Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (Vitiligo) kaip gydyti ar bent paslėpti

QUOTE(Etama @ 2010 10 03, 16:55)
As turiu itarimu, kad skydliaukes bedos prisidejo prie baltu demiu atsiradimo (sakau prisidejo, nes realiai persikaitinau soliariume/sauleje ir per kelis metus smarkokai isplito per visas blauzdas, bet kazkoks polinkis reiskia jau buvo del kazko), taciau nei dar skydliauke pagal viska tvarkoje, nei demes isnyko doh.gif

As laukiu irgi tyrimu atsakmu dabar ir viskas bus aisku. Nes su skydliauke problemu siaip esu turejus ir seniau, ir kai lankiausi pas odos daktare man pirmiausiai liepe nueit issityrt skydliauke,nors pries tai nieko nebuvau sakius jai,kad kazkas yra. Pas mane tos demes tik dvi ir visai nesenai atsiradusios,tai jau jos tegul lieka,bet bent kad daugiau neplistu. unsure.gif Nors siiap man viena daktare yra sakius,kad nieks tiksliai nenustato sios ligos atsiradimo priazasciu g.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnet @ 2010 10 03, 18:19)
As laukiu irgi tyrimu atsakmu dabar ir viskas bus aisku. Nes su skydliauke problemu siaip esu turejus ir seniau, ir kai lankiausi pas odos daktare man pirmiausiai liepe nueit issityrt skydliauke,nors pries tai nieko nebuvau sakius jai,kad kazkas yra. Pas mane tos demes tik dvi ir visai nesenai atsiradusios,tai jau jos tegul lieka,bet bent kad daugiau neplistu. unsure.gif Nors siiap man viena daktare yra sakius,kad nieks tiksliai nenustato sios ligos atsiradimo priazasciu g.gif
bus labai idomu rezultatai. o nesilepinai sauleje ar soliariume, kad atsirado demiu? gal ir ant nagu pastebejai baltu demeliu?
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 10 03, 19:02)
bus labai idomu rezultatai. o nesilepinai sauleje ar soliariume, kad atsirado demiu? gal ir ant nagu pastebejai baltu demeliu?

Ne pirma deme atsirado pazastyje pavasari, ir nuo vasaros soleriume pries tai gal buvau tik kokius 5 kartus ir per ta laika nebuvau tikrai nudegus. Nebent cia pasekmes nuo anskciau,nes seniau tai daznai labai lankydavausi doh.gif O ant nagu nera isvis. Dar viena pries tai gydytoja buvo sakius,kad nueiciau issityrciau kepenis,pradeciau sveikiau maitinits,jokiu cipsu jokiu colu ir t.t.bet padare kraujo tyrimus su kepenim sake net idealu viskas. As kazkaip vistiek galvoju, kad kazkokia sitos ligos priezastis turi but is vidaus. Labai idomu,ka del tos skydliaukes pasakys g.gif jei viskas gerai tada jau nezinau,kazkaip as tais visais tepalais tai netikiu,bet jei nebus kitos iseities reiks bandyt vistiek doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnet @ 2010 10 03, 19:17)
Ne pirma deme atsirado pazastyje pavasari, ir nuo vasaros soleriume pries tai gal buvau tik kokius 5 kartus ir per ta laika nebuvau tikrai nudegus. Nebent cia pasekmes nuo anskciau,nes seniau tai daznai labai lankydavausi doh.gif O ant nagu nera isvis. Dar viena pries tai gydytoja buvo sakius,kad nueiciau issityrciau kepenis,pradeciau sveikiau maitinits,jokiu cipsu jokiu colu ir t.t.bet padare kraujo tyrimus su kepenim sake net idealu viskas. As kazkaip vistiek galvoju, kad kazkokia sitos ligos priezastis turi but is vidaus. Labai idomu,ka del tos skydliaukes pasakys g.gif jei viskas gerai tada jau nezinau,kazkaip as tais visais tepalais tai netikiu,bet jei nebus kitos iseities reiks bandyt vistiek doh.gif
Siuntinejausi ir as tyrimams-kraujo ir t.t., irgi neiko nerado. prazioplinau skydliaukes echoskopija tik doh.gif ir vis neprisiruosiu vel pradeti kurso per gyd.
man irgi atrodo, kad kazkas turi buti is vidaus, del ko bent jau polinkis yra i tai. mano gimineje is tikruju yra kam panasiai buve, bet pasitaise g.gif tai gal ir genuose beda.
Tepalai pagal mane yra visiskas s..., kazkas turi buti is vidaus, nuo ten ir reikia pradeti taisyti
Atsakyti
Velnias žino nuo ko atsiranda g.gif sakoma nervai- stresas, paveldimumas . Man pasirodė po gero pusmečio kai dukrytei priepuoliai buvo ir reanimacijoj balansavo ant ribos verysad.gif Degintis soliariume niekada nemėgau, saulėj pliaže gulėt irgi ne mano būdui blush2.gif tai nudegimo poveikis atkrinta , skydliaukė kažkada streikavo, dabar jau pora metų tvarka tfu, tfu, tfu . O demių jau laaaaaabai daug doh.gif , bet aš jau nusispjoviau į jas, kad tik vaikams neišlystų ir dzin veidą užmaskuoju, o daugiau nebekreipiu dėmesio cool.gif
Atsakyti
o kas liecia soliariuma, tai turint sia liga galima eit ar ne ? nes visur skirtingai, vieni sako galima kiti sako ne.
Atsakyti
QUOTE(l-a-v-i-n-a @ 2010 10 04, 15:10)
o kas liecia soliariuma, tai turint sia liga galima eit ar ne ? nes visur skirtingai, vieni sako galima kiti sako ne.

nu as buvau pas dvi skirtyngas odos gydytojas ir abi sake,kad net reik ir i soliariumus ir kuo daugiau ant saules but. Gydmas atceit net toks yra, geri kapsules tris menesius,eini i soliariuma ir pries einant tas vietas specialiu tepaliuku nuo tos ligos tepiesi. Man cia ,,vitiligo'' kapsules ir tepala rekomendavo, bet ir su kitais tas pats.
Atsakyti
QUOTE(l-a-v-i-n-a @ 2010 10 04, 15:10)
man grieztai uzdraude ne tik soliariumus, bet ir saule. visa vasara pravaiksciojau su kremu SPF 50+ doh.gif
QUOTE(ugnet @ 2010 10 04, 16:02)
nu as buvau pas dvi skirtyngas odos gydytojas ir abi sake,kad net reik ir i soliariumus ir kuo daugiau ant saules but. Gydmas atceit net toks yra, geri kapsules tris menesius,eini i soliariuma ir pries einant tas vietas specialiu tepaliuku nuo tos ligos tepiesi. Man cia ,,vitiligo'' kapsules ir tepala rekomendavo, bet ir su kitais tas pats.
Apskritai, pigmentacijos sutrikimas ir vitiligo-ne vienas ir tas pats? visur ieskojau, nieko nerandu atskirto. pagal mano odos gydytoja, man ne baltme, tik sutrikus pigmentacija. bet kas tada baltme skaitosi-tas pats pigmentacijos sutrikimas doh.gif vienu var. reikia degintis, kitu-grieztai ne doh.gif
Atsakyti
man irgi gydytoja liepe vasara buti kuo daugiau sauleje ir jei yra galimybe eiti i soliariuma bet jau 1 karta i savaite kitaip gydymas bevertis
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2010 10 04, 17:18)
Apskritai, pigmentacijos sutrikimas ir vitiligo-ne vienas ir tas pats? visur ieskojau, nieko nerandu atskirto. pagal mano odos gydytoja, man ne baltme, tik sutrikus pigmentacija. bet kas tada baltme skaitosi-tas pats pigmentacijos sutrikimas doh.gif vienu var. reikia degintis, kitu-grieztai ne doh.gif

Nu man butent del sutrikusios pigmentacijos ir liepe eit,nes tik taip gali ja atstatyt. O as kiek supratau tai cia ta pati liga
Atsakyti
QUOTE(ugnet @ 2010 10 04, 16:02)

Jokios naudos iš tų kapsulių ir tepalo, kol naudojau kažiek buvo pagerėjimas, bet nustojus vėl tas pats , tai nenusiteikusi visą gyvenimą ryt tabletes ir ėst kepenis doh.gif

QUOTE(SaDa @ 2010 10 04, 17:26)
man irgi gydytoja liepe vasara buti kuo daugiau sauleje ir jei yra galimybe eiti i soliariuma bet jau 1 karta i savaite kitaip gydymas bevertis

Saulės ir soliariumo pabandykit be apsauginio kremo ir pamatysit kaip puslėm nusvyli doh.gif , jau atrodo sąžiningai tepu ir tai sugebu vasarą veją pjaudama nusvilt, taip, kad man saulė ne draugas verysad.gif O medikai visi spėlioja, vienas į vieną pusę šneka kitas į kitą . gal tuo o gal anuo pabandykit patept doh.gif cool.gif

Per daugiau nei dešimt metų bandžiau visokio bieso apsoliutus 0 , išbalsiu ir bus ramu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaima @ 2010 10 04, 19:50)
Jokios naudos iš tų kapsulių ir tepalo, kol naudojau kažiek buvo pagerėjimas, bet nustojus vėl tas pats , tai nenusiteikusi visą gyvenimą ryt tabletes ir ėst kepenis  doh.gif
Saulės ir soliariumo pabandykit be apsauginio kremo ir pamatysit kaip puslėm nusvyli  doh.gif , jau atrodo sąžiningai tepu ir tai sugebu vasarą veją pjaudama nusvilt, taip, kad man saulė ne draugas  verysad.gif  O medikai visi spėlioja, vienas į vieną pusę šneka kitas į kitą . gal tuo o gal anuo pabandykit patept  doh.gif  cool.gif

Per daugiau nei dešimt metų bandžiau visokio bieso apsoliutus 0  , išbalsiu ir bus ramu  tongue.gif

na nezinau kokias jus tabletes geret, kad kenke kepenims, man tokiu dar neisrase ir tokiu net negeciau. As geriu tai kas stiprina imuniteta, nes tai yra autoimunine liga ir apie tai raso daug straipsniu.
Atsakyti