Na Actara is tiesu brudas. Nemalonu ja kambary naudot. Purskiu tik extra atveju (pvz. kai kaktusus apninka kokie prazitai ir matau, kad jau bus blogai) ir paskui dar ilgai vedinu kambari. Bet jei tik turiu laiko ir galimybiu - purskiu lauke.
QUOTE(lark @ 2010 08 08, 17:30)
Vietoj Actara galima naudoti šią puikią kovos priemonę su kambarinių ir sodo augalų kenkėjais.
Priemonė pagaminta iš aukštai kalnuose augančių ramunėlių, kurios naikina šimtus parazitų rūšių ir yra nekensminga.
Naikina: baltasparnius, skydmarius, tripsus, amarus, vorantiklines erkutes, miltuotuosius skydmarius, skruzdėles ir kt. augalų kenkėjus.
Ačiū, žinosiu ką naudoti.
Papildyta:
QUOTE(nila_ks @ 2010 08 08, 16:22)
Na jeigu zinote normas ir jo pavojinguma darykite taip kaip jum reikia, purskite lauke ir palikite gele lauke, nematau jokios problemos. Jeigu jum atrodo, kad labai nuodingas chemikalas, tai ir saugokites Uzsidekite pirstines, nestovekite pries veja, kad neikveptumete garu ir atliksite visus darbus saugiai Sekmes
Nepyk, bet kiek skaitau priežiūrą - visur vienas ir tas pats patarimas - perlieti actara. Ne aš viena gi tokia, kuri galvoja ir ir apie saugumą, nesinori gi paskui visu tuo gėriu kvėpuoti. Manau naudinga būtų žinoti, kad tai tikrai stiprus insekticidas, ir nereikėtų juo naudotis kambaryje.
Papildyta:
QUOTE(Lerikyte @ 2010 08 08, 11:53)
ne as sugalvojau, ne as viena laisciau ir net ne desimt pries mane mieste pro atvira langa ne maziau prsiuostot tos chemijos. O ir ant sampuno indelio parasyta, kad atsargiai, jog nepatektu i akis
Nelyginkit šampūno su actara. Nejuokinkit
Merginos, kuo mažiau namie visokios chemijos, o ypač nuodų.
Galima ir liaudiškomis priemonėmis gėles gydyti, visokiais asiūklio, česnako ir t.t. nuovirais.., internete pilna patarimų.
Nepirkit sergančių, geriau keletą litų primokėti, bet neprarasti šimtus.., skūpus moka du kartus.
Palaikykit švarą, tvarkingai prižiūrėkit ir nesirgs jūsų augalai. Orchidėjos atsparios, tik lb apleistos suserga.
Galima ir liaudiškomis priemonėmis gėles gydyti, visokiais asiūklio, česnako ir t.t. nuovirais.., internete pilna patarimų.
Nepirkit sergančių, geriau keletą litų primokėti, bet neprarasti šimtus.., skūpus moka du kartus.
Palaikykit švarą, tvarkingai prižiūrėkit ir nesirgs jūsų augalai. Orchidėjos atsparios, tik lb apleistos suserga.
Pasak tave, Lark, geriau jau nedalaukt to momento, kai reiketu naudoti chem preparatus
QUOTE(Lerikyte @ 2010 08 09, 08:34)
Pasak tave, Lark, geriau jau nedalaukt to momento, kai reiketu naudoti chem preparatus
žinoma
QUOTE(Adelle @ 2010 08 09, 01:13)
Nepyk, bet kiek skaitau priežiūrą - visur vienas ir tas pats patarimas - perlieti actara. Ne aš viena gi tokia, kuri galvoja ir ir apie saugumą, nesinori gi paskui visu tuo gėriu kvėpuoti. Manau naudinga būtų žinoti, kad tai tikrai stiprus insekticidas, ir nereikėtų juo naudotis kambaryje.
Na taip, dauguma rekomenduoja actara, jeigu nepadejo naturalios, kurias minejo lark.
O kaip naudoti cia jau kiekvienos apsisprendimo reikalas yra isntrukcija ir ja naudojiesi, juk neveltui ten parasyta, kad pavojingas
Beje, siandiena ir as naudosiu sia priemone, nors augalai sveiki, vistiek randus siuos parazitus Pradzioje labai stresavau, o dabar nebekreipiu i tai demesio, susitaikiau, nors ir brangia, sveika orchideja perku, vistiek atrandu tu vabalu kai perki ju nesimato, pastebejau, kad jie islenda anksti ryte pasilakstyti
Papildyta:
QUOTE(Lerikyte @ 2010 08 09, 08:34)
Tada isduok paslapti, kaip reikia nedalaukt to momento. Juk auginu, ne kankinu, pas mane nerasi nei vienos bjaurios, suvytusios ar kokios ten, zinoma isskyrus vabalus Nu niekaip ju neatsikratau
o as nesuprantu kam tas muses isvis naikinti paskraido kelios kokia savaite, sausiau palaikau ir pacios isnyksta nebent jau aisku skydmariai uzpultu, tu taip lengvai iveikt neina
QUOTE(Lerikyte @ 2010 08 09, 08:49)
o as nesuprantu kam tas muses isvis naikinti paskraido kelios kokia savaite, sausiau palaikau ir pacios isnyksta nebent jau aisku skydmariai uzpultu, tu taip lengvai iveikt neina
Oi, as ne apie muses turejau omeny Muses, tai zuikio dainos, pas mane jauciu tie skydamariai Beje, kur abi turim ta geltona, vat pas ja ir radau
QUOTE(nila_ks @ 2010 08 09, 08:54)
Oi, as ne apie muses turejau omeny Muses, tai zuikio dainos, pas mane jauciu tie skydamariai Beje, kur abi turim ta geltona, vat pas ja ir radau
skydamariai ant gėlių dažniausiai būna tokie http://vinemealybug....D-OMBadults.jpg
tokie? jei taip , kuo greičiau puršk
QUOTE(pabirze @ 2010 08 09, 09:24)
skydamariai ant gėlių dažniausiai būna tokie http://vinemealybug....D-OMBadults.jpg
Tada sumaisiau , jie rudi, mazi
QUOTE(nila_ks @ 2010 08 09, 09:43)
Tada sumaisiau , jie rudi, mazi
būna ir rudų, bet man neteko susidurt - http://g.foto.radika...d6e556df8at.jpg
Su skydamariais kovojau tik ant kaktusu aciu dievui, oi kokie nemirtingi, net actara sunkiai eme isnyko tik istremti i lauka
Lark, revolverini suprantu taip: Kai nebaigus zydeti pirmam ziedui is to pacio stiebo isauginamas kitas, vienas nuvysta, kitas prazysta:
O ant naujo jau matosi, kur formuosis ir kitas pumpuras:
Paskutinis beauty ziedas. Tai sitam jau per daug maisto medziagu buvo?
Lark, revolverini suprantu taip: Kai nebaigus zydeti pirmam ziedui is to pacio stiebo isauginamas kitas, vienas nuvysta, kitas prazysta:
O ant naujo jau matosi, kur formuosis ir kitas pumpuras:
Paskutinis beauty ziedas. Tai sitam jau per daug maisto medziagu buvo?