Jezau vaikai vienas prie vieno retokai taip pasitaiko, bet mes tikriausiai irgi nehipeaktyvios, nusipirkau knygute demesiui ugdyti, pasirodo nera ka ugdyti, jeigu ten raso kad 6-7m vaikams norma, jeigu prie sios knygutes 20-25 min. issedi, mano 5,5m sedi maziausiai puse val. tad viskas liuks ;D
Noa o judesius geriau neskaiciuot, bent tikesi kad ramus vaikas antras bus, o tai situ pasiuteliu geriau nieko neskaiciot, ypac judesiu, idomu ar iseitu suskaiciot?
Dieve dieve! Skaitau ir matau saviski kandidatu i jusu vaiku draugus!Vien sprie vieno! Jam dar tik du metai , bet tikras vijurkas! Ir pries miega tas zyliojimas.........ir nuo kudikystes melisalis , valerijonai......ir dar dabar nakties ramiai neismiega...bandysim eiti i sportines pakraipos darzeli , gal pades truputi nuraminti?
Na va, paskaičiau ir ramiau pasidarė, kad aš ne viena tokį aktyvuolį auginu:) maniškiui birželio mėn. sueis 3 metai, bet nuo pat gimimo jis pas mane super aktyvus (o gal hiperaktyvus?) - kūdikis kaip ir Rasmos miegodavo tik po pusvalandį (užtat dabar nusikalęs tiesiog lūžta - tada gali daryt su juo ką nori, mes taip jam pižamą uždedam). Tik va, pastebėjau, kad aktyvesnis jis pasidaro ten,kur daug žmonių, aš jau atsižadėjau su juo į parduotuvę eit - bėgios, šūkaus ir svarbiausia nereaguos į pastabas. Kartais atrodo toks gerietis, sėdi, žaidžia mašinėlėm, bet kai užeina - atrodo, kad jam kas "ON" mygtuką paspaustų. Kiek aiškinu, kad per gatvę reikia eiti, katę pritrėkštą parodžiau kaip pavyzdį, kad ji bėgo per gatvę ir "amen". O svarbiausia, tie ,kurie augina normalius vaikus į tave kaip į idiotą pasižiūri...
Oi Pliopa gerai parasei del to migtuko ir del "normaliu" vaiku tevu [smiley=smiley1.gif] [smiley=smiley1.gif] [smiley=smiley1.gif] tikrai kaip i idiota pasiziuri, kai tavo kleckas sienom laksto, o tu taip ramiai i visa tai, ramiai todel kad nervuotis ir tramdyt beviltiska ir atsibodo. bet kas keisciausiai kad pripranti prie tu pasiuteliu, o kai pamatau toki "normalu" arba labai ramu, pagaunu save galvojant kad lyg kazko truktu tam vaikui, o jeigu dar tas vaikas labai kuklus - tai is viso kaip pasaulio stebuklas atrodo.
Oi mane tai irgi baisiai nervina visos "geru" vaiku mamytes , kai paziuri , tipo koks neaukletas vaikas....O as manau , kad aktyviam vaikui bus zymiai lengviau gyvenime , negu kokiam flegmai, ramiai sedinciam ten ,kur ji padejo! Toks mokes uz save pakovoti.Pagal save zinau! . O kai skaiciau knyga apie izymius zmones, radau , kad daugelis ju buvo hiperaktyvus, pasiute, nelabai mokesi ir tt ir pan!Taip , kad mamytes ,vienykimes!Ka darysi, teks pakenteti be to mygtuko , kad sulaukti ramios senatves turniskese!! ;D ;D ;D
;D ;D ;D Laseli labai liuks parasei, net nuotaika pasitaise ;D
Aha sitie vaikai jeigu eis tai su visom sienom tiesiai per visu galvas ;)
dabar isivaizduoju toki vaisdeli, mamos su TOKIAIS vaikais susitinka, vaikai visi eina sienom, mamos ramiai plepa, visus aplinkinius veza su sirdies sutrikimais o tarp kitko darzelyje musu grupeje tik vienas "normalus", visi kiti pasiuteliai, kaip as aukletojas uzjauciu
Aha sitie vaikai jeigu eis tai su visom sienom tiesiai per visu galvas ;)
dabar isivaizduoju toki vaisdeli, mamos su TOKIAIS vaikais susitinka, vaikai visi eina sienom, mamos ramiai plepa, visus aplinkinius veza su sirdies sutrikimais o tarp kitko darzelyje musu grupeje tik vienas "normalus", visi kiti pasiuteliai, kaip as aukletojas uzjauciu
Man tai irgi atrodo, kad musu vaikai normalus, o ne tie kiti, ramesni... Karta buvau gavus pusvalandi pabut su ramia 9 men mergyte - vos nenusisoviau. Isivaizduokit. Daviau jai telefona, ir ji VISA PUSVALANDI ji suko. Bliamba, galvojau, gerai, kad mano ne toks, man nuo tokio vaiko depresija uzeina O parejau namo - nagi viskas kaip dera, klyksmas, riksmas, pagalves laksto, vienzo, jauki miela namu aplinka ))
[smiley=smiley1.gif] [smiley=smiley1.gif] [smiley=smiley1.gif]
;D ;D ;D
Man irgi teko pusdieni pabuti su gera mergyte, tai as vis tikrinau ar ji ne karsta , nes tokia rami , kisau kose, galvoju , gal nusilpus ir valgyti nori....zaislus kisu nieko, mobilu daviau irgi nieko!!!!Pakrapste ir atidave!Nesveite ant grindu!Zinojau , kad ji rami, bet , kad SITAIP!!!!Labiau pavargau negu su saviskiu . Jau geriau mano aukselis! ;D ;D
Man irgi teko pusdieni pabuti su gera mergyte, tai as vis tikrinau ar ji ne karsta , nes tokia rami , kisau kose, galvoju , gal nusilpus ir valgyti nori....zaislus kisu nieko, mobilu daviau irgi nieko!!!!Pakrapste ir atidave!Nesveite ant grindu!Zinojau , kad ji rami, bet , kad SITAIP!!!!Labiau pavargau negu su saviskiu . Jau geriau mano aukselis! ;D ;D
;D
o jeigu antras vaikas labai ramus bus? kas tada ? tikriausiai irgi priprasim
o jeigu antras vaikas labai ramus bus? kas tada ? tikriausiai irgi priprasim
Manau uztasyciau per gydytojus ko toks ramus ;D ;D ;D
Dėl sportinės veiklos hiperaktyviems vaikams.
Įvairioje literatūroje teigiama (ir pasitvirtino darbe praktiškai), kad hiperaktyviems vaikams tiek ikimokyklinio, tiek mokyklinio amžiaus labai naudinga sportinė veikla, nes vaiko energija panaudojama konstruktyviai. Todėl man atrodo, kad tai yra puiki idėja vesti hiperaktyvų vaiką į sportinį darželį. Mokykliniais metais gali lankyti sportinius būrelius.
Dėl motinos ir vaiko temperamento atitikimo
Vaiko temperamentą galima nustatyti anksti kūdikysteje. Jis yra paveldimas is tėvų. Todėl dažniausiai aktyvaus būdo, energingos mamos turi aktyvius, judrius vaikus, o ramaus būdo tėvai- ramesnius. Tai nėra joks sutrikimas.
Kodėl vaikas tampa hiperaktyvus tose vietose, kur yra daug žmonių?
Turbūt todėl, kad tuo metu patiria labai daug įspūdžių (skiriama daug energijos jiems apdoroti) ir vaikui pasidaro sunku save kontroliuoti, reaguoti į tėvų pastabas.
Įvairioje literatūroje teigiama (ir pasitvirtino darbe praktiškai), kad hiperaktyviems vaikams tiek ikimokyklinio, tiek mokyklinio amžiaus labai naudinga sportinė veikla, nes vaiko energija panaudojama konstruktyviai. Todėl man atrodo, kad tai yra puiki idėja vesti hiperaktyvų vaiką į sportinį darželį. Mokykliniais metais gali lankyti sportinius būrelius.
Dėl motinos ir vaiko temperamento atitikimo
Vaiko temperamentą galima nustatyti anksti kūdikysteje. Jis yra paveldimas is tėvų. Todėl dažniausiai aktyvaus būdo, energingos mamos turi aktyvius, judrius vaikus, o ramaus būdo tėvai- ramesnius. Tai nėra joks sutrikimas.
Kodėl vaikas tampa hiperaktyvus tose vietose, kur yra daug žmonių?
Turbūt todėl, kad tuo metu patiria labai daug įspūdžių (skiriama daug energijos jiems apdoroti) ir vaikui pasidaro sunku save kontroliuoti, reaguoti į tėvų pastabas.