Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (Vitiligo) kaip gydyti ar bent paslėpti

QUOTE(Aidrina @ 2013 06 27, 10:10)
Sveika

Idomiai labai....nes mano vyras kad ir kiek degintusi,nei vieno taskelio nerasi.
Papildyta:
Kitas klausimas, merginos,kurios susirgot mazos, pvz 5-6 metu. Kaip jusu adaptacija mokykloje buvo?

Ar nera ziaurus vaikai siuo klausimu?Man sirdis skauda pagalvojus apie tai ka reikes mano vaikui iskesti..... doh.gif  doh.gif Suprantu,kad ne vezys,bet man taip liudna..

Sveika,
žinokit tikrai jokių vaistų nenaudojom. pas mus dar yra tų dėmių, bet jau taip užsitaškave. Net galiu pasakyti, kaip pradėjom degintis yra dėmių kurios ir plėtėsi, bet jau tos kur buvo išsiplėtusios jau yra taškiukų. Ir pastebėjom, kad reikia stipriai įdegti smile.gif Šiose nuotraukose mano sesės dėmės ir ji kaip pradėjo vaikščioti į soliariumą gal po kokių dviejų, trijų mėnesių pradėjo taškuotis.
Mano patarimas jei ir bandysite naikinti dėmes kap parašiau nepamirškit vartoti natūralius dažančius maisto produktus, nes pvz aš prieš sintetika ir nenaudoju jokių siūlomų vitaminų vitilingo ligai gydyti smile.gif žinoma jūsų teisė rinktis smile.gif
O mokykloje, manau, jūsų mažyliui teks apsišarvuoti kantrybe, nes vaikai yra žiaurūs ir sako viską ką galvoja. Pasistenkite tam paruošti savo vaiką. Galbūt jei ir mokykloje koks vaikas užduos tokį klausimą, galima atsakymą paremti juoko forma pvz. dabar tokia mada ar nusidažiau taip su dažais.
Atsakyti
QUOTE(Vaima @ 2013 06 27, 10:34)
g.gif Boruzele keista, bent jau man tos baltos demes sauleje dega iki nusvilimo su puslem, tai apie deginimosi net minciu neturiu
verysad.gif

Sveika,
Esu paauglystėje taip nusvilus, kad net buvo puslelė ant dėmės, ir degdavau raudonai visas dėmes taip skaudėdavo, kad atrodo kaip su ugnimi būčiau nusideginus.
O dabar stengiuosi kuo stipriau įdegti tada greičiau taškelių atsiranda ir didesni.
Žinoma bijau patarti, kad ir jūs deginkitės ir pan, gali taip būti, kad kiekvienam atsiranda dėl skirtingų priežasčių. O jei ir bandysite degintis saulėje ar soliariume stenkitės kuo daugiau vartoti dažančių maisto produktų smile.gif ir kur yra vitamino C, nes sergantiems vitilingo vitamino C reikia dvigubai daugiau nei kitiems žmonėms ( bent taip skaičiau ) smile.gif
Aš šiais metais prisišaldžiau daug braškių ir laukiu kaip prasidės mėlynės, vyšnios smile.gif jos mums labai reikalingos
Atsakyti
Jungiuosi ir aš prie šitos temos, man dėmės atsirado pernai žiemą ant rankų ir ant veido, galima sakyti nei iš šio, nei iš to verysad.gif Kadangi turėjau privatų sveikatos draudimą, išsityriau nuo A iki Z, t.y. skydliaukę, kepenis, kraują ir t.t., bet man nieko taip ir nerado. Gydytoja išrašė Vitix, bet man jis be rezultatų verysad.gif Geriu morkų sultis, valgau uogas, bet dėmės nemažėja...
Saulėje dėmės nudega raudonai, bet neruduoja. Skaičiau apie Viticolor ir Avene bronzantą kaip maskuojamąsias priemones, bet kol kas nežinau, ką rinktis. Gal kas dar kokią priemonę naudojat?
Atsakyti
QUOTE(boružėlė26 @ 2013 06 26, 22:52)
Sveiki sergantys baltme ( Vitilingo )

Sveika,

mano panasi istorija. Turiu keleta demeliu, tik pas mane jos nedidesnes nei 5 lt moneta. Kai buvau mokine, studente, vasarom istisas dienas kepindavau kojas ant saules, taip keletas demiu tikrai pranyko. Kartais net po vienos dienos matydavau atsiradusius rudus taskiukus. Bet pastebejau, kad mano demes uzsispyrusios, jas galima kepinti savaitem ir tik paraus, bet kai pramusa, tai per diena diena atsiranda taskeliu. Deja man ne visos demes pasidave, kelios pasitaskavo, bet taip ir neuzsitrauke iki galo, o dabar tiek laiko tupet ant saules nebeturiu. Bet man atrodo, kad visgi naturali saule daro stebuklus, i soliariuma, kiek beeidavau, nepastebejau to poveikio tokio.
Atsakyti
QUOTE(Aidrina @ 2013 05 03, 09:07)
Pabandysiu;)
O ka rankom naudojat?Nes kai idega rankos,oiiiiiiii kaip isryskeja.Kol kas patepu plonai Viticolor vyrui,aisku, spalva labai jau tragiska:) doh.gif

O koks atspalvis to Dermacol? Kur perkat? Internetu?
Atsakyti
QUOTE(katckyte @ 2010 08 15, 12:12)
Mergaitės, pabandykite UVB fototerapija, ji siek tiek padeda, tik kantrybės reikia (nes per savaitę du seansai), kursas trunka nuo kelių mėn iki pusės metų, ir aišku pinigėlių reikia turėti...
Mano dėmės įsisenėjusios, bet po uvb apsitaškavo  mirksiukas.gif
Tos kurios nebandėt-tikrai verta išbandyti. Pirmieji rezultatai matoti kažkur po 2 mėn.

Ar Vilniuj kur nors daro UVB terapiją išskyrus GK kliniką?
Atsakyti
QUOTE(WeGa @ 2013 06 28, 15:00)
Sveika,

mano panasi istorija. Turiu keleta demeliu, tik pas mane jos nedidesnes nei 5 lt moneta. Kai buvau mokine, studente, vasarom istisas dienas kepindavau kojas ant saules, taip keletas demiu tikrai pranyko. Kartais net po vienos dienos matydavau atsiradusius rudus taskiukus. Bet pastebejau, kad mano demes uzsispyrusios, jas galima kepinti savaitem ir tik paraus, bet kai pramusa, tai per diena diena atsiranda taskeliu. Deja man ne visos demes pasidave, kelios pasitaskavo, bet taip ir neuzsitrauke iki galo, o dabar tiek laiko tupet ant saules nebeturiu. Bet man atrodo, kad visgi  naturali saule daro stebuklus, i soliariuma, kiek beeidavau, nepastebejau to poveikio tokio.

Sveika,
Aš gulėti saulėje neturiu laiko, tad einu į soliariumą, o sesė bando degintis saulėje. Šia vasara dar nepastebėjau naujų taškelių, o sesei tikrai geriau sekasi naikinti dėmes. Gali būti, kad saulė geriau ir manau, kad kiekvienam skirtingai jos nyksta. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DaiL @ 2013 06 26, 22:23)
Bet vistiek pas kazka lankotes?....

Nea .

Daugiau info/ziniu negu rasite internete joks gydytojas neturi nei noro, nei laiko, nei reikalo sukaupti .

Atsakyti
QUOTE(Dos_Santos @ 2013 07 04, 21:15)
Nea .

Daugiau info/ziniu negu rasite internete joks gydytojas neturi nei noro, nei laiko, nei reikalo  sukaupti .

Dekui nors uz tai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidrina @ 2013 06 27, 08:10)
Sveika

Idomiai labai....nes mano vyras kad ir kiek degintusi,nei vieno taskelio nerasi.
Papildyta:
Kitas klausimas, merginos,kurios susirgot mazos, pvz 5-6 metu. Kaip jusu adaptacija mokykloje buvo?

Ar nera ziaurus vaikai siuo klausimu?Man sirdis skauda pagalvojus apie tai ka reikes mano vaikui iskesti..... doh.gif  doh.gif Suprantu,kad ne vezys,bet man taip liudna..

Del vaiko tai kaip buves mokyklos xuliganas galiu pasakyti taip - nesijaudinkit ... jis automatiskai taps atstumtuoju ir patyciu objektu ... automatiskai . Be jokiu klausimu ir joks kiekis meiles pasaku jo/jos nuo to neisgelbes .

O dabar jau pradekti jaudintis , nes nuo patyciu yra du labai kartus vaistai - boksas ir kikboksas . ...ir vietoj to , kad augtu kaip atstumtasis jis/ji augs megiamu zmogumi su daugybe draugu ...ir ne tik , kad jokiu patyciu , bet ir gales koki kita skriaudziama vaika apgint ( visa sita istorija esu mates savo akimis ).

Ir nesvarbu ar berniukas ar mergaite ... mergaites dabar daug ziauresnes negu berniukai ir net pagal mustyniu mokyklose statistika tarp merginu jos kyla dazniau .

Viena karta neapsigynus psichika buna sulauzoma visam gyvenimui ... viena kart neapsigynus psichika buna sulauzoma visam gyvenimui ...

PS. As nesakau , kad turetu susieti savo gyvenima su tuo , tiesiog treniruotis , galima ir namuose ...
Atsakyti
QUOTE(Dos_Santos @ 2013 07 04, 23:03)
Del vaiko tai kaip buves mokyklos xuliganas galiu pasakyti taip - nesijaudinkit ... jis automatiskai taps atstumtuoju ir patyciu objektu ... automatiskai . Be jokiu klausimu ir joks kiekis meiles pasaku jo/jos nuo to neisgelbes .

Cia mergaite:))))
Atsakyti
QUOTE(Aidrina @ 2013 07 05, 07:18)
Cia mergaite:))))

Tai dar blogiau ... mergaites dabar santykius aiskinasi ziauriau nei berniukai ( nes mergaites visiskai nebaudziamos ) .

Taip , kad viskas ka parasiau galioja kvadratu .

Zinot kaip jaunime tarpe sako kai nekalta musa ir jis klausia " uz ka ? " tai sako - butu uz ka isvis uzmusciau ...

Is vaiku tyciojasi net be jokios akivaizdzios priezasties ... o jeigu tokia yra tai :/

Bet tyciojasi isskirtinai is tu , kurie nesigina ...ir joks kiekis mamos pasaku ir meiles to negali pakeisti .

Mokykloje yra du budai islikti nesuluosintu zmogumi - arba buti prie xebros ribiniu bandito gangsterito , bet tai tau trukdys gerai mokytis , arba gerai atidirbtas smugis is galvos i nosi - tada ir xebra gerbs ir galesi mokytis nedalyvaudamas ju bardakuose ... is nesvarbu , kad mergaite ...

Paaugliu tarpe baisiausiu depresiju ir savizudybiu pagrindine priezastis yra arba viena karta neapsigyniau arba zinau , kad neapsiginsiu ... tik apie tai neraso populiariosios psichologijos skyreliuose bukaprotes popierines psichologes is pedagoginio baraku po 50 lt uz oratorinius sugebejimus .

Viskas nusiimu pikta kepure smile.gif

Atsakyti