Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(saidutea @ 2010 07 13, 11:19)
tai trys men dar nedaug, kad tik nezydetu po metu biggrin.gif

manau greit zydes g.gif juk neisnaudojo jegu, kurias sukaupe 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2010 07 13, 12:15)
manau greit zydes  g.gif juk neisnaudojo jegu, kurias sukaupe  4u.gif

na tikiuosi ir as 4u.gif dekui 4u.gif
Atsakyti
Merginos, noriu jusu patarimo. Turiu mazuliuke orchideja ir man yra itartini jos lapeliai. Kiek ziurejau ligu puslapelyje, tai panasiausiai atrodo mechaniniai pazeidimai, bet pas mane tokie kaip spurgiukai ant lapu, baisu, kad nepraziopsociau kokio kenkejo.
Dar idomu, ar galiu toki augaliuku laikyti salia kitu orchideju, nes jeigu tai ne mechan.pazeidimas, o kenkejas, tai gal pereis ir kitiems augalams? g.gif
Atsakyti
as irgi su klausimuku. vienos orchidejos lapai pradejo gelsti ir man lyg atrodo, kad ir skrotele geltonuoja... verysad.gif gal jau vaidenasi, pries kelias dienas atrode, kad baisiau yra, db jau atrodo, kad gal tik lapai apatiniai nukris... nebesuprantu. ikeliu foto, gelyte sukrovusi grazu ziedstiebi - laukiu ziedu, labai nenoreciau ju prarasti, lisdama i gelytes vidu... jau kazkada rasiau, kad vazonelyje matau viena sudziuvusia sakni, bet ne puvinys. taigi keliu foto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingina: 13 liepos 2010 - 12:48
O as su orchidejom visada darau taip, jei pamatau negrazu ar geltonojanti lapa- tai iskart pasalinu, orchidejos iki siol visos sveikos ir be kenkeju....nesu linkusi tokiais atvejais laukti kas bus. Karta bandziau laukti, tai nieko gero is to nebuvo, gelyte tik nusilpo... o pasalinus lapa ar net 2, dar niekada nieko blogo neatsitiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Annabelle: 13 liepos 2010 - 13:53
QUOTE(ingina @ 2010 07 13, 12:45)
as irgi su klausimuku. vienos orchidejos lapai pradejo gelsti ir man lyg atrodo, kad ir skrotele geltonuoja...  verysad.gif gal jau vaidenasi, pries kelias dienas atrode, kad baisiau yra, db jau atrodo, kad gal tik lapai apatiniai nukris... nebesuprantu. ikeliu foto, gelyte sukrovusi grazu ziedstiebi - laukiu ziedu, labai nenoreciau ju prarasti, lisdama i gelytes vidu... jau kazkada rasiau, kad vazonelyje matau viena sudziuvusia sakni, bet ne puvinys. taigi keliu foto

per daug jau salotinė jūsų gėlytė- per daug saulės( kai šviesos per mažai, lapai būna tamsiai žali) . traukit nuo palangės .
Atsakyti
Be to is savo patirties zinau, kad jei gelyte auga vien zieveje, tai ji negauna visu reikal. medziag. auginimui, net ir naudojant trasas, todel lapai irgi linke tokiais atvejais gelt. arba tiesiog atejo metas gelyte persodinti. Dar kai nusiperku nauja orchideja iskart persodinu ir nukerpu visas saknis, palieku max 3 sveikas sonines- velgi esu pastebejus, kad nepasalinus saknu, kai gele sukrauna ziedus, tai tuo paciu metu ir saknu kiekis vazone buna max- todel sieneles pradeda zaliuoti, o orchideja silpsta.
Atsakyti
otuliukas:
QUOTE(Annabelle @ 2010 07 13, 13:59)
Be to is savo patirties zinau, kad jei gelyte auga vien zieveje, tai ji negauna visu reikal. medziag. auginimui, net ir naudojant trasas, todel  lapai irgi linke tokiais atvejais gelt. arba tiesiog atejo metas gelyte  persodinti. Dar kai nusiperku nauja orchideja iskart persodinu ir nukerpu visas saknis, palieku max 3 sveikas sonines- velgi esu pastebejus, kad nepasalinus saknu, kai gele sukrauna ziedus, tai tuo paciu metu ir saknu kiekis vazone buna max- todel sieneles pradeda zaliuoti, o orchideja silpsta.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
jatau, ar tik ne Steputė bus vėl įvaizdy pakeitus , bet stilių pasilikus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2010 07 13, 15:59)
per daug jau salotinė jūsų gėlytė- per daug saulės( kai šviesos per mažai, lapai būna tamsiai žali) . traukit nuo palangės .

o ziedams tas itakos netures? na, vietos pakeitimas smile.gif
Atsakyti
nesupratau, argi negaliu nieko rasyti, jus tai juk rasot ir as noriu g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingina @ 2010 07 13, 14:12)
o ziedams tas itakos netures? na, vietos pakeitimas  smile.gif

gali ir turėti.
Atsakyti
QUOTE(Annabelle @ 2010 07 13, 14:59)
kai nusiperku nauja orchideja iskart persodinu ir nukerpu visas saknis, palieku max 3 sveikas sonines


o bože....
Atsakyti