Įkraunama...
Įkraunama...

Nubeždžioniauti receptai

niu, visai nieko gavosi ax.gif nors siaip pagal pavadinima juos kitaip isivaizdavau biggrin.gif truputi kietokas sausaininis sluoksnis. as juos paskandinciau grietines su vaniliniu cukrum ir mirkytomis razinomis padaze, va tada skaniau butu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vilke @ 2006 10 18, 14:07)
niu, visai nieko gavosi  ax.gif nors siaip pagal pavadinima juos kitaip isivaizdavau  biggrin.gif truputi kietokas sausaininis sluoksnis. as juos paskandinciau grietines su vaniliniu cukrum ir mirkytomis razinomis padaze, va tada skaniau butu  ax.gif

kociotis tesla tai gerai turetu... g.gif ir man tas sausaininis sluoksnis thumbup.gif .
pamegink nusipirkti is "iki" (tik gal kokios didesnes), labai panasus iseina smile.gif vilniuje tai tikrai buna jasinskio gatves "iki", ten, kur prie aukstu pastatu, kur verslo trikampis. panevezyje- uz viesbucio "panevezys" (ar kaip jis ten vadinasi g.gif ).
Atsakyti
Nu, jeigu apie nužiūrėjimą iš kur nors recepto, tai ir man teko kai ką "nugvelbti" iš kavinės meniu. Tai tarkiniai blynai su žuvimi. Laaaaabai skanu.... Bandžiau, puikiai gavosi clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(Baisa @ 2006 10 14, 14:19)
O kaip ta skanuji idara pasigamint? Hmm... sausa varshke man nepatinka, o "Cili" tai toks idaras kaip apkepo, toks sukepes. Idomu jei deciau ash idarui viska kaip varshkes apkepui? Gal gerai gautusi? Ir dar idomu koki ten vanilini padaza pila, kaip pasigamint? smile.gif

Kaip pas Čili daro, neturiu supratimo. Galiu nurašyti iš anytos knygos, nes pati nekepu:
Įdarui 60g sviesto, 125g cukraus, 600g varškės, 1 trynys, 1 baltymas, šaukštas kondensuoto pieno ar grietinės, 100g razinų, citrinos žievelė sutarkuota, cinamono su cukrum pabarstymui. Išsukti sviestą, cukrų ir trynį iki putų, sudėti išspaustą pertrintą varškę , kond.pieną, razinas ir citrinos žievę, ismaišyti, tada atsargiai sumaišyti su standžiai išplaktu baltymu. Užtepti ant tešlos, pabarstyti cinamonu su cukrum, susukti.
Taip atrodo tikro varškės štrudelio receptas. Gal būt jie deda krakmolo ar vanilės pudingo miltelių darbui supaprastinti - tada būtų kaip apkepas.Jei baltymą atsargiai įmaišysi, kad jis nesukristų, neturėtų tada varškė sausa gautis g.gif Vanininiam padaže tai aplamai nieko kito nepriklauso, tik pienas, cukrus, krakmolas ir vanilės kvapas. Jei jie ima tikrą vanilę, kuri gana brangi, aišku skirsis nuo to, su sintetine vanile gaminto.
Aplamai štrudelį gali gaminti su kuo nori, jei tau skanu su apkepo tešla, kodėl gi ne. Vokitkos kepa juos įvairiausius, su aguonom, su daržovėm, su mėsa, - ką įvynioja tešlon, tą vadina štrudeliu (vyniotiniu), va ir viskas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amalia: 19 spalio 2006 - 10:42
O gal kas turit receptuka Karsto obuoliu pyrago su ledais . Kur budavo Vilniuje "prie Parlamento" ? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monalyza: 19 spalio 2006 - 13:03
vilke
nu... jei visai nieko, tai irgi gerai smile.gif o trapi tešla ji ir yra trapi tešla smile.gif dėl kietumo, tai tik vieną priežastį matau - kad buvo perminkyta tešla. Nes ji turėtų būti ne kieta, o trapi smile.gif))) (tavtologija, aišku ...) Kaip ji atrodė? Buvo lygi, buvo kiek "celiulitine" smile.gif))) buvo grublėta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 19 spalio 2006 - 16:13
Nežinau ar šis receptas nubeždžionautas,greičiau savos kurybos.
ai viską dėjau iš akies,ir gaunasi super ,tą pačią dieną maniškiai suraito,o kas svarbiausia NE KALORINGA,net galima sakyti DIETIŠKA.
apie dvi st.manų
kokie penki kiaušiniai
na vienas šaukštas cukraus,puse šaukštelio druskos
pieno,kad manai išbrinktų
nemažai razinų ,kitokių džiovintų pjaustytų vaisių labai skanu su džiovintai melionais
du pakeliai varškės.
na ir svarbiausia kokių dviejų didelių morkų išspaudų,dėl tų išspaudų ir spalva gaunasi geltona thumbup.gif
baltymus reikia išplakti,įmaišyti į visą masę,kepti apie 45min.200-175C.[attachmentid=74823]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yyla: 24 spalio 2006 - 09:42
Labas visoms - klausimėlis - anksčiau būdavo galima nusipirkti iš vežimėlių karštų pyragėlių su mėsa - nu man kažkokia manija - labai noriu tokių pyragėlių pasigaminti - įdarą pasidaryčiau - svogūniukas, mėsytė, o va kaip ta tešla tokiems pyragėliams ruošiama - gal kuri žinote - būčiau labai dėkinga - jie tai tinka prie bulijono... 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
oi pamiršau parašyti - tie pyragėliai bvo kepti riebaluose
Atsakyti
QUOTE(editam @ 2006 10 24, 18:19)
Labas visoms - klausimėlis - anksčiau būdavo galima nusipirkti iš vežimėlių karštų pyragėlių su mėsa - nu man kažkokia manija - labai noriu tokių pyragėlių pasigaminti - įdarą pasidaryčiau - svogūniukas, mėsytė, o va kaip ta tešla tokiems pyragėliams ruošiama - gal kuri žinote - būčiau labai dėkinga - jie tai tinka prie bulijono...  4u.gif  4u.gif
Papildyta:
oi pamiršau parašyti - tie pyragėliai bvo kepti riebaluose

Tai ten įvairios beliašų atmainos. Įeik į Sonatinos receptus ten yra. Kitaip sakant mielinės tešlos pyragėliai virti aliejuje.
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 10 19, 17:10)
vilke
nu... jei visai nieko, tai irgi gerai smile.gif o trapi tešla ji ir yra trapi tešla smile.gif dėl kietumo, tai tik vieną priežastį matau - kad buvo perminkyta tešla. Nes ji turėtų būti ne kieta, o trapi smile.gif))) (tavtologija, aišku ...) Kaip ji atrodė? Buvo lygi, buvo kiek "celiulitine" smile.gif))) buvo grublėta?


nu lyg stengiaus kuo maziau minkyt, minkiau tik tol, kol i viena gabala viskas susoko ax.gif o ar gruobleta, ar nelabai, tai jau neatsimenu smile.gif zodziu man per sausa buvo is tikro, uztat as ir uzsimaniau to paskandinimo padaze smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Monalyza @ 2006 10 19, 14:00)
O gal kas turit receptuka Karsto obuoliu pyrago su ledais . Kur budavo Vilniuje "prie Parlamento" ? blush2.gif


yra kazkurioj temoj apie naminius pyragus, tikrai. as dar uzsisaugojau ji, bet dabar pas save nerandu doh.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif http://www.supermama...?...=3873&st=72
Atsakyti
Aš tai iš ČILI labai mėgstu trintą pievagrybių sriubą su pelėsiniu sūriu bigsmile.gif . Gal kuri numanot kaip gamint? Labai dėkui 4u.gif
Atsakyti