Įkraunama...
Įkraunama...

hiperaktyvus vaikas

QUOTE(avei @ 2006 02 23, 11:14)
Ašara wub.gif  Viską perskaičius pasidarė liūdna verysad.gif  Matau, labai pavargusią, viskuo nusivylusią, labai nelaimingą mamą verysad.gif
Jokie mūsų patarimai čia nepadės, manau, kad tau reikia ,paprasčiausiai, artimo žmogaus, ant kurio peties galėtum paverkti. Juk labai sunku visada būti stipria moterim mirksiukas.gif Jei neturi tokio, pasiguosk čia, mes visada suprasim. Suprasim todėl, kad ir pačios turim vaikus- ne dovanėles. Maniškis berniukas, jam 10, bet kai kurios problemos jau artimos tavom.negirdėjimas, neklausymas, ignoravimas, pyktis... verysad.gif  Bet aš nežadu nuleisti rankų ir kovosiu iki paskutiniųjų, kad vaikas nenueitų klystkeliais cool.gif
Gal tau reiktų šiek tiek pailsėti? Į Druskininkus, nors savaitgaliui, visai vienai... wub.gif 
O tame straipnyje (o jis labai neblogas ir manęs visai neišgąsdino mirksiukas.gif ), yra puiki mintis: Svarbu  atsikratyti  pykčio,  nusivylimo, atstūmimo  ir  kitų  nemalonių  jausmų,  kurie  tą  dieną  kilo  dėl  vaiko  judrumo  ir  blogo  elgesio.  Atleiskite  vaikui  už  tai,  kad  jis  yra  sutrikęs  ir ne  visada  gali  kontroliuoti  savo  elgesį.

Tai aš viena sau paverkiu, paverkiu vakarais. Nenorėčiau ir nemokėčiau ant svetimo peties verkt-kam užkraut savus rūpesčius kitiems. Dėkui visoms mamoms už patarimus, už norą padėt.
Ir aš nežadu nuleist rankų, kovojau ir kovosiu-bet (jau kartojuosi ir visiems čia atsibodau), rezultatų gerų tai nėra...
Tame straipsnyje man baisiausios beveik paskutinės eilutės su paminėtais procentais ir žodžiais prieš juos.
Atsakyti
QUOTE(Ašara @ 2006 02 23, 10:28)
Tai aš viena sau paverkiu, paverkiu vakarais.  Nenorėčiau ir nemokėčiau ant svetimo peties verkt-kam užkraut savus rūpesčius kitiems. Dėkui  visoms mamoms už patarimus, už norą padėt.
Ir aš nežadu nuleist rankų, kovojau ir kovosiu-bet (jau kartojuosi ir visiems čia atsibodau), rezultatų gerų tai nėra...
Tame straipsnyje man baisiausios beveik paskutinės eilutės su paminėtais procentais ir žodžiais prieš juos.

Žinau verysad.gif Tie procentai ir mane nuliūdino verysad.gif Bet ką padarysi cool.gif Pamatytum, ką mano žiogas va šio metu išdarinėja- pakrauptum labai verysad.gif
laikykis Ašara wub.gif Pamatysi, rytojus gali būti šviesesnis wub.gif O draugo ar draugės reiktų. Gal reiktų susipažinti, susitikti su panašaus likimo mamomis?
Atsakyti
QUOTE(Ašara @ 2006 02 23, 12:28)

O aš matau gerąją pusę - jei nebūtų daryta ir kovota dėl vaiko, būtų blogiau nei dabar yra... Na nepykit, mamos, už atkaklumą, aš visada stengiuosi taip viską matyti. Juk jei matytume tik blogają pusę, tai čia būtų krūva raudančių mamų... Ir kaip reiktų auginti vaiką, jei galvočiau, kad jis papuls tarp tų trisdešimties procentų? Galit trumparege mane išvadinti. Ir visoms tikriausiai būna panašių minčių, kad nieko gero neišeis, ir mane kartais apninka tokios, kad nemoku, negaliu, nenoriu...
O Ašarai noriu pasakyti - juk Jūsų dukra paauglė, protestuojanti prieš viską ir prieš visus, tai sunkus laikas ir jai, ir tėvams. Klaidų ir mes esame padarę paaugliais būdami, nors tėvai mus saugojo. Vieni didesnių, kiti mažesnių... Žinau, kad norisi apsaugoti, bet nepastovėsim visada už nugaros. Ir dėl to nereikia jaustis kalta. Be to, vaikas girdi daugiau, nei mamai atrodo, jis jau skiria juoda nuo balta, tik va nori kartais peilio ašmenimis pavaikščioti...
Atsakyti
Jau kelinta diena skaitau Asaros isgyvenimus apie savo dukra ir tikrai suprantu kaip jums abiems su dukra sunku. Skaitydama apie tavo dukra Asara, as matau pries save kaimynes dukra, kuri siuo metu jau suaugusi ir isaugusi. Tikrai kiek atsimenu buvo labai panasiai:maistautoja, neklausydavo mamos pastabu, nesimokydavo, nelankydavo pamoku (o kai 12klaseje laike lietuviu egza- rasini parase geriausiai is visos klases, mokytojai buvo nustebe, mamai tepasake, kad jai laiku berzines koses neikrete), eidavo kur nori, nezinia kur.Taigi , o baigusi vidurine niekur nestojo, norejo uzsidirbti, vietoj to istekejo (vos ne uz pirmo sutikto) po to isvaziavo i uzsieni dirbti.
Tai va tikrai primena tavo dukra, mama daznai guosdavosi, kad sunku su ja. Mergaite tikrai nebuvo apleista, visada ja rupinosi mama, nei gere nei ruke.Na o dabar jos mergaite gyvena savarankiskai, is mamos pinigu nepraso, bet ir sunkeliais nenuejo.
Asara, gal ir tavo dukra isgyvena paauglystes perioda zymiai stipriau nei kiti paaugliai. Zinoma tas laikotarpis praeis, taciau sulaukti pabaigos yra labai sunku. Kai as pagalvoju kas manes laukia po 10-ies metu, tai net plaukai siausiasi.
Tad laikykis Asara.
Atsakyti
Dėkui už palaikymą ir supratimą. Šiandien neatrodo taip viskas blogai, kaip atrodė vakar. Na, negyvenu aš visuomet visiškoj nevilty, būna ir šviesesnių dienelių.
Štai vakar maniškė gavo iš chemijos devynetą (žinau, kad per kontrolinį nusirašė, bet...) ir šiaip antra diena gražiai sutarėm ir susikalbėjom, jau ir geriau ant širdies. Iki sekančio karto, kol ko neiškrės.
Atsakyti
Asara, kartais labai svarbu isiaiskinti kokio tipo zmogus yra tavo vaikas, t.y. ar klausantis, ar matantis, ar jauciantis. Tada tiesiog, jei nori kad isgirstu ka sakai, pazymi demesio atkreipimo zodi (klausanciam zmogui - klausyk, matanciam, paziurek, nes klausantis neatkreips demesio, jei sakysi paziurek) nezinau ar supratai, ka norejau pasakyti, bet paklausyk, kaip ji kalba ir kas jai yra is jusliu svarbu ir bandyk kalbeti jos kalba...o siaip juk paauglysteje pasaulis staiga pasidaro didelis, skubantis, tiek visko neaiskaus, kad daznai is noro suprasti arba stogas vaziuoja arba jautiesi taip nesaugiai, akd imi priesintis pasauliui ir nuo jo uzsidarineti. manau, akd Ernesta butent jautri ir visa si pasaulio spalvvu lavina ja uzgriuvo, delto, tiesiog ji bando spresti tai, aks jos viduje yra chaosas, o aplinkinio isorinio chaoso ji ne tik nenori tvarkyti, gal tiesiog nepastebi.
Atsakyti
Aš tai pagalvojau, įdomu kas būtų, jei mes tokius gyvus sidabrus suleistume į vieną krūvą, kokioje Euroopoje, o pačios pasedėtume ir ramiai išgertume kavos ir suvalgytume po pyragėli? mirksiukas.gif
Atsakyti
Aha, as seniai uz tokia ideja thumbup.gif kada?
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 02 24, 15:21)
Aha, as seniai uz tokia ideja  thumbup.gif  kada?

Manau, kad visos turėtume surašytio visoms tinkančias dienas ir ta kuri sutaps visoms - tą ir susirinksime. Galima bus pažiūrėti kaip tvirtai įrengtas vaikų kambarys doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2006 02 24, 16:06)
Manau, kad visos turėtume surašytio visoms tinkančias dienas ir ta kuri sutaps visoms - tą ir susirinksime. Galima bus pažiūrėti kaip tvirtai įrengtas vaikų kambarys    doh.gif  thumbup.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif Cia tai bent!!!Man tinka visi sestadieniai ir sekmadieniai.
Atsakyti
Si sestadieni nebent vakare, nes sitas ir kitas savaitgalis man gimtadienis. dar galima pabandyti koki penktadieni pavakare.
I Maugli as nelabai noreciau eiti, ten kazkaip man baisu..nebent jus ka nors isbande ir esate ramios (maniskis paskutiniu metu Euroopoje isorinemis konstrukcijomis laipiojo doh.gif )
Atsakyti
Cia tikrai geras sumanymas. biggrin.gif
Gaila, kad dabar gyvenam uzsienyje. Mes tai gyvenam netoli didmiescio, na panasiai kaip Klaipeda. Ten daznai nuvaziuojame, bet kiek prekybos centru matem ten tokiu kambariu vaikams nera irengta. schmoll.gif
Tai kad zinotumet, kaip pasiilgau LT, kai nuvaziuodavom i Maxima ar panasiai, tai nuo maniskiu puse Maximos skleisdavos lotuliukas.gif, ai , o man tai dzin budavo, nors apsipirkti ramiai galedavau. ax.gif
Viena kart, tai kad greiciau but galvoju vesiuos kartu abu savo vyriskius, o ir tikrai neplanavau ilgai, mazyli isisodinau i vezimeli, o vyr. ejo salia, tai kol as stovejau kazkuriam skyriuj ir rinkausi preke maniskiai irgi laiko neleido veltui- sukabino du vezimelius, o atskirti ju nebejo nei cento ikisus, tongue.gif tai per puse maximos vilkaus atgal pasikeisti vezimelio- va ir apsipirk greiciau. doh.gif Daugiau viena nesiryzau abieju vyriskiu vestis i prekybos sale.
Tai kad zinotumet, kaip tuo reikalu pasiilgau LT.
Atsakyti