QUOTE(Lauradr @ 2006 12 18, 16:44)
Kazin ar cia toj temoj bandau rasyt...
Bet labai ieskau ir niekur nerandu alaus teslos recepto. Kiek zinau, ji daroma is tamsaus alaus, dedama grietines. O ko daugiau - ir nezinau.
Gal kas zinot ir pagelbetumet?
Viskas priklauso kur naudosi tešlą. Pyragėliams : 0.5 ltr alaus, 0.5 kg miltų. 0.5 stiklinės aliejaus druska, 4 kiaušiniai.
Trybius ištrinti su aliejum, įpilti alų, išmaišyti,suberti miltus, druską.Išmaišyti. Tešla neturi lipti prie rankų. Baltymūs išplaktį, greitai įmaišyti į tešlą ir palaikyti šaldytuvę 10 - 15 min.
Kitas variantas tešla apvoliojimui (kliaras) stiklinė alaus, 2 šaukštai miltų, 1 trynys, 2 baltymai, 1 šaukštas aliejaus. Trynį išsuktį su aliejum, supilti alų, miltus druską. Baltymus išplakti , įmaišyti į tešlą.