QUOTE(Baisa @ 2006 10 14, 14:19)
O kaip ta skanuji idara pasigamint? Hmm... sausa varshke man nepatinka, o "Cili" tai toks idaras kaip apkepo, toks sukepes. Idomu jei deciau ash idarui viska kaip varshkes apkepui? Gal gerai gautusi? Ir dar idomu koki ten vanilini padaza pila, kaip pasigamint?
Kaip pas Čili daro, neturiu supratimo. Galiu nurašyti iš anytos knygos, nes pati nekepu:
Įdarui 60g sviesto, 125g cukraus, 600g varškės, 1 trynys, 1 baltymas, šaukštas kondensuoto pieno ar grietinės, 100g razinų, citrinos žievelė sutarkuota, cinamono su cukrum pabarstymui. Išsukti sviestą, cukrų ir trynį iki putų, sudėti išspaustą pertrintą varškę , kond.pieną, razinas ir citrinos žievę, ismaišyti, tada atsargiai sumaišyti su standžiai išplaktu baltymu. Užtepti ant tešlos, pabarstyti cinamonu su cukrum, susukti.
Taip atrodo tikro varškės štrudelio receptas. Gal būt jie deda krakmolo ar vanilės pudingo miltelių darbui supaprastinti - tada būtų kaip apkepas.Jei baltymą atsargiai įmaišysi, kad jis nesukristų, neturėtų tada varškė sausa gautis

Vanininiam padaže tai aplamai nieko kito nepriklauso, tik pienas, cukrus, krakmolas ir vanilės kvapas. Jei jie ima tikrą vanilę, kuri gana brangi, aišku skirsis nuo to, su sintetine vanile gaminto.
Aplamai štrudelį gali gaminti su kuo nori, jei tau skanu su apkepo tešla, kodėl gi ne. Vokitkos kepa juos įvairiausius, su aguonom, su daržovėm, su mėsa, - ką įvynioja tešlon, tą vadina štrudeliu (vyniotiniu), va ir viskas