QUOTE(sarafea @ 2010 07 29, 22:53)
Wauw,Rasma
beveik visa 90 % apie mane parasei
tik va apie vaikyste tai ne,nes vaikyste mano nuostabi buvo.Labai net susijusi esu su meno pasauliu,nu zodziu,fainai ismokai aprasyti zmogu.
Taip, žinokit su ta vaikyste ir juoda spalva - man sunkiausia interpretuoti..n kartų skaitau skyrius apie tai ir man sunkiai gaunasi suvokti esmę, ką tai simbolizuoja..tad specialiai geltonu šriftu ir parašiau, nes tai mano 'silpnoji vieta', labai jau painiai teorija išdėstyta..pabandysiu paaiškinti dar vėliau.
Antras fraktalas beje irgi išduoda kūrybiškumą
Nekalbėjom apie pačio fraktalo formą ir kiek jis užima lapo..tai va, jei per fraktalo perimetrą jis turi 'uodegėlių', tokių lyg iškyšuliukų, tai kuo jų daugiau - tuo žmogus labiau kūrybiškai apdovanotas (talentingas) ir tuo labiau individualistas. Tam tikrais atvejais irgi simbolizuoja žmogaus emocinį nestabilumą, bet tai jau reikia vertinti atsižvelgiant į visumą.
Laukelių spalvinimas irgi išduoda, kad žmogus problemų sprendimo ieško kūrybiškai, jam nelabai būdingas analitinis mąstymas ar griežtas pareigingumas (nes žmonės pasižymintis analitiniu mąstymu ar labai stipriu pareigos-atsakomybės jausmu labai preciziškai nuspalvoja laukelius, praktiškai be štrichų).
Pvz. antrame fraktale sakyčiau vyrauja vid. dydžio ir dideli langeliai, mažokai smulkių. O tai reiškia, kad piešusio žmogaus asmenybė ir charakteris yra 'subalansuotas', stabilus, nors dideli langeliai išduoda žmogaus atvirą charakterį, žmogų kuris gyvena veikiamas išorinės aplinkos, bet vid. dydžio langeliai tą efektą sumažina.
Kalbant apie spalvų kontrastiškumą, tai galvočiau, kad jis ryškesnis fraktalo kraštuose, nei jo viduje
O tai reikštų, kad žmogus gyvenime linkęs į lyderiavimą. Nemažai 'kilpinių' formų, kas išduoda žmogaus 'užsiciklinimą', jis turi savo nuomonę ir kaip čia pasakyti, retai ar sunkiai ją keičia..
Sunku kompiuteriu analizuot spalvas..pvz. žiūriu į antrąjį ir galvoju ar ten tokia pilka ar šviesi violetinė
Jaučiuosi kaip daltonikė..bet pvz. pas mane akvarelinių pieštukų pilka tokio atspalvio
Berods šiame fraktale jau yra ir pakankamai rožinės spalvos išdėstytos fraktalo kraštuose. Rausva spalva sumažina raudonos spalvos efektą ir kas stebėtina,nustatyta, jog jos beveik nebūna žmonių pirmuose nupieštuose fraktaluose, ji 'atrandama' vėliau. Jeigu išreikšti skaičiais, tai ji būna 9 iš 10 fraktalų, bet visada lyg antrinė spalva, nedominuojanti. Ši spalva išduoda, kad fraktalą greičiausiai piešė moteris, nes ši spalva labai susijusi su moteriškumu, moteriška natūra. Moteris, kuri šią spalvą naudoja fraktaluose, būtent tuo laikotarpiu pasižymi jausmingumu
Jei spalva dominuojanti, vadinasi prieš jus - labai emocingas žmogus, gyvenantis ne protu, o jausmais. O šiaip ji reiškia gyvenimo komfortą, savotiška pasitenkinimą esama padėtimi.
Bet - jei labai daug tokios spalvos vaiko piešinyje, tai signalizuoja vėlgi dėmesio jam trūkumą, tokiam vaikui reikia švelnumo, meilės ir dėmesio.
Jei rožinė spalva susieta su gretimais švelnių, pastelinių spalvų laukeliais, tai reiškia, kad žmogus yra dvasinių ieškojimų kelyje, jis draugiškas ir atviras pasauliui
Va čia ir knygoje turbūt daugiau prabylama apie koreguojančius fraktalus. Sakoma, jei norite per fraktalus pakeisti kažkokią gyvenimišką situaciją, tai apgaubkite save fraktale rausva spalva, stenkitės jos naudoti daugiau..ši spalva lyg gydo, palaiko. Gali būti, kad žmogus piešęs fraktalą siekia padėti sau su kažkuo susitaikyti (pvz. netektimi ar kokia žinia apie ligą, ar tiesiog susigyventi su savo liūdesiu).
Dabar dar sykį perskaičiau apie juodą, tai parašysiu tiksliai:
kai juoda spalva užpildomi visai maži laukeliai, tai kalbame apie žmogaus iniciatyvumą. Taip fraktalą spalvina aktyvūs, dinamiški žmonės arba žmonės, kuriems atrodo visada viskas sekasi. Tokie žmonės turi savybę 'kurti-suformuoti' įvykius
jeigu piešinyje daug vid. dydžio, tuo labiau didelių juodų laukelių arba tai dominuojanti fraktalo spalva, tai reiškia, kad žmogus greit 'perdegantis', t.y. greit išvargsta morališkai ir fiziškai.
Jeigu tokie laukeliai yra šalia violetinės spalvos laukelių, tai jau reiškia, kad žmogus jaučiasi užsiimantis nemėgstama, gal nereikalinga veikla, t.y. kad kažkoks darbas reikalauja iš jo per daug jėgų ir laiko - o jūsų įdėtame fraktale man būtent taip ir atrodo
Kaip rašo knygoje: kaip rodo praktika, sugebėjimą šifruoti fraktalus įgausite labai greitai, jeigu per 2-3 savaites iššifruosite ne mažiau 20 ' testinių' (pirmųjų) fraktalų. Jau išanalizavus jų 12-14 nebereikia žvilgčioti knygon ar naudotis sudarytu 'šifravimo raktu'.
Ypač svarbūs - pirmieji, jie vieninteliai yra labiausiai apibūdinantys žmogų ir informatyvūs, ir labiausiai objektyvūs.