QUOTE(Glacee @ 2006 10 12, 14:13)
Grietiniečiai
~ 300 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
žiupsnelis druskos
kepimo miltelių pagal miltų kiekį (nerašau tiksliai, nes yra skirtingi pakeliai, skirtingi gamintojai - reikia paskaityti, kas parašyta ant įpakavimo) galima pakeisti ketvirtadaliu a.š. sodos.
Įdaras
~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)
2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
25 g miltų (v.š.)
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą - grietinę. miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti lakštu 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm diametro papotįlius. Ant vienos pusės padėti įdarą ir pridengti. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С apie 20 minučių (kol gražiai pagels)
Įdarui - viską sumaišyti
Skanaus
pas mane orkaitej dabar tie grietinieciai isgirti kepa
matysim, kas gausis. nezinau, kaip jie realiai atrodo, tai padariau tokius kaip ceburekus
tik man tesla gavosi tokia nesikociojanti, tai isspaudziau blynukus su ranka