Įkraunama...
Įkraunama...

Kur geriau vestuves: restorane ar sodyboj?

QUOTE(senmerge @ 2011 06 18, 22:04)
Kiek žinau tai senovėje Lietuvoje jaunikiai nuotakas ne pasiimdavo o grobdavo iš namų , dėl to matyt ir tradicijos nebuvo , kai tėvas vesdavo jaunąją prie altoriaus , iš to kilo ir dar viena vestuvių atrakcija - suvaidintas nuotakos paslėpimas nuo jaunikio , kilęs iš to kai nuotakų amžiaus merginos slėpdavosi nuo pagrobėjų antrame - pirmame tūkstantmetyje prieš kristų  . Visa tai aprašoma Pranės Dundulienės knygose apie vestuvių papročius . Galit perskaičiusios jos knygas susigalvoti savo atrakcijų , jei švęsit sodybose .

O man nesvarbu tos tradicijos schmoll.gif As esu tik uz tai kad mane vestu prie altoriau mano tetis ir viskas 4u.gif Ir zinau kad jis pats to labai nori todel laukiu nesulaukiu thumbup.gif
Atsakyti
Tiesa sakant, ir man atrodo, kad restorane lankytis ar svesti daug kasdieniskiau nei sodyboje... Nes pigiau smile.gif

Vestuvems tinkanti sodyba tai toli grazu ne pirtele tinkanti baliukui su draugais.

Man teko svesti super sodyboje kur buvo 100 kart geriau nei bet kokiam restorane ar kavineje ir i klausima "kas geriau vestuvems sodyba ar kavine?" as atsakyciau vienareiksmiskai: GERIAU SODYBA! (bet tik siltuoju metu laiku)

Tik, zinoma, sodyba sodybai nelygu : eiline pirtele skiriasi nuo dideles pokyliams pritaikytos sodybos.

Sodyboje galima svesti 2 dienas, yra kur nakvoti, dazniausiai sodybos buna ikurtos itin vaizdingose vietose, yra papildomu pramogu, visokiu pirciu ir pan. ir kas svarbiausia: sodyba galima uzsakyti visa, kad nebutu jokiu pasaliniu zmoniu! thumbup.gif

QUOTE(kaubojey @ 2011 05 07, 16:10)
Na kaži ar vakarienė restorane kiekvienam yra kasdieniškas dalykas  lotuliukas.gif . Jau greičiau arčiausiai kasdieniškumo yra savaitgalio baliukas su draugais sodybėlėje ar pirtelėje  lotuliukas.gif .

Ir be to, o kas sakė, kad vestuvės restorane užsibaigia tik pavalgymu? Mes šventėme restorane, kuris turėjo terasą, savo kiemą, su bala ir alpinariumu, tad kam reikėjo erdvės - gavo  lotuliukas.gif . O, kad būtų linksma - linksmino vedėja ir superinė grupė  thumbup.gif . Taigi, nežinau, ar tai buvo eilinis kasdieniškas pasisėdėjimas restorane  smile.gif .

O kalbant apie nakvynes, restorano antrame aukšte yra miegamieji, kuriuose nakvojome mes su MV ir svečiai, atvykę iš toliau, o visi vietiniai gražiausiai grįžo namo  smile.gif.

Taigi, reikia tik rasti geriausią varijantą  smile.gif .

Atsakyti
QUOTE(pasisiutus @ 2011 06 18, 11:42)
Uoj vyksta dar ir kaip  biggrin.gif  Tik viskas manau priklauso nuo svečių ir pačių jaunųjų. Vat savo vestuvėse aš nenoriu tokios tradicijos, nes ji papraščiausiai praradusi savo tikrąją esmę - dabar tai pasidarė "išpešk kuo daugiau alkoholio", kas man visai nepriimtina. Man priimtina būtų, jei tai būtų išperkamas "sodas" ir tikrai kitokiomis dovanomis. Tai kad nebūtų tokių "bajerių" visus perspėjau, ir dar tikrai patikimų asmenų (kurie lauks mūsų parvykstant) paprašysiu pasergėti.. nes bijau kad tikrai bus žmonių, kurie gali nepaisyti mano noro ir bandyti organizuoti užsėdimą... Kai tuo tarpu planuose visiškai kitoks pasitikimas mūsų numatytas   ax.gif

Tikrai pritariu, nes man stalo uzsedimas labai primityvi ir pasenusi tradicija (klausimas ar lietuviska). Bijau to paties savo vestuvese, nes zinau kad bus tokiu sveciu, kurie mielai organizuoja tokius dalykus:) nors pasakiau kviesdama, tikiuosiu kad nepamirs doh.gif As taip pat paprasysiu kad nuvytu juos nuo stalo jei prireiks. Nes vien nuo tos minities nupurto. Tikiuosi kad viskas bus ok 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simonelee: 23 rugpjūčio 2011 - 20:43
QUOTE(simonelee @ 2011 08 23, 21:37)
Tikrai pritariu, nes man stalo uzsedimas labai primityvi ir pasenusi tradicija (klausimas ar lietuviska). Bijau to paties savo vestuvese, nes zinau kad bus tokiu sveciu, kurie mielai organizuoja tokius dalykus:) nors pasakiau kviesdama, tikiuosiu kad nepamirs doh.gif As taip pat paprasysiu kad nuvytu juos nuo stalo jei prireiks. Nes vien nuo tos minities nupurto. Tikiuosi kad viskas bus ok 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mes nusprendėme savo vestuves švęsti kaimo turizmo sodyboje, kadangi svečių buvo nemažai (40). Daugelis jų buvo ne vietiniai (Kėdainiai, Birštonas, Kybartai...). Dėl norėjome pasirūpinti jų nakvyne. Sodybą dėl to ir pasirinkome. Be to vestuves šventėme ir antrą dieną, su pusryčiais, piršlio korimu, nuotakos grobimu ir pan. Gamta bei ramybė mums buvo priimtiniau, nei mietas bei restoranas....
Atsakyti
QUOTE(gelija @ 2011 07 20, 12:07)

ir kas svarbiausia: sodyba galima uzsakyti visa, kad nebutu jokiu pasaliniu zmoniu! thumbup.gif

Restoraną irgi galima užsakyti visą doh.gif smile.gif .
Atsakyti
daba visai susipainiojau smile.gif sventai tikejau, kad noriu sventes restorane, bet paskaicius zinutes, jau nebezinau smile.gif bet sodyboj gal geriau butu, jeigu dvi dienas svente vyktu, ne?
Atsakyti
QUOTE(jurbut @ 2011 09 28, 20:54)
daba visai susipainiojau smile.gif sventai tikejau, kad noriu sventes restorane, bet paskaicius zinutes, jau nebezinau smile.gif bet sodyboj gal geriau butu, jeigu dvi dienas svente vyktu, ne?

Mano nuomone, taip, dviejų dienų šventei geriau kokia sodyba ax.gif
Atsakyti
Turint daug pinigų, galima ir visą viešbutį išpirkti, kad svečius turėti kur apnakvydinti, o vestuvių pokylį kelt konferencijų salėj su profesionaliai dirbančiu aptarnaujančiu personalu. Bet mes ne prie tokių pinigų biggrin.gif Tad išsinuomojom sodybą. aš tik už tai. O restorane pasėdėti ir pavalgyti per savo vestuves tai man nuobodybė schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mafijozė @ 2011 09 29, 19:07)
Turint daug pinigų, galima ir visą viešbutį išpirkti, kad svečius turėti kur apnakvydinti, o vestuvių pokylį kelt konferencijų salėj su profesionaliai dirbančiu aptarnaujančiu personalu. Bet mes ne prie tokių pinigų  biggrin.gif Tad išsinuomojom sodybą. aš tik už tai. O restorane pasėdėti ir pavalgyti per savo vestuves tai man nuobodybė schmoll.gif

kiek teko dometis, svesti sodyboj ar restorane, kaina plius minus tokia pati gaunasi, o ir veikti galima beveik viska ta pati... vestuves restorane nera tik pavalgymas smile.gif todel sitas dalykas gal labiau nuo zmogaus priklauso ir sventes sventimo smile.gif ... juk viena diena svenciant, nera labai patgu vaziuot visiems is uz miesto esancios sodybos nakti, o velgi, restorane 2 dienas nelabai paosi...
Atsakyti
QUOTE(jurbut @ 2011 09 29, 18:15)
kiek teko dometis, svesti sodyboj ar restorane, kaina plius minus tokia pati gaunasi, o ir veikti galima beveik viska ta pati... vestuves restorane nera tik pavalgymas smile.gif todel sitas dalykas gal labiau nuo zmogaus priklauso ir sventes sventimo smile.gif ... juk viena diena svenciant, nera labai patgu vaziuot visiems is uz miesto esancios sodybos nakti, o velgi, restorane 2 dienas nelabai paosi...

o ką veikti restorane be valgymo ? smile.gif Na, ok, geriausiu atveju vienas kitas atsistos palinguos pagal fone skambančią muziką ir vėl atsisės valgyt... Restoranas tai man visiškai ne vestuvėm skirta vieta. Vestuvėm gali būti konferencijų salė, sodyba, bet tik ne restoranas smile.gif mano tokia nuomonė
O imti sodybą vienai dienai tai irgi nelogiška smile.gif ... apskritai man atrodo savaime suprantamas dalykas, kad jei kvieti žmones į vestuves, tai turi pasirūpinti ir jų nakvyne, o ne vidury nakties paleisti kas kur .. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mafijozė @ 2011 09 30, 18:31)
, o ne vidury nakties paleisti kas kur .. smile.gif

thumbup.gif
Atsakyti