichologo darbo deka. Seniau, zinoma matoriukas nenustodavo. Nors, zinoma, jis yra pas mane labai uzsiemes, bet su sportu ne kas.
Kazkur pries dvi savaites, jis parejo is kiemo namo ir sako:"mama, as uzsirasiau i futbola, pinigeliu nereiks moketi". Na ka, laukiam kada jam nusibos, vis bega i jas ir tiek. Nupirkom spec. avaline. Uzvakar stebejau, kaip jam ten sekas. Atvaziavau paslapcia. Jis begti normaliai nemoka, jau toks nekoks futbolistas, nors tu ka. Uz kazkoki nusizengima turejo begti 3 ratus. Nieko, trenerio klauso. Mane pastebejes pradejo labai stengtis, na isejo jam, daugiau gal replikom: "kazkokia nesamone" ir pan. As jam pasakiau, jog jis saunuolis, kad dar reikia pasistengti ir viskas prades sektis, nupirkau spec. apranga.

Šaunuolis futbolistas wub.gif Džiugu, kad vaikas bent jau rodo norą kažką lankyti. Maniškis irgi ko tik neišbandė biggrin.gif geriausia sekėsi dziudo (na jis neišlankė ten tiek, kad jau rimtai tuo užsiimtų, tuo metu dar tik mokėsi kvėpuoti ir t.t.), bet pasikeitė treneris ir naujasis ko tai supykės kirto mano vaikui antausį. Tai daugiau nėjom. cool.gif
O, kad labai dažnai hiperaktyvumą lyginamas su dideliu judrumu, tai taip . Tačiau tai visai ne tas pats. unsure.gif
va maniškis po fizinio pamokų visai darosi nevaldomas, aš net norėjau jų atsisakyti, o vietoj jų imti papildomas baseino pamokas, tačiau pakalbėjus su gydytoja nusprendėm, kad ir sportą turi lankyti. Po truputėlį turi mokytis komandinio žaidimo.
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2006 08 24, 16:08)
Šaunuolis futbolistas  wub.gif Džiugu, kad vaikas bent jau rodo norą kažką lankyti. Maniškis irgi ko tik neišbandė  biggrin.gif  geriausia sekėsi dziudo (na jis neišlankė ten tiek, kad jau rimtai tuo užsiimtų, tuo metu dar tik  mokėsi kvėpuoti ir t.t.), bet pasikeitė treneris ir naujasis ko tai supykės kirto mano vaikui antausį. Tai daugiau nėjom. cool.gif
O, kad labai dažnai hiperaktyvumą lyginamas su dideliu judrumu, tai taip . Tačiau tai visai ne tas pats.  unsure.gif
va maniškis po fizinio pamokų visai darosi nevaldomas, aš net norėjau jų atsisakyti, o vietoj jų imti papildomas baseino pamokas, tačiau pakalbėjus su gydytoja nusprendėm, kad ir sportą turi lankyti. Po truputėlį turi mokytis komandinio žaidimo.

Zinau viena, kai yra didelis spaudimas ir jis dazniausiai is mokyklos, kai nuolat i tave ir tavo vaika ziuri kreivai, su pasaipa, yra labai sunku dirbti su juo, myleti toki, kos jis yra, padeti jam. Taip, tai labai sunku, taciau reikia stengtis del jo, nes niekas daugiau jam taip nepades, kaip mama.
Yra viena taisykle, kuria as pradejau vadovautis,"ne dejuoti, kaip man sunku (o taip norisi), bet veikti".
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 08 24, 13:17)

Tai niekas nesako kad visi hiperaktyvus vaikai turi sportuoti, kiekvienas vaikas yra individualus, kas vienam tinka tas kitam vaikui visiškai netinka. Ir jeigu mano vaikas butu tik judrus aš bučiau labai laiminga, ir nekelčiau jokios problemos. Ir pas daktarus butu nereikėja eiti. Laimingos tos mamos kurios turi sveikus ir judrius vaikus. Visa laimė kad mano vaikas yra nepiktybiškas hiperaktyvus vaikas. Kai lankėmės pas psichologą, teko pabendrauti su viena mama kurios sūnus piktybiškai hiperaktyvus, va ten tai problemos....
Atsakyti
QUOTE(daiva26 @ 2006 08 24, 17:16)
Tai niekas nesako kad visi hiperaktyvus vaikai turi sportuoti, kiekvienas vaikas yra individualus, kas vienam tinka tas kitam vaikui visiškai netinka. Ir jeigu mano vaikas butu tik judrus aš bučiau labai laiminga, ir nekelčiau jokios problemos. Ir pas daktarus butu nereikėja eiti. Laimingos tos mamos kurios turi sveikus ir judrius vaikus. Visa laimė kad mano vaikas yra nepiktybiškas hiperaktyvus vaikas. Kai lankėmės pas psichologą, teko pabendrauti su viena mama kurios sūnus piktybiškai hiperaktyvus, va ten tai problemos....

Dziaugiuosi uz jus. Mano tai taip pat nepiktybiskas (neagresyvus), bet prolemu tai tikrai daug turim.
Papildyta:

sviesa@one.lt Mamoms Kaune, ji teigia, jog galinti padeti tokiems vaikams dailes terapijos deka. Dar labai siulau paskaityti www.gyvenimomenas.lt Tai joga, mano maziukas buvo siais metais ju stovykloje, tai fantastika. Joga+psichologija, kazkas panasaus. Vargsas, teko savaite pabuti vegetaru, bet zinant, kad hiperaktyvus vaikas, tai elergiskas vaikas ir to neatimsi, tai tikrai labai nuostabu. Jei finansai leis, tai vesiu ir mokslo metais i siuos kursus, bet taip sunku bus ji priversti valgyti vegetariska maista.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukseklaipeda: 24 rugpjūčio 2006 - 15:35
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 08 24, 16:21)
Dziaugiuosi uz jus. Mano tai taip pat nepiktybiskas (neagresyvus), bet prolemu tai tikrai daug turim.

Taip problemos visos neišnyko su sportu, bet truputėli lengviau tapo, tik nežinau kaip bus mokykloje! Mažąją į darželį išleidau, o pati į darbą grįžau, nežinau ką reiks daryti!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daiva26: 24 rugpjūčio 2006 - 15:37
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 08 24, 15:15)
Zinau viena, kai yra didelis spaudimas ir jis dazniausiai is mokyklos, kai nuolat i tave ir tavo vaika ziuri kreivai, su pasaipa,  yra labai sunku dirbti su juo, myleti toki, kos jis yra, padeti jam. Taip, tai labai sunku, taciau reikia stengtis del jo, nes niekas daugiau jam taip nepades, kaip mama.
Yra viena taisykle, kuria as pradejau vadovautis,"ne dejuoti, kaip man sunku (o taip norisi), bet veikti".

Na dejavimas čia, man atrodo, nei viena mama nedejuoja, kad turi tokį vaikutį. pasiguodimas likimo draugėms,kurios puikiai supranta, kaip būna sunku, ginkdieve, nėra verkšlenimas cool.gif tai tarpusavio supratimas, palaikymas. Ir jis turi būti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 08 24, 16:33)
Papildyta:

sviesa@one.lt Mamoms Kaune, ji teigia, jog galinti padeti tokiems vaikams dailes terapijos deka. Dar labai siulau paskaityti www.gyvenimomenas.lt Tai joga, mano maziukas buvo siais metais ju stovykloje, tai fantastika. Joga+psichologija, kazkas panasaus. Vargsas, teko savaite pabuti vegetaru, bet zinant, kad hiperaktyvus vaikas, tai elergiskas vaikas ir to neatimsi, tai tikrai labai nuostabu. Jei finansai leis, tai vesiu ir mokslo metais i siuos kursus, bet taip sunku bus ji priversti valgyti vegetariska maista.

O kiek tie kursai kainuoja? Jeigu nepaslaptis!
Atsakyti
QUOTE(daiva26 @ 2006 08 24, 16:16)
... teko pabendrauti su viena mama kurios sūnus piktybiškai hiperaktyvus, va ten tai problemos....

Pažįstu tokių vaikų...
Atsakyti
QUOTE(daiva26 @ 2006 08 24, 17:40)
O kiek tie kursai kainuoja? Jeigu nepaslaptis!

Stovykla mums kainavo nedaug, 250 lt. taciau kalba, jog kursai yra brangus, paprasciausiai reikai sekti ta tinklapi ir dometis. Bet viena aisku, kad stebuklu jie nepadarys. Cia Alchemie dave nuoroda, tai del tonziliu salinimo operacijos (anginos), tai gal ji ir daro stebuklus. Tik as labai bijojau del vaiko balso, nes ka jis turi, to neatimsi. Nenoriu is jo to atimti. Alchemie dar labai gera pasiulyma siule, del mokymo pedagoges. Bet zinoma, viskas kainuoja.
Mes ir logopede samdem ir specialybe esu keitusi, (studijuoju soc. pedagogika), ai... Na, tik galiu pasakyti, kad su kitais vaikais dirbdama, labai gerai su jais tvarkausi ir man sekasi, o savo?" Batsiuvys be batu".
Nors ir netureciau to rasyti, nes manau, kad tai mums nelabai tinka, bet ka as zinau, (juk 16 m santuokoje)................ labai svarbu pasiziureti i santykius su vyru, nes kartais vaiku elgesys yra ne koks, kai tevu, (kaip sutuoktiniu) santykiai yra paslije. Tai nesamonigas vaiko siekis juos sutaikyti. Kai tevai pradeda zaisti medaus menesi, labai vaiko elgesys pagereja.
Na cia tarp kitko, ka prisiskaiciau, ta ir rasau.........
Atsakyti
Kur,kokiam mieste vyksta tie kursai....man atrodo labai įdomu...turėtų pasiekti efektą.
Nes mes vasarą buvom dieninėje menų stovykloje,tai vienintelis aktyvistas ir labai rimtai susidomėjo medžio skulptūra ir padarė puikų darbelį,kuris pakabintas garbingoje vietoje...visi giria,o vaikui džiaugsmo ax.gif Su nekantrumu laukia grįžimo iš Centro,kad galėtų vėl kalinėti...Rytoj važioujam parsivežti....

Man atrodo didžiausia pagalba mūsų tarpusavio patirtis,nuoširdūs patarimai ir pasitarimai smile.gif
Atsakyti
Jo..o mano vaikis is dusios geras, ne hiperaktyvus, bet kazkaip sociume buna visko ir apsidraskymu ir pasispardymu...ir kiekviena syki eidama i darza jo pasiimti, vis bijau, kad tuoj goveda vaiku skusis juo, arba aukletoja vel apsakos, kaip jis smeli i akis pyle (jau tris metus kovojame su tuo smelio pilstymu) verysad.gif
O tie jogos kursai kiek puslapyje paskaiciau, tai apie vaikus nieko neraso, gal butu galima placiau, kaip ten vaikams ir ka jie veikia? 4u.gif
Atsakyti