Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (Vitiligo) kaip gydyti ar bent paslėpti

QUOTE(katckyte @ 2010 08 14, 00:04)
Dauguma gydytojų baltmę nustato "plika akimi". Pieno baltumo dėmės-vitiligo. Kadangi vyrauja nuomonė, jog vitiligo yra nepagydoma, tai ir neatlikinėja jokių tyrimų-kam vargintis, juk šiaip ar taip nepagydoma. Galima tik apmažinti dėmes naudojant tepalus, vitaminus, bet... neesu girdėjus atvejo, kad žmogus nuo vitiligo pasveiktų visiškai...nebent nubalti visiškai visas gali  verysad.gif
Kad ir kaip yra sunku-reikia susitaikyti... jau 10 metų kovoju su šia liga, išbandžiau daug ką, o pinigų kiek išleidau  doh.gif  pavyko apmažinti dėmes, bet kas iš to jei vistiek marga kaip karvė...o prasidėjo irgi-nudegus saulėje atsirado vos keli taškiukai... o dabar... doh.gif
Norit išsamių tyrimų-eikit į privačias klinikas, ir tirkitės, tik kažin ar bus iš to naudos...

tai va kad bent jau privaciai nuejus butu nauda ir tikrai noretu ir galetu padeti. O dabar ziuri tik kaip pinigus isvylioti. As kazkaip svajoju i klinika kuri yra dabar nepamenu kurioje salyje nuvykti ir ten bandyti laime issigydyti. Bet va reikia pinigu pasitaupyti.
Atsakyti
Miela, SaDa, suprantu, kad sužinojus, jog sergi iš pradžių ateina neigimas, nepripažinimas, noras gydyti tai kas neišgydoma. Tai natūralu, tačiau jei būtų galimybė visiškai pasveikti - jau visos čia būtumėm pasveikusios. Nusiramink, nepanikuok, susitaikyk ir lauk kol atsiras galimybė pasveikti.
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2010 08 14, 09:44)
tai va kad bent jau privaciai nuejus butu nauda ir tikrai noretu ir galetu padeti. O dabar ziuri tik kaip pinigus isvylioti. As kazkaip svajoju i klinika kuri yra dabar nepamenu kurioje salyje nuvykti ir ten bandyti laime issigydyti. Bet va reikia pinigu pasitaupyti.

As skaiciau apie klinika Svedijoje.. Dar teko skaityti jei liga neisisenejusi ir oda nepazeista daugiau kaip 20procentu odos,liga galima sustabdyti. Taip pat reik issiaiskinti priezasti nuo ko ji atsirado, nes pas mane pvz niekas giminej nera sirges dar tokia liga,as pirmoji.. Tai va ir norisi papulti pas gerus daktarus,kurie pades tau issiaiskinti ta priezasty,nes kol pinigu nemoki niekas net nesivargina nieko aiskintis.. Kol visko neisbandysiu tikrai nepasiduosiu biggrin.gif
Atsakyti
Kad jau pradejot diskusijas del baltmes diagnozavimo-man odos gydytoja per ta dideli padidinamaji stikla paziurejo su lempa, tepe kazkoki tirpala (del grybelio kaip supratau), bet spalva nepakito, reiskia ne tai. Ir pati pasisakiau, kad buvau kuri laika 'apsigyvenusi' soliariume, tai pasake, kad tai ne baltme, tik taip pigmentacijos sutrikimas. Taip ir blaskausi, nezinau kaip ir kuo gydytis, tik sake visiskai vengti saules, o kas toliau-praeis ar ne, teoti kuo ar ne, ar ten kokius vitaminus vartoti-neaisku doh.gif Tai gal verta pas kita gyd. nueit, privaciai?
Atsakyti
QUOTE(ugnet @ 2010 08 14, 17:19)
As skaiciau apie klinika Svedijoje.. Dar teko skaityti jei liga neisisenejusi ir oda nepazeista daugiau kaip 20procentu odos,liga galima sustabdyti. Taip pat reik issiaiskinti priezasti nuo ko ji atsirado, nes pas mane pvz niekas giminej nera sirges dar tokia liga,as pirmoji.. Tai va ir norisi papulti pas gerus daktarus,kurie pades tau issiaiskinti ta priezasty,nes kol pinigu nemoki niekas net nesivargina nieko aiskintis.. Kol visko neisbandysiu tikrai nepasiduosiu biggrin.gif

as taip pat pirmoji musu giminej sergu baltme. Ir man ji atsirado, arba cia sutapimas, nuo didelio persideginimo sauleje kai buvau kokiu 15 metu. tada pradejo kristi apgamai ir ju vietoje atsirado baltos demes, na o tada jau plito ir toliau po truputi. As taip pat bandau viska ir nepasiduosiu, bet gaila kad dar niekas ka isbandziau nepadejo sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Etama @ 2010 08 14, 23:48)
Kad jau pradejot diskusijas del baltmes diagnozavimo-man odos gydytoja per ta dideli padidinamaji stikla paziurejo su lempa, tepe kazkoki tirpala (del grybelio kaip supratau), bet spalva nepakito, reiskia ne tai. Ir pati pasisakiau, kad buvau kuri laika 'apsigyvenusi' soliariume, tai pasake, kad tai ne baltme, tik taip pigmentacijos sutrikimas. Taip ir blaskausi, nezinau kaip ir kuo gydytis, tik sake visiskai vengti saules, o kas toliau-praeis ar ne, teoti kuo ar ne, ar  ten kokius vitaminus vartoti-neaisku doh.gif Tai gal verta pas kita gyd. nueit, privaciai?

del privaciu kliniku irgi rizika, nes daug kurios tik kad pinigus imta, o ne stengiasi kad rezultatas butu, bet aisku nebandysi nezinosi.
Atsakyti
Mergaitės, pabandykite UVB fototerapija, ji siek tiek padeda, tik kantrybės reikia (nes per savaitę du seansai), kursas trunka nuo kelių mėn iki pusės metų, ir aišku pinigėlių reikia turėti...
Mano dėmės įsisenėjusios, bet po uvb apsitaškavo mirksiukas.gif
Tos kurios nebandėt-tikrai verta išbandyti. Pirmieji rezultatai matoti kažkur po 2 mėn.
Atsakyti
QUOTE(katckyte @ 2010 08 15, 12:12)
Mergaitės, pabandykite UVB fototerapija, ji siek tiek padeda, tik kantrybės reikia (nes per savaitę du seansai), kursas trunka nuo kelių mėn iki pusės metų, ir aišku pinigėlių reikia turėti...
Mano dėmės įsisenėjusios, bet po uvb apsitaškavo  mirksiukas.gif
Tos kurios nebandėt-tikrai verta išbandyti. Pirmieji rezultatai matoti kažkur po 2 mėn.

As bandziau PUVA terapija.. man irgi padejo, nors baltmes irgi isisenejusios buvo! Atsirado rudu taskiuku, kurie pasirode po 3savaiciu gydymo.. ir baigus terapija jie nepranyko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2010 07 20, 20:57)
sveiki visi,

sauni vasara kas gydytotes demeles, nes kiek skaitau siai ligai gydyti yra svarbi saulute.
Sia liga turiu nuo paauglystes, ir po truputi vis daugeja man tu demeliu. Bandziau gydytis su Vitix, jokio rezultato, bandziau Puva irgi jokio rezultatao. Buvau pas gydytoja kuria rekomendavo SM mamyte, nes jai isgyde sia liga. Idomu kaip ta mamyte dabar gyvena, ar neatsinaujino demeles g.gif  Tai va gydausi sia vasara jos skirtais vaistais. Dar rezultato nematyti, bet mane ir ispejo kad pirmieji pozymiai po 3 men. Na as ranku nenuleisiu, jei cia nepades tai bandysiu Kalawalla, ar kuri bandet Kallavalla, ar yra rezultatas?

kokiais vaistais? kur ju gauti?
Atsakyti
QUOTE(mazutee_7 @ 2010 08 15, 22:39)
As bandziau PUVA terapija.. man irgi padejo, nors baltmes irgi isisenejusios buvo! Atsirado rudu taskiuku, kurie pasirode po 3savaiciu gydymo.. ir baigus terapija jie nepranyko  rolleyes.gif

o kur vilnietes Puva terapija atliekat? Kiek kainuoja dabar, nes as bandziau pries 7 metus, tai man nepadejo, bet gal dabar kazkas naujo yra.
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2010 08 17, 11:20)
o kur vilnietes Puva terapija atliekat? Kiek kainuoja dabar, nes as bandziau pries 7 metus, tai man nepadejo, bet gal dabar kazkas naujo yra.

UVB yra saugiau ir efektyviau negu PUVA
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2010 08 17, 11:20)

As asmeniskai Narmedos klinikoj atlikau sias proceduras.. Kaina brangoka, man rods 40 litu vienas kartas! reikia 2 kartu i savaite, plius vaistai 50lt, bet ju uzteko visam gydymui, kiek as ejau.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazutee_7: 17 rugpjūčio 2010 - 20:08
QUOTE(katckyte @ 2010 08 17, 13:51)
UVB yra saugiau ir efektyviau negu PUVA

maniau kad PUVA ir yra deginimasis UVB spinduliais g.gif
Atsakyti