O gal kas zino kaip vistiena sitoms salotos reiketu paruost... Ji ten tokia saldziarugste, bet lyg ir su sojos padazu daryta...
Rytietiskos salotos su vistiena
gal kuri turite karsto sokolado recepta (o gal ten karsto sokolado gerimas), kur buna pizza jazz? man jis pats skaniausias
QUOTE(alexxandra @ 2006 10 31, 00:42)
O gal kas zino kaip vistiena sitoms salotos reiketu paruost... Ji ten tokia saldziarugste, bet lyg ir su sojos padazu daryta...
Rytietiskos salotos su vistiena
Rytietiskos salotos su vistiena
Na sprendžiant iš aprašo padažo ingredientai maždaug tokie turėtų būti: citrinos sultys, medaus arbatinis šaukštelis, sojos padažo, juodų pipirų, aliejaus. Aliejus pilamas paskutinėj eilėj Jai matot, kad padažas tirštas pilat truputi vandens, po to aliejų. Geriausia būtų sezamo aliejus.
Glacee - dėkui už grietiniečius - liuks išėjo tešla - pati ta - kočiojau ir spaudžiau apskritimus su bliuduku. kaip pirmą kartą - viską svėriau ir matavau, kiaušiniai buvo dideli. kt kart jau dėsiu iš atminties, kam nepavyko - spėju - maži kiauš - mažai drėgmės, reikėjo dar šaukštuką grietinės įdėti. taip pat, mano grietinė buvo riebi, nes, kaip suprantu, tas riebumas ir priduoda trapumo. net varškės tiek, kiek reikia įdarui užrašyta, mano pakutis tesvėrė 180g, tai pritrūkau ir teko vaiko varškę pasiskolinti . Įtraukiau į savo mėgstamų ir gaminamų patiekalų sąrašą šiuos grietiniečius
O dėl karšto šokolado - aš darau taip - imu riebų pieną (arba į liesą pieną įdedu truputuką sviesto), pilu cukrų ir pigios, paprastos kakavos miltukus, plaku su šluotele, kad nesupultų. pavirti truputį, kol patirštės, tai gausis kaip Operos ir baleto teatre, kur geriamas iš mažų puodukų. Vat, jei prašysit tikslių kiekių - nžn, aš ragauju, jei l daug kakavos - kartoka, bet tuomet ir tirščiau, jei visai mažai kakavos - gausis kakavos gėrimas Apytiksliai tai reikėtų stiklinei pieno - 2 valg .š kakavos, beveik tiek pat cukraus, tik be kaupo
Monalyza - jei tur4jai omeny apple crumble (tą, prie parlamento pyragą), tai štai jo receptas, su visais komentarais, iš savęs kopijuoju
1.5 -2 kg obuoliu (rugstesniu, valytu)
250g sviesto
300g cukraus (pagal skoni)
600g miltu
100g razinu
15g kepimo milteliu
i puoda (didesni) sudeti miltus, kepimo miltelius, sutarkuota atsaldyta sviesta, cukru. trinti tesla tarp ranku tol, kol pasidarys dziuveseliu pavidalo.
puse trupiniu sudeti i kepimo popieriumi isklota forma. ant virsaus sudeti riekelemis supjaustytus obuolius, nuplikytas razinas.ant virsaus suberti likusia puse trupiniu. kepti orkaiteje iki paskrus virsus, apie 30 min.
patiekti silta, ant virsaus uzdejus plaktos grietineles (arba grietines) ir uzbarstyti cinamonu
pjaustyti si pyraga reikia tokiais didoookais gabaliukais, tada nesubyra taip . Jis jau toks - laaabai smelinis . Ir pjaustyk formoje, viso pyrago is formos neisiminek.
O valgyti ji reikia ne pirsciukais, o su sauksciuku is lekstutes, kaip torta. Ir butinai ant virsaus uzdek grietineles su cinamonu, be ju - puse skonio prarasi. Grietinele gaivumo priduoda.
Tik as pakoreguociau kepimo laika, nes kepiau 200 karstumo orkaiteje ne 30min, o gera valanda tai tikrai, kol pagaliau virsus paskrudo .
Dirbau Klaipedoj vienoj kavinej tai mes lygiai toki pat pyraga kepdavom tik trupuciuka kitaip ir be kepimo milteliu.
I skarda supjaustyti obuolius, sudeti razinas. O biria tesla ne rankom trupindavom, o sudedi produktus i virtuvini kombaina ir pora kartu prasuki. Gaunasi tolygi ir biri smeline tesla.
Beri ant obuoliu ir kepi apie 30-40min.
O dėl karšto šokolado - aš darau taip - imu riebų pieną (arba į liesą pieną įdedu truputuką sviesto), pilu cukrų ir pigios, paprastos kakavos miltukus, plaku su šluotele, kad nesupultų. pavirti truputį, kol patirštės, tai gausis kaip Operos ir baleto teatre, kur geriamas iš mažų puodukų. Vat, jei prašysit tikslių kiekių - nžn, aš ragauju, jei l daug kakavos - kartoka, bet tuomet ir tirščiau, jei visai mažai kakavos - gausis kakavos gėrimas Apytiksliai tai reikėtų stiklinei pieno - 2 valg .š kakavos, beveik tiek pat cukraus, tik be kaupo
Monalyza - jei tur4jai omeny apple crumble (tą, prie parlamento pyragą), tai štai jo receptas, su visais komentarais, iš savęs kopijuoju
1.5 -2 kg obuoliu (rugstesniu, valytu)
250g sviesto
300g cukraus (pagal skoni)
600g miltu
100g razinu
15g kepimo milteliu
i puoda (didesni) sudeti miltus, kepimo miltelius, sutarkuota atsaldyta sviesta, cukru. trinti tesla tarp ranku tol, kol pasidarys dziuveseliu pavidalo.
puse trupiniu sudeti i kepimo popieriumi isklota forma. ant virsaus sudeti riekelemis supjaustytus obuolius, nuplikytas razinas.ant virsaus suberti likusia puse trupiniu. kepti orkaiteje iki paskrus virsus, apie 30 min.
patiekti silta, ant virsaus uzdejus plaktos grietineles (arba grietines) ir uzbarstyti cinamonu
pjaustyti si pyraga reikia tokiais didoookais gabaliukais, tada nesubyra taip . Jis jau toks - laaabai smelinis . Ir pjaustyk formoje, viso pyrago is formos neisiminek.
O valgyti ji reikia ne pirsciukais, o su sauksciuku is lekstutes, kaip torta. Ir butinai ant virsaus uzdek grietineles su cinamonu, be ju - puse skonio prarasi. Grietinele gaivumo priduoda.
Tik as pakoreguociau kepimo laika, nes kepiau 200 karstumo orkaiteje ne 30min, o gera valanda tai tikrai, kol pagaliau virsus paskrudo .
Dirbau Klaipedoj vienoj kavinej tai mes lygiai toki pat pyraga kepdavom tik trupuciuka kitaip ir be kepimo milteliu.
I skarda supjaustyti obuolius, sudeti razinas. O biria tesla ne rankom trupindavom, o sudedi produktus i virtuvini kombaina ir pora kartu prasuki. Gaunasi tolygi ir biri smeline tesla.
Beri ant obuoliu ir kepi apie 30-40min.
vilke
Gal tiesiog tas receptas tau nelabai tiko pagal skonį Jeigu aptiksiu kitokį, nes lyg tai turiu dar iš senų laikų, (o gal tik vaidenasi? ) tai įdėsiu Dėl minkymo klausiau, nes per ilgai minkant tešla susitraukia ir būna tokia grublėta, o iškepę gaminiai irgi susitraukę, kieti ir sausi.
mamyteRasyte
Labai džiaugiuosi, kad tau patiko Labai-labai
Gal tiesiog tas receptas tau nelabai tiko pagal skonį Jeigu aptiksiu kitokį, nes lyg tai turiu dar iš senų laikų, (o gal tik vaidenasi? ) tai įdėsiu Dėl minkymo klausiau, nes per ilgai minkant tešla susitraukia ir būna tokia grublėta, o iškepę gaminiai irgi susitraukę, kieti ir sausi.
mamyteRasyte
Labai džiaugiuosi, kad tau patiko Labai-labai
QUOTE(tavi @ 2006 11 03, 12:36)
Na sprendžiant iš aprašo padažo ingredientai maždaug tokie turėtų būti: citrinos sultys, medaus arbatinis šaukštelis, sojos padažo, juodų pipirų, aliejaus. Aliejus pilamas paskutinėj eilėj Jai matot, kad padažas tirštas pilat truputi vandens, po to aliejų. Geriausia būtų sezamo aliejus.
Aciu Reiks bandyt
QUOTE(pragma @ 2006 11 02, 12:15)
gal kuri turite karsto sokolado recepta (o gal ten karsto sokolado gerimas), kur buna pizza jazz? man jis pats skaniausias
Aš MAXIMOJ pirkau pokeliuose milteliais karštą šokoladą. Jį reikia paruošti tik užpylus karšu vandeniu. Visai skanu....
QUOTE
Gal kas zinot "Cili" varshkes shtrudely? Man jis toooks skanus, "PizzaJazz" shtrudelis tai fuijj, o va "Cili" tai toks sukepes nesausas skanuteliis, primena varshkes apkepa
as darau taip(gaunasi kaip CILI):
imu sluoksniuota bemiele tesla(parduotuvej saldyta perku ), varske pertrinu su cukrum ir kiausiniu(imu 2 pakelius varskes ir 2 kiausinius), tada i kokia forma isdelioju sluoksniais - dedu teslos lapa, ant jos sluoksni tos varskes, barstau suriu(tik kad suris nesurus butu), vel tesla, vel varskeir suri.ant virsaus turi gautis teslos lapas, bet varskes nededam, tik suriu pabarstom(gausiai taip)Gaunasi super o padaziukui keptuvej islydau sviesta, ipilu sutirstinto pieno ir grietineles(galima grietines), vaniles.Man labai skaniai
QUOTE(Baisa @ 2006 10 14, 16:19)
O kaip ta skanuji idara pasigamint? Hmm... sausa varshke man nepatinka, o "Cili" tai toks idaras kaip apkepo, toks sukepes. Idomu jei deciau ash idarui viska kaip varshkes apkepui? Gal gerai gautusi? Ir dar idomu koki ten vanilini padaza pila, kaip pasigamint?
Mantingos receptu knyguteje radau toki strudelio recepta - jis man gavos laaaabai panasus i ta, kuri daznai valgom Cili.
800g varskes
200g grietineles
60g sviesto
16 saukstu cukraus pudros (dejau tiesiog cukru ir siek tiek maziau, nes nemegstu labai saldziai - maisant galima ragaut ir det pagal norima skoni)
4 saukstai kukuruzu krakmolo
4 kiausiniu tryniai
2 sauksteliai vanilinio cukraus
tarkuota vienos citrinos zievele
200g razinu
druskos
4 saukstai romo
vandens aptepimui
Is sio kiekio gaunasi du pyragai
Idaras
Razinas uzpilti romu (niekuo nepyliau ). Varske sumaisyti su grietinele, cukraus pudra, krakmolu, kiausiniu tryniais, vaniliniu cukrum, citrinos zievele bei druska. Supilti razinas, islydyta sviesta ir viska atsargiai ismaisyti (kadangi varske buvo skystoka, tai siek tiek maziau pyliau grietineles - tiesiog turi gautis minkstas, bet ne skystas varskes kremas).
Atsildyta sluoksniuota tesla islankstyti (geriausia ta, kur 500g pakuoteje buna du lakstai). Konditeriniu maisu (gerai buvo ir saukstu ) isilgai teslos lapo per viduri isspausti paruosta varskes idara.
Viena ilgesni teslos lapo krasta patepti vandeniu, tuomet krastus sulenkti uzklojant idara kad teslos sujungimas suliptu. Galus uzspausti. Subadyti pyraga sakute, deti i skarda ir aptepti vandeniu.
Kepti 210C orkaiteje apie 25 minutes kol pyragas graziai pagels.
Iskepta pyraga apibarstyti cukraus pudra. Ypatingai skanu su vaniliniu padazu.
Vanilinis padazas
0,5l pieno
vanilino
2 kiausiniu tryniai
3 saukstai cukraus
Uzvirinti piena. Trynius istrinti su cukrumi ir uzpilti virintu pienu. Kaitinant vandens voneleje, maisyti kol sutirstes. Ideti vanilino.
Man gavosi laaaaaabai skanus pyragas
Laabai aciu! Butinai ishmeginsiu
QUOTE(AMELY @ 2006 01 11, 19:12)
Turiu ir aš beždžionėlės receptą.
valgiaraštyje buvo parašyta:salotos "škvalas"
Mums labai patiko
Kinietiškų salotų (supjaustyti gana stambiai arba sudraskyti)
12 vidutinio dydžio pievagrybių (smulkiai supjaustyti)
2 pomidorai (supjaustyti riekutėmis)
1 mažas svogūnėlis
150 gr. kumpio
sumuštinių duonos 8 riekelės (riekeles supjaustyti nedideliais kubeliais ir įkišti kelėtui minučių į orkaitę, kad apdžiūtų ir pasidarytų traškūs)
Taigi viską sumaišyti su majonezu helmans, tinka Santa Marijos picos prieskoniai, šiek tiek druskytės. Na bet čia jau fantazijos reikalas.
valgiaraštyje buvo parašyta:salotos "škvalas"
Mums labai patiko
Kinietiškų salotų (supjaustyti gana stambiai arba sudraskyti)
12 vidutinio dydžio pievagrybių (smulkiai supjaustyti)
2 pomidorai (supjaustyti riekutėmis)
1 mažas svogūnėlis
150 gr. kumpio
sumuštinių duonos 8 riekelės (riekeles supjaustyti nedideliais kubeliais ir įkišti kelėtui minučių į orkaitę, kad apdžiūtų ir pasidarytų traškūs)
Taigi viską sumaišyti su majonezu helmans, tinka Santa Marijos picos prieskoniai, šiek tiek druskytės. Na bet čia jau fantazijos reikalas.
man sias salotas pavyko ,, tobuliau ,, nubezdzionauti Ogi , viena paslaptele isduosiu majonezas turi buti Remaulade ( ar panasiai firmos nepmenu, bet su zolelem jis ir duoda ta ypatinga salotu skoni
Kazin ar cia toj temoj bandau rasyt...
Bet labai ieskau ir niekur nerandu alaus teslos recepto. Kiek zinau, ji daroma is tamsaus alaus, dedama grietines. O ko daugiau - ir nezinau.
Gal kas zinot ir pagelbetumet?
Bet labai ieskau ir niekur nerandu alaus teslos recepto. Kiek zinau, ji daroma is tamsaus alaus, dedama grietines. O ko daugiau - ir nezinau.
Gal kas zinot ir pagelbetumet?