Įkraunama...
Įkraunama...

hiperaktyvus vaikas

QUOTE(Alchemie @ 2006 04 05, 18:38)
va, perskaiciau straipsneli..neisivaziuodju, ar tai galetu padeti musu vaikams, bet..
http://www.supermama...nt/view/2448/1/

Taip taip taip,as tikrai nekankinsiu savo mazojo taip,kaip kankinau vyresneli. Sia vasara mes tikrai tai bandysim daryti. Jau pirmadieni eisiu pas savo seimos gydytoja.
Atsakyti
As vat su saviskiu buvau pas dantiste ir kartu bandeme, kad ir LOR paziuretu (kol dar apsvaiges nuo tabletes pries taisyma) tai kol paziurejo adenoidus, turejome tryse laikyti, taip priesinosi...bet adenoidai tvarkoje, tai, akzkaip nesinori operacijos su narkozem daryti.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 04 17, 11:54)
As vat su saviskiu buvau pas dantiste ir kartu bandeme, kad ir LOR paziuretu (kol dar apsvaiges nuo tabletes pries taisyma) tai kol paziurejo adenoidus, turejome tryse laikyti, taip priesinosi...bet adenoidai tvarkoje, tai, akzkaip nesinori operacijos su narkozem daryti.

As taip pat dar ju nevedziau pas gydytoju, bet vasara ziuresim. Kaip nors "istempsim" ta pavasari mokykloje.
Maniskiams neblogai padejo ginko biloba (tai rusiski vaistai). Bet bio biloba yra ir vaistinese.
Atsakyti
Va čia Ramune, mes kalbėjom apie hiperaktyviukus. Prašom užeiti.
Papildyta:
QUOTE(ramute53 @ 2006 08 16, 21:57)
Labai įdomu viskas,tik gal reiktų temą kur užvesti,kad galėtumėm pasidalinti patirtim...
Aš kadangi nesenai sujudau domėtis šiuo dalyku...tai viską labai noriu išgirsti ir nuomonių ivairių ir patirties,nes tada jaučiuosi stipresnė ir užtikrinta.
  Vario, ką tu manai apie medikamentus....jeigu gydytojai siūlys....man tai čia labai baisu...

O apie kokius medikamentus tu klausi? Jei apie visokius "alia melisos arbatėlė" tai gali net nebandyt. Gerai Aukseklaipeda parašė, kad po raminančių vaistukų hiperaktyviukams būna dar blogiau cool.gif O jei klausi apie hiperktyviukų vaistą Ritaliną, tai čia padėti niekuo negaliu. Aš apie jį galvoju teigiamai ir labai džiaugiuosi, kad toks vaistukas yra. Pasiskaityk pati apie jį daugiau.
Atsakyti
Sveikutės mamytės,
atradau jus ir pusdienį prasėdėjau skaitydama...labai puiku,kad galime papasakoti,pasidžiaugti ir pasiguosti...kai suprantame vienos kitas...Aš vietomis skaičiau garsiai vyrui,sakydama,,tai apie mus,,

Neramu dėl to Raidos Centro...mums iki Vilniaus toli,ir tik rytoj važiuosim aplankyti...telefonu vaikas kažkodėl kalba tik trumpais žodžiais,jokių emocijų kas jam būdinga balse negirdžiu...Ar jis visai atitrūko nuo mūsų ar negali kalbėti dėl ilgesio...
Bet kai prakalbau apie lauktuves ką atvežti,jis iš karto atgijo vardindamas ilgiausią sąrašą...Iki trijų metų jis augo labai sunkiose sąlygose,bet jau 6 metai kai pas mus...

O būtent apie Ritaliną ėjo kalba...
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2006 08 17, 12:56)
Sveikutės mamytės,
atradau jus ir pusdienį prasėdėjau skaitydama...labai puiku,kad galime papasakoti,pasidžiaugti ir pasiguosti...kai suprantame vienos kitas...Aš vietomis skaičiau garsiai vyrui,sakydama,,tai apie mus,,

Neramu dėl to Raidos Centro...mums iki Vilniaus toli,ir tik rytoj važiuosim aplankyti...telefonu vaikas kažkodėl kalba tik trumpais žodžiais,jokių emocijų kas jam būdinga balse negirdžiu...Ar jis visai atitrūko nuo mūsų ar negali kalbėti dėl ilgesio...
Bet kai prakalbau apie lauktuves ką atvežti,jis iš karto atgijo vardindamas ilgiausią sąrašą...Iki trijų metų jis augo labai sunkiose sąlygose,bet jau 6 metai kai pas mus...

O būtent apie Ritaliną ėjo kalba...

Žinai, jei aš apie jį parašyčiau ką nors gero, mane gyvą suėstų pusė Lietuvos mamų cool.gif
Bet... Taip, mano žiogas jį geria, taip, mes visi dėl to labai laimingi. Ir atvažiavus į Švediją aš pirmiausia apie juos kalbėjausi su gydytojais. Informacijos gavau dar daugiau, ir beveik visos baimės išgaravo tongue.gif
Bet žinok, tas vaistukas nėra stebuklingas, jį išgėrus vaikas netaps iškarto angeliškai geru. Ne. Jis padės vaikui susikaupti. Jis leis vaikui mokytis. Ir tuo būdu mažės užburtas ratas į kurį hiperaktyviukai visuomenėj papuola (aš pats blogiausias, nes...negaliu sėdėti pamokose, nes man todėl nesiseka mokslai, nes vaikai todėl iš manęs juokiasi, nes todėl aš esu piktas ir mušuosi, o todėl kitų vaikų tevai neleidžia jiems su manim draugauti ir aš neturiu draugų, va todėl aš nenoriu eiti į mokyklą, va todėl aš geriau atsikalbinėsiu ir keiksiuos ir neklausysiu, nes man tik tiek išeina.... verysad.gif )
Atsakyti
Siulau paskaityti skyrelyje "mamos uzsienyje", "prasau pagalbos hiperaktyviam vaikui".
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 08 18, 10:58)
Siulau paskaityti skyrelyje "mamos uzsienyje", "prasau pagalbos hiperaktyviam vaikui".

Labai atidžiai perskaičiau,ačiū Aukse už nuorodas,nes visko neatrasčiau.

Šiandien Vaiko Raidos centre labai klausiau ko prašyti pas mokytojas,kad mano vaikui būtų lengviau vertinti savo pasiektus rezultatus,kad galėtume jį skatinti už kiekvieną gerai išsėdėtą pamoką[nežinau ar tai įmanoma?],tai siūlė pagaminti kalendoriuką,kur surašytos pamokos,o ten mokytoja vis atžymės....už kiekvieną pamoką kažkokį vertinimą...Ar bandėte tai ir ar buvo koks rezultatas....

Mes tai su vaikeliu susitariame ir tvarkomės,bet ką reikės daryti mokykloje......
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2006 08 18, 16:58)
Labai atidžiai perskaičiau,ačiū Aukse už nuorodas,nes visko neatrasčiau.

Šiandien Vaiko Raidos centre labai klausiau ko prašyti pas mokytojas,kad mano vaikui būtų lengviau vertinti savo pasiektus rezultatus,kad galėtume jį skatinti už kiekvieną gerai išsėdėtą pamoką[nežinau ar tai įmanoma?],tai siūlė pagaminti kalendoriuką,kur surašytos pamokos,o ten mokytoja vis atžymės....už kiekvieną pamoką kažkokį vertinimą...Ar bandėte tai ir ar buvo koks rezultatas....

Mes tai su vaikeliu susitariame ir tvarkomės,bet ką reikės daryti mokykloje......

Labas rytas,
+žinok mes turėjom kažką panašaus: gero elgesio dienoraštį. Kur mokytoja kasdieną turėjo parašyti ką nors gero. jokiu būdu negalima rašyti blogų dalykų. Pvz.:" vaikas šiandien per muziką gražiai dainavo" arba "per matematiką net 10 minučių susikaupęs dirbo". Esmė ta, kad vaikas matytų, kad jis yra giriamas už tam tikrus pasiekimus, kad jam atsirastų motyvacija gerai elgtis.
Dėja, mokytoja paskė, kad jai to daryti neprikauso, ir be to apie maniškį nėra ko gero rašyti. cool.gif
O su aukle kurią samdžiau, kad pabūtų su žiogu po mokyklos namie, viskas pavyko. Ji kasdie rašė, Gordučio gerus darbelius, piešė į kiekvieną lapą piešinuką. Ir vaikas labai didžiavosi tuo. Aš tik grįždavau iš darbo, o jis jau su sąsiuvinuku stovi, man parodyt. wub.gif
O namie visada lengviau. Hiperaktyviukams sunku kolektyve, sunku svetimoje vietoje, kur reikia susikaupti, kur daug naujo ką galima pačiupinėti, atidaryti, pažiūrėti. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2006 08 19, 12:06)

O namie visada lengviau. Hiperaktyviukams sunku kolektyve, sunku svetimoje vietoje, kur reikia susikaupti, kur daug naujo ką galima pačiupinėti, atidaryti, pažiūrėti. tongue.gif

Tai va, prekinomes mokyklai "Akropolyje", tai jau is karto hiperaktyvumas pasireiske.
Atsakyti
Kad hiperaktyvus vaikas butu ramesnis jam reikia išsikrauti, iš pradžiu mūsų sūnus buvo labai hiperaktyvus kol nepastumėjom jo prie sporto. Dabar jis lanko tenisa ir ten gerai išsikrauna, namuose ramu ir tylu. Viena diena paklausiau jo ar patinka jam sportuoti, tai jis pasakė kad labai. Nenusiminkit mamos viskas bus gerai, tik gal reikia vaika pastumėti link kažko kas jam labai patiktu...
Atsakyti
daiva26, tai vat klausimas, ar tavo vaikas hiperaktyvus, ar tiesiog aktyvus. Maniskis tai tiesiog aktyvus zmogus, veiklos ir plaukioja, ir po medzius laipioja, bet vat sociume jam sunku adaptuotis, emociskai daug greiciau pavargsta nei kiti ir tas sportas siuo atveju nepadeda verysad.gif vaiksciojom pas akupunkturista, kuris susake, kokius taskus pamasazuot, kad nurimtu..bet reikia, kad jis pats sau tai masazuotu, ns as gi darbe...
Atsakyti