Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Lerikyte @ 2010 07 29, 21:25)
bet tada idomu, kodel phalaenopsis stovejes apsviestoje vietoje toliau nuo lango, puse metu ne is vietos, o pastatytas ant palanges, kur labiau svyruoja temperatura rezultata parode gana greit?

Na nežnau smile.gif, visko būna. Nors gal tai buvo šaltesniu metu laiku? Nes, nors pas mane ir plastikinis langas bet prie jo vis tiek vėsiau, tai ten šaltesniu metų laiku ir būna apie 17C, kartais mažiau. Šiaip planuoju, nors ir pietinė palangė, bet kai saulė nebepakils taip aukštai (maždaug lapkritį) tai statysiu ant jos savo falenopsius, gal pražys pavasariui smile.gif
Atsakyti
kiek aš skaičiau, tai falenopsio laikymas vėsioje aplinkoje yra ekstremalus pražydinimo būdas ir tuo nereikėtų laikyti taisykle... ir jei falenopsis, sveikas, augina šaknis ir lapus, reikšia reikia laukti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 07 29, 21:43)
reikšia reikia laukti smile.gif

Tai, kad laukimas tesiasi antrus metus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 07 29, 21:48)
Tai, kad laukimas tesiasi antrus metus  verysad.gif

kiekvienas augintojas elgiasi kaip nori mirksiukas.gif ir aš turiu dvi tokias, bet nemučijų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 07 29, 21:50)
kiekvienas augintojas elgiasi kaip nori mirksiukas.gif ir aš turiu dvi tokias, bet nemučijų schmoll.gif

Na ir as ekstremaliu salygu nemegstu, perdaug grazus augalas, kad sunaikint. Stori mesingi lapai, saknys ir neprastesnes thumbup.gif . Padejau ant palanges, ziuresiu gal kas pasikeis, nes dabar temperaturos tarp dienosir nakties tikrai skiriasi zenkliai.
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 07 29, 21:53)
Padejau ant palanges

maniškiai visi auga virtuvėj ant palangės su atidarytu langu visą vakarą smile.gif
Atsakyti
pas mane miegojo kitas dar phalaenopsis ant stovo irgi keleta menesiu.. perkeliau ant palanges, per stipri saule buvo nudege skrotele, po poros savaiciu - ziedstiebis blink.gif kaip ir citrinmedi, kad augintu citrinas sakas risa, spaudzia.. Bet cia netycia gavos taip ir krastutinis atvejis istikruju. Nu, o kaip yra nat gamtoj su tais temperaturu svyravimais ir tada, kodel visoj literaturoj apie tai raso? Ne apie fermini auginima kalbu, kur tik kuo greiciau ir daugiau ziedu tom extreem salygom bando issaukt, o dar geriau, kad tuo metu islystu ne vienas ziedstiebis - tada ir kaina kita, gal todel ir yra daromos tokios krastutines salygos..
Atsakyti
Sveikos,
mano stambi zydinti orchideja per karstaji savaitgali papyko, ir ziedai eme dziuti...jau didzioji dalis ir nukrito..sad.gif((

klausimas del kitos orchidejos---pumpurai sukrauti jau gera menesi...stamboki pumpurai, spalvoti,,,,bet niekaip neissiskleidzia ziedukai.....

kame problema?
Atsakyti
kiek teko skaityti,tai jei nori ziedu, tai ir turi skyrtis temperatura,tarp dienos ir nakties ir ne tiek mazai, jei gerai pamenu, tai 5-7 laipsniai
Atsakyti
As siandien nusipirkau trejeta nukainuotu vazoneliu savo gelytems, man pasirode grazuciai:
user posted image
Ir pasiemiau viena medinuka:
user posted image
Gal galit patart ka geriau i ji sodint, cattleya ar miltassia???
Atsakyti
[quote=evaldas5211,2010 07 29, 20:30]
Netiesa, - nakties ir dienos temperatūros skirtumai neturi įtakos žiedkočio suformavimui tiek kiek pastovi žemesnė temperatūra nei vegetatyvinio augimo metu. Pvz. visose tose veisyklose falenopsius augina 28C temperatūroje, kol subręsta (išaugina atitinkamą kiekį, atitinkamo dydžio lapų), o tada sumažina temperatūra iki maždaug 17C ir laiko apie keturias savaites, tuomet žydėjimas garantuotas.

Tai tikra tiesa, taip raso ir knygoje kuria skaitau apie orchidejas....tik dar raso, jog galima isnesti i tamsesne patalpa

Papildyta:
[quote=Lerikyte,2010 07 29, 21:25]ot kaip biggrin.gif Gerai, idomu, kai lauzomi stereotipai  thumbup.gif Siaip Evaldai, daznai matau skaitinejanti cia, bet mazai kada pasireiskiat, gaudot klaidas?  g.gif  lotuliukas.gif ne, juokauju mirksiukas.gif , o jei rimtai juk daug skaitot, papasakokit kada kanors, kas mums ir nelabai zinoma galbut, ka naujo uzmatot, ar siaip ka  rolleyes.gif

bet tada idomu, kodel phalaenopsis stovejes apsviestoje vietoje toliau nuo lango, puse metu ne is vietos, o pastatytas ant palanges, kur labiau svyruoja temperatura rezultata parode gana greit?
[/quote]

ir dar knygoje rasoma taip: orch. geriausiai tinka palange. Augalo negalima laikyti toli nuo lango. Musu akimis nors patalpa atrodo vienodai sviesi, taciau augalas laikomas toliau nei 2 metrai nuo lango, jauciasi tarytum butu visiskoje tamsoje. Orchidejos laikomos tamsoje gali atrodyti visiskai sveikos , taciau nezydeti.

istrauka is knygos: Orchidejos (Mano Namai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anna-Stephanie: 29 liepos 2010 - 22:12
QUOTE(Anna-Stephanie @ 2010 07 29, 22:08)
ir dar knygoje rasoma taip: orch. geriausiai tinka palange. Augalo negalima laikyti toli nuo lango. Musu akimis nors patalpa atrodo vienodai sviesi, taciau augalas laikomas toliau  nei 2 metrai nuo lango, jauciasi tarytum butu visiskoje tamsoje. Orchidejos laikomos tamsoje gali atrodyti visiskai sveikos , taciau nezydeti.

istrauka is knygos: Orchidejos (Mano Namai)

o galima knygos pavadinimą su autoriumi?
smile.gif kol parašiau ir atsakymas atsirado ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo misterija: 29 liepos 2010 - 22:11