QUOTE(vilke @ 2006 10 18, 14:07)
niu, visai nieko gavosi nors siaip pagal pavadinima juos kitaip isivaizdavau truputi kietokas sausaininis sluoksnis. as juos paskandinciau grietines su vaniliniu cukrum ir mirkytomis razinomis padaze, va tada skaniau butu
kociotis tesla tai gerai turetu... ir man tas sausaininis sluoksnis .
pamegink nusipirkti is "iki" (tik gal kokios didesnes), labai panasus iseina vilniuje tai tikrai buna jasinskio gatves "iki", ten, kur prie aukstu pastatu, kur verslo trikampis. panevezyje- uz viesbucio "panevezys" (ar kaip jis ten vadinasi ).
Nu, jeigu apie nužiūrėjimą iš kur nors recepto, tai ir man teko kai ką "nugvelbti" iš kavinės meniu. Tai tarkiniai blynai su žuvimi. Laaaaabai skanu.... Bandžiau, puikiai gavosi
QUOTE(Baisa @ 2006 10 14, 14:19)
O kaip ta skanuji idara pasigamint? Hmm... sausa varshke man nepatinka, o "Cili" tai toks idaras kaip apkepo, toks sukepes. Idomu jei deciau ash idarui viska kaip varshkes apkepui? Gal gerai gautusi? Ir dar idomu koki ten vanilini padaza pila, kaip pasigamint?
Kaip pas Čili daro, neturiu supratimo. Galiu nurašyti iš anytos knygos, nes pati nekepu:
Įdarui 60g sviesto, 125g cukraus, 600g varškės, 1 trynys, 1 baltymas, šaukštas kondensuoto pieno ar grietinės, 100g razinų, citrinos žievelė sutarkuota, cinamono su cukrum pabarstymui. Išsukti sviestą, cukrų ir trynį iki putų, sudėti išspaustą pertrintą varškę , kond.pieną, razinas ir citrinos žievę, ismaišyti, tada atsargiai sumaišyti su standžiai išplaktu baltymu. Užtepti ant tešlos, pabarstyti cinamonu su cukrum, susukti.
Taip atrodo tikro varškės štrudelio receptas. Gal būt jie deda krakmolo ar vanilės pudingo miltelių darbui supaprastinti - tada būtų kaip apkepas.Jei baltymą atsargiai įmaišysi, kad jis nesukristų, neturėtų tada varškė sausa gautis Vanininiam padaže tai aplamai nieko kito nepriklauso, tik pienas, cukrus, krakmolas ir vanilės kvapas. Jei jie ima tikrą vanilę, kuri gana brangi, aišku skirsis nuo to, su sintetine vanile gaminto.
Aplamai štrudelį gali gaminti su kuo nori, jei tau skanu su apkepo tešla, kodėl gi ne. Vokitkos kepa juos įvairiausius, su aguonom, su daržovėm, su mėsa, - ką įvynioja tešlon, tą vadina štrudeliu (vyniotiniu), va ir viskas
O gal kas turit receptuka Karsto obuoliu pyrago su ledais . Kur budavo Vilniuje "prie Parlamento" ?
vilke
nu... jei visai nieko, tai irgi gerai o trapi tešla ji ir yra trapi tešla dėl kietumo, tai tik vieną priežastį matau - kad buvo perminkyta tešla. Nes ji turėtų būti ne kieta, o trapi ))) (tavtologija, aišku ...) Kaip ji atrodė? Buvo lygi, buvo kiek "celiulitine" ))) buvo grublėta?
nu... jei visai nieko, tai irgi gerai o trapi tešla ji ir yra trapi tešla dėl kietumo, tai tik vieną priežastį matau - kad buvo perminkyta tešla. Nes ji turėtų būti ne kieta, o trapi ))) (tavtologija, aišku ...) Kaip ji atrodė? Buvo lygi, buvo kiek "celiulitine" ))) buvo grublėta?
Nežinau ar šis receptas nubeždžionautas,greičiau savos kurybos.
ai viską dėjau iš akies,ir gaunasi super ,tą pačią dieną maniškiai suraito,o kas svarbiausia NE KALORINGA,net galima sakyti DIETIŠKA.
apie dvi st.manų
kokie penki kiaušiniai
na vienas šaukštas cukraus,puse šaukštelio druskos
pieno,kad manai išbrinktų
nemažai razinų ,kitokių džiovintų pjaustytų vaisių labai skanu su džiovintai melionais
du pakeliai varškės.
na ir svarbiausia kokių dviejų didelių morkų išspaudų,dėl tų išspaudų ir spalva gaunasi geltona
baltymus reikia išplakti,įmaišyti į visą masę,kepti apie 45min.200-175C.[attachmentid=74823]
ai viską dėjau iš akies,ir gaunasi super ,tą pačią dieną maniškiai suraito,o kas svarbiausia NE KALORINGA,net galima sakyti DIETIŠKA.
apie dvi st.manų
kokie penki kiaušiniai
na vienas šaukštas cukraus,puse šaukštelio druskos
pieno,kad manai išbrinktų
nemažai razinų ,kitokių džiovintų pjaustytų vaisių labai skanu su džiovintai melionais
du pakeliai varškės.
na ir svarbiausia kokių dviejų didelių morkų išspaudų,dėl tų išspaudų ir spalva gaunasi geltona
baltymus reikia išplakti,įmaišyti į visą masę,kepti apie 45min.200-175C.[attachmentid=74823]
Labas visoms - klausimėlis - anksčiau būdavo galima nusipirkti iš vežimėlių karštų pyragėlių su mėsa - nu man kažkokia manija - labai noriu tokių pyragėlių pasigaminti - įdarą pasidaryčiau - svogūniukas, mėsytė, o va kaip ta tešla tokiems pyragėliams ruošiama - gal kuri žinote - būčiau labai dėkinga - jie tai tinka prie bulijono...
Papildyta:
oi pamiršau parašyti - tie pyragėliai bvo kepti riebaluose
Papildyta:
oi pamiršau parašyti - tie pyragėliai bvo kepti riebaluose
QUOTE(editam @ 2006 10 24, 18:19)
Labas visoms - klausimėlis - anksčiau būdavo galima nusipirkti iš vežimėlių karštų pyragėlių su mėsa - nu man kažkokia manija - labai noriu tokių pyragėlių pasigaminti - įdarą pasidaryčiau - svogūniukas, mėsytė, o va kaip ta tešla tokiems pyragėliams ruošiama - gal kuri žinote - būčiau labai dėkinga - jie tai tinka prie bulijono...
Papildyta:
oi pamiršau parašyti - tie pyragėliai bvo kepti riebaluose
Papildyta:
oi pamiršau parašyti - tie pyragėliai bvo kepti riebaluose
Tai ten įvairios beliašų atmainos. Įeik į Sonatinos receptus ten yra. Kitaip sakant mielinės tešlos pyragėliai virti aliejuje.
QUOTE(Glacee @ 2006 10 19, 17:10)
vilke
nu... jei visai nieko, tai irgi gerai o trapi tešla ji ir yra trapi tešla dėl kietumo, tai tik vieną priežastį matau - kad buvo perminkyta tešla. Nes ji turėtų būti ne kieta, o trapi ))) (tavtologija, aišku ...) Kaip ji atrodė? Buvo lygi, buvo kiek "celiulitine" ))) buvo grublėta?
nu... jei visai nieko, tai irgi gerai o trapi tešla ji ir yra trapi tešla dėl kietumo, tai tik vieną priežastį matau - kad buvo perminkyta tešla. Nes ji turėtų būti ne kieta, o trapi ))) (tavtologija, aišku ...) Kaip ji atrodė? Buvo lygi, buvo kiek "celiulitine" ))) buvo grublėta?
nu lyg stengiaus kuo maziau minkyt, minkiau tik tol, kol i viena gabala viskas susoko o ar gruobleta, ar nelabai, tai jau neatsimenu zodziu man per sausa buvo is tikro, uztat as ir uzsimaniau to paskandinimo padaze
Papildyta:
QUOTE(Monalyza @ 2006 10 19, 14:00)
O gal kas turit receptuka Karsto obuoliu pyrago su ledais . Kur budavo Vilniuje "prie Parlamento" ?
yra kazkurioj temoj apie naminius pyragus, tikrai. as dar uzsisaugojau ji, bet dabar pas save nerandu
Aš tai iš ČILI labai mėgstu trintą pievagrybių sriubą su pelėsiniu sūriu . Gal kuri numanot kaip gamint? Labai dėkui