Įkraunama...
Įkraunama...

Nubeždžioniauti receptai

QUOTE(Baisa @ 2006 10 08, 20:45)
Niu va... sad.gif O man jis tooooks skanus  thumbup.gif  bet jau su teshlu tempimais nesiterliosiu... Galvojau gal prasisukciau su sluoksniuota teshla ish maximos, bet jei ne, nereikia!  lotuliukas.gif

Nu aš dariau su sluoksniuota. Ta iš supermarketo ėmiau, tada ant stalo barsčiau džiuvėsių ir kočiojau tą tešlą. PAskui įvyniojau varškę su mirkytom razinom, vanile, cukrum ir kiaušiniu ir cinamonu. I vsio, orkaitėj iškepiau. Neblogai gavosi, tik man labaiu patinka su obuoliais štrudelis.
Atsakyti
Taip sluoksniuotą tešlą galima naudoti tik plonai iškočioti reikia. Turėtų neblogas rezultatas gautis.
Atsakyti
gal kuri žino grietiniečių receptą? labai mėgstam su vyru tuos parduodamus "iki".... thumbup.gif
Atsakyti
Mano mama, taip pat dievina tuos grietiniecius, butu didelis, didelis aciukas uz recepta... nes nustebinciau mama 4u.gif
Atsakyti
Grietiniečiai smile.gif

~ 300 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
žiupsnelis druskos
kepimo miltelių pagal miltų kiekį (nerašau tiksliai, nes yra skirtingi pakeliai, skirtingi gamintojai - reikia paskaityti, kas parašyta ant įpakavimo) galima pakeisti ketvirtadaliu a.š. sodos.

Įdaras
~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)
2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
25 g miltų (v.š.)
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą - grietinę. miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti lakštu 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm diametro papotįlius. Ant vienos pusės padėti įdarą ir pridengti. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С apie 20 minučių (kol gražiai pagels)

Įdarui - viską sumaišyti smile.gif
Skanaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 12 spalio 2006 - 13:16
Labai aciu uz grietinieciu receptuka!Labai megstu! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Baisa @ 2006 10 08, 18:45)
Niu va... sad.gif O man jis tooooks skanus  thumbup.gif  bet jau su teshlu tempimais nesiterliosiu... Galvojau gal prasisukciau su sluoksniuota teshla ish maximos, bet jei ne, nereikia!  lotuliukas.gif

Tai va, aš Tau atsakysiu taip - gyvenu Vokietijoje, kaip ir štrudelio pustėvynėje (tėvynė - Austrija), valgomas jis dažnokai. Čionai tą strudelį galima pirkti iš šaldymo kameros paruoštą kepimui arba nusipirkti tešlą ir susukti pačiai. Abiem atvejais naudojama bemielė sluoksniuota tešla, ir niekas jos nekočioja, deda tokią, kokia yra. Jei šaldyta iš pokelio, vandeniu suklijuoja tris lapus, o jei sviežią / ji būna rulone - išsuka, uždeda įdaro ir suvynioja. Su tempiama tešla terliojasi nebent fanatikės, o šiaip vokitkos prie tinginio, ir niekas nesiskundžia, kad neskanu, nebent lietuviška sluoksniuota labai jau skirtųsi - čionykštės kočioti nevalia.
Atsakyti
Aciu Glacee uz grietiniecius !!!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Mes vasara Kroatijoj vis strudelius pirkom,nu nerealus skonis su viskokiais idarais ir dar kazkokie drofny-kazkokios dideles spurgos su idarais,na Lietuvoj nesu valgius niekur tokio skonio thumbup.gif
Atsakyti
Gal kuri nors galit įdėt taip išgirtų grietiniečių nuotraukytę, o tai neįsivaizduoju kaip jie atrodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 10 13, 16:31)
Tai va, aš Tau atsakysiu taip - gyvenu Vokietijoje, kaip ir štrudelio pustėvynėje (tėvynė - Austrija), valgomas jis dažnokai. Čionai tą strudelį galima pirkti iš šaldymo kameros paruoštą kepimui arba nusipirkti tešlą ir susukti pačiai. Abiem atvejais naudojama bemielė  sluoksniuota tešla, ir niekas jos nekočioja, deda tokią, kokia yra. Jei šaldyta iš pokelio, vandeniu suklijuoja tris lapus, o jei sviežią / ji būna rulone - išsuka, uždeda įdaro ir suvynioja. Su tempiama tešla terliojasi nebent fanatikės, o šiaip vokitkos prie tinginio, ir niekas nesiskundžia, kad neskanu, nebent lietuviška sluoksniuota labai jau skirtųsi - čionykštės kočioti nevalia.

O kaip ta skanuji idara pasigamint? Hmm... sausa varshke man nepatinka, o "Cili" tai toks idaras kaip apkepo, toks sukepes. Idomu jei deciau ash idarui viska kaip varshkes apkepui? Gal gerai gautusi? Ir dar idomu koki ten vanilini padaza pila, kaip pasigamint? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 10 12, 14:13)
Grietiniečiai smile.gif

~ 300 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
žiupsnelis druskos
kepimo miltelių pagal miltų kiekį (nerašau tiksliai, nes yra skirtingi pakeliai, skirtingi gamintojai - reikia paskaityti, kas parašyta ant įpakavimo) galima pakeisti ketvirtadaliu a.š. sodos.

Įdaras
~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)
2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
25 g miltų (v.š.)
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą - grietinę. miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti lakštu 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm diametro papotįlius. Ant vienos pusės padėti įdarą ir pridengti. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С apie 20 minučių (kol gražiai pagels)

Įdarui - viską sumaišyti smile.gif
Skanaus smile.gif


pas mane orkaitej dabar tie grietinieciai isgirti kepa biggrin.gif matysim, kas gausis. nezinau, kaip jie realiai atrodo, tai padariau tokius kaip ceburekus lotuliukas.gif tik man tesla gavosi tokia nesikociojanti, tai isspaudziau blynukus su ranka ax.gif
Atsakyti