na as vel su klausimais, pas mane labai karsta pora orchideju tupi vakarineje lango dalyje, as purskiu su vandeniu lapus, ryte kol nera saules ir velai vakare, nebus jom per dauk to purskimo? aciu
QUOTE(lark @ 2010 07 10, 17:24)
Apie M. decumana siūlau pasiteirauti orchids.lt, bent du forumiečiai augina būtent šios rūšies masdevalijas.
QUOTE(pabirze @ 2010 07 10, 17:53)
lark, skaitai mano mintis kaip tik galvojau , ar neįkišus man į šaldytuvą masdevaliją, bent jau kol būsiu prie jūros
Na na Dar ten įjunk šviesą ir pastatyk vėjelį, kad būtų oro judėjimas
O jei rimtai, masdevalijoms dabar nelengvas metas: karšta. Mano hibridinė NoId tupi atviram balkone be tiesioginės saulės (užlyti tai neužlyja), vazono apačia nuolat mirksta padėkle su vandeniu. Iki šitų karščių viskas buvo ok, skleidžiasi kaip tik žiedai, o toliau - matysim. Šiaip, iš svetimos patirties - padeda moliniai vazonai. Net įstačius su plastikiniu į molinį, o molinį įmerkus į vandenuką, molis prisigeria vandens ir jį garindamas drėkina ir vėsina orą apie augalą...
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 07 10, 18:05)
O ar įdėjus falenopsį su skaidriu vazoneliu į kokį kitą neskaidrų (pvz. molinį glazūruotą) žaliosios šaknys prie skaidraus vazono kraštų su laiku tampa nebe žalios?
Specialiai pakilnojau porą vazonėlių Tiesa, mano keraminukai yra bent centimetru platesni už įstatytuosius skaidrius, todėl šviesos šaknys kažkiek gauna. Žalsvos.
sveikos, pirmiausia tai noriu įspėti, kad nepradėtumėte manęs barti. šis gėlytės nukankinimas - ne mano darbas, palikau kitiems gėlę, o jie paliko ją ant palangės.
yra kaip yra.
radau visą viršutinį lapelį nudegusį, kuris pats iš nudžiuvimo nukrito. kotas matau nudegęs kaip reikiant, t.p. ir kitas lapelis bei šaknys.
ar reikia nukirpti padžiūvusį žiedastiebį (ant jo žinoma nebėr žiedų)
mano klausimas - ką daryti? kaip gaivinti? ar yra šansų?
yra kaip yra.
radau visą viršutinį lapelį nudegusį, kuris pats iš nudžiuvimo nukrito. kotas matau nudegęs kaip reikiant, t.p. ir kitas lapelis bei šaknys.
ar reikia nukirpti padžiūvusį žiedastiebį (ant jo žinoma nebėr žiedų)
mano klausimas - ką daryti? kaip gaivinti? ar yra šansų?
QUOTE(Šilingė @ 2010 07 10, 18:36)
Apie M. decumana siūlau pasiteirauti orchids.lt, bent du forumiečiai augina būtent šios rūšies masdevalijas.
Dėkui , taip ir padarysiu.
Žanė, persodink ją, info yra 1psl.
merginos gelbekit kodel mano orhidejso ziedukai vysta jau atnras ziedelis nuvyto kas jai negerai?
vasarele, amzinai juk nezydi
QUOTE(Lerikyte @ 2010 07 10, 19:32)
vasarele, amzinai juk nezydi
manoji žydi nuo 2010m sausio iki šiol
P.s lapukai pradėję kristi buvo nuo perlaistymo, nežinau, gal ir Jums,vasarele85, dėl to pačio
QUOTE(VIKTORIJA25 @ 2010 07 10, 20:35)
manoji žydi nuo 2010m sausio iki šiol
P.s lapukai pradėję kristi buvo nuo perlaistymo, nežinau, gal ir Jums,vasarele85, dėl to pačio
aisku tai tada as jai nieko nedarysiu tegul taip ir liekasi gal nieko blogo neatsikiks kaip as tos geles norejau alai matau kad isitaisiau varga
QUOTE(vasarele85 @ 2010 07 10, 19:38)
aisku tai tada as jai nieko nedarysiu tegul taip ir liekasi gal nieko blogo neatsikiks kaip as tos geles norejau alai matau kad isitaisiau varga
tikrai ne vargas, tik reikia su ja susidraugauti
Šilinge, dėkui už patarimus, taip ir darau, bet mano butas toks tvankus šiom dienom
QUOTE(pabirze @ 2010 07 10, 20:35)
Šilinge, dėkui už patarimus, taip ir darau, bet mano butas toks tvankus šiom dienom
Ar ilgam išvažiuoji? Gal turėtum pas ką palikt? O sodo kokio neturi, grynam ore pavėsyje po vėju geriau nei tvankiam bute
Vasarėle, smagu matyti šitoj temoj Pasiskaitinėk po pirmos žinutės nuorodas, tikrai nėra taip baisu, kaip atrodo O šitos tvankios karštos dienos sveikatos augalams neprideda ir žydėjimo tikrai nepailgina, priešingai
Papildyta:
QUOTE(giedruze @ 2010 07 10, 18:11)
na as vel su klausimais, pas mane labai karsta pora orchideju tupi vakarineje lango dalyje, as purskiu su vandeniu lapus, ryte kol nera saules ir velai vakare, nebus jom per dauk to purskimo? aciu
Ne itin kaip mano ausiai skamba tas purškimas vėlai vakare Nakčiai augalai neturėtų likti šlapi. Geriau nakčiai praverti langą ir augalus atvėsinti gaivaus oro gūsiais.
QUOTE(Šilingė @ 2010 07 10, 20:59)
Ar ilgam išvažiuoji? Gal turėtum pas ką palikt? O sodo kokio neturi, grynam ore pavėsyje po vėju geriau nei tvankiam bute
Vasarėle, smagu matyti šitoj temoj Pasiskaitinėk po pirmos žinutės nuorodas, tikrai nėra taip baisu, kaip atrodo O šitos tvankios karštos dienos sveikatos augalams neprideda ir žydėjimo tikrai nepailgina, priešingai
turiu sodą, aną savaitę laikiau - ir tikrai geriau jautėsi, bet kai išvažiuosiu nenoriu palikt virš savaitės vienos, nebus kam įpila vandenuko į lėkštelę Dabar apdėjus drėgnais kiminais laikau, leidžia naujus lapelius, bet būklė manęs netenkina