Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(misterija @ 2010 07 13, 16:13)
gali ir turėti.

verysad.gif na, tiesiogines saulutes praktiskai nemato gelyte, nes visa diena buna nuleisti roletai, o pernesti kitur nera, nes visas butas i ta pacia puse, tad sviesa manau vienoda tiek ant palanges, tiek kambario viduje, jeigu roletai nuleisti ar klystu? o sviesesne ji buvo visada - nezinau kodel... kita turiu, tai tamsiai zalia. bandysiu is viso neberodyti jos saulutei (nes rytais ir vakarais leisdavau siek tiek pabuti nepiktybiniuose saules spinduliuose).

beje, gelytes auga ne tik zievese - ten yra siek tiek zemiu, bet virsuje jau nusiplove. o gelyte persodinta visiskai neseniai - pries 5-6 menesius, tad tikrai nemanau, kad jau vel laikas - tik nuzydejo, kai gavom dovanu ir iskart persodinau, leido saknis, lapelius, o db jau ziedstiebi isleidusi, ir antras matosi lenda, bet sustojes kazko. viskas vyko ant tos pacios palanges. na, zinoma, db ziauriai karsta ir saules daug - pas mus nuo 12 iki pat vakaro buna saule, bet kaip jau minejau, saugau su roletais...

lauksiu daugiau nuomoniu smile.gif
Atsakyti
Dar turiu klausimeli, kadangi iki siol turejau tik ph, tai noriu paklausti del to Masai Red- nezinau ar cia cambria, ar oncidium, ar colmanara- bet zinoves tikriausiai zino. Tai vat: mano Masai Red,o lapai su juod. taskais ir bulbos irgi, ar tai normalu o gal gelyte serga? Kiek maciau parduotuveje, tai ir geles kurios kainuoja po 60Lt irgi su tokiais juodais taskais, tik ten jau ne Masai Red.
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2010 07 13, 15:02)
otuliukas: 
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
jatau, ar tik ne Steputė bus vėl įvaizdy pakeitus , bet stilių pasilikus  doh.gif

Kodel tau taip pasirode? Man Stepute is kliviju temos atmintin kritus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Annabelle @ 2010 07 13, 15:33)
Dar turiu klausimeli, kadangi iki siol turejau tik ph, tai noriu paklausti del to Masai Red- nezinau ar cia cambria, ar oncidium, ar colmanara- bet zinoves tikriausiai zino. Tai vat: mano Masai Red,o lapai su juod. taskais ir bulbos irgi, ar tai normalu o gal gelyte serga? Kiek maciau parduotuveje, tai ir geles kurios kainuoja po 60Lt irgi su tokiais juodais taskais, tik ten jau ne Masai Red.

Grybinis susirgimas, puolantis plonus lapus turinčias orchidėjas. Priežastis - prastas vėdinimas, kai vėsu ir drėgna. Gyvybei nėra pavojinga.
Atsakyti
Laba diena, turiu klausimų:
1. dėl vėdinimo, kažkur esu skaičiusi, kad orchidėjoms nepatinka skersvėjai, bet dabar prisiskaičiau info, kad galima ir lauke laikyti. Aš jas specialiai laikau kambaryje, net langą bijau atidaryti. Vaikų taip nesaugau.
2. Lapus valau vatos tamponėliu, bet irgi, kaip supratau, galima po dušu plauti?
3. Aš laistau 1 k savaitėje. Ir darau taip: į puodą įpilu filtruoto vandens ir įstatau orchidėją su visu vazonėliu 30 min. Po to išimu vazonėlį, viskas nuvarva ir lieka šaknys atsigėrę.
4. Visos mano orchidėjos žydi apie 6 mėn., bet lapai truputį pasiraukšlėję. Auga ant palangių rytų pusėje.

Gal žinovės pakomentuotų, ar aš čia jų nekankinu kaip nors?
Atsakyti
QUOTE(Annabelle @ 2010 07 13, 14:59)
Dar kai nusiperku nauja orchideja iskart persodinu ir nukerpu visas saknis, palieku max 3 sveikas sonines- velgi esu pastebejus, kad nepasalinus saknu, kai gele sukrauna ziedus, tai tuo paciu metu ir saknu kiekis vazone buna max- todel sieneles pradeda zaliuoti, o orchideja silpsta.

Jūs gal juokaujat? blink.gif ir ateinat patarinėt????Kam šalint sveikas šaknis?Suprantu apipuvę,pajuodę,o čia.....su galva susitvarkykit pirma
Pezat čia kažkokius vėjus apie žaliavimus,silpimus ir t.t
Atsakyti
blink.gif
Atsakyti
Vandai, kuri nepasodinta, šaknys patrūkinėjo. Sakykite, dėl ko tai nutiko?
Iš anksto dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(Annabelle @ 2010 07 13, 14:59)
Be to is savo patirties zinau, kad jei gelyte auga vien zieveje, tai ji negauna visu reikal. medziag. auginimui, net ir naudojant trasas, todel  lapai irgi linke tokiais atvejais gelt. arba tiesiog atejo metas gelyte  persodinti. Dar kai nusiperku nauja orchideja iskart persodinu ir nukerpu visas saknis, palieku max 3 sveikas sonines- velgi esu pastebejus, kad nepasalinus saknu, kai gele sukrauna ziedus, tai tuo paciu metu ir saknu kiekis vazone buna max- todel sieneles pradeda zaliuoti, o orchideja silpsta.

blink.gif nesuprantu kam nukirpti geras sveikas šaknis doh.gif
aš pastebėjau, kad pas mano orchidėjas kuo daugiau šaknų, tuo daugiau žiedų ax.gif
Atsakyti
Tai faktas, kuo daugiau saknu tuo augalas tvirtesnis blink.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakyma, pasidare neramu...bet tos geles nenurpikau, nes kazkas padare ta anksciau, o as turiu nauja ph 4u.gif
Papildyta:
O del saknu bent jau pas mane visada kai zydi geles, tai saknys netalpa vazone ir viduje viskas zaliuoja, todel dabar salinu saknis ir jokiu problemu neturiu. Geles pas mane labai gerai ir greit auga, nes saule tik rytais kelias valandas buna, o butas yra labai erdvus- todel neturiu kitokiu problemu su gelem, tik su saknim (ju buna per daug). Ir dar siaip kai nusiperku gele, tai dar nera buvus, kad istraukus is vazono visos saknys butu sveikos, nesvarbu ar ta gele kainavo 60 ar 15 lt- juk parduotuveje nieks neziuri, ar pakanka dregmes ar jos per daug. O kai salinu nesveikas, tai ir keliata sveiku pasalinu. Aisku, kurios neturi patirties, geriau to nedarykit
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Annabelle: 13 liepos 2010 - 21:10
O Jus taip darydama isivaizduojat, kad labai daug patirties turit? blink.gif Man cia atrodo net sadistiskas poelgis, kaip kokiam vorui ispesiot keleta poru koju, nes ju per daug blink.gif Siaip tai vazonu zalejimo priezastis yra visai kita blink.gif Ir kodel nepatyrusioms to nedaryti? blink.gif Ka jus kitap darot?

Ne, nu as rimtai gal kazko nesuprantu blink.gif
Atsakyti