Sveikos
Dauguma iš mano aplinkos žmonių į mane žiūri, ko gero, kaip į ufonautę (net vyras kartais )
, bet kai nors internete pamatai, kad yra ir daugiau tokių ir panašių, iškart geriau pasidaro
Man kartais net nesmagu prisipažinti, kad stengiuosi rūšiuoti atliekas, mažinti vartojimą, naudoti kuo mažiau chemijos ir pan... Tikrai - dažnai vos kaip kokia "su baltu bilietu" pasijaučiu.
Šiaip jau nuo vaikystės esu kažkokia "pažaliavusi". Gimiau ir gyvenau kaime, tais laikais gal net nelabai kas ten ir žinojo, kas ta ekologija ir su ja susiję dalykai. Prisimenu, nuvažiavus kur prie ežero, ar į mišką, tėvai pamatę paliktas šiukšles piktindavosi, kad "na ir žmonės, negi negalima tų šiukšlių kur į vieną krūvą sukast". O man mano vaikiškoje galvoje vis kildavo mintys, kad šiukšlių nereikia sukasinėt į vieną vietą - jų tiesiog reikia nepalikt ir tada bus švaru ir gražu. Dar didesnis nesupratimas ir pasibaisėjimas manyje kildavo, kai važiuojant namo mašinoje išgėrus kokio limonado butelį tėvas liepdavo atidaryt langą ir jį išmest - tiesiog ten kur pakliuvo... Niekada to nedarydavau. Visada palikdavau šią "procedūrą" atlikti broliui, o tuo momentu, kai jis be jokio sąžinės graužimo švystledavo butelį lauk, manyje lyg kas susigūždavo, kartais net užsimerkdavau
Tai va, šiuo metu laukiuosi ir planuoju vaiką auginti su daugkartinėm sauskelnėm, kiek man tai pavyks - šitą tai net vyras palaiko, net jei ne dėl ekologijos, o dėl mažesnių išlaidų. Kol kas abiejų tėvai į tai žiūrėjo visai tolerantiškai, tik vakar anyta jau ne visai atlaikė, išsprūdo - nesąmonė, visi su pampersais užauga, o jūs čia geresni norit pasirodyti
Aš tiesiog žinau, kad eidama link konteinerio su maišeliu panaudotų suauskelnių jausčiau tikrai didelį vidinį diskomfortą (aišku, kažkiek aš tų vienkartinių sunaudosiu, ypač pradžioje...)
Tamsius drabužius plaunu su muilo riešutais. Šviesius kol kas su milteliais iš maksimos, bet kai jie užsibaigs, tai norėčiau išbandyt kažką "švaresnio".
Ką priima, tą nešu į "Ekotašką". Šiaip kažkurį rytą mačiau, kaip pora "chronių" su maišais trynėsi pakampiais ir rankiojo numestus stiklinius ir plastikinius butelius. Paprastai į tokius žmones dėmesio nekreipiu, bet matant juos šitaip besidarbuojant nuotaika tikrai pagerėjo, net ir žinant, kad taip elgiasi tikrai ne tam, kad aplinka pašvarėtų
Nu va, prirašiau