Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas, kas susiję su ekologija

QUOTE(myself @ 2010 07 13, 17:17)
O kaip šildote maistą?

Aš tai paprastos el. viryklės pagalba mirksiukas.gif . Jokių problemų.
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2010 07 13, 18:59)
Aš tai paprastos el. viryklės pagalba  mirksiukas.gif . Jokių problemų.

Jei darbovieteje ja turite, tai zinoma, jokiu problemu smile.gif .Man namie net nekyla minciu pirkti mikrobangu krosnele, nors kai dariausi virtuves baldus- visus imontuojamus, baldininkas 3 kartus paklause- tikrai nedarom vietos imontuojamai mikrobangei? biggrin.gif
Indaplove tai isidejau rolleyes.gif - labai dziaugiuosi, kiekviena diena as ja dziaugiuosi biggrin.gif , tikrai geras dalykas- be jokiu kalbu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 13 liepos 2010 - 18:03
QUOTE(Diva:) @ 2010 07 13, 19:01)
Jei darbovieteje ja turite, tai zinoma, jokiu problemu  smile.gif  .Man namie net nekyla minciu pirkti mikrobangu krosnele, nors kai dariausi virtuves baldus- visus imontuojamus, baldininkas 3 kartus paklause- tikrai nedarom vietos imontuojamai mikrobangei?  biggrin.gif


lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Man irgi mikrobangė neegzistuoja, ir šeima taip pripratus. Darbe tiesiog ją ignoruoju - tuščia vieta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 07 13, 18:57)
Jei nesuosi maista silta, atsinesu termose, ne kiekviena diena jau cia su antrais karstais ateinu  biggrin.gif  , bet termose iki pietu laisvai islaiko.
O siaip jei kokie grikiai, koses, tai i termosa, uzpili verdanciu vandeniu, as kokiu krapu prisipjaustau, laisku ( jei netingiu svoguneli pakepinu ) ir  jie isbinksta kol pietus ateina.
Daznai zinoma saltas maistas pas mane buna-salotos kokios, jei koks grikiu kotletelis- tai jis ir saltas skanu  smile.gif  .As nedarau labai riebaus maisto- tas sildymas daugiau ziema gal aktualus. Pvz. isvirtas vistienos gabaliukas man ir saltas skanu su kokiomis morku salotomis  rolleyes.gif


Na taip, viskas suprantama, bet vistiek norisi ir šilto maisto. O namie turbūt ant viryklės šildote. O dėl kokios priežasties nenaudojate mikrobangės?

QUOTE(Spalvota diena @ 2010 07 13, 18:59)
Aš tai paprastos el. viryklės pagalba  mirksiukas.gif . Jokių problemų.


Na taip, puikiai suprantu, kad viską galima pašildyti ant paprastos viryklės, juk anksčiau nebūdavo tų mikrobangių. Bet šildant ant viryklės, o tiksliau ant keptuvės reikia riebalą kažkokį dėti, o tai vėl negerai.
Atsakyti
QUOTE(myself @ 2010 07 13, 20:54)
Na taip, puikiai suprantu, kad viską galima pašildyti ant paprastos viryklės, juk anksčiau nebūdavo tų mikrobangių. Bet šildant ant viryklės, o tiksliau ant keptuvės reikia riebalą kažkokį dėti, o tai vėl negerai.

puikiai pašyla į keptuvę įpylus šiek tiek vandens, sultinio, pieno, sulčių - pritaikant pagal skonį. Puikiai pašyla ant garų: į puodą truputį vandens, o į antrą aukštą patiekalus- kaip šviežiai paruošta pašildžius.
Nepasigendu mikrobangės schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 07 13, 14:31)
O kazi su maistu gali bet koks plastikas liestis, isskyrus ta PC, ar butinai turi buti taurele su sakute nupaisyta?Nes lb daznai buna parasyta PP arba PET ir nenupaisyta taurele su sakute. Gal kas zino g.gif
Jei kenksmingas tik tas platikas PC,vadinasi tarkim ir vaisius saldyti galima paprastuose maiseliuose,kuriu pilna maximose. kokia tada prasme turi specialus maisto saldymo maiseliai, pazenklinti PP ir taurele su sakute...?

Turi būti arba užrašas, kad skirta maistui arba ženklas. Taip pat turi būti nurodyta kokiom sąlygom naudoti tokį indą. Lietuvos higienos normoje HN 16:2006 „Medžiagų ir gaminių, skirtų liestis su maistu, specialieji sveikatos saugos reikalavimai“ yra nurodyta kokios medžiagos gali būti naudojamos tokiems gaminiams gaminti, kokie kiekiai ir kokių medžiagų gali išsiskirti per naudojimo laikotarpį.
Kiekvienas gaminys turi tam tikras savybes, kurios dėl temperatūrų pokyčių gali labai pasikeisti, todėl tiek šaldymui, tiek šildymui yra skirtingi indeliai. Šildant maistą netinkamuose plastiko induose, jie gali deformuotis, išskirti didesnį kiekį cheminių medžiagų. Tas pats šaldant - labai dažnai plastikas tiesiog sutrūkinėja ar net subyra.
Tam, kad išvengti tokių nesusipratimų kaip kad buvo su melamininiais kinietiškais indais, stalo ir virtuvės reikmenys iš plastiko buvo įtraukti į jautrių ne maisto prekių sąrašą. Tokiu atveju muitinė visada tikrina krovinį.
Papildyta:
QUOTE(Spalvota diena @ 2010 07 13, 18:54)
Taip ir pamaniau. Juk sakėt, kad vandens tyrimų rezultatai geri. Nebent dėl technikos. Šiaip tai nesistenkit su tuo nukalkinimu, kad nereiktų paskui ieškotis maisto papildų su tom pačiom druskom, kurias pašalinsit filtruodami  smile.gif .

Kadangi filtrus būtų reikėję statyti įsirengiant namą, tai ir tyrimus darėm kai dar negyvenom. Bet apart kalkių daugiau nieko blogo vandenyje nebuvo. Tai kažkaip suabejojom, kad verta investuoti į nukalkinimą. Su technika viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(myself @ 2010 07 13, 20:54)
Na taip, viskas suprantama, bet vistiek norisi ir šilto maisto. O namie turbūt ant viryklės šildote. O dėl kokios priežasties nenaudojate mikrobangės?
Na taip, puikiai suprantu, kad viską galima pašildyti ant paprastos viryklės, juk anksčiau nebūdavo tų mikrobangių. Bet šildant ant viryklės, o tiksliau ant keptuvės reikia riebalą kažkokį dėti, o tai vėl negerai.

Kai norisi silto, isidedu i termosa mirksiukas.gif Sildant puode maista, riebalu nereikia, o jei ant keptuvytes, tai nepilu nieko - ant silpnesnes ugnies ir dangciu uzdengiu, na, buna, jei kazkoks maistas gali prikepti, tai ipilu slakeli aliejaus- nelabai ji viena valgau, tai manau, kad kartais reikia kokio laselio aliejaus organizmui...

QUOTE(sotto @ 2010 07 13, 21:17)
puikiai pašyla į keptuvę įpylus šiek tiek vandens, sultinio, pieno, sulčių - pritaikant pagal skonį. Puikiai pašyla ant garų:  į puodą truputį vandens, o į antrą aukštą patiekalus- kaip šviežiai paruošta pašildžius.
Nepasigendu mikrobangės  schmoll.gif

Mano artimiausiuose planuose garu puodas rolleyes.gif . Apziurejus as ju, tik nezinau - ar reikia butinai brangaus ir galingo, ar kaip tik uztenka vieno zmogaus poreikiams kokio paprastesnio g.gif - daugiau namie kazin ka ikalbinsiu ant garu ruosta maista valgyti... O gal biggrin.gif
O ir maisto pasildymui kaip liuks butu bigsmile.gif !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 14 liepos 2010 - 09:00
Na,va radau daugkartinių butelių ir Lietuvoje - gu-gu.lt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 07 14, 09:56)
Mano artimiausiuose planuose garu puodas  rolleyes.gif . Apziurejus as ju, tik nezinau - ar reikia butinai brangaus ir galingo, ar kaip tik uztenka vieno zmogaus poreikiams kokio paprastesnio g.gif  - daugiau namie kazin ka ikalbinsiu ant garu ruosta maista valgyti... O gal biggrin.gif
O ir maisto pasildymui kaip liuks butu  bigsmile.gif !

aš turiu berghofo. Superinis pirkinys, naudoju kasdien. Dugnas storas, kai užverda, pamažinu ugnį, o kai termometras parodo 100 laipsnių ir visai išjungiu ugnį, puodas toliau troškina, garina maistą pats. Ir kol verda dedu ant pačios mažiausios ugnies, to degiklio net nenaudojau, kol puodo neturėjau. Jis labai sandariai užsidaro. O šeima priprato- ir valgo visi. Gaminti labai lengva, sumeti produktus, truputį vandens, jei produktai netelpa, dedu garintuvą, ten produktų pridedu- ir viskas. Skanu ir sveika. O jei Jūsų šeimoje nieks nevalgys, tai užtenka paprasto metalinio tinklelio, kaip koštuvo, uždėti ant puodo su vandeniu, uždengti- ir viskas išvirs garuose.

Dobiliuke prašom nuorodą įdėti, nerandu gu-gu.lt tų butelių.
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2010 07 14, 15:04)
aš turiu berghofo. Superinis pirkinys, naudoju kasdien. Dugnas storas, kai užverda, pamažinu ugnį, o kai termometras parodo 100 laipsnių ir visai išjungiu ugnį, puodas toliau troškina, garina maistą pats. Ir kol verda  dedu ant pačios mažiausios ugnies, to degiklio net nenaudojau, kol puodo neturėjau. Jis labai sandariai užsidaro. O šeima priprato- ir valgo visi. Gaminti labai lengva, sumeti produktus, truputį vandens, jei produktai netelpa, dedu garintuvą, ten produktų pridedu- ir viskas. Skanu ir sveika. O jei Jūsų šeimoje nieks nevalgys, tai užtenka paprasto metalinio tinklelio, kaip koštuvo, uždėti ant puodo su vandeniu, uždengti- ir viskas išvirs garuose.

Gal turit nuoroda i savo turima Berghofo? 4u.gif Ko gero zinau, metalinis puodas pas jus. As noriu to plastikinio ,keliu aukstu blush-anim-cl.gif
Zinau, kad galima puode, bet as dabar pabusiu labai neekologiska- noriu to puodo triaukscio kokio blush2.gif, sudeti viska graziai lentynelese doh.gif , nenoriu kiauraindyje garint biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 14 liepos 2010 - 14:49
QUOTE(Diva:) @ 2010 07 14, 15:36)
Gal turit nuoroda i savo turima Berghofo?  4u.gif  Ko gero zinau, metalinis puodas pas jus. As noriu to plastikinio ,keliu aukstu blush-anim-cl.gif
Zinau, kad galima puode, bet as dabar pabusiu labai neekologiska- noriu to puodo triaukscio kokio blush2.gif, sudeti viska graziai lentynelese doh.gif , nenoriu kiauraindyje garint  biggrin.gif

tai čia tie, kuriuos IKI pardavinėjo už lipdukus. Esu patenkinta 120 proc. tuo puodu, jį vieną ir teturiu tokį labai firminį biggrin.gif.
Turiu ir plastikinį , elektrinį, 2 aukštų- pradžioje kelis kartus pagarinau ir dulka.
Atsakyti
Vis tik uzsidegiau bambukinio garu puodo! Internetas isnarsytas, prisiskaityta! Jau taip uzsidege , kad negaliu doh.gif Cia kinieciu autentika, na, jau matau kolduniukus , paruostus siame Bamboo steameryje biggrin.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 14 liepos 2010 - 17:57