QUOTE(senmerge @ 2011 06 17, 19:12)
Kiek esu buvusi vestuvėse , tai bandysiu pasidalinti patirtimi nors gal tai ir gali netikti . Pirmas užsėdimas būna be jaunųjų kiek pamenu dar be valgymų tik su alkoholinių gėrimų vartojimų , šaltais užkandžiais ir netikrų jaunųjų sėdėjimu laukiant , kada grįš jaunieji su palyda iš trumpos fotosesijos gamtoje ir išpirks stalą . Vyksta visų svečių prisistatymai , stalo komendantų išrinkimas ir t.t. Bet viskam vadovauja piršliai ir muzikantai . Švediškas stalas būna su alum ir užkandžiais ir saldus stalas su tortais ir kava . Kaip švenčiama restoranuose - nežinau .
vat pasisakysiu ir aš: pirmą kart girdžiu, kad būna tokie užsėdimai be jaunųjų, su prisistatymais, komendantų rinkimais ir pan. Kiek teko domėtis/dalyvauti ir pan., tai piršliai visą dieną nuo ryto būna su jaunaisiais, juos lydi fotosesijos metu ir t.t. Ir pirmas užsėdimas būna tik atvykus jauniesiems. Juk piršliai būna vieni pagrindinių asmenų išsiperkant stalą ir t.t. O svečiai laukdami jaunųjų patys, jei turi noro organizuojasi visus stalo "užgrobimus", o vaišinasi tik užkandėlėmis (pvz.: sūris, sumuštinukai ir pan.) O Jūsų paminėti komendantų rinkimai, prisistatymai vyksta jau visiems susėdus (įskaitant ir jaunuosius).
Nors gal čia nuo regiono priklauso Nors net kiek esu skaičiusi apie senuosius Lt papročius tai atitinka mano patirtį... Juk į bažnyčią važiuodavo su piršliais, o gryžusius visus tėvai pasitikdavo. Juk negali žmogus būt dviejose vietose vienu metu