Ačiū už info
Nors knygos dar neperskaičiau, bet jau pasibandžaiu 2 nupiešti. Paskui jau sakiau aiškinsiuos. Užsiėmimas
Abu piešiniai gana skirtingi (dvi skirtingos nuotaikos)
Bet dabar jau pamačiau, kad man spalvų maža. Man reikia atspalvių, ir kuo daugiau Kol kas spalvinu pieštukais, taigi labai kažko neišgausi.
Abu piešiniai gana skirtingi (dvi skirtingos nuotaikos)
Bet dabar jau pamačiau, kad man spalvų maža. Man reikia atspalvių, ir kuo daugiau Kol kas spalvinu pieštukais, taigi labai kažko neišgausi.
Labutis, jungiuosi prie jūsų pokalbiuose apie fraktalus.Man tai taip pat nauja,kaip ir daugeliui jūsų.Jau bandžiau piešti,labai patiko,tačiau nelabai dar supratau,tos piešimo technikos.Vienur rašoma,kad reikia braižyti užsimerkus,iš kur papuola,spalvinti taip pat traukiant pieštukus nežiūrint.Kitur,kad reikia pradėti piešti fraktalą tik nuo vidurio,spalvas pasirenkant,spalvinant viena spalva ten kažkiek tik langelių.Gal galit pasidalint kaip jūs piešiat ir koks piešimo būdas taisiklingiausias.Nes mane fraktalai sudomino,ne tik kaip atsipalaidavimo būdas,bet ir tai ką jie gali padėti atskleisti apie piešiantijį.Taip pat gal būtų galimą,kad atsiųstumėt tą rusišką knygelę? Iš karto dėkui
QUOTE(krikstoline*** @ 2010 08 02, 17:25)
nelabai dar supratau,tos piešimo technikos.Vienur rašoma,kad reikia braižyti užsimerkus,iš kur papuola,spalvinti taip pat traukiant pieštukus nežiūrint.Kitur,kad reikia pradėti piešti fraktalą tik nuo vidurio,spalvas pasirenkant,spalvinant viena spalva ten kažkiek tik langelių.Gal galit pasidalint kaip jūs piešiat ir koks piešimo būdas taisiklingiausias.Nes mane fraktalai sudomino,ne tik kaip atsipalaidavimo būdas,bet ir tai ką jie gali padėti atskleisti apie piešiantijį. Taip pat gal būtų galimą,kad atsiųstumėt tą rusišką knygelę? Iš karto dėkui
Na, kadangi aš jau po paskaitos, tai šiek tiek paaiškinsiu dėl tos technikos
Nėra skirtumo nuo kur pradėti piešti fraktalą...imat gelinį rašiklį ar juodą tušinuką į ranką, guldot A4 formato lapą horizontaliai, užsimerkiat ir kur padėsit tušinuką nuo ten galit ir pradėti peišti - tikrai nėra būtina nuo centro Vedžiojat linijas įvairiom kryptim, vidutiniu-normaliu tempu..po 45 s. - 1 min. 'stop'. Pradžios ir pabaigos galiukius 'nuvedate' iki artimiausio langelio, kad fraktalas gautųsi uždaras
Piešiant testinius/diagnostinius fraktalus, t.y. pirmuosius 21-ą, rekomenduojama pieštukus traukti užsimerkus ir spalvinti nieko per daug nemąstant (viena spalva galima spalvinti nuo 1 iki 12 langelių), nebandant išgauti piešinyje jokių įžvelgiamų figūrų, nebūtina derint spalvų ir pan. Kur jums pirmas impulsas palieps spalvinti, ten ir spalvinkite.
Jūs pastebėsit, kad nors esat užsimerkusi, bet jūsų ranka vis ims ir ims tam tikrų spalvų pieštukus (net jei jūs tų spalvų ir nemėgstat), tad yra sąlyga - net jei jūs antrąkart ištraukiate tos pačios spalvos pieštuką, tai privalote nuspalvinti bent 1 langelį ir tada padėti jį į krūvą, o užsimerkus traukti iš naujo. Negalima padėti pieštuko vien dėl to, kad juo ką tik spalvinote ar spalva jums nemiela..kaip bebūtų, fraktale juo nuspalvinate bent 1 langelį.
Jeigu neturit kantrybės arba norit piešdama fraktalus kažką koreguoti, tai po 5-6 fraktalų nupiešimo ir susipažinimo su spalvų, linijų, langelių reikšmėmis galit bandyti spalvinti atsimerkusi.
Kai jau norėsit piešti kūrybinės krypties fraktalus arba koreguojančius, tuomet jau pieštukus reikia rinktis atsimerkus, naudoti tam tikras spalvas, bandyti įžiūrėti 'piešinį' nenuspalvintuose langeliuose.
Kaip jau sakiau patys informatyviausi ir objektyviausi fraktalai piešiami tol, kol nežinote ką jie reiškia
Knygą rusų kalba, galiu atsiųsti el. paštu, tik parašykit man el. pašto adresą
QUOTE(Rasma @ 2010 07 30, 20:58)
Čia yra apie mandalų spalvas paaiškinta: http://www.fija.lt/?lang=1&nav=13
Perskaičiau ir su fraktalų spalvų aiškinimu sąsajų nedaug
Perskaičiau ir su fraktalų spalvų aiškinimu sąsajų nedaug
Tai galima sakyti,kad mandalos ir faktalai du skirtingi dalykai?
Idesiu dar viena fraktala
Vaje, merginos čia kad pasidarbavusios,oho. Rasma jau drąsiai gali pravesti paskaitas mums. Aš tai maluosi su vaikais po poliklinikas-dėl pažymų, dar agurkus reik marinuot . Bandžiaau piešt, bet taip ir nebaigiau. Čia ryškus kantrybės nebuvimas, nenoras baigti darbo. Labai negerai
QUOTE(rutulux @ 2010 08 02, 20:35)
Vaje, merginos čia kad pasidarbavusios,oho. Rasma jau drąsiai gali pravesti paskaitas mums. Aš tai maluosi su vaikais po poliklinikas-dėl pažymų, dar agurkus reik marinuot . Bandžiaau piešt, bet taip ir nebaigiau. Čia ryškus kantrybės nebuvimas, nenoras baigti darbo. Labai negerai
As galvojau ,kad irgi laiko nerasiu,bet kazkaip kai labai labai patinka ir noras atsiranda labai stiprus.
Nu tai matyt problema kažkur kitur
QUOTE(rutulux @ 2010 08 02, 21:05)
Nu tai matyt problema kažkur kitur
o kiek esi jau fraktalu nupiesus?
Vojezmarija cielus 4, bet 2 iš jų nebaigti spalvint. Čia kaip ir nieko. O susidomėjau ir pradėjau piešt vasario mėnesį. Ainu nusišausiu. Kaip baisu viešai prisipažint .
QUOTE(rutulux @ 2010 08 02, 21:28)
Vojezmarija cielus 4, bet 2 iš jų nebaigti spalvint. Čia kaip ir nieko. O susidomėjau ir pradėjau piešt vasario mėnesį. Ainu nusišausiu. Kaip baisu viešai prisipažint .
nereikia gedytis,jei tai nera tavo hobis ir tau neteikia jokio malonumo,tai ir nepiesi viskas labai paprasta.
ar dar yra piesianciu?