QUOTE(Spalvota diena @ 2010 07 10, 21:22)
O tai tie pardavinėjami litriniai ar 2l plastikiniai buteliai su vandeniu geri
? Tas plastikas nesikeičia ir vanduo iš jo neplauna kancerogenų
? Ir ta visa akcija : nepirkim vandens buteliuose, kur akcentuojama plastiko žala, - muilo burbulas?
Reikia žiūrėt iš ko pagaminti, jei PC, tuomet nėra jau tokie nekalti. O jūs bent supratot akcijos esmę (beje, kur tokia buvo
)? Jei kasdien pirkinėsite po kelis buteliukus vandens, tai ir bus plastiko žala gamtai. O jei visą laiką naudosite tą patį, tai kokią žalą matote? PET'as tikrai netirpsta vandenyje ir jo gamyboje nenaudojami jokie kancerogenai.
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 07 11, 07:33)
Na nesakykit-net uzdarius indaplove ir ja praverus tik nauju nesvariu indu sudejimui, kvapelis rugesiu tooooks po virtuve pasklinda, kad Dieve saugok
Man pakanka dvieju dienu, jau vemti noriu, o jei savaite...
Nebent dedat jau praplautus indus(maciau, kaip seimininkes isplauna lekstes ir jas deda dar i indaplove
)Bet jei per diena sunaudojama tik po dvi lekstes-neverta ir zaisti su indaplove, praplovei, tiek ir vargo ten
Mums per diena sueina po 18 leksciu, po keturis puodus bei dvi keptuves
Na nežinau, pas mus taip greit neprarūgsta. Nematau aš problemos tame. Kaip kas suprantą žaidimą. Jei aš per mėnesį sutaupau 1 m3 vandens, ar tai yra žaidimas? Tuo pačiu ir elektros sutaupau, bet sunkiau suskaičiuoti, nes pas mus karštas vanduo iš boilerio, ilgai laukt virtuvėj reikia kol atbėga. Ir šiaip aš esu moteris, o ne indaplovė
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 07 11, 08:05)
Vilniuje tikrai geri valymo įrenginiai, nežinau, ar visuose rajonuose, bet bent jau didžiojoje dalyje tai vanduo pavyzdingas. Irgi žinau iš nepriklausomų analizių, pati geriu, patenkinta, skanu ir gerai
O štai kituose miestuose, deja, ne visur taip... Kaune pas draugus buvom, kvapą nemalonų vanduo turi
Nežinau, kaip ten jo kokybė, bet gerti nesinori... Palangoje irgi iš krano negeriu.
O prie ko čia valymo įrenginiai ir geriamo vandens kokybė?
Tai visai nesusiję dalykai. Geriamasis vanduo imamas iš artezinių šulinių ir kadangi LT praktiškai visur yra per daug geležies, toks vanduo praeina pro nugeležinimo įrenginius. Tai vadinama vandens gerinimu, o ne valymu. Valymas tai nutekamųjų (kanalizacijos) vandenų išvalymas.
Vanduo iš vandenvietės išeina visur atitinkantis normas, tiek Vilniuje, tiek Kaune. Jei yra seni vamzdžiai (dažniausiai senuose daugiabučiuose), tai jie ir sugadina vandenį, o žmonės kaltina tiekėją. Palangoje ir negalima gerti iš krano. Kol kas ne viso Klaipėdos rajono vandenvietės turi nufluorinimo įrenginius, nes jie labai brangūs. Todėl geriau susilaikyti nuo tokio vandens.