Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (Vitiligo) kaip gydyti ar bent paslėpti

QUOTE(mazutee_7 @ 2010 07 25, 16:38)
Man mama sake, jog baltme atsirado, kai buvau apie 3metuku.. galima sakyti nuo kudikystes, nes taip jau tiksliai ir mama nebepamena! Yra migruojancios ir lokaliosios baltmes, mano tos neplintancios. Bandziau vitix geli, PUVA terapija - atsirado daug rudu taskiuku, jie isliko, nors gydyma baigiau pries puse metu!! Netgi soliariume buvau per daug nudegus vienakarta, tai irgi taskiuku atsirado... labai noriu pabandyti DermaBest Novitil tepala, uzsisakiau ji, ziuresiu kas bus  rolleyes.gif Gal yra bandziusiu?

DermaBest Novitil kiek supratau naudojant irgi reikalinga saule arba UV spinduliai, tai eisi i soliariuma? Nes saulute jau lietuvoj greit baigsis sad.gif

Parasyk butinai kaip seksis.
Atsakyti
o prašau patikslinkite mane, tos migruojančios dėmelės tai skaitosi plintančios? g.gif
Atsakyti
taip - migruojancios, kurios pleciasi arba "keliasi is vienos vietos i kita". Aprasyme raso, kad su DermaBest Novitil tepalu saules reikia, taciau ziema tinka infraraudonuju spinduliu lempa.. tai iseitis yra g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mazutee_7 @ 2010 07 30, 15:31)
taip - migruojancios, kurios pleciasi arba "keliasi is vienos vietos i kita". Aprasyme raso, kad su DermaBest Novitil tepalu saules reikia, taciau ziema tinka infraraudonuju spinduliu lempa.. tai iseitis yra  g.gif  rolleyes.gif

Bandžiau ta dermabest novitil prieš kokius tris metus. Aišku suvartojau tik vieną buteliuką, bet rezultatas buvo nulinis. Išsitepus budavau saulėje.
Mano nuomone-vitiksas efektyvesnis.
Papildyta:
QUOTE(Vitoria @ 2010 07 20, 12:37)
Ačiū mergaitės  4u.gif
Dukrytei tai toks ištisas plotas,kaip koks žemėlapis, jei pavyks, vėliau įkelsiu nuotraukytę parodyti. Vis turiu vilties, kad gal čia ne baltmė.
Iš mamos pusės pas nieką nebuvo, iš vyro- nežinau. Aš pati esu tamsių plaukų, bet turiu tokį keistą dalyką- baltų plaukų sruogą. Gal,sakau,ji čia kalta?  g.gif
O tuos tepalus gydytojai išrašo, ar savarankiškai perkatės?

Kartais vitiligo pažeidžia plaukus, blakstienas.
Sruoga baltų plaukų-gali būti vitiligas.
Paguosti galiu tik tiek, jog man gydytojas yra minėjęs jog vaikams iki trejų metų dėmės gali išnykti. jau buvau rašiusi, bet priminsiu-mano dukrelei kai jai buvo du mėn., atsirado ant kojytės balta dėmė. Šiandien tos dėmės pfiu pfiu pfiu nebėra.
Kadangi man pačiai vitiligas atsirado smarkiai įdegus saulėje, aš savo dukrą labai saugau, tepu kremais ir saugau nuo karštos saulės. Nenoriu kad ji taip kentėtų kaip aš verysad.gif visą vasarą vaikštau ilgom rankovėm, nors žmonės ir žiūri kaip į nenormalią, verysad.gif verysad.gif nes normaliai užmaskuoti nepavyksta verysad.gif
Atsakyti
[quote=katckyte,2010 07 31, 01:55]
Bandžiau ta dermabest novitil prieš kokius tris metus. Aišku suvartojau tik vieną buteliuką, bet rezultatas buvo nulinis. Išsitepus budavau saulėje.
Mano nuomone-vitiksas efektyvesnis.

Mano baltmiu nera labai daug, tai galvoju gal man to buteliuko uzteks ilgesniam laikui, nes vitix tik 50ml, o DermaBest 125.. na pabandysiu, parasysiu kokie rezultatai, jei ju sulauksiu verysad.gif ax.gif
Atsakyti
Mergaitės, gal kuriai nors iš Jūsų tiktų?
Parsisiunčiau baltmių maskavimui, deja spalva man per tamsi verysad.gif
DERMABLEND™ High Coverage Cover Cream, skirta maskuoti VITILIGO ir kitas odos problemas.
Spalva B78.
Apie kremą pasiskaityti daugiau galite čia

Kadangi tai ne skelbimų tema, netalpinu nei foto nei kainos.
Susidomėjusios rašykite į AŽ. Atsiųsiu realias foto, dėl kainos susitarsim (parduosiu gerokai pigiau nei pirkau, kadangi jau vienąkart kremas naudotas pabandymui).
Atsakyti
Sveikutės likimo draugės 4u.gif

Žiūriu vis kovojat su baltme, aš nusispjoviau prisipirkau vitaminų nervam ir nebekreipiu dėmesio, dar pora metelių išbalsiu galutinai ir būsiu ale ponia su balta suknia ir skrybėlaite lotuliukas.gif doh.gif Jau pradėjo būt gaila pinigų, tepk netepęs viskas tik tam kartui .............
Atsakyti
sveikutes 4u.gif labai daug minciu susikaupe ir nusprendziau parasyti cia smile.gif man yra 17 metu ir as sergu vitiligo. pirma demele pastebejau po pirmu atostogu uzsienyje - atsirado demele ant nugaros. tai buvo mazdaug pries 7 metus. nekreipiau demesio nei as, nei tevai per daug nesirupino, taigi taip isejo, kad toliau deginausi ( doh.gif ) ir dabar turiu nemazai demeliu pazastyse,ant krutines,pilvo apacioje, nugaroj, koju sulenkimo vietoj. pries mazdaug 4 metus pirma karta apsilankiau pas dermatologe ir ji nusiunte mane pas homeopate i kauna. ji sudare man mitybos plana ir israse daaaaaaug homeopatiniu vaistuku bei zirniuku. pradzioje buvo uzsidegimas, taciau vaistukai pasibaige ir nebevaziavom daugiau ten. ir kuo vyresne tapdavau,tuo labiau man rupejo atrodyti graziai, pradejau kompleksuoti del demiu. ana vasara,grizusi is uzsienio kurorto,kur beveik nesideginau,saugojausi, paskaiciau si foruma (sena tema). emocios buvo didziules,apsiverkiau,pasakiau mami,kad reikia kazka daryt,nenoriu buti demeta... nuvaziavome vel i kauna,pakliuvom pas kita homeopate,kuri,galiu pasakyti,man patiko smile.gif sudare GRIEZTA mitybos plana ir vel tie patys zirniukai. beveik metus maitinausi sveikai ir geriau vaistukus, tikejau,kad pasveiksiu,taciau rezultatu nulis smile.gif iki siol sveikai maitinuosi,taciau pasibaigus vaistukams ir prasidejus vasarai,nebevaziavom ten daugiau. taciau rudeniop planuojam vaziuoti vel ten pat ir bandyti efektyvesnius vaistukus. istikruju as tiesiog norejau pasakyti, kad svarbiausia yra kuo maziau apie tai galvoti ir tiesiog susitaikyti su tuo,kas yra.vitiligo nesukelia fizinio skausmo, imanoma uzmasuoti demes, nuo sios ligos nemirsi, tai tik isvaizdos trukumas. dziaukites,kad galite vaikscioti,matyi,girdeti,kad esate apsuptos mylimu zmoniu,kuriems nerupi jusu demes. pati anksciau daznai paluzdavau,galvodavau "uz ka man?", taciau ka galvoti tam,kuris visa gyvenima sedi invalido vezimelyje? kuo toliau,tuo maziau kompleksuoju, visi pasaulyje skirtingi. jei net pats rip Michaelas Jacksonas sirgdamas sia liga sugebejo tapti populiariausiu visu laiku dainininku,tai yra irodymas,kad kazkokios atsiprasant susiktos demes negali tapti kliutimi kazko siekti ir laimingai gyventi! saunu,kad yra toks forumas kuriame galima pasidalinti mintimis ir isgyvenimais,nes tik susidures su sia liga gali suprasti kita,kaip tai gali buti sunku 4u.gif stiprybes visoms kovojant ar tiesiog susitaikant su sia liga smile.gif
Atsakyti
gal galit padėti ir tiksliai paaiškinti kaip yra nustatoma vitilgo liga, čia skaičiau,kad švietė su spec.lempom kitur tik pažiūrėjo ir nustatė..tai kaip turėtų būti iš tiesų? g.gif noriu žinoti, nes ruošiuosi vėl savo sūnų apžiūrėti pas dermatologę ir tiksliai žinoti ko reikalauti, ar kraujo tyrimus daryt ar ką,nes vien tik pažiūrėjimo ir palyginimo su kažkieno nuotraukom man neužtenka verysad.gif noriu išsiaiškinti ar čia baltoji dedervinė,kuria sūnui kažkada nustatė ar jau pradėjo plisti baltmė (turim baltmę nuo gimimo ant kojos)
Atsakyti
QUOTE(Baružėlė @ 2010 08 09, 19:45)
gal galit padėti ir tiksliai paaiškinti kaip yra nustatoma vitilgo liga, čia skaičiau,kad švietė su spec.lempom kitur tik pažiūrėjo ir nustatė..tai kaip turėtų būti iš tiesų? g.gif noriu žinoti, nes ruošiuosi vėl savo sūnų apžiūrėti pas dermatologę ir tiksliai žinoti ko reikalauti, ar kraujo tyrimus daryt ar ką,nes vien tik pažiūrėjimo ir palyginimo su kažkieno nuotraukom man neužtenka verysad.gif noriu išsiaiškinti ar čia baltoji dedervinė,kuria sūnui kažkada nustatė ar jau pradėjo plisti baltmė (turim baltmę nuo gimimo ant kojos)

man nustate vienas gydytojas apziurejas plika akimi, kita gydytoja pasvietus lempa. Nemanau kad yra kokie nors kiti tyrimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaDa: 09 rugpjūčio 2010 - 20:17
sveiki 4u.gif pries kelis menesius pastebejau, kad pazastyje atsirado balta deme, kazkaip net nepagalvojau,kad gali but kazkas rimto, kol neperskaiciau straipsnio apie sita liga, siandien buvau nuejus pas odos daktarus i II ligonine pasitikrinti,tai daktare iskart tik paziurejus,tokiu saltu veidu sako tau Vitiligo liga, porode lankstuka,kas gali toliau but, kokiu tepaliuka tept, bet mazdaug gali net nesivargint vistiek visiskai neisgis,nei jokiu tyrimu israse eit darytis nieko. As dar pati pradejau sakau o gal cia grybelis,nes drauge papsakojo kad jai taip yra buve, tai daktare nu jei nori galim karujo tyrima padaryt,bet tikrai ne.. Sako issiaiskink kazkas turi but giminej sirge sita liga,cia tau paveldimumas, nu sako dar nueik kepenis jei nori isitirk ir viskas, buvau apsalus.. doh.gif
Norejau paklaust gal kas Kaune zinot kokiu privaciai gydanciu tikrai geru odos daktaru?
Papildyta:
QUOTE(SaDa @ 2010 08 09, 21:17)
man nustate vienas gydytojas apziurejas plika akimi, kita gydytoja pasvietus lempa. Nemanau kad yra kokie nors kiti tyrimai.

Kaip gali tiksliai liga nustatyti paziurejus plika akimi,va ka radau,kokie galimi tyrimo budai..
Diagnostika

Jei gydytojas įtaria baltmę, jis greičiausiai domėsis, ar kas nors jūsų šeimoje serga šia liga, ar per tris mėnesius prieš atsirandant dėmėms buvote išbertas, nudegėte saulėje, buvo sužalota jūsų oda, ar dažnai patiriate stresą, ar neatsirado žilų plaukų. Taip pat jam bus svarbu sužinoti, ar jūs arba kas nors jūsų šeimoje serga autoimunine liga, ar jūsų oda jautri saulei.

Gydytojas gali paimti depigmentuotos srities odos mėginį, kuris bus tiriamas laboratorijoje. Taip pat jums gali atlikti kraujo tyrimus, kad galėtų įvertinti kraujo kūnelių kiekį ir skydliaukės funkciją. Kai kuriais atvejais gydytojas gali rekomenduoti atlikti tyrimus, siekiant išsiaiškinti, ar nesergate akių uždegimu.
Atsakyti
QUOTE(ugnet @ 2010 08 13, 20:04)
sveiki 4u.gif pries kelis menesius pastebejau, kad pazastyje atsirado balta deme, kazkaip net nepagalvojau,kad gali but kazkas rimto, kol neperskaiciau straipsnio apie sita liga, siandien buvau nuejus pas odos daktarus i II ligonine pasitikrinti,tai daktare iskart tik paziurejus,tokiu saltu veidu sako tau Vitiligo liga, porode lankstuka,kas gali toliau but, kokiu tepaliuka tept, bet mazdaug gali net nesivargint vistiek visiskai neisgis,nei jokiu tyrimu israse eit darytis nieko. As dar pati pradejau sakau o gal cia grybelis,nes drauge papsakojo kad jai taip yra buve, tai daktare nu jei nori galim karujo tyrima padaryt,bet tikrai ne.. Sako issiaiskink kazkas turi but giminej sirge sita liga,cia tau paveldimumas, nu sako dar nueik kepenis jei nori isitirk ir viskas, buvau apsalus.. doh.gif
Norejau paklaust gal kas Kaune zinot kokiu privaciai gydanciu tikrai geru odos daktaru?
Papildyta:

Kaip gali tiksliai liga nustatyti paziurejus plika akimi,va ka radau,kokie galimi tyrimo budai..
Diagnostika

Jei gydytojas įtaria baltmę, jis greičiausiai domėsis, ar kas nors jūsų šeimoje serga šia liga, ar per tris mėnesius prieš atsirandant dėmėms buvote išbertas, nudegėte saulėje, buvo sužalota jūsų oda, ar dažnai patiriate stresą, ar neatsirado žilų plaukų. Taip pat jam bus svarbu sužinoti, ar jūs arba kas nors jūsų šeimoje serga autoimunine liga, ar jūsų oda jautri saulei.

Gydytojas gali paimti depigmentuotos srities odos mėginį, kuris bus tiriamas laboratorijoje. Taip pat jums gali atlikti kraujo tyrimus, kad galėtų įvertinti kraujo kūnelių kiekį ir skydliaukės funkciją. Kai kuriais atvejais gydytojas gali rekomenduoti atlikti tyrimus, siekiant išsiaiškinti, ar  nesergate akių uždegimu.

Dauguma gydytojų baltmę nustato "plika akimi". Pieno baltumo dėmės-vitiligo. Kadangi vyrauja nuomonė, jog vitiligo yra nepagydoma, tai ir neatlikinėja jokių tyrimų-kam vargintis, juk šiaip ar taip nepagydoma. Galima tik apmažinti dėmes naudojant tepalus, vitaminus, bet... neesu girdėjus atvejo, kad žmogus nuo vitiligo pasveiktų visiškai...nebent nubalti visiškai visas gali verysad.gif
Kad ir kaip yra sunku-reikia susitaikyti... jau 10 metų kovoju su šia liga, išbandžiau daug ką, o pinigų kiek išleidau doh.gif pavyko apmažinti dėmes, bet kas iš to jei vistiek marga kaip karvė...o prasidėjo irgi-nudegus saulėje atsirado vos keli taškiukai... o dabar... doh.gif
Norit išsamių tyrimų-eikit į privačias klinikas, ir tirkitės, tik kažin ar bus iš to naudos...
Atsakyti