aga, pirkau iš skm paruoštą ir dar ėmiau atskirai kriauklių, anglių.
Pirkau ir vokiško, tai tas su kempinėlėm, bet lb fainas, ne taip išdžiūsta paviršiuje substratas. Tai ano tik ant paviršiaus sluoksnį darau.
Na nemažai pas mane paphio , tai ką man daryt, jei juos myliu
QUOTE(lark @ 2010 08 09, 19:54)
aga, pirkau iš skm paruoštą ir dar ėmiau atskirai kriauklių, anglių.
tai jei jis jau spec. paruoštas, kam dar papildomai kiaušinio lukštų dėjai?
Į specialų nieko papildomai dėti nereikia http://www.orchidejo...p.php?item_id=6
QUOTE(lark @ 2010 08 09, 19:25)
savo raibuolėm žiemą ant viršaus substrato bėriau trintos baltos kreidos, gal kokius 3 kartus , paskui laistydavau pakišdama po kranu, kad kreida žemyn kiek nubėgtu. pagerėjimas šioks toks matėsi.
o dėl kalcio poreikio Lerikytė teisi, ne visom jis reikalingas. Hibridinėms be pavadinomo tai pasakyti sunku , lengviau su rūšinėm, tiesiog reiktu atsižvelgti kokiose vietose naturaliai auga.
O jau sitie, Paphiopedilum, kokie idomus
QUOTE(nila_ks @ 2010 08 10, 08:15)
O jau sitie, Paphiopedilum, kokie idomus
aga , tik kur jų gaut pirkt
QUOTE(lark @ 2010 08 10, 09:45)
aga , tik kur jų gaut pirkt
net neisivaizduoju, jauciu, kad tik uz juru mariu
Man tas pirmasis patinka. SKM turejo, ale kol sumasciau - nupirko kazkas.
turiu klausymeli jai saknys parudavusios kai kuruose vietose, tokios kai demeles, bet kietos, tai jas kirpt reikejo? aciu
QUOTE(giedruze @ 2010 08 11, 19:43)
turiu klausymeli jai saknys parudavusios kai kuruose vietose, tokios kai demeles, bet kietos, tai jas kirpt reikejo? aciu
oi nea, jokiais būdais , čia paprasčiausiai nuo trąšų nudegintos.
Kodel kartais palaiscius phalaenopsius, jie greiciau perzydi, ziedai suvysta vos ne akyse?
QUOTE(lark @ 2010 08 11, 18:47)
oi nea, jokiais būdais , čia paprasčiausiai nuo trąšų nudegintos.
arba nuo kieto vandens as ir maniau, kad per stipria trasu koncentracija tresiu, bet nauju pirktu zydinciu netresdavau ir vistiek saknys paruduoja, tai darau isvada, kad kietas vanduo. Su kuo dabar laistyt gaila saknyciu,Virint vandeni ar saltinio pirkt koks geriausias variantas?